Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ερπης ζωστηρ και θηλασμος

Recommended Posts

Έβγαλα εξάνθημα την Δευτέρα, μικρό το πέρασα για κουνούπια εχθές με ενοχλούσε πήγα το κοίταξα με στείλανε σε δερματολόγο διότι φαινόταν ως ερπης το οποίο παρακαλούσα να μην είναι. Πήγα σήμερα δερματολόγο διότι Τρίτη έλλειπε. Είναι ερπης ζωστηρ. Εγώ θηλάζω ένα βρέφος 3 μηνών. Απο Τρίτη έχω ενημερώσει τον παιδίατρο και έχουμε πάρει ότι μέτρα προστασίας γινεται. Κάλυμμα εξάνθηματος με γάζες, άλλαγμα σεντόνια ρούχα πετσέτες ότι μπορεί να έχει έρθει σε επαφή, πολύ καλή υγιεινή και όταν θηλάζω επειδή το εξάνθημα είναι στα πλευρά κάλυμμα του εξανθηματος με πλαστικό ακόμα και μικροσκοπικά δλδ επειδή τα ρούχα είναι απορροφητικά να τον κρατήσουμε μακριά από το παιδί. Η Δερματολογος μου πρότεινε πέραν της Fucidin αλοιφης και τις κομπρεσεσ με όρο, αντιικο φάρμακο το οποίο δεν συνάδει με θηλασμό για μια εβδομάδα. Το φάρμακο με καλύπτει μόνο ως προς τις έπιπλοκες (πχ νευραλγια). Σκέφτομαι να μην το πάρω μιας και εγώ Νοιώθω καλά και δεν έχω έντονη ενόχληση. Θηλαστρο έχω πχ να αντλώ το γάλα και να το πετώ αλλά ζω σε επαρχία, ο μικρός μπιμπερό δεν έχει πάρει, έχουμε και θέμα με την καζεινη και αν πάει κάτι στραβά με τον θηλασμό μετά εδώ σύμβουλο θηλασμού δεν έχει πρέπει να πάω σε άλλη πόλη για ότι θέμα προκύψει. Όποτε ανησυχώ να σταματήσω τον θηλασμό. Έχει κανεις παρόμοια εμπειρία; Υπάρχει φάρμακο για τον ερπης ζωστηρ που να κάνει για τον θηλασμό;

Διαφημίσεις

Κορίτσι μου, πέρασα έρπη ζωστηρα κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου. Δώσε βάση στο να ακολουθήσεις πίστα την προβλεπόμενη θεραπεία, διαφορετικά θα ταλαιπωρηθείς αργότερα από τη λεγόμενη μεθερπητικη νευραλγια. Δηλ. κάποια πολύ ενοχλητικά συμπτώματα του έρπη ζωστηρα τα οποία επιμένουν ακόμα και μήνες μετά. 

Για συμβατά με το θηλασμό φάρμακα ρίξε μια ματιά στο e-lactancia.com βάζοντας τη δραστική ουσία ή τις δραστικές ουσίες του φαρμάκου ΠΑΝΤΑ σε συνεννόηση με τον/την παιδίατρο. 

Χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, επειδή τα έχω περάσει, ο έρπης ζωστηρας δεν αστειεύεται. Αντιμετώπισε τον τώρα που είναι ακόμα νωρίς, με όλα τα φάρμακα που σου δίνει ο γιατρός σου. 

Βάλαμε την δραστική ουσία με τον παιδίατρο και την βγάζει κίτρινη. Είναι η brivudine. Και βγάζει ότι μπορώ να πάρω εναλλακτικά την acyclovir και την valaciclovir που τις βγάζει πράσινες. 

Ενημερωσα την γραμματέα της δερματολόγου και περιμένω τηλ. Δεν έχω πόνο έντονο, Νοιώθω ενόχληση για αυτό και είπα να μην πάρω τα χάπια.

Ποσό καιρό έκανε να σου περάσει; Χειροτέρεψε πχ; Αυτή τη στιγμή έχω ένα εξάνθημα με σπυράκια σε ένα μόνο σημείο στα πλευρά όσο ένα διευρω, αυτό θα απλώσει;

Κοίταξε, εγώ εμφάνισα έρπη ζωστηρα στο πρόσωπο, στη δεξιά μεριά. Ο πόνος ήταν ώρες - ώρες αφόρητος. Βέβαια, λόγω εγκυμοσύνης δε μπορούσα να πάρω δραστικά παυσίπονα. Μου χορηγουσαν σαν βασική θεραπεία, ενδοφλεβίως το zovirax δηλ. ακυκλοβιρη. Κατά περίπτωση, μου χορηγουσαν κι άλλα φάρμακα για τον πόνο και τον ύπνο. Νοσηλευτηκα 1 εβδομάδα στο "Μητέρα". 

Συνήθως τα εξανθηματα εξαπλώνονται, κάνουν φουσκάλες και μετά σπανε και ξεραινονται. Μπορεί να έχεις και φαγούρα, αίσθηση καυσου, μυρμηγκιασμα κτλ. Ο πόνος είναι υποκειμενική έννοια αλλά νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι ο πόνος του ζωστηρα μπορεί να σε τρελλανει. Ίσως φταίει και το ότι εγώ το έβγαλα στο πρόσωπο όπου είναι μεγαλυτερη η ευαισθησία. 

Η παιδίατρος τι λέει? 

3 ώρες πρίν, Silky είπε:

Βάλαμε την δραστική ουσία με τον παιδίατρο και την βγάζει κίτρινη. Είναι η brivudine. Και βγάζει ότι μπορώ να πάρω εναλλακτικά την acyclovir και την valaciclovir που τις βγάζει πράσινες. 

Ενημερωσα την γραμματέα της δερματολόγου και περιμένω τηλ. Δεν έχω πόνο έντονο, Νοιώθω ενόχληση για αυτό και είπα να μην πάρω τα χάπια.

Ποσό καιρό έκανε να σου περάσει; Χειροτέρεψε πχ; Αυτή τη στιγμή έχω ένα εξάνθημα με σπυράκια σε ένα μόνο σημείο στα πλευρά όσο ένα διευρω, αυτό θα απλώσει;

θα επαιρνα μια απο τις εναλλακτικες εφοσον συμφωνει κ ο δερματολογος

Διαφημίσεις

Προς το παρόν πόνο δεν έχω, είπε η δερματολόγος ότι τυχαίνει κάποιοι να μην πονάνε πολύ η να αυξηθεί ο πόνος όσο περνάνε οι μερες.

Μου άλλαξε το φάρμακα σε valtrex με valacyclovir που την βγάζει πράσινη. Τώρα περιμένω τον παιδίατρο.

Ωραία! Ευτυχώς, όλα έγιναν σχετικά γρήγορα. Σου εύχομαι καλή ανάρρωση! 

Να προσέχεις τον εαυτό σου γιατί ο ερπης ζωστηρας δείχνει έντονο άγχος και εξάντληση. 

Άμα δεν έχω τώρα αγχος και κούραση με ένα μικρό σκατουλι στο σπίτι ποτε θα έχω; :mrgreen:

Υποθέτω και εσένα η εγκυμοσύνη σε εξάντλησε και τον έβγαλες; Όλα καλά τελικά; 

@Silky έπαθε ο πατέρας μου έρπη ζωστήρα πριν ένα μήνα. Του εμφανίστηκαν 3 εξανθήματα στο στέρνο σαν το δικό σου, ξεκίνησε θεραπεία 3 μέρες μετά την εμφάνισή τους και ευτυχώς δεν εξαπλώθηκαν ούτε τον ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα. Μια μικρή ενόχληση και για λίγο. Ελπίζω να το περάσεις και εσύ τόσο ελαφριά, δεν υποφέρουν όλοι οι ασθενείς απαραίτητα. 

Κατά τα λοιπά κοίτα να περιορίσεις το άγχος σου όσο μπορείς γιατί ο έρπης τρέφεται από αυτό. Και στο λέω εγώ αυτό που γενικά είμαι πολύ κουλ τύπος :razz:. Σήμερα πχ έσκασα που η μικρή έφαγε το μισό γιαούρτι της και όχι ολόκληρο...

Διαφημίσεις

9 ώρες πρίν, Anna3011 είπε:

@Silky έπαθε ο πατέρας μου έρπη ζωστήρα πριν ένα μήνα. Του εμφανίστηκαν 3 εξανθήματα στο στέρνο σαν το δικό σου, ξεκίνησε θεραπεία 3 μέρες μετά την εμφάνισή τους και ευτυχώς δεν εξαπλώθηκαν ούτε τον ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα. Μια μικρή ενόχληση και για λίγο. Ελπίζω να το περάσεις και εσύ τόσο ελαφριά, δεν υποφέρουν όλοι οι ασθενείς απαραίτητα. 

Κατά τα λοιπά κοίτα να περιορίσεις το άγχος σου όσο μπορείς γιατί ο έρπης τρέφεται από αυτό. Και στο λέω εγώ αυτό που γενικά είμαι πολύ κουλ τύπος :razz:. Σήμερα πχ έσκασα που η μικρή έφαγε το μισό γιαούρτι της και όχι ολόκληρο...

Ελπίζω να είμαι τυχερή και να μην με ταλαιπωρήσει. Βλέπω όλες οι μάνες είμαστε πολύ κουλ, τώρα ξεπερνάω την φάση που πάω και ελέγχω αν αναπνέει όταν κοιμάται :P

Εγώ ήμουνα πολύ άτυχη γιατί ήμουνα και έγκυος οπότε δε μπορούσα να ακολουθήσω κανονικά τη θεραπεία και γι'αυτο υπέφερα. Ακόμα έχω διάφορα προβλήματα αλλά θα τα αντιμετωπίσω όταν σταματήσω το θηλασμό. 

Με είχε εξαντλήσει πολύ η φροντίδα και το άγχος για το πρώτο μου παιδί και γι' αυτό μάλλον έβγαλα έρπη ζωστηρα. 

• 4 εβδομάδες μετά...

Update 

Ακολούθησα την θεραπεία, τα σπυράκια δεν εξαπλώθηκαν, δεν είχα πόνους ουτε καν ενόχληση, μετά από 3-4 μερες ψεύτο φούσκωσαν λίγο σαν να είχαν υγρό.  Σε 2-3 μερες είχαν ξεφουσκώσει όλα. Δεν έκαναν πληγή η κάτι άλλο. Αφού ξεφούσκωσαν 2 μερες μετά εμείναν μόνο σημαδια τα οποία έκαναν αρκετές μερες να περάσουν. Ακόμα βλέπω πχ σε ένα σημείο σκιά. 

Τελος καλό όλα καλά. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...