Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

H θερμοκρασια μας λεει κατι;;

Recommended Posts

HALLO!!!! :P

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ 18,22,24 ΚΑΙ 26/11 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΙΣ 10/12 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ 37.1 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?

Διαφημίσεις

HALLO!!!! :P

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ 18,22,24 ΚΑΙ 26/11 ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΙΣ 10/12 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ 37.1 ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ?

Μετά την ωορηξία η θερμοκρασία ανεβαίνει και παραμένει εκεί μέχρι να αδιαθετήσουμε. Αν δεν αδιαθετήσουμε κάνουμε τεστ, δεν βάζουμε θερμόμετρο και αναλόγως με το αποτέλεσμα ή ουρλιάζουμε σαν παλαβές ή κλαίμε λίγο τη μοίρα μας και περιμένουμε να μας έρθει για να πάμε στον επόμενο κύκλο...!! :wink::lol::lol::lol:

Το 37.1 πάντως σημαίνει ότι πιθανότατα η ωορηξία σου έγινε κανονικά...! Μέχρι τις 10/12 (τότε περιμένω κι εγώ παρεπιπτώντως... ) κάνε υπομονή και σου εύχομαι καλά αποτελέσματα...!!!

Και εγω έχω μπερδευτεί με την θερμοκρασία?

Όταν μετά την ωορηξία πέσει πάλι στο 36,6 τι σημαίνει?

Τις ημέρες τις ωορηξίας κια λίγο πιο πριν ήταν 37,2.

Υπάρχει κάπιο site με λεπτομέρειες?

Ευχαριστώ.

a84026bdda.png

Υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες εδώ: http://www.gyn.gr/artman/publish/article_65.asp

Εγώ πάντως τηρούσα θερμοδιάγραμμα για περίπου 1 χρόνο πριν ακόμα αρχίσω τις προσπάθειες για παιδί κι ενώ έχω πάντα σταθερό κύκλο. Το αποτέλεσμα ήταν καθημερινό άγχος και απ' τα θερμοδιαγράμματά μου δεν έβγαζα άκρη. Είπα ότι μάλλον υπήρχαν πολλοί κύκλοι χωρίς ωορρηξία, ένας απ' αυτούς ήταν και ο τελευταίος που έμεινα έγκυος! Βάσει διαγράμματος δεν υπήρχε ωορρηξία και τις μέρες της καθυστέρησης η πρωινή μου θερμοκρασία είχε πέσει στο 36,2 που σημαίνει ότι έπρεπε να αδιαθετήσω!!! Κι όμως ήμουν ήδη έγκυος...

Δεν προσπαθώ να πω ότι το θερμοδιάγραμμα είναι αναξιόπιστο, αλλά κορίτσια μην τρελαινόμαστε κιόλας!

5dyVp3.png

Υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες εδώ: http://www.gyn.gr/artman/publish/article_65.asp

Εγώ πάντως τηρούσα θερμοδιάγραμμα για περίπου 1 χρόνο πριν ακόμα αρχίσω τις προσπάθειες για παιδί κι ενώ έχω πάντα σταθερό κύκλο. Το αποτέλεσμα ήταν καθημερινό άγχος και απ' τα θερμοδιαγράμματά μου δεν έβγαζα άκρη. Είπα ότι μάλλον υπήρχαν πολλοί κύκλοι χωρίς ωορρηξία, ένας απ' αυτούς ήταν και ο τελευταίος που έμεινα έγκυος! Βάσει διαγράμματος δεν υπήρχε ωορρηξία και τις μέρες της καθυστέρησης η πρωινή μου θερμοκρασία είχε πέσει στο 36,2 που σημαίνει ότι έπρεπε να αδιαθετήσω!!! Κι όμως ήμουν ήδη έγκυος...

Δεν προσπαθώ να πω ότι το θερμοδιάγραμμα είναι αναξιόπιστο, αλλά κορίτσια μην τρελαινόμαστε κιόλας!

Να σαι καλά είχα αρχίσει να ανησυχώ!!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol:

Διαφημίσεις

Για να πώ την αλήθεια, ούτε εγώ μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με την θερμοκρασιά...Πριν 3 μέρες είχα 37,1 και σήμερα το πρωί 36,3!!!!!!!!!!!

Απογοητεύτηκα για να πώ την αλήθεια γιατί τρέφω μεγάλες ελπίδες αυτόν τον μήνα... :cry:

κοριτσια εγω ειμαι παλι!

σημερα περιμενω περιοδο.ειναι η 28η μερα και δεν ειχα ποτε μεγαλυτερο κυκλο(26-28μερες).η θερμοκρασια παραμενει στο 37.1 και εχθες το απογευμα εφτασε κ μεχρι 37.6.δεν ξερω αν παιζει ρολο η ωρα.δεν εχω κανενα συμπτωμα περιοδου αλλα ουτε και εγκυμοσυνης,εκτος απο το πρισμενο στηθος.αν δεν μου ερθει σημερα,θεωρειται 1η μερα καθυστερησης?δεν θελω να κανω τεστ απο τοσο νωρις και απογοητευτω.μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε?να ελπιζω?

η πρωινή θερμοκρασία μετράει, που παίρνεις πριν σηκωθεις από το κρεβάτι.

Οσο για το τελευταίο που ρώτησες, μέχρι να αδιαθετήσεις και βέβαια μπορείς να ελπίζεις!!

Α, και εφόσον ήταν να αδιαθετήσεις σήμερα, νομίζω ότι μετράει ως 1η μέρα καθυστέρησης. Περίμενε μέχρι την Παρασκευή και αν δεν έχει έρθει, κάνε μια χοριακή....ευχομαι να είσαι έγκυος!!!! :D

Βένια μου, σου εύχομαι να είναι η πρώτη μέρα καθυστέρησης!!! Τέτοια θερμοκρασία είχα και εγώ όταν έκανα το τεστ εγκυμοσύνης και βγήκε θετικό

Διαφημίσεις

• 5 years later...
κοριτσια εγω ειμαι παλι!

σημερα περιμενω περιοδο.ειναι η 28η μερα και δεν ειχα ποτε μεγαλυτερο κυκλο(26-28μερες).η θερμοκρασια παραμενει στο 37.1 και εχθες το απογευμα εφτασε κ μεχρι 37.6.δεν ξερω αν παιζει ρολο η ωρα.δεν εχω κανενα συμπτωμα περιοδου αλλα ουτε και εγκυμοσυνης,εκτος απο το πρισμενο στηθος.αν δεν μου ερθει σημερα,θεωρειται 1η μερα καθυστερησης?δεν θελω να κανω τεστ απο τοσο νωρις και απογοητευτω.μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε?να ελπιζω?

Καλημέρα εγώ έχω σταθερό κύκλο 26 ημερών και έπρεπε να αδιαθετήσω στις 8/1/14.Μέχρι και σήμερα 11/1/14 δεν έχω και η θερμοκρασία μου είναι μέχρι 36.9 που χω δει!Λέτε να κάνω τεστ ή να περιμένω κι άλλο ?

• 10 months later...

Κορίτσια να κάνω μια ερώτηση ? Με θερμόμετρο υδραργύρου που εχω από που είναι πιο σωστό να μετράω τη θερμοκρασία μου? Από τη μασχάλη ή από το στόμα? Ρωτάω γιατί υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές μεταξύ των αποτελεσματων... Ποιος τρόπος είναι ο σωστός?

Το σωστο ειναι απο το στομα και κάτω απο τη γλώσσα. Εχω κάνει θερμοδιαγραμμα και απο τη μασχαλη και δεν βγάζεις ακρη ενω απο το στομα βγαζεις και παραβγάζεις απλα δεν να ξερεις δεν μπορεις να δεις ποτε θα εχεις ωορρηξια αλλα μπορεις να δεις αν εγινε μονο και αν εγινε σωστα.

Το σωστο ειναι απο το στομα και κάτω απο τη γλώσσα. Εχω κάνει θερμοδιαγραμμα και απο τη μασχαλη και δεν βγάζεις ακρη ενω απο το στομα βγαζεις και παραβγάζεις απλα δεν να ξερεις δεν μπορεις να δεις ποτε θα εχεις ωορρηξια αλλα μπορεις να δεις αν εγινε μονο και αν εγινε σωστα.

Αυτό βλέπω κι εγώ! Από τη μασχάλη δεν βγάζεις άκρη αλλά από το στόμα ναι! Γιατί όμως δεν μπορείς να βρεις από πριν την ωορηξια ? Δεν πέφτει λίγο παραπάνω η θερμοκρασία ?

Αμα κάνεις απο την πρωτη μέρα περιοδου σωστα το θερμοδιαγραμμα δηλαδη το πρωι και πριν σηκωθεις απο το κρεβατι απο το στομα θα δεις οτι πολλες φορες η θερμοκρασια πεφτει αλλα μία φορα ανεβαινει 3 με 4 μοναδες επανω τις αλλες ανεβαινει 1 με δυο μοναδες επανω. Οπότε οταν το δεις αυτο εχει γινει ηδη η οωρρηξία.

Μπορεις ομως να ερχεσαι σε επαφή και απλα να δεις αν την πετυχες. Μπορεις επισης να δεις (αν εχεις την υπομονη να το κανεις) αν εισαι εγκυος :lol: γιατι αν η θερμοκρασια παραμεινει ανεβασμενη πανω απο 14 μερες τοτε εχεις παραπολλες πιθανοτητες να εισαι. Την πρωτη εγκυμοσηνη απο εκει την καταλαβα.

Σε γενικες γραμμες ειναι πολυ κουραστικο και επισης θα σου δωσω και μια αλλη συμβουλη αν ειναι χειμωνας την εβαψες γιατι λιγο να αρρωστησεις παει ολη η προσπαθεια σου χαμενη.

Αν το κανεις για να βρεις την οωρρηξια σου χαμενος κοπος παρε καλυτερα τεστ. Αν το κανεις για να δεις αν ολα αυτα που γραφονται ειναι αληθεια ή αν λειτουργει καλα ο κυκλος σου ή αν κανεις οωρρηξια ή αν η δευτερη φαση του κυκλου σου λειτουργει καλα τοτε καλα κανεις και καλη υπομονη. Οτι θελεις μπορεις να με ρωτησεις το εχω κανει για 5 με 6 μηνες σποραδικα βεβαια.

Διαφημίσεις

Αμα κάνεις απο την πρωτη μέρα περιοδου σωστα το θερμοδιαγραμμα δηλαδη το πρωι και πριν σηκωθεις απο το κρεβατι απο το στομα θα δεις οτι πολλες φορες η θερμοκρασια πεφτει αλλα μία φορα ανεβαινει 3 με 4 μοναδες επανω τις αλλες ανεβαινει 1 με δυο μοναδες επανω. Οπότε οταν το δεις αυτο εχει γινει ηδη η οωρρηξία.

Μπορεις ομως να ερχεσαι σε επαφή και απλα να δεις αν την πετυχες. Μπορεις επισης να δεις (αν εχεις την υπομονη να το κανεις) αν εισαι εγκυος :lol: γιατι αν η θερμοκρασια παραμεινει ανεβασμενη πανω απο 14 μερες τοτε εχεις παραπολλες πιθανοτητες να εισαι. Την πρωτη εγκυμοσηνη απο εκει την καταλαβα.

Σε γενικες γραμμες ειναι πολυ κουραστικο και επισης θα σου δωσω και μια αλλη συμβουλη αν ειναι χειμωνας την εβαψες γιατι λιγο να αρρωστησεις παει ολη η προσπαθεια σου χαμενη.

Αν το κανεις για να βρεις την οωρρηξια σου χαμενος κοπος παρε καλυτερα τεστ. Αν το κανεις για να δεις αν ολα αυτα που γραφονται ειναι αληθεια ή αν λειτουργει καλα ο κυκλος σου ή αν κανεις οωρρηξια ή αν η δευτερη φαση του κυκλου σου λειτουργει καλα τοτε καλα κανεις και καλη υπομονη. Οτι θελεις μπορεις να με ρωτησεις το εχω κανει για 5 με 6 μηνες σποραδικα βεβαια.

Βασικά το κάνω για όλους αυτούς τους λόγους μαζί... :-D Αλλά όντως είναι πολύ κουραστικό!!! Εντομεταξυ όντως πονάω τον λαιμό μου οπότε αντε να καταλάβω αν το 37 περίπου που έχω είναι από αυτό... Πολύ μπέρδεμα!! Σε 8-9 μέρες περιμένω, οπότε θα φανεί... :-)

Αυτο ακριβως θελω να πω Stacy!!! οτι ετυχε να το κανω και να πανε ολα καλα και ετυχε να το κανω και να παθω ουρολοιμοξη και να κανω δεκατα πριν απο τα συμπτωματα της ουρολοιμοξης και να νομιζω οτι εγινε οωρρηξια και τελος παντων πηγε ολος ο μηνας χαμενος.

Γι αυτο σου ειπα καλη υπομονη... αλλα αν την εχεις κανε το για κανα δυο μηνες συνεχομενους θα μαθεις καποια πραγματα και το σπουδεοτερο αν λειτουργει καλα ο κυκλος σου και οι ορμονες σου. Αλλα παραπανω απο δυο μηνες ή τρεις δεν οφελει αν ψαχνεις την οωρρηξια σου καλυτερα να παρεις τα τεστ στο internet εχει πολυ φθυνα και σου δινουν και δωρο τεστ εγκυμοσηνης (θα σου χρησιμευσουν :lol: ).

Επισης αν το κανεις για να δεις αν ολα ειναι καλα πρεπει να το σχεδιασεις σε διαγραμμα γιατι μονο οι θερμοκρασιες δεν φτανει αυτο το ειχα διαβασει σε ενα site γυναικολογικο.

Καλη επιτυχια και παλι

Αυτο ακριβως θελω να πω Stacy!!! οτι ετυχε να το κανω και να πανε ολα καλα και ετυχε να το κανω και να παθω ουρολοιμοξη και να κανω δεκατα πριν απο τα συμπτωματα της ουρολοιμοξης και να νομιζω οτι εγινε οωρρηξια και τελος παντων πηγε ολος ο μηνας χαμενος.

Γι αυτο σου ειπα καλη υπομονη... αλλα αν την εχεις κανε το για κανα δυο μηνες συνεχομενους θα μαθεις καποια πραγματα και το σπουδεοτερο αν λειτουργει καλα ο κυκλος σου και οι ορμονες σου. Αλλα παραπανω απο δυο μηνες ή τρεις δεν οφελει αν ψαχνεις την οωρρηξια σου καλυτερα να παρεις τα τεστ στο internet εχει πολυ φθυνα και σου δινουν και δωρο τεστ εγκυμοσηνης (θα σου χρησιμευσουν :lol: ).

Επισης αν το κανεις για να δεις αν ολα ειναι καλα πρεπει να το σχεδιασεις σε διαγραμμα γιατι μονο οι θερμοκρασιες δεν φτανει αυτο το ειχα διαβασει σε ενα site γυναικολογικο.

Καλη επιτυχια και παλι

Σ ευχαριστώ καλή μου!!! Σε λίγο θα πάω στον γυναικολογο για έναν τυπικό υπερυχο και τεστ παπ! Βέβαια ειμαι στην 27η μέρα του κύκλου μου, και με κυκλο 30-35 ημερών δεν νομίζω να δεις κάτι ακόμα κι αν είμαι έγκυος, έτσι δεν είναι?

Κοιτα αν ο μικροτερος κύκλος σου ειναι 30 μέρες και ο μεγαλυτερος ειναι 35 μερες τοτε η οωρρηξία σου γινεται αναμεσα στις 16 με 21 μέρες αν σ αυτες της μέρες εχεις ερθει σε επαφή εχεις παρα πολλες πιθανοτητες να εισαι εγκυος. Αν η οωρρηξια σου εγινε την 16 μερα τοτε την 27 μερα μπορει να δει αν εχεις κλειστο τραχιλο και αν εχεις παχυ ενδομητριο που ειναι πολυ καλα σιμαδια γυναικολογικης εξετασης. Τωρα αν εγινε πιο μετα για παραδειγμα την 21 μερα δεν θα δει τιποτα γιατι η εμφυτευση θελει 7 μερες για να γινει. Την ξερω πολυ καλα αυτην την αναμονη δεν παλευεται.

• 1 month later...

Εγώ μετρούσα την πρωινή θερμοκρασία μου γιατί τα τεστ ωορρηξίας είναι ακριβά και επίσης, ήθελα κάποιον πιο διακριτικό τρόπο από την επίσκεψη στο φαρμακείο για να ελέγχω τις γόνιμες μέρες μου.

Αυτή την πρωινή θερμοκρασία αν την σημειώνετε κάθε πρωί σε ένα χαρτί, στο τέλος κάθε μήνα θα παρατηρήσετε ένα σταθερό μοτίβο: τις πρώτες 14 ημέρες του κύκλου (ή μέχρι να γίνει η ωορρηξία) είναι χαμηλή, κάτω από 36,6 βαθμούς Κελσίου και τις υπόλοιπες ημέρες ανεβαίνει πάνω από 36,6 βαθμούς Κελσίου. Δεν έχουν όλες οι γυναίκες το ίδιο ακριβώς μοτίβο, γιατί κάποια μπορεί να πέφτει στους 36,2 βαθμούς Κελσίου τις πρώτες ημέρες του μήνα και κάποια άλλη να μην πέφτει ποτέ χαμηλότερα από 36,5 βαθμούς Κελσίου. Το σίγουρο είναι ότι η θερμοκρασία των 28 ημερών του κύκλου (ή όσο διαρκεί ο κύκλος) ακολουθεί μοτίβο δύο φάσεων: τις πρώτες μισές ημέρες του κύκλου η θερμοκρασία είναι σταθερά χαμηλή και τις υπόλοιπες είναι σταθερά πιο υψηλή.

Χοντρικά, αν η θερμοκρασία στο δεύτερο μισό του κύκλου μείνει υψηλή για περισσότερες από 15 ημέρες, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι πολλές. Εκεί αξίζει τον κόπο να αγοράσετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Αν γνωρίζετε κάποια αγγλικά, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο ίντερνετ για τον όρο basal body temperature και να εκτυπώσετε ένα διάγραμμα για να το έχετε στο κομοδίνο σας και κάθε πρωί να τσεκάρετε εκεί τη θερμοκρασία που μετρήσατε. Τέτοια διαγράμματα θα βρείτε ψάχνοντας στο ίντερνετ για basal body temperature chart template. Παραθέτω ένα τέτοιο διάγραμμα:

BBTchart.png

Και παρακάτω είναι ένα διάγραμμα συμπληρωμένο. Μην ανησυχήσετε αν το δικό σας δεν ταυτίζεται με αυτό! Η κάθε γυναίκα είναι ελαφρώς διαφορετική από την άλλη και ο κάθε κύκλος της ίδιας γυναίκας δεν είναι ολόιδιος με τον προηγούμενο.

bbt-typical.gif

Ελπίζω να βοήθησα

Edited by xristas
προσθήκη πληροφοριών

• 10 months later...

Κοριτσια καλησπερα.....λοιπον εγω περιμενω να μην μου ερθει περιοδος σε 4 μερες......ομως εδω κ λιγες μερες καπου στις 7 με 8 μερες καθε πρωι ξανω θερμομετρηση κ εχω 36.8.....κ το μεσημερι κ μετα ως υο βραδυ φτανω κ 37.7 37 4 λετε να περυχα το σκοπο μου κ ν ειμαι εγκυος?????εν το μεταξυ πρωτη φορα γινετε αυτο με τη θερμοκρασια μου....επισης στο στηθος εχω παρατηρησει κατι σαν σπυρακια μικρα λευκα.......εχω πρησμενο στηθος κ τωρα λιγο σα να με ενοχλησε η κοιλια μου χαμηλα........πονακια ειχα κ πριν μερες κοντα 4 με 5 μερες.....κ μου ξεκινησαν τωρα σημερα λιγα πονακια..οποτε η θα αδιαθετησω η θα ειμαι εγκυος....

• 4 years later...

Γειά σας κορίτσια!!!! Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεται τελικά με αυτή τη θερμοκρασία; εμένα πχ ενώ η μέτρηση γινόταν την ίδια ώρα κάθε πρωί δεν ήταν σχεδόν ποτέ η ίδια... Πότε 36,2 ποτέ 36,7 μετά πάλι τα ίδια.