Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θέλω να ξανάγίνω μαμά μετά από 2 έτη - φόβος εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής στον πρώτο τοκετό.

Recommended Posts

Καλό απόγευμα μέλη αυτού του πραγματικά πολύ χρήσιμου φόρουμ.

Σας διαβάζω καιρό και είπα να αναφέρω κι εγώ κάποιες απορίες μου.

Δυστυχώς δεν ξέρω αν γράφω σε σωστό σημείο το θέμα μου, υπέθεσα όμως πως επειδή θέλω να (ξανά) γίνω μανούλα είναι σχετικό με αυτήν εδώ τη κατηγορία.

Θα ακολουθήσει σεντόνι οπότε προκαταβολικά συγνώμη γι'αυτό.

Το 2017 γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Όμως έτυχαν επιπλοκές στον τοκετό που προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Η μία επιπλοκή ήταν η αδράνεια μήτρας και η δεύτερη ότι ο πλακούντας μου ήταν ουσιαστικά ενσωματωμένος στη μήτρα (στιφρός).

Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει αφαίρεση του πλακούντα ενώ ήμουν σε καταστολή, 11 φιάλες αίμα και 6 πλάσμα.

Η μήτρα όμως, ευτυχώς σώθηκε (όπως και εγώ).

Πλέον σχεδόν δύο χρόνια μετα, σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός δεύτερου μικρού αγγέλου στη ζωή μας.

Ο γιατρός μου δίνει το ελεύθερο, όσες φορές και να τον έχω ρωτήσει.

Εγώ όμως, όπως είναι και το λογικό πιστεύω, φοβάμαι.

Ψάχνω λοιπόν κοπέλες με παρόμοια εμπειρία να μου πουν εάν ξανά έμειναν έγκυες και πως πήγε.

Να πάρω λίγο θάρρος ή εν τέλει να ξεχάσω (για λίγο τουλάχιστον) το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, Mamacita Alina είπε:

Καλό απόγευμα μέλη αυτού του πραγματικά πολύ χρήσιμου φόρουμ.

Σας διαβάζω καιρό και είπα να αναφέρω κι εγώ κάποιες απορίες μου.

Δυστυχώς δεν ξέρω αν γράφω σε σωστό σημείο το θέμα μου, υπέθεσα όμως πως επειδή θέλω να (ξανά) γίνω μανούλα είναι σχετικό με αυτήν εδώ τη κατηγορία.

Θα ακολουθήσει σεντόνι οπότε προκαταβολικά συγνώμη γι'αυτό.

Το 2017 γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Όμως έτυχαν επιπλοκές στον τοκετό που προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Η μία επιπλοκή ήταν η αδράνεια μήτρας και η δεύτερη ότι ο πλακούντας μου ήταν ουσιαστικά ενσωματωμένος στη μήτρα (στιφρός).

Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει αφαίρεση του πλακούντα ενώ ήμουν σε καταστολή, 11 φιάλες αίμα και 6 πλάσμα.

Η μήτρα όμως, ευτυχώς σώθηκε (όπως και εγώ).

Πλέον σχεδόν δύο χρόνια μετα, σκέφτομαι το ενδεχόμενο ενός δεύτερου μικρού αγγέλου στη ζωή μας.

Ο γιατρός μου δίνει το ελεύθερο, όσες φορές και να τον έχω ρωτήσει.

Εγώ όμως, όπως είναι και το λογικό πιστεύω, φοβάμαι.

Ψάχνω λοιπόν κοπέλες με παρόμοια εμπειρία να μου πουν εάν ξανά έμειναν έγκυες και πως πήγε.

Να πάρω λίγο θάρρος ή εν τέλει να ξεχάσω (για λίγο τουλάχιστον) το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Δεν παίρνεις μία δεύτερη και τρίτη γνώμη; Η κατάσταση που περιγράφεις από όσο ξέρω είναι σαφώς πιο πιθανό να συμβεί όταν υπάρχουν τομές στην μήτρα ή προηγούμενες επεμβάσεις. Είναι από τους λόγους που υπάρχει όριο στις καισαρικές, όπως μου είχε πει ο γιατρός μου, γιατί με κάθε επέμβαση στη μήτρα αυξάνει και ο κίνδυνος.

Μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο αναφέρει ποσοστό επανάληψης 20%, που εμένα μου ακούγεται απαγορευτικό. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26836817

Καλημέρα κοπέλα μου. Δεν αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι απ' τη στιγμή που δεν φοβάται ο ίδιος ο γιατρός πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσεις σε δεύτερη κύηση. Το ότι υπήρχαν επιπλοκές την πρώτη φορά δεν σημαίνει θα ξανά συμβεί. Κ ο πλακούντας σχηματίζεται στην εγκυμοσύνη οπότε δεν νομίζω να ξανά είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα.. Σου εύχομαι να ξανά μείνεις έγκυος κ να πάνε όλα καλά!!

Καλησπέρα! Δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά επειδή κι εγώ δυσκολευτηκα στον τοκετό του γιου μου πριν από 4,5 χρόνια, όταν τον πήρα στην αγκαλιά μου ειπα: ή δεν θα κάνω άλλο παιδί ή θα κάνω καισαρική... Βέβαια μετά από διάφορα άλλα που μεσολαβησαν (εξωμητριο, παλίνδρομη, χαμηλή γονιμότητα) δεν έχω καταφέρει ακόμη να κάνω άλλο παιδί παρόλο που το θέλω πολύ και το θέλει και ο γιος μου... Μήπως αν έκανες καισαρική θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα; δεν ξέρω, απλώς ρωτάω μήπως είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση... 

Καταρχάς βρε κορίτσια, σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ που μου απαντήσατε, ενώ μάλιστα δεν έχετε περάσει κάτι και θα μπορούσατε απλά να το προσπεράσετε.
Το εκτιμώ πολύ!!

On 17/12/2018 at 11:21 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν παίρνεις μία δεύτερη και τρίτη γνώμη; Η κατάσταση που περιγράφεις από όσο ξέρω είναι σαφώς πιο πιθανό να συμβεί όταν υπάρχουν τομές στην μήτρα ή προηγούμενες επεμβάσεις. Είναι από τους λόγους που υπάρχει όριο στις καισαρικές, όπως μου είχε πει ο γιατρός μου, γιατί με κάθε επέμβαση στη μήτρα αυξάνει και ο κίνδυνος.

Μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο αναφέρει ποσοστό επανάληψης 20%, που εμένα μου ακούγεται απαγορευτικό. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26836817

ΑΡΓΚ μου, καλό μεσημέρι.
Η κατάσταση όντως είναι περισσότερο συχνή σε μήτρες που έχουν υποστεί κάποια επέμβαση.
Υπάρχουν όμως κι άλλοι πολλοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν τις συγκεκριμένες επιπλοκές.
Όπως στη δική μου περίπτωση.
Μάλιστα υπάρχουν γυναίκες που έχουν κάνει πάνω από τέσσερις καισαρικές και δεν έτυχε κάποια επιπλοκή, ακόμη και αν τα ποσοστά που υπήρχαν ήταν υψηλά.
Προσωπικά γνωρίζω ότι στην περίπτωση μου, το ποσοστό επανάληψης τέτοιων επιπλοκών είναι στο 40%.
Κι όμως ο γιατρός μου πάραυτα είναι εντελώς θετικός.
Εννοείται πως θα πάρω και 3 και 4 γνώμες μη σου πω, άλλων ιατρών και θα κάνω εξετάσεις που επιβάλλεται να γίνουν πρώτα.
Ούτως ή άλλως, όλα στη ζωή μας, πάνω κάτω ποσοστά είναι!!

Ειδικά το ποσοστό του να είμαι εδώ αυτή τη στιγμή και να γράφω ήταν πάρα πολύ μικρό, εν τέλει όμως, ευτυχώς έμεινε ποσοστό!!

Καλές γιορτές με υγεία και ό,τι επιθυμείς για το νέο έτος.

Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. :)

On 18/12/2018 at 10:05 ΠΜ, mama16 είπε:

Καλημέρα κοπέλα μου. Δεν αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα αλλά πιστεύω ότι απ' τη στιγμή που δεν φοβάται ο ίδιος ο γιατρός πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσεις σε δεύτερη κύηση. Το ότι υπήρχαν επιπλοκές την πρώτη φορά δεν σημαίνει θα ξανά συμβεί. Κ ο πλακούντας σχηματίζεται στην εγκυμοσύνη οπότε δεν νομίζω να ξανά είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα.. Σου εύχομαι να ξανά μείνεις έγκυος κ να πάνε όλα καλά!!

Καλό μεσημέρι mama16 .
Για να είμαι ειλικρινής μου τα είπε και ο ίδιος κάπως έτσι!!
:)
Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές αλλά και για την απάντηση σου.
Εύχομαι ό,τι επιθυμείς με υγεία για το νέο έτος.
Καλές γιορτές! :)

On 18/12/2018 at 4:30 ΜΜ, MagdaP είπε:

Καλησπέρα! Δεν έχω παρόμοια εμπειρία αλλά επειδή κι εγώ δυσκολευτηκα στον τοκετό του γιου μου πριν από 4,5 χρόνια, όταν τον πήρα στην αγκαλιά μου ειπα: ή δεν θα κάνω άλλο παιδί ή θα κάνω καισαρική... Βέβαια μετά από διάφορα άλλα που μεσολαβησαν (εξωμητριο, παλίνδρομη, χαμηλή γονιμότητα) δεν έχω καταφέρει ακόμη να κάνω άλλο παιδί παρόλο που το θέλω πολύ και το θέλει και ο γιος μου... Μήπως αν έκανες καισαρική θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα; δεν ξέρω, απλώς ρωτάω μήπως είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση... 

Καλό μεσημέρι MagdaP .
Αχ βρε κορίτσι, έχεις περάσει κι εσύ σκαμπανεβάσματα βλέπω....
Βασικά ο γιατρός μου το είπε από μόνος του, (όταν του έλεγα μεταξύ σοβαρού κι αστείου, να οπλιστεί με αντοχή να τα ξανά περάσουμε όλα αυτά, γιατί θέλω και δεύτερο ζουζούνι) πως αν μείνω έγκυος θα πάμε για καισαρική, ούτως ώστε να έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης!
Σου εύχομαι από καρδιάς  να δεις τη κοιλίτσα σου να φουσκώνει ξανά από το πολυπόθητο δεύτερο θαυματάκι σου!! :)
Καλές γιορτές με υγεία και ό,τι ποθείς για το νέο έτος!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...