Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ουρικό οξύ στην εγκυμοσύνη..

Recommended Posts

Ήθελα να σας ρωτησς αν κάποια από εσάς είχατε θέματα με το ουρικό οξύ στην εγκυμοσύνη σας..Και αν ναι πως το αντιμετωπισατε...;;εγώ είχα ξεπεράσει τα όρια κατά πολύ και στις 2 μου εγκυμοσυνες και δεν ξέρω τώρα που γέννησα αν πρέπει να το κοιτάξω.. Έχει συμβεί και σε σας;;θα ήθελα να με βοηθήσετε αν μπορείτε.. ευχαριστω:)

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Νένα 27 είπε:

Ήθελα να σας ρωτησς αν κάποια από εσάς είχατε θέματα με το ουρικό οξύ στην εγκυμοσύνη σας..Και αν ναι πως το αντιμετωπισατε...;;εγώ είχα ξεπεράσει τα όρια κατά πολύ και στις 2 μου εγκυμοσυνες και δεν ξέρω τώρα που γέννησα αν πρέπει να το κοιτάξω.. Έχει συμβεί και σε σας;;θα ήθελα να με βοηθήσετε αν μπορείτε.. ευχαριστω:)

γενικα στην εγκυμοσυνη αποσυντονιζονται πολλα στον οργανισμο. μολις σαραντισεις θα πρεπει ο γιατρος σου να σε βαλει να κανεις μια γενικη αιματος τα παντα οχι μονο ουρικο. θα ηταν παραλειψη αν δεν στο εχει πει. 

Επεξεργάστηκαν by ninaki80

Έκανα τις εξετάσεις μου και το ουρικό είχε πέσει στο 6.7 αλλά και πάλι μου είπε ότι δεν ήταν φυσιολογικό, έπρεπε να έχει πέσει στο 3 με 4 για την ηλικία μου ..(26 χρονών).είχες παρόμοια εμπειρια;

21 ώρες πρίν, Νένα 27 είπε:

Έκανα τις εξετάσεις μου και το ουρικό είχε πέσει στο 6.7 αλλά και πάλι μου είπε ότι δεν ήταν φυσιολογικό, έπρεπε να έχει πέσει στο 3 με 4 για την ηλικία μου ..(26 χρονών).είχες παρόμοια εμπειρια;

Θα πρέπει πλέον να μιλήσεις με τον παθολόγο σου να σε κατευθύνει. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς, αλλά σε καμία περίπτωση μην το αγνοήσεις. Μπορεί να μην είναι απολύτως τίποτα, αλλά καλύτερα να κάνεις μερικές εξετάσεις άδικα, παρά να αφήσεις ένα πιθανό πρόβλημα.

Διαφημίσεις

κορίτσι μου, αν και δε γνωρίζω από ουρικό στην εγκυμοσύνη θα σου πω το εξής που γνωρίζω από τον πατέρα μου που έχει ουρικό εδώ και χρονια: 

1) όντως πρέπει να το ελέγχεις με εξετάσεις γιατί είναι μια πάθηση η οποία επηρεάζει τα άκρα πάρα πολύ

2ον) να γνωρίζεις ότι μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί με φαρμακευτική αγωγή και σωστή διατροφή.

Ο μπαμπάς μου ο οποίος σημειωτέον δε προσέχει, όταν το παρακάνει με τη διατροφή πρηζεται πολύ στα άκρα, και κυρίως στο ένα πόδι με αποτέλεσμα να κουτσαινει! Επίσης ξέρω ότι μαζεύεται υγρό στις αρθρώσεις..

από φαγητα: κουνέλι, ντομάτα, λαγός, πατάτες τηγανιτές και αρνί είναι θάνατος για το ουρικό! 

πάντως μην αγχώνεσαι, με ισορροπημένη διατροφή δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.. νομίζω ορθοπεδικός είναι κατάλληλος γι αυτήν την πάθηση..

9 ώρες πρίν, Νένα 27 είπε:

Παθολόγο ή νεφρολογο;;;στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα πάθει νεφρική ανεπάρκεια.. Μήπως σχετιζεται;;

Ναι, από αυξημένο ουρικό οξύ μπορείς μεταξύ άλλων να χάσεις τα νεφρά σου, με ό,τι αυτό σημαίνει. Δεν μπορείς όμως να κάνεις το γιατρό από το διαδίκτυο ή με ιστορίες άλλων. Μπορεί να μην έχεις τίποτα, κυριολεκτικά να πεθαίνεις (όχι εσύ, γενικά μιλάω) και όλα τα ενδιάμεσα, και να έχεις ίδια γενικά συμπτώματα. Ξεκινάς από το γιατρό σου, ή ένα παθολόγο αν δεν έχεις, και θα σε κατευθύνει πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον εδώ.

Θα το κοιτάξω.. Έτσι και αλλιώς πρέπει να δω τι μου το προκαλεί όλο αυτό.. απλά θυμάμαι ότι και η γυναικολόγος μου είχε ξαφνιάστει σε τέτοια ηλικία 12 ουρικό.. +κυρία αυξημενη+κρεατινινη...Την διατροφή μου την πρόσεχα έτσι και αλλιώς λόγο σακχάρου που είχε και αυτό ανεβάσει στην εγκυμοσύνη οπότε δεν δικαιολογείται..ήθελα να δω αν είχε συμβεί και σε κάποιον άλλον.. Σας ευχαριστώ πάντως. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...