Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

όχι, δεν κάνουν κολπική εξέταση, μπορούν με μικρή απόκλιση να μετρήσουν τον τράχηλο και υπερηχογραφικά, αν έχεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ίσως σου κάνει κάτι περισσότερο ο γιατρός σου.

Διαφημίσεις

130 ευρω, οχι κολπικα και διαρκει οντως 10-15 λεπτα εφοσον το μωρο ειναι σε καλη θεση ειδαλλως εχω και παριπτωση φιλης που στο Ιασω εκανε και τρεις ωρες (δηλαδη με πολλα διαλλειματα) μεχρι να φανουν τα μερη του μωρου με ευκρινεια και να ολοκληρωθει η εξεταση..συνηθως ομως δεν καθυστερουν..

130 E η εξεταση κραταει 10-20 λεπτα. Πολλες φορες διακοπτεται και περριμενεις να παρει καλη θεση το μωρο.

Τον τραχηλο τον ελεγχουν υπερηχογραφικα.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Νομίζω ότι ναι αυτός είναι ο μεγάλος υπέρηχος..

Κάνουν διάφορες λεπτομερείς μετρήσεις για τα όργανα και την ανατομία του παιδιού, αμνιακό υγρό, πλακούτα, κτλ. Όντως είναι 130 ευρώ αλλά εμένα μου φαίνεται ότι δεν κράτησε ούτε 10 λεπτά..Μέχρι να μπώ βγήκα, δεν μου άρεσε που με ξεπέταξε έτσι..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Ναι, ο μεγάλος υπέρηχος είναι η β επιπέδου, όπου βλέπουν τα περισσότερα όργανα του παιδιού : εγκέφαλο, καρδιά, στομάχι, νεφρά, χεράκια, ποδαράκια. Επίσης μετρούν περίμετρο κεφαλής, περίμετρο κοιλιάς και μήκος μηριαίου οστού και υπολογίζουν το βάρος του παιδιού.

Διαφημίσεις

Αυτον μπορει να στον κανει ο γιατρος η σε εξηδικευμενο κεντρο?

Ο δικος μου εχει εναν υπερηχο τελευταιας τεχνολογιας κ μπορει να τα δει ολα.

Την προιγουμενη φορα ειδαμε κ το μυαλο της μπεμπας μου :):)

Την σπονδιλικη στιλη κ ολα της τα οργανα

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

Ναι αυτος ειναι ο μεγαλος υπερηχος... Καλα μονο 10 λεπτα κρατησε σε σας αυτος ο υπερηχος??? :shock: ..

Εγω δεν το εκανα στο Ιασω, παρολο που εκει ειναι ο γιατρος μου, γιατι συνεργαζεται με εναν κορυφαιο υπερηχογραφιστη και μας εστελνε παντα εκει για ολους τους σημαντικους υπερηχους, ντοπλερ κλπ... Μπορω να πω οτι με ειχε καμια ωρα μεσα, χωρις να υπαρχει καποιο προβλημα, απλα γενικα ηταν πολυ ψειρας και αυτο ειναι πολυ καλο :D ... Α και το κοστος στα ιδια επιπεδα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Ναι αυτος ειναι ο μεγαλος υπερηχος... Καλα μονο 10 λεπτα κρατησε σε σας αυτος ο υπερηχος??? :shock: ..

Άστα να πάνε, κατά την γνωμη μου δεν άξιζε τον κόπο. Και εμένα ο γιατρός μου έχει πολύ καλό υπέρηχο στο ιατρείο του και βλέπω καλύτερα το μώρο μου, και πιο πολύ ώρα. Απλά ο γιατρός μου είπε ότι τον β επιπέδου τον κάνει ειδικός εμβρυολόγος που μπορεί να καταλάβει ισως πιο πολλά πράγματα από τον ίδιο. Αν κάνω και άλλο παιδί θα το σκεφτώ σοβαρά..

Πάντως δεν θέλω να σε επηρεάσω αρνητικά, εσύ να κάνεις ότι νομίζεις καλύτερο για το παιδάκι σου με τις συμβουλές του γιατρού.

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Εγώ πήγα σε εξειδικευμένο κέντρο προγεννητικού ελέγχου, μου κόστισε 110€, πήρα και DVD με την εξεταση, η οποία κράτησε πάνω από 40 λεπτά. Μου έκανε και κολπικό υπέρηχο για να σιγουρευτεί για τον τράχηλο, αν και δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι έτσι συνηθίζεται.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Νομίζω ότι ναι αυτός είναι ο μεγάλος υπέρηχος..

Κάνουν διάφορες λεπτομερείς μετρήσεις για τα όργανα και την ανατομία του παιδιού, αμνιακό υγρό, πλακούτα, κτλ. Όντως είναι 130 ευρώ αλλά εμένα μου φαίνεται ότι δεν κράτησε ούτε 10 λεπτά..Μέχρι να μπώ βγήκα, δεν μου άρεσε που με ξεπέταξε έτσι..

και εγω σε σχεση με αλλα ατομα που ακουω να εχουν παει σε αλλα διαγνωστικα το β επιπεδου τους παιρνει περισσοτερο χρονο και ειναι πιο σχολαστικο αλλα και πιο φθηνο..ετσι και εγω εχω την αισθηση οτι μαλλον στο Ιασω γινεται ενα ξεπεταγμα αν και εχω περιπτωσεις που κραταει περισσοτερο αλλα αυτο οφειλεται συνηθως στην κακη θεση του εμβρυου..παρολα αυτα στη δικη μου τουλαχιστον περιπτωση ηταν παρων και ο γιατρος μου (αλλος εκανε την εξεταση αλλα ο γιατρος μου επεβλεπε) ο οποιος κανει β επιπεδου σε εγκυμονουσες σε καποιο γνωστο διαγνωστικο κεντρο συνεπως εμπιστευομαι την πειρα του..απο εκει και επειτα ολα ειναι σχετικα και ο καθενας πραττει οπως νομιζει δηλαδη επειδη μας λεει ο γιατρος μας να πηγαινουμε στο Ιασω για το β επιπεδου δεν νομιζω οτι ειμαστε υποχρεωμενες να παμε ντε και καλα εκει..

Διαφημίσεις

Επισης τα κιλα της μαμας παιζουν ενα σημαντικο ρολο στο Β΄επιπεδου.

Τα πολλα κιλα εμποδιζουν τον γιατρο να εχει καλη υπερηχογραφικη αποψη του εμβρυου.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

ρε κοριτσια,

χαλαρωστε.για να σας λεει κατι ο γιατρος σας κατι θα ξερει.οχι επειδη πηγα στο ιασω και τους υποστηριζω, ξενοδοχειο ειναι, αλλα απλα ειναι μεγαλο διαγνωστικο κεντρο και βλεπουνε χιλιαδες εγκυους, με αποτελεσμα να εχουν τεραστια πειρα και πολυ καλα μηχανηματα. ειτε σας κρατησουν μεσα 10 ωρες ειτε 10 λεπτα ξερουν αυτοι τι θα δουν κ τι ειναι. κ σιγουρα δεν το κανουν για να σας ξεπεταξουν.εγω για παραδειγμα ετυχα σε μερα που δεν ειχε καθολου κοσμο. δεν με ξεπεταξε γρηγορα γιατι βιαζοταν.κ οσο παρατεινεται η εξεταση τοσο περισσοτερο αγωνια εχεις...να εχετε εμπιστοσυνη αν μη τι αλλο στο γιατρο σας,αυτος ξερει.

egw kai tin afxeniki diafaneia kai b epipedoy poy exw me to kalo aurio to apogeuma me stelnei o giatros moy sto diagnwstiko poy einai panormoy kai kostizei 80 eurw.. kai tis rwthsa opws kai kathe fora les na einai perissotera??? mpa den nomizw .. pantws poly akriba sto iaso kai opoy alloy eipate...

Εγω εκανα την περασμενη Τριτη τη β επιπεδου στο ιασω κοστισε 130 ευρω και διηρκεσε 10 λεπτα. Δεν καταλαβα γιατι ακριβως την εκανα αυτη την εξεταση τα αποτελεσματα που σου δινουν σε χαρτι ειναι τελειως ακαταλαβιστικα. Ευτυχως ηρθε και ο γιατρος μου μαζι και μου εξηγησε καποια πραγματα και μου ειπε οτι ολα ειναι καλα και να κοιμομαστε ησυχοι. Εγω τον εμπιστευομαι το γιατρο μου κι αφου ολα ειναι καλα δεν το ψαχνω παραπερα.

Επισης τα κιλα της μαμας παιζουν ενα σημαντικο ρολο στο Β΄επιπεδου.

Τα πολλα κιλα εμποδιζουν τον γιατρο να εχει καλη υπερηχογραφικη αποψη του εμβρυου.

αυτά ποιος στα είπε;;;;; είναι πολύ μεγάλες βλακείες! δηλαδή στις εύσωμες δεν φαίνεται καλά το μωρό;;;; είναι επιστημονικό αυτό;

EPLX.jpg.png

.png

Βλακείες δεν είναι, είναι γεγονός.

Οι στοιβάδες λίπους που είναι συγκεντρωμένες στην κοιλιακή χώρα δεν βοηθούν στην καθαρή υπερηχογραφική εικόνα. Οι εύσωμες ίσως δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, μιας και η εικόνα δεν είναι πολύ αλλοιωμένη. Στις παχύσαρκες όμως η εξεταση γίνεται κολπικά.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Γενικές πληροφορίες για την εξέταση β-επιπέδου (μιας και αναφέρθηκε σε άλλο thread), οπως μου τις έδωσαν από το διαγνωστικό κέντρο που την έκανα:

Το υπερηχογράφημα αυτό καλό είναι να εκτελείται σε ηλικία κυήσεως 20-23 εβδομάδων. Ο κύριος σκοπός του είναι ο λεπτομερής έλεγχος της εμβρυικής ανατομίας. Άλλα πλεονεκτήματά του είναι:

- Η αποκάλυψη ανατομικών δεικτών που αυξάνουν τον κίνδυνο για χρωμοσωμιακές ανωμαλίες

- Ο έλεγχος της ομαλής ενδομήτριας ανάπτυξης

- Ο προσδιορισμος της θέσης του πλακούντα

- Η εκτίμηση του όγκου του αμνιακού υγρού

- Η πρώιμη ανίχνευση συνδρόμου υποκλοπής σε δίδυμες μονοχοριακές κυήσεις

- Ο λεπτομερής έλεγχος της καρδιάς των εμβρύων, των οποίων η αυχενική διαφάνεια βρέθηκε αυξημενη στο α' τρίμηνο

- Η εκτίμηση της ροής των μητριαίων αγγείων και η κατάταξη της κύησης σε υψηλού κινδύνου (επί παθολογικών ροών) για εμφάνιση υπολειπόμενης ενδομήτριας ανάπτυξης ή προεκλαμψίας, πράγμα που απαιτεί την εντατικότερη παρακολούθηση της εγκυμοσύνης

Πρέπει να γνωρίζετε ότι με αυτό το υπερηχογράφημα ανιχνεύονται πολλές συγγενείς ανατομικές ανωμαλίες του εμβρύου, αλλά όχι όλες. Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι ένα φυσιολογικό υπερηχογράφημα β-επιπέδου μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο να έχει το έμβρυο κάποια σοβαρή συγγενή ανωμαλία, χωρίς όμως να τον εξαλείφει. Ακόμα και στα πιο έμπειρα χέρια είναι δυνατόν να διαφύγουν ανωμαλίες είτε γιατί αυτές δεν ήταν ορατές κατά τον χρόνο εκτέλεσης του υπερηχογραφήματος β-επιπέδου, είτε γιατί η φύση τους είναι τέτοια ώστε να είναι εξαιρετικά δυσδιάγνωστες, είτε για αντικειμενικούς λόγους (πχ παχύσαρκη έγκυος, κακή εμβρυική στάση κα) κατέστη μη δυνατή η διάγνωσή τους.

Στη συνέχεια παραθέτει κάποιες απ' τις ανωμαλίες που μπορούν να διαγνωστούν κατά την εξέταση β-επιπέδου:

- δισχιδής ράχη σε ποσοστό 90%

- ανεγκεφαλία σε ποσοστό 99%

- υδροκεφαλία σε ποσοστό 60%

- σοβαρές καρδιακές παθήσεις σε ποσοστό 25-50%

- διαφραγματοκήλη σε ποσοστό 60%

- εξώμφαλος-γαστρόσχιση σε ποσοστό 90%

- μείζονα προβληματα στους νεφρούς σε ποσοστό 85%

- σοβαρές ανωμαλίες των άκρων σε ποσοστό 90%

- Σύνδρομο Down σε ποσοστό 40%

Εγκεφαλική παράλυση και αυτισμός δεν διαγιγνώσκονται.

Επίσης το φυλο του εμβρύου ανιχνεύεται σωστά σε ποσοστό 95%

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Βλακείες δεν είναι, είναι γεγονός.

Οι στοιβάδες λίπους που είναι συγκεντρωμένες στην κοιλιακή χώρα δεν βοηθούν στην καθαρή υπερηχογραφική εικόνα. Οι εύσωμες ίσως δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, μιας και η εικόνα δεν είναι πολύ αλλοιωμένη. Στις παχύσαρκες όμως η εξεταση γίνεται κολπικά.

Όσον αφορά την ευκρίνεια το επιβεβαιώνω αλλά όσον αφορά τον κολπικό είσαι 100% λάθος, διότι στο β' επιπέδου στον γιο μου ήμουν 125+ κιλά, νοσολογικά παχύσαρκη, όχι μόνο παχύσαρκη και δεν έκανα κανέναν υπέρηχο κολπικά (εκτός αν είναι άσχετος ο γιατρός που στο κάνει)

Ακόμα και στα πιο έμπειρα χέρια είναι δυνατόν να διαφύγουν ανωμαλίες είτε γιατί αυτές δεν ήταν ορατές κατά τον χρόνο εκτέλεσης του υπερηχογραφήματος β-επιπέδου, είτε γιατί η φύση τους είναι τέτοια ώστε να είναι εξαιρετικά δυσδιάγνωστες, είτε για αντικειμενικούς λόγους (πχ παχύσαρκη έγκυος, κακή εμβρυική στάση κα) κατέστη μη δυνατή η διάγνωσή τους.

Αντέγραψα τις πληροφορίες που μου έδωσαν από το εμβρυολογικό κέντρο, μου το είχε αναφέρει και ο γιατρός (μιας κι εγώ τα έχω τα κιλάκια μου, ώστε να μην πάρω άλλα)... Προσωπική εμπειρία ομολογώ ότι δεν έχω.

Πάντως στο β-επιπέδου με εξέτασε και κολπικά, για να σιγουρευτεί για την κατάσταση του τραχηλου.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ακόμα και στα πιο έμπειρα χέρια είναι δυνατόν να διαφύγουν ανωμαλίες είτε γιατί αυτές δεν ήταν ορατές κατά τον χρόνο εκτέλεσης του υπερηχογραφήματος β-επιπέδου, είτε γιατί η φύση τους είναι τέτοια ώστε να είναι εξαιρετικά δυσδιάγνωστες, είτε για αντικειμενικούς λόγους (πχ παχύσαρκη έγκυος, κακή εμβρυική στάση κα) κατέστη μη δυνατή η διάγνωσή τους.

Αντέγραψα τις πληροφορίες που μου έδωσαν από το εμβρυολογικό κέντρο, μου το είχε αναφέρει και ο γιατρός (μιας κι εγώ τα έχω τα κιλάκια μου, ώστε να μην πάρω άλλα)... Προσωπική εμπειρία ομολογώ ότι δεν έχω.

Πάντως στο β-επιπέδου με εξέτασε και κολπικά, για να σιγουρευτεί για την κατάσταση του τραχηλου.

Πάντως εγώ που πήγα στον Νικολαΐδη και στη πρώτη και σε αυτή την εγκυμοσύνη δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα. Πραγματικά θεωρώ ότι είναι σχετικό με την εμπειρία του γιατρού. Εμένα τον τράχηλο δεν μου τον εξέτασαν κολπικά πριν από την ημέρα που πήγα να γεννήσω, τώρα βέβαια θα μου πεις διαφορετικές περιπτώσεις, διαφορετικοί γιατροί, εγώ πάντως δεν θα δεχόμουν κολπικό υπέρηχο γιατί οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.