Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε επανέρχονται οι ορμονες?

Nefeli2014

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά. 

Γέννησα πριν από 4 περίπου μήνες με καισαρική, όλα καλά. Γύρισα αμέσως στη δουλειά σα να μην τρέχει τίποτα και ασχολήθηκα φορτσατη με το μωρό και τη πθο μεγάλη μου κορούλα. Είχα αρκετό στρες ώστε να τα προλάβω όλα και ακόμα δλδ και να τα καταφέρνω και πραγματι τα καταφέρνω. Το Θεμα ειναι πως πριν δυομισυ μήνες εμφανισα κνιδωση(καντηλες) πήγα σε δερματολόγο, πήγα σε αλλεργιολογο έκανα Θεραπεία με αντισταμινικα 1,5 μήνα κι ακόμα βγάζω. Έχω αρχίσει κι αοελπιζομαι. Πότε δεν Ειχα θέμα με αλλεργίες αν και κατά περιόδους με έπιανε μια φαγούρα αλλά μέχρι εκεί. Τ τα ξαφνικά πρηζομαι. Μέχρι και το μάτι μου μια μέρα πρηστηκε. Εγώ πιστεύω πως ειναι ορμονικο, πως δεν άφησα χρονο στον εαυτό μου να συνέλθει, η πως τελοσοαντων θα μου περάσει. 

ΠΟΣΟ καιρό μπορούν να κρατήσουν τα προβλήματα αυτά.. Σε πόσο καιρό θα επανέλθουν οι ορμονες μου.. 

Ακομα έχω ραγάδες στην κοιλιά, δε λέω να αρχίσω δίαιτα.. Δεν ψωνίζω ρούχα, έχω απογοητευτεί με το σώμα μου, έχω γίνει ένα ρομποτακι σπίτι δουλειά μωρά και τούμπαλιν. Και να μου πει κάποιος να κάνω κάτι άλλο δε θέλω δεν έχω όρεξη. Αυτό όμως με την κνιδωση με έχει τσακίσει. Όσο έπαιρνα τα χάπια όλα μια χαρά, μόλις τα έκοψα ξανά πάλι. Δε βγάζω πολύ έντονα ούτε τρελή φαγούρα έχω. Αλλά λέω γιατί... 

Λέτε να ειναι φάση και να περάσει? 

Να σας πω πως και το μωρό έχει προδιάθεση για ατοπική δερματίτιδα έτσι μας είπε ο παιδίατρος, έχει μια ξηρότητα στο πόδι. Προδιάθεση για αλλεργία. Τι σκατα(συγνώμη κιόλας) μαζί το πάθαμε....?? 

Διαφημίσεις

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία! Εγώ είχα χρόνια κνιδωση, είχα πάει σε αλλεργιολογο κ μου έδωσε αγωγή αντιισταμινικά για έξι μήνες και μετά έπαιρνα κάθε φορά που έβγαζα. Οταν λέω κνίδωση εννοώ εξανθήματα που βγαίνανε σαν καντήλες κ μετά εξαπλωνοντουσαν κ ενώνονταν σε όλο το σωμα εκτός απτό κεφάλι και με έκαιγαν. Μετά από μία ώρα εξαφανιζοντουσαν κ άντε πάλι. Μου εμφανίστηκε μετά από μια περίοδο πάρα πολύ έντονου στρες. Διήρκησε περίπου ενάμιση χρόνο και μετά τέλος, δεν ξαναεβγαλα. Είναι τρομερά άσχημο όταν σου συμβαινει κ σε καταλαβαίνω αλλά πρέπει να ηρεμήσεις όσο μπορείς. Αν ξέρεις σίγουρα ότι είναι κνίδωση δεν έχει σχέση με την ατοπια, η κνίδωση είναι σαν αυτοάνοσο, ούτε κ οι γιατροί ξέρουν από το προκαλείται. Δλδ στο λέω μην αρχίσεις να ψάχνεσαι αν έχετε σε κάτι αλλεργία στο σπίτι. Πρέπει να ηρεμησεις, αυτή είναι η λύση.

Είναι αυτόανοσο αυτό μου είπαν όλοι μα και τι να κάνω δεν ξέρω. Ήδη παίρνω αντισταμινικα 1,5 μήνα και μόλις τα σταμάτησα ξανά πάλι. Σήμερα έβγαλα σε λαιμό και πρόσωπο. Τι ήρεμη να είμαι? Πόσο ήρεμη να είμαι με δύο παιδιά και δουλειά? Τώρα λέω να γραφτώ ένα γυμναστήριο να πηγαίνω Καμμια ώρα το βράδυ όταν κοιμούνται τα μικρά. Αλλά και πάλι έχω περάσει πόλυ πιο έντονο στρες. Γενικά ειμακ οκ. Έχω βοήθεια για όλα, κοιμάμαι, τρώω... Τι άλλο να κάνω... Έχω απελπιστεί. Υπάρχει περίπτωση να το έχω για χρόνια αυτό το πράγμα? Να ξαναπάρω χάπια? Ο γιατρός στον ερυθρό σταυρό μου πε παρτα ένα μήνα και μετά έλα να σε ξαναδώ. Ε τώρα πρέπει να κλείσω ραντεβού. Αλλά σαφή απάντηση δεν πήρα. Κανείς δε μου λέει με σιγουριά πόσο θα κρατήσει αυτό το πράγμα.. Δεν περνάω περίοδο έντονου στρες. Πραγματικά. Μήπως είναι ορμονικο λόγω γέννας? 

Δεν αντέχω χθες έκλαιγα ενώ πριν με τα χάπια ήμουν μια χαρά χαρούμενη. Χθες τα είδα και φρίκαρα πάλι.... 

Η πρώτη γιατρός μου κανε και αιματολογικες και βρήκε αλλεργία στη γάτα και στη γύρη. Αλλά ο δεύτερος μου είπε πως δεν ήταν παραιτητο αυτό καθώς αυτές γίνονται όταν έχουμε μπούκωμα και ρινικα θέματα που εγώ δεν έχω. Και πως δεν εχουμε γύρη. Οκ ειναι αυτόανοσο έχω τάση άλλωστε έχω θυρεοειδιτιδα ελεγχόμενη χωρίς χάπι. Αλλά έχω την τάση. Αλλά αυτό το να σημαίνει άραγε.. Να το χω για πάντα? 

Από Οκτώβρη το χω μπαίνουμε Γενάρη!!! 

Πέρασα στρες τα προηγούμενα 3 χρόνια. Πολλά προβλήματα.. Να μου βγαίνει τώρα που χαλάρωσα.. Πολύ πιθανό.. Αλλά θα περάσει?... :(

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

1 ώρα πρίν, Nefeli2014 είπε:

Είναι αυτόανοσο αυτό μου είπαν όλοι μα και τι να κάνω δεν ξέρω. Ήδη παίρνω αντισταμινικα 1,5 μήνα και μόλις τα σταμάτησα ξανά πάλι. Σήμερα έβγαλα σε λαιμό και πρόσωπο. Τι ήρεμη να είμαι? Πόσο ήρεμη να είμαι με δύο παιδιά και δουλειά? Τώρα λέω να γραφτώ ένα γυμναστήριο να πηγαίνω Καμμια ώρα το βράδυ όταν κοιμούνται τα μικρά. Αλλά και πάλι έχω περάσει πόλυ πιο έντονο στρες. Γενικά ειμακ οκ. Έχω βοήθεια για όλα, κοιμάμαι, τρώω... Τι άλλο να κάνω... Έχω απελπιστεί. Υπάρχει περίπτωση να το έχω για χρόνια αυτό το πράγμα? Να ξαναπάρω χάπια? Ο γιατρός στον ερυθρό σταυρό μου πε παρτα ένα μήνα και μετά έλα να σε ξαναδώ. Ε τώρα πρέπει να κλείσω ραντεβού. Αλλά σαφή απάντηση δεν πήρα. Κανείς δε μου λέει με σιγουριά πόσο θα κρατήσει αυτό το πράγμα.. Δεν περνάω περίοδο έντονου στρες. Πραγματικά. Μήπως είναι ορμονικο λόγω γέννας? 

Δεν αντέχω χθες έκλαιγα ενώ πριν με τα χάπια ήμουν μια χαρά χαρούμενη. Χθες τα είδα και φρίκαρα πάλι.... 

Η πρώτη γιατρός μου κανε και αιματολογικες και βρήκε αλλεργία στη γάτα και στη γύρη. Αλλά ο δεύτερος μου είπε πως δεν ήταν παραιτητο αυτό καθώς αυτές γίνονται όταν έχουμε μπούκωμα και ρινικα θέματα που εγώ δεν έχω. Και πως δεν εχουμε γύρη. Οκ ειναι αυτόανοσο έχω τάση άλλωστε έχω θυρεοειδιτιδα ελεγχόμενη χωρίς χάπι. Αλλά έχω την τάση. Αλλά αυτό το να σημαίνει άραγε.. Να το χω για πάντα? 

Από Οκτώβρη το χω μπαίνουμε Γενάρη!!! 

Πέρασα στρες τα προηγούμενα 3 χρόνια. Πολλά προβλήματα.. Να μου βγαίνει τώρα που χαλάρωσα.. Πολύ πιθανό.. Αλλά θα περάσει?... :(

Ότι θα περάσει θα περάσει απλά δεν μπορεί να σου πει κάποιος ποτε και για πόσο. Αν συνεχιστεί πάνω από εξάμηνο θεωρείται χρόνιο κ είναι πιθανό να βγάζεις κατά διαστήματα. Εγώ έχω περίπου 6-7 χρόνια να βγάλω, δεν το λες και άσχημα. Ωστόσο, ένας αλλεργιολογος που επισκέφθηκα πρόσφατα για άλλο λόγο, όταν του εδινα το ιστορικό μου είπε ότι είναι σίγουρο ότι θα ξαναβγάλω κάποια στιγμή, δε φεύγει ποτέ. Πάντως από τον τρόπο που γράφεις εμένα ένα άγχος μου το περνας, πιθανώς όμως είναι λόγω της κατάστασης, κ εγώ όταν γέμιζα εξανθήματα αντιδρούσα όπως εσύ. Όσο για τις αιματολογικές, είχα κάνει κ εγώ κ μου βγήκε αλλεργία σχεδόν στα πάντα, στη σκόνη, στη ντομάτα, στο πορτοκαλι, στα θαλασσινά, στην ελιά, στο πεύκο, σε έναν ατελείωτο κατάλογο αλλεργιογόνων που όμως δεν έκανα απολύτως τπτ για να τα αποφύγω γιατί στο Λαϊκό (έχει από τα καλύτερα τμήματα αλλεργιολογικα) μου είπαν ότι η κνίδωση είναι άσχετη με όλα αυτά. Συνήθως ο οργανισμός εμφανίζει το πρβλ όταν χαλαρώνει. Μπορεί αν είχες έντονο άγχος να σου βγαίνει τώρα με αυτόν τον τροπο, δεν ξέρω. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, κλείσε ραντεβού να δεις τι θα σου πει ο γιατρός. Όταν βγάζεις μπορείς να πάρεις ένα αντιισταμινικό. Πάντως όπως εμφανίστηκε έτσι θα περάσει. Υπομονή.

Σε ευχαριστώ πολύ. Πήρα ένα xozal απόψε και έκλεισα ραντεβού στον ερυθρό για τη Δευτέρα.. Μου χε πει πάρε ένα μήνα και βλέπουμε τι θα κάνουμε μετά.. 6-7 χρονια τι λες τώρα.. Μακάρι!! Κι ας με πιάνει ενα χρόνο κάθε 7 χρονια αρκεί να μη το χω για πάντα κάθε μέρα! Διότι γέμισα στο λαιμό! Φαντάσου να είμαι καπου και να γεμίσω.. Θα εξαφανιστούν όλοι από δίπλα μου.. Κι αντε να εξηγω:( θα νομίζουν ότι έχω Καμμια μεταδοτική αρρωστια:(

Ναι ειμαι ταραγμένη, άμα δε το ψάξω θα σκάσω.. Έτσι από άγχος έκανα θηρεοειδη και τώρα οκ, από άγχος έπαθα νεύρωση στομάχου και έχει να με πιάσει 10 χρόνια, έτσι θέλω κι αυτό να φύγει και να μην ξανάρθει.. 

Τώρα πήγα στο γυμναστήριο να ρωτήσω αλλά ήταν κλειστά. Ήδη νιώθω καλύτερα.. Με αυτό και με το ξοζαλ βέβαια.. Ο άντρας μου κουλ εν τω μεταξύ.. Σιγά μου λέει θα περάσει μην τρελαίνεσαι... :/

Εγώ γενικά είμαι ανέκαθεν αγχωδης και τελειομανής. Για να είμαι εντελώς κουλ πρέπει να βρίσκομαι σε διακοπές με 5 υπηρέτες και να μην κάνω τίποτα όλη μέρα να τα έχω λυμένα. Στη ζωή μου τπτ δεν ειναι λυμένο, πάντα θέλω να κάνω και κάτι παραπάνω. Μακάρι να έβρισκα ένα μαγικό κουμπί και να ήμουν αναίσθητη. Αλλά τον χαρακτηρα πως να τον αλλάξεις... Δε γίνεται.. Στεναχωριέμαι εύκολα, αγχώνομαι εύκολα.. Γενικώς από συναίσθημα καλά πάμε. :/

Διαφημίσεις

Άστο είναι χάλια.. εγώ γέμιζα σε όλο το σώμα και ενώνονταν κ γινόντουσαν σαν ένα μεγάλο εξογκωμα, ενώνονταν τα δάχτυλα των ποδιών μου απτό πρήξιμο κ με εκαιγαν κ δεν μπορούσα να περπατησω. Αλλά ευτυχώς με ένα aerius μου περνούσε σε δέκα λεπτά. Πάντα είχα στην τσάντα μου. Εμένα η γυμναστική μου επιδείνωνε την κατασταση. Δε στο λέω για να σε απογοητεύσω άλλα είχα διαπιστώσει ότι όταν θερμαινόταν το σώμα μου κ το δέρμα μου ή ιδρωνα ή όπου τριβόταν πχ στη ζώνη, έβγαζα καντήλες. Ακόμα κ κατά την επαφή. Πολύ χάλια. Μη στεναχωριέσαι θα σου περάσει απλά χρειαζεται να χαλαρώσεις. ;)

14 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Άστο είναι χάλια.. εγώ γέμιζα σε όλο το σώμα και ενώνονταν κ γινόντουσαν σαν ένα μεγάλο εξογκωμα, ενώνονταν τα δάχτυλα των ποδιών μου απτό πρήξιμο κ με εκαιγαν κ δεν μπορούσα να περπατησω. Αλλά ευτυχώς με ένα aerius μου περνούσε σε δέκα λεπτά. Πάντα είχα στην τσάντα μου. Εμένα η γυμναστική μου επιδείνωνε την κατασταση. Δε στο λέω για να σε απογοητεύσω άλλα είχα διαπιστώσει ότι όταν θερμαινόταν το σώμα μου κ το δέρμα μου ή ιδρωνα ή όπου τριβόταν πχ στη ζώνη, έβγαζα καντήλες. Ακόμα κ κατά την επαφή. Πολύ χάλια. Μη στεναχωριέσαι θα σου περάσει απλά χρειαζεται να χαλαρώσεις. ;)

Και θέλω να κάνω και σάουνα...! Γράφτηκα ήδη... :/ θα πάω και ο Θεός βοηθός... 

On 26/12/2018 at 12:20 ΠΜ, Nefeli2014 είπε:

Καλησπέρα και χρόνια σας πολλά. 

Γέννησα πριν από 4 περίπου μήνες με καισαρική, όλα καλά. Γύρισα αμέσως στη δουλειά σα να μην τρέχει τίποτα και ασχολήθηκα φορτσατη με το μωρό και τη πθο μεγάλη μου κορούλα. Είχα αρκετό στρες ώστε να τα προλάβω όλα και ακόμα δλδ και να τα καταφέρνω και πραγματι τα καταφέρνω. Το Θεμα ειναι πως πριν δυομισυ μήνες εμφανισα κνιδωση(καντηλες) πήγα σε δερματολόγο, πήγα σε αλλεργιολογο έκανα Θεραπεία με αντισταμινικα 1,5 μήνα κι ακόμα βγάζω. Έχω αρχίσει κι αοελπιζομαι. Πότε δεν Ειχα θέμα με αλλεργίες αν και κατά περιόδους με έπιανε μια φαγούρα αλλά μέχρι εκεί. Τ τα ξαφνικά πρηζομαι. Μέχρι και το μάτι μου μια μέρα πρηστηκε. Εγώ πιστεύω πως ειναι ορμονικο, πως δεν άφησα χρονο στον εαυτό μου να συνέλθει, η πως τελοσοαντων θα μου περάσει. 

ΠΟΣΟ καιρό μπορούν να κρατήσουν τα προβλήματα αυτά.. Σε πόσο καιρό θα επανέλθουν οι ορμονες μου.. 

Ακομα έχω ραγάδες στην κοιλιά, δε λέω να αρχίσω δίαιτα.. Δεν ψωνίζω ρούχα, έχω απογοητευτεί με το σώμα μου, έχω γίνει ένα ρομποτακι σπίτι δουλειά μωρά και τούμπαλιν. Και να μου πει κάποιος να κάνω κάτι άλλο δε θέλω δεν έχω όρεξη. Αυτό όμως με την κνιδωση με έχει τσακίσει. Όσο έπαιρνα τα χάπια όλα μια χαρά, μόλις τα έκοψα ξανά πάλι. Δε βγάζω πολύ έντονα ούτε τρελή φαγούρα έχω. Αλλά λέω γιατί... 

Λέτε να ειναι φάση και να περάσει? 

Να σας πω πως και το μωρό έχει προδιάθεση για ατοπική δερματίτιδα έτσι μας είπε ο παιδίατρος, έχει μια ξηρότητα στο πόδι. Προδιάθεση για αλλεργία. Τι σκατα(συγνώμη κιόλας) μαζί το πάθαμε....?? 

Δεν είναι ορμονικό. Μου συνέβη το ίδιο κάποια στιγμή ξαφνικά, περνάει φάσεις που συμβαίνει για μέρες, περνά και ξαναρχεται μήνες μετά. Απλά το στρες και η κούραση ευνοούν την εκδήλωση αλλεργιών, που έτσι κι αλλιώς όμως θα συνέβαιναν.

Εγώ απλά πια έχω βρει ένα συνδυασμό χαπιών, γιατί δεν ειναι όλα το ίδιο αποτελεσματικά σε όλους τους ανθρώπους για όλες τις αλλεργίες, και από εκεί που βασανιζόμουν για μέρες, τώρα ξέρω ότι αν είναι κνίδωση παίρνω το ένα χάπι, αν είναι πρήξιμο το άλλο, και συνήθως αν το προλάβω νωρίς μπορεί να μη χρειαστεί καν δεύτερο και να με ξεχάσει για κανένα τρίμηνο. Σε περιόδους στρες, όπως και σε έντονη ζέστη, μπορεί να συμβεί και 2-3 φορές το μήνα.

23 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Και θέλω να κάνω και σάουνα...! Γράφτηκα ήδη... :/ θα πάω και ο Θεός βοηθός... 

Μην πας. Μπορεί να καταλήξεις στο νοσοκομείο δυστυχώς. Κνιδωση και ζέστη δεν πάνε μαζί, μπορεί να σου κάνει φρικτό επεισόδιο, για νοσηλεία.

Βασικά πήγα ήδη δύο φορές και δεν έβγαλα τίποτα.. Έχω να πάρω χάπι 4 βραδιά. Μόνο χθες ένα μικρούλι αλλά μπροστά σε αυτά που έβγαζα Καμμια σχέση.. 

Φανταστείτε τον πρώτο καιρό έβγαλα τρελά πράγματα. Τώρα που έκοψα τα χάπια έχω βγάλει αλλά μικροσκοπικά ανεπαίσθητα. Όταν μπήκα στη σάουνα είχα άγχος και κοιταζομουν μετά όλη την ώρα. Έλεγα τώρα θα με πιάσει φαγούρα τώρα θα με πιασει. Ε δεν έβγαλα τίποτα. Σήμερα ξαναπήγα, πάλι οκ. Ανεξάρτητα από αυτό παστωνομαι τώρα και στις ενυδατικες και νιώθω πολύ καλά. Μετά τη γέννα κατά έναν περιεργο λόγο γέμισα παντού σπιθουρακια σαν ξηροδερμια. Έτσι νόμιζα πως είναι δλδ. Τώρα έχω αρχίσει και περιποιουμαι περισσότερο. Για να δούμε.. Μήπως είναι ορμονικο.. Αλλαγές.. 

Εν τω μεταξύ να σας πω πως εγώ είμαι δεινή κολυμβήτρια (καλοκαιρινή) και στη θάλασσα έχω να κολύμπησω ίσα με 3 χρόνια... Επίσης χρόνια ολόκληρη χειμώνες έκανα άθληση. Και σταμάτησα απότομα. Μπορεί κι αυτό να έπαιξε τον ρόλο του. Γιατί ανέκαθεν είχα ξηροδερμια και γενικώς θεματακια με το δέρμα μου(πολύ ευαίσθητη, κάνω δερμογραφισμο, αργούν να κλείσουν οι πληγές, τάσεις για χηλοειδη κλπ) και τα μπάνια μου έκαναν πάντα πολύ καλό. Γιατί μετά παστωνομουν με κρέμες. 3 χρόνια τα έκοψα όλα... Και τώρα τα ξαναρχιζω. (όχι τα μπάνια αλλά τη γυμναστική και την εφίδρωση) 

Τη Δευτέρα έχω ραντεβού με τον γιατρό, να δούμε τι θα μου πει.. 

Τι να πω.. Δεν έχω ιδέα γιατί όλα αυτά.. Πάντως πάντα είχα κατά εποχές μια φαγούρα.. Και πίστευα είναι ξηροδερμια.. Μιλάμε ήμουν 15 όταν με πρώτοεπιασε και το θυμάμαι γιατί ήμουν στο σχολείο κι έπαθα φρίκη από το ξύσιμο. Μετά από 20-25 με έπιανε μετά το μπάνιο στην μπανιέρα και έβαζα ενυδατικες. Μια φορά ακύρωσα βόλτα από την απελπισία μου και το ξύσιμο. Ο γιατρός μου είπε πως πιθανόν να είχα πάντα μια τάση κνιδωσης αλλά να μην εμφανίζονταν καντηλες. Και μάλλον το έχω παντρευτεί και θα με θυμάται όταν θέλει. Θα πάω να το συζητήσω, ίσως με βάλει να κάνω εξετάσεις. Αλλά μετά λέω και τι νόημα έχει... Να αποφεύγω τα πάντα? Να χθες πήγα να βγάλω κάτι φωτοτυπίες και μπήκα σε γατοσπιτο κυριολεκτικά. Μέσα στην τρίχα οι γάτες να αλωνίζουν παντού να μυρίζει παντού γατιλα και γενικώς μια αποπνικτική κατάσταση. Λέω πάει.. Θα βγω έξω και θα γίνω τέρας από τις καντηλες.. Κι ομως τίποτα.. 

Όταν βγήκαν οι απαντησεις για τις γάτες στεναχωρηθγκα πάρα πολύ γιατί μου αρέσουν και πάντα τις χαϊδεύω. Όταν ρώτησα το γιατρό αν πρέπει να τις αποφεύγω μου είπε όχι! Να συνεχίσω κανονικά τη ζωή μου και πως οι εξετάσεις που μου κανε η πρώτη γιατρός ήταν άσκοπες διότι δεν έχω ρινικα προβλήματα. 

Τι να πω..  

Θα ακολουθήσω αυτόν, φαίνεται καλός.. Γιατί οι πολλοί γιατροί και οι πολλές γνώμες με μπερδεύουν.. Η πρώτη που πήγα ήταν βλαμμένη. Δε με άκουγε καν και είχε βάλει κασέτα και έλεγε όσα λέει σε όλους. Ουδεμία σημασία σε όσα ήθελα να της πω και να τη ρωτήσω. Ενώ ο δεύτερος έκατσε μαζί μου κανένα 20 λεπτό και με υπομονή μου απαντούσε. Θα δείξει.. Θα σας πω νέα τη Δευτέρα.. 

On 26/12/2018 at 11:53 ΜΜ, Lenia16 είπε:

Στην τριβή το έχω κι εγώ προσέξει. 

Εκεί που ακουμπάει το παντελόνι ακόμα και το εσώρουχο. Έλεος τόσο φαρδουλο βρακι(μετά συγχωρήσεως) κι έκανα εκεί. Αυτό έγινε τη προηγούμενη βδομάδα. 

Λέτε να έτυχε που ιδρωσα στη σάουνα και δεν έπαθα τίποτα.? Αλλά χωρίς να θέλω να με ματιάσω, 4 μέρες - απτή μερά που σας έγραψα-είναι καλύτερα.. 

Διαφημίσεις

On 28/12/2018 at 1:38 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν είναι ορμονικό. Μου συνέβη το ίδιο κάποια στιγμή ξαφνικά, περνάει φάσεις που συμβαίνει για μέρες, περνά και ξαναρχεται μήνες μετά. Απλά το στρες και η κούραση ευνοούν την εκδήλωση αλλεργιών, που έτσι κι αλλιώς όμως θα συνέβαιναν.

Εγώ απλά πια έχω βρει ένα συνδυασμό χαπιών, γιατί δεν ειναι όλα το ίδιο αποτελεσματικά σε όλους τους ανθρώπους για όλες τις αλλεργίες, και από εκεί που βασανιζόμουν για μέρες, τώρα ξέρω ότι αν είναι κνίδωση παίρνω το ένα χάπι, αν είναι πρήξιμο το άλλο, και συνήθως αν το προλάβω νωρίς μπορεί να μη χρειαστεί καν δεύτερο και να με ξεχάσει για κανένα τρίμηνο. Σε περιόδους στρες, όπως και σε έντονη ζέστη, μπορεί να συμβεί και 2-3 φορές το μήνα.

Η γυμναστική με ξεστρεσαρει. Γύρισα δύο μέρες σπίτι μου άλλος άνθρωπος. Μπορεί κι αυτό να παίζει ρόλο. Δεν ξέρω. Ειμαι κι ατόμο που σταζει σε ιδρώτα παντα

6 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Η γυμναστική με ξεστρεσαρει. Γύρισα δύο μέρες σπίτι μου άλλος άνθρωπος. Μπορεί κι αυτό να παίζει ρόλο. Δεν ξέρω. Ειμαι κι ατόμο που σταζει σε ιδρώτα παντα

Εγω εχω δει οτι με πειραζει η εξωτερικη ζεστη και μαλιστα οταν συμβαινει αποτομα, και μου ειχε επιβεβαιωσει ο αλλεργιολογος οτι ισχυει. Δηλαδη δεν παθαινω τιποτα αν ιδρωσω απο γυμναστικη, αλλα αν βαλω ενα ζεστο πουλοβερ και βρεθω σε χωρο με καλοριφερ στο φουλ για παραδειγμα και ζεσταθω αποτομα, εκει ειναι πολυ πιθανο να πρηστω ολοκληρη. Γι αυτο το λογο μου εχει απαγορευσει και ο γιατρος να μπω ποτε σε σαουνα.

Τι να σου πω αργκ εγώ έχω μάθει στη ζέστη, στο σπίτι δουλεύει το καλοριφέρ φουλ στους 25.. Δηλαδή δε νομίζω να με πειράζει η ζέστη. Και στη δουλειά έχω ζέστη. Αλλά και να το κλείσω πάλι δε λέει κάτι. Έχει τύχει να πετάξω κι έξω που είμαι χωρίς να ζεσταίνομαι η να κρυώνω... Ίσως από οργανισμό σε οργανισμό να χτυπάει αλλιώς η καντήλα?! 

1 hour ago, Nefeli2014 είπε:

Τι να σου πω αργκ εγώ έχω μάθει στη ζέστη, στο σπίτι δουλεύει το καλοριφέρ φουλ στους 25.. Δηλαδή δε νομίζω να με πειράζει η ζέστη. Και στη δουλειά έχω ζέστη. Αλλά και να το κλείσω πάλι δε λέει κάτι. Έχει τύχει να πετάξω κι έξω που είμαι χωρίς να ζεσταίνομαι η να κρυώνω... Ίσως από οργανισμό σε οργανισμό να χτυπάει αλλιώς η καντήλα?! 

Καλά, ότι δεν αρκεί η ζέστη σίγουρα. Εμένα μετά από 10 γιατρούς και ούτε ξέρω πόσα τεστ, που άκρη δε βγήκε για κάποιο συγκεκριμένο αλλεργιογόνο, η περίληψη ήταν ότι είναι αλλεργικό (αποκλείστηκαν άλλες αιτίες, δεν ξέρω αν έχεις κάνει τις σχετικές εξετάσεις, γιατί υπάρχει μία πάθηση εκ γενετής με μια έλλειψη ενζύμου αν θυμάμαι καλά, που θέλει αγωγή για να μην επιδεινωθεί) και ότι όλες οι αλλεργίες θέλουν βέβαια ένα αίτιο ή και πολλά, και επιδεινώνται όταν είσαι καταβεβλημένη, όταν έχεις πολύ στρες, και τα δερματικά σε ζέστη. Μέχρι στιγμής σε εμένα που τραβιέμαι καμιά δεκαπενταριά χρόνια, έχει όντως επιβεβαιωθεί αυτό, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τυχαίνει να πρηστώ ολόκληρη και στο άσχετο.

Η κνίδωση συνήθως δεν οφείλεται σε αλλεργια σε κάτι, είναι ενδογενής αντίδραση του οργανισμού, οι γιατροί το θεωρούν αυτοάνοσο. Η ζέστη του περιβάλλοντος συνήθως δεν προκαλεί κνίδωση παρά μόνο αν υπερθερμανθεί το σώμα ή το δέρμα, πχ κατά τη γυμναστική ή με έντονη τριβή. Αν ψάξεις θα δεις ότι υπάρχει κνίδωση λόγω θερμού κ λόγω ψυχρού, δλδ κάποιοι εμφανίζουν τους πομφους μόλις έρθουν σε επαφή με κάτι πολύ ψυχρό. Κ συνήθως είναι γενικευμένη. Επειδή είμαι πολύ αλλεργική, πρόσφατα έπαθα αγγειοοίδημα από φάρμακο κ κατέληξα στα επείγοντα, το έχω ψάξει πάρα πολύ. Εφόσον έχεις δει ότι η γυμναστική σε ξεαγχωνει και δε σου προκαλεί εξανθήματα καλά θα κάνεις να τη συνεχίσεις. Εγώ ας πούμε με το που ξεκινουσα πχ διάδρομο γεμιζα. Ακόμη κ τώρα αν κάνω κάτι εντατικό κ αναψοκοκκινισω θα βγάλω κάνα δυο στις κλειδώσεις των χεριών ή των ποδιών που φεύγουν αμέσως μόλις πέσουν οι σφυγμοί αλλά μέχρι εκεί -γι αυτό κ προτιμώ την πιο καθιστική άσκηση ;). Δες τι σου το προκαλεί κ απέφυγε το για όσο διαρκεί η φάση της κνίδωσης.

Διαφημίσεις

Γειά σας και καλή χρονιά με υγεία σε εσας και την οικογένειά σας. Ευλογία να έχετε.. 

Πήγα σήμερα στο γιατρό-πολύ καλός να Ξαναπώ-και μου είπε όσα μου ανέφερες lenia. Αυτόανοσο, δεν έχουμε ενδείξεις για αλλεργία. Όπως είπες έτσι μου είπε, όπως ήρθε έτσι θα φύγει και πιθανόν να το ξανά εμφανίσω. Να παίρνω xozal οπότε δεν αντέχεται και πως αν με ξεστρεσαρει η γυμναστική να τη συνεχίσω κανονικά. Μου ζήτησε μόνο να με ξαναδεί την άνοιξη να μου κάνει κάποιες αιματος και να τσεκάρω αν έχω μπούκωματα και τέτοια. 

Άρα... Τζίφος. Γιατρειά δεν υπάρχει.. 

Ηρεμία μόνο..... 

Παντως από την προηγούμενη Κυριακή(9μερες) έχω πάρει 2 φορές χάπι. Καλό... Είμαι και σε άδεια.. Γράφτηκα και στο gym.. Να με δω τώρα που ξαναμπαίνω στα βάσανα την Πέμπτη.. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...