Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λίκνο ή καλαθούνα;

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!

Σήμερα όλο κάνω ερωτήσεις!

Όπως είπα και σε άλλες συζητήσεις, θα χρειαστεί να έχουμε εκτός από την κούνια και κάποιο άλλο "έπιπλο" στο οποίο να κοιμάται το μωρό στην αρχή, λόγω διώροφου σπιτιού.

Υπάρχει μια περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε παρκοκρέβατο που μας χάρισαν, αν και δεν είναι διώροφο οπότε θα πρέπει να πάρουμε έξτρα όροφο και το φοβάμαι. Οπότε αν δεν γίνει αυτό, είμαστε ανάμεσα σε καλαθούνα ή λίκνο.

Τι από τα δύο θεωρείτε ότι αξίζει περισσότερο; 

Το λίκνο είχα την εντύπωση ότι χρησιμεύει για περισσότερο καιρό, αλλά βλέπω τώρα ότι οι διαστάσεις του είναι σχεδόν ίδιες με της καλαθούνας, ισχύει;

Μήπως χρησιμεύει για περισσότερο καιρό επειδή είναι λιγότερο "κλειστοφοβικό"; (Δηλαδή μήπως επειδή η καλαθούνα έχει πιο παχιά τοιχώματα, αφ'ενός μικραίνει ο ωφέλιμος χώρος και αφ'ετέρου δημιουργεί και την αίσθηση πιο κλειστού περιβάλλοντος και το παιδί δεν αντέχει πολύ καιρό; ) Ή ήταν λάθος η εντύπωσή μου ότι το λίκνο χρησιμοποιείται περισσότερο καιρό;

Σημειωτέον ότι θα γεννήσω Μάιο και διάβασα ότι οι καλαθούνες είναι ζεστές.

Επίσης τι είναι καλύτερο από άποψη στρώματος;

Ξέρω ότι η καλαθούνα μεταφέρεται κιόλας πιο εύκολα αν τη θέλουμε και στον επάνω όροφο, αλλά δεν μας είναι απολύτως απαραίτητη καθώς στο δωμάτιό μας χωράει κούνια και μπορεί να κοιμηθεί κατ'ευθείαν εκεί.

Ούτε μας ενδιαφέρει λίκνο που ενώνει με το κρεβάτι, γιατί το πρόβλημά μας είναι ο κάτω όροφος, όχι ο πάνω.

Επίσης ενώ σκεφτόμασταν αρχικά καρότσι τριλογία ώστε να έχει πορτ μπεμπέ, τελικά μας χάρισαν καρότσι που έχει μόνο αυγό και δεν τίθεται θέμα να πάρουμε τριλογία ή δι--λογία απλά και μόνο για το πορτ μπεμπέ. 

Προσωπικά τείνω προς λίκνο μιας που μου φαίνεται πιο "έπιπλο" και επειδή είχα και εκείνη την εντύπωση ότι χρησιμοποιείται πιο πολύ καιρό.

Αν έπαιρνα καλαθούνα ή πορτ μπεμπέ θα έπαιρνα μόνο αν είχε ρόδες για βόλτες έξω. Αλλά όπως είπα, όχι σε συνδυασμό με καρότσι, οπότε δεν έχω καταλάβει αν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Στο σάιτ του Λητώ π.χ. έχει ειδική σελίδα με πορτ μπεμπέ σκέτα (όχι στα πολυκαρότσια δηλαδή) και κάποια τα δείχνει με ρόδες, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν πωλούνται έτσι ή αν εννοεί ότι το παίρνεις για να το εφαρμόσεις στον τάδε σκελετό καροτσιού που έχεις (σε άλλα μαγαζιά γράφει ότι είναι σκέτο και εφαρμόζει στο τάδε καρότσι αλλά μπερδεύτηκα επειδή το Λητώ τα δείχνει πάνω σε ρόδες)

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Διαφημίσεις

Φανταζομαι μπορεις να αγορασεις σκετο πορτ μπεμπε. Κ ξερω οτι υπαρχουν βασεις με ροδακια

Λογω καλοκαιριου δ θα επελεγα πορτ μπεμπε η καλαθουνα αλλα λικνο

Αλλα Θεωρητικα τα λεω, δ εχω πρ. Εμπειρια

(κ μας το παρκο με πανω εξτρα επιπεδο ηταν) 

Ναι υπάρχουν σκέτα πορτ μπεμπέ, όπως και τέτοιες βάσεις, αλλά δεν εννοώ ροδάκια για μέσα στο σπίτι. Εννοώ ρόδες για έξω, όπως των καροτσιών, αλλά χωρίς να εφαρμόζει σε συγκεκριμένο μοντέλο καροτσιού, να έχει δικές του ρόδες. (Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο και αν κατάλαβα καλά από το σάιτ) Γιατί το καρότσι που μας έδωσαν με αυγό, ενώ κυκλοφορεί και ως τριλογία, δεν βλέπω πουθενά να μπορείς να αγοράσεις σκέτο το πορτ μπεμπέ του, ώστε να το παίρναμε και να το εφαρμόζαμε εκεί.

Η ζέστη είναι κι αυτή ένας λόγος που τείνω προς το λίκνο.

Με το έξτρα επίπεδο πάρκου ήσασταν ευχαριστημένοι από θέμα ασφάλειας; (Βασικά άνοιξα σήμερα χωριστό θέμα για αυτή την ερώτηση οπότε αν θες γράψε μου εκεί μήπως έχουν κι άλλοι αυτή την ερώτηση)

πρίν από 15 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι υπάρχουν σκέτα πορτ μπεμπέ, όπως και τέτοιες βάσεις, αλλά δεν εννοώ ροδάκια για μέσα στο σπίτι. Εννοώ ρόδες για έξω, όπως των καροτσιών, αλλά χωρίς να εφαρμόζει σε συγκεκριμένο μοντέλο καροτσιού, να έχει δικές του ρόδες. (Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο και αν κατάλαβα καλά από το σάιτ) Γιατί το καρότσι που μας έδωσαν με αυγό, ενώ κυκλοφορεί και ως τριλογία, δεν βλέπω πουθενά να μπορείς να αγοράσεις σκέτο το πορτ μπεμπέ του, ώστε να το παίρναμε και να το εφαρμόζαμε εκεί.

Με το έξτρα επίπεδο πάρκου ήσασταν ευχαριστημένοι από θέμα ασφάλειας; (Βασικά άνοιξα σήμερα χωριστό θέμα για αυτή την ερώτηση οπότε αν θες γράψε μου εκεί μήπως έχουν κι άλλοι αυτή την ερώτηση)

λικνο να παρεις αυτο που ενωνετε με το κρεβατι θα το λατρεψεις. χρησιμοποιητε κ μονο του κ μεταφερετε κ σε ολο το σπιτι μεχρι 7 μηνων θα το χρησιμοποιεις

πρίν από 5 λεπτά , ninaki80 είπε:

λικνο να παρεις αυτο που ενωνετε με το κρεβατι θα το λατρεψεις. χρησιμοποιητε κ μονο του κ μεταφερετε κ σε ολο το σπιτι μεχρι 7 μηνων θα το χρησιμοποιεις

Ναι έχω ακούσει γενικά ότι αυτά είναι πολύ βολικά, αλλά ψάχνουμε κάτι για τον κάτω όροφο-σαλόνι...

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Διαφημίσεις

πρίν από 21 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι έχω ακούσει γενικά ότι αυτά είναι πολύ βολικά, αλλά ψάχνουμε κάτι για τον κάτω όροφο-σαλόνι...

κανει κ για το.σαλονι κλεινει μπροστα σαν παρκακι . κ μεχρι να βαλεις παρκοκρεβατο επειδη το παρκοκρεβατο πιανει πολυ χωρο χρησιμοποιεις αυτο τους πρωτους μηνες εχει κ ροδακια

Επεξεργάστηκαν by ninaki80

Ωραία, το είδα, θα το έχω υπ'όψιν μου. Από διαστάσεις βέβαια κι αυτό το ίδιο είναι απ'ό,τι βλέπω.

Από λίκνα μου αρέσουν περισσότερο εκείνα με τα χιαστί ποδαράκια, έχω βρει και με ροδάκια (π.χ. το cangaroo cassy), αλλά θα δω.

πρίν από 51 λεπτά , little lamb είπε:

Η αληθεια ειναι δ πολυκαταλαβαινω αυτο που λες με ροδες για εξω. Γτ στην ουσια τα πορτ μπεμπε μπαινουν στις βασεις καροτσιου για εξω

Απλα υπαρχουν καποια υφασματινα που εφαρμοζουν σε διαφορα καροτσια. Εχει λογικη για βολτα κ υπνο νεογεννητου εξω χειμωνα, οχι για υπνο στο σπιτι

Τι καροτσι εχετε; 

πρίν από 4 λεπτά , little lamb είπε:

Ωραία, το είδα, θα το έχω υπ'όψιν μου. Από διαστάσεις βέβαια κι αυτό το ίδιο είναι απ'ό,τι βλέπω.

Από λίκνα μου αρέσουν περισσότερο εκείνα με τα χιαστί ποδαράκια, έχω βρει και με ροδάκια (π.χ. το cangaroo cassy), αλλά θα δω.

θα σε βολεψει εμενα μου το δωσαν πολυ αργοτερα κ μετανιωσα που δεν το ειχα παρει. κ πολλες νυχτες θα το θες για διπλα στο κρεβατι σου θα παρακαλας να εχεις κατι να βαζεις το μωρο χωρις να σηκωθεις γιατι κ το μωρο ξυπναει οταν πας να το ακουμπησεις ενω αν εισαι στο κρεβατι κ το βαζεις διπλα χωρις να σηκωθεις δεν περνει χαμπαρι ευκολα. 

πρίν από 3 λεπτά , vicky86 είπε:

Η αληθεια ειναι δ πολυκαταλαβαινω αυτο που λες με ροδες για εξω. Γτ στην ουσια τα πορτ μπεμπε μπαινουν στις βασεις καροτσιου για εξω

Απλα υπαρχουν καποια υφασματινα που εφαρμοζουν σε διαφορα καροτσια. Εχει λογικη για βολτα κ υπνο νεογεννητου εξω χειμωνα, οχι για υπνο στο σπιτι

Τι καροτσι εχετε; 

Το καρότσι είναι Cangaroo Sarah.

Έλεγα μήπως υπάρχουν και κάποια που τα βάζεις σε ρόδες δικές τους, όχι δηλαδή συγκεκριμένου καροτσιού. Όταν ήμασταν εμείς μικρά υπήρχαν, έτσι μας έβγαζαν μου είπε η μητέρα μου. Και με μπέρδεψε το σάιτ του Λητώ! Εκείνα που δείχνει με ρόδες λέγονται Port bebe Joolz Hub και δεν λέει ότι εφαρμόζουν σε κάποιο καρότσι! Αλλά βλέπω τώρα ότι το μαγαζί έχει και πολυκαρότσια Joolz οπότε ίσως τελικά είναι μέρος αυτού του καροτσιού.

Διαφημίσεις

Ναι ειναι του καροτσιου εκεινα

Αυτο που ειχαμε εμεις μωρα δ μου λεει κτ

Το καροτσι σας βγαινει κ σε 3σε1 ρωτησατε σε κανενα καταστημα αν δινουν τα εξτρα που το μετατρεπουν σε πορτ μπεμπε; αν κ δ ξερω αν θα ειναι καταλληλο για υπνο

Έχοντας εμπειρία και από καλαθούνα και από πορτ μπεμπέ και από λίκνο, μεγάλος νικητής για ύπνο μέσα στο σπίτι, είναι το λίκνο!:) Η καλαθούνα είναι ζεστή για καλοκαίρι και θα τη χρησιμοποιήσεις κανά τρίμηνο, στο λίκνο από την άλλη εμείς κοιμίζαμε τη μικρή μας 6 μήνες γεμάτους. Το δικό μας λίκνο ήταν ξύλινο με καγκελάκι σαν αυτό της κούνιας και τη βόλεψε πολύ, έκανε εκεί τους βραδινούς μεγάλους ύπνους.

Το πορτ μπεμπε το είχαμε ως μέρος καροτσιού τριλογίας και το χρησιμοποιούσαμε μόνο έξω από το σπίτι. Ακριβώς επειδή το είχα για τις βόλτες και σίγουρα σκονιζόταν έξω, δεν έβαζα τη μικρή να κοιμάται στο πορτ μπεμπέ μέσα στο σπίτι.

Για τη βόλτα σας θεωρώ θα χρειαστεί πορτ μπεμπέ, ειδικά για εσένα που γεννάς καλοκαιράκι και λογικά θα βγείτε αρκετές καροτσάδες με το μωρό. Δεν ξέρω αν το αβγό θα βολέψει για νεογέννητο. Εμείς βάλαμε το αβγό μετά τον 3ο μήνα και πάλι δεν την πολυβόλευε.

πρίν από 29 λεπτά , vicky86 είπε:

Το καροτσι σας βγαινει κ σε 3σε1 ρωτησατε σε κανενα καταστημα αν δινουν τα εξτρα που το μετατρεπουν σε πορτ μπεμπε; αν κ δ ξερω αν θα ειναι καταλληλο για υπνο

Ναι το ξέρω ότι βγαίνει και με πορτ μπεμπέ. Αυτοί που μας το δίνουν το είχαν μόνο με αυγό. Σε κατάστημα δεν ρωτήσαμε γιατί μόλις χτες πήγαμε να το δούμε και είπαμε ότι θα το πάρουμε. Αλλά στο ίντερνετ δεν είδα πουθενά να πουλιέται σκέτο το πορτ μπεμπέ.

πρίν από 9 λεπτά , Anna3011 είπε:

Για τη βόλτα σας θεωρώ θα χρειαστεί πορτ μπεμπέ, ειδικά για εσένα που γεννάς καλοκαιράκι και λογικά θα βγείτε αρκετές καροτσάδες με το μωρό. Δεν ξέρω αν το αβγό θα βολέψει για νεογέννητο. Εμείς βάλαμε το αβγό μετά τον 3ο μήνα και πάλι δεν την πολυβόλευε.

Κι εγώ έτσι πίστευα, γι'αυτό μάλιστα στην αρχή σκεφτόμασταν να αγοράσουμε τριλογία. Αλλά οι περισσότεροι μας λένε ότι το πορτ μπεμπέ για βόλτα δεν είναι χρήσιμο, ότι το μωρό πολύ σύντομα δεν χωράει και ότι γενικά δεν πολυαξίζει κι έχουμε μπερδευτεί λίγο η αλήθεια είναι!

πρίν από 4 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι το ξέρω ότι βγαίνει και με πορτ μπεμπέ. Αυτοί που μας το δίνουν το είχαν μόνο με αυγό. Σε κατάστημα δεν ρωτήσαμε γιατί μόλις χτες πήγαμε να το δούμε και είπαμε ότι θα το πάρουμε. Αλλά στο ίντερνετ δεν είδα πουθενά να πουλιέται σκέτο το πορτ μπεμπέ.

Κι εγώ έτσι πίστευα, γι'αυτό μάλιστα στην αρχή σκεφτόμασταν να αγοράσουμε τριλογία. Αλλά οι περισσότεροι μας λένε ότι το πορτ μπεμπέ για βόλτα δεν είναι χρήσιμο, ότι το μωρό πολύ σύντομα δεν χωράει και ότι γενικά δεν πολυαξίζει κι έχουμε μπερδευτεί λίγο η αλήθεια είναι!

Ρωτα κ σε ενα καταστημα

Νομιζω καλοκαιρι το πορτ μπεμπε ειναι πολυ ζεστο. Γτ να μην βγεις με το καροτσι κ να κοιμηθει εκει; φανταζομαι οτι δ θα ειστε ολη μερα εξω, θα βγαινει κ λιγο απο το καροτσι. Το καροτσι ειναι απο νεογεννητο

Ναι ναι, γι'αυτό δεν προβληματίζομαι πια τόσο πολύ για τις βόλτες και επικεντρώθηκα στο θέμα του ύπνου στο ισόγειο τη μέρα. Γιατί στις βόλτες είτε με το καρότσι είτε με το αυγό θα τα βολέψουμε!

Διαφημίσεις

πρίν από 22 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι, γενικά οι τριλογίες δεν είναι αγαπημένες για πολλούς γονείς. Εμεις για να είμαι ειλικρινής δεν ψαχτήκαμε ιδιαίτερα γιατί δανειστήκαμε το καρότσι και επειδή ήταν στιβαρό και καλής εταιρίας το θεωρήσαμε ιδανικό. Το πορτ μπεμπε μας βολεψε για 3-4 μήνες, εγώ όμως γέννησα καταχείμωνο και δεν ξέρω αν το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό για το μωρό. Μπορεί και να είναι. Μετά μπήκε το αβγό, η μικρή δε βολευόταν με τίποτα μέσα και καταλήξαμε μετά από ένα μήνα να αγοράσουμε άλλο καρότσι. Αυτό που σίγουρα θα σου πρότεινα σχετικά με το καρότσι είναι να προτιμήσεις κάτι ελαφρύ. Το καρότσι της τριλογίας ήταν πολύ βαρύ και μου έπεφτε η μέση να το βάζω και να το βγάζω από το αυτοκίνητο. Ακόμα και τον άντρα μου ζόριζε. Καταλήξαμε να το χρησιμοποιούμε μόνο για βόλτα στη γειτονιά, στις βόλτες με αμάξι παίρναμε το άλλο.

Ναι μας έδωσαν το Cangaroo Sarah 2 σε 1 με αυγό και είναι ελαφρύ! Τώρα το πού βολεύεται κάθε μωρό είναι ένα μυστήριο απ'ό,τι καταλαβαίνω, θα το διαπιστώσουμε στην πράξη!

πρίν από 7 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι μας έδωσαν το Cangaroo Sarah 2 σε 1 με αυγό και είναι ελαφρύ! Τώρα το πού βολεύεται κάθε μωρό είναι ένα μυστήριο απ'ό,τι καταλαβαίνω, θα το διαπιστώσουμε στην πράξη!

Από παραξενιές άλλο τίποτα :)

Αν δεν έχεις πάρει ακόμα ρηλάξ, μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο https://www.babyartikel.de/prod/icoo-hochstuhl-babyliege-und-beistellbett-grow-with-me-1-2-3-diamond-grey έτσι ώστε να σου μείνει και αργότερα ως ρηλάξ και μετά ως καρεκλάκι φαγητού.

Εγώ είχα καλαθουνα που χρησιμοποίησα μέχρι τον έκτο μήνα. Χωρούσε οριακα, πήγαινε να γυρίσει και έπεφτε πάνω στα πλαινα. Ήταν και καλοκαίρι και αν δεν υπήρχε κλιματισμός δεν μπορούσε να κοιμηθεί χωρις να σκάει απ την ζέστη. Για αυτούς τους λόγους ξεκίνησα να τον  βάζω για όλους τους ύπνους στην κούνια. Νομίζω πως έτσι ομως  άργησε να συνηθίσει την κούνια του. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...