Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΣΑ ΜL/ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΠΡΟΩΡΟ ΜΩΡΟ?????

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ? ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜL/ΓΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ? ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΠΡΟΩΡΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 29 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑ 2.500 ΚΙΛΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

xzDLp2.png

fa5gp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσαρα μου ανοιξα το ημερολογιο (καθημερινοτητας) της μικρης μου και ειδα οτι: Στα 2660γρ που την πηρα απο το μαιευτηριο (γεννηθηκε την 31 εβδομαδα, ζυγιζε 1300γρ βγηκε μετα απο 2 μηνες) επινε σε μια τυπικη μερα 8 γευματα το 24ωρο (ανα 3 ωρες περιπου δηλαδη και την ξυπνουσα και το βραδυ καθ' υποδειξην της γιατρου μας). Επινε κατα μεσο ορο 70 μλ το γευμα. Αλλες φορες 60, αλλες 85 κτλ. Κανε της 90μλ νερο (μια μεζουρα ανα 30μλ, δηλαδη 3 κουταλακια κι αστην να πινει οσο θελει. Οταν δεις οτι θα το πινει ολο προχωρησε στα 120μλ με 4 κουταλακια και παει λεγοντας... Αν φυσικα θηλαζεις, αστην να τρωει οσο θελει, οσες φορες κλαψει...

Κρατουσα ενα ημερολογιο που ειχε τις εξης στηλες: ωρα/μλ/πανα (ουρα, κενωση), γουλιτσες (αν εκανε αναγωγη δηλαδη) Τα σημειωνα ολα καθε φορα που αλλαζα, ταιζα και ετσι ειχα τον πληρη ελεγχο και εικονα του μωρου... Οτι θες ρωτα...

Ο δικός μου γεννήθηκε πρόωρα στην 35 εβδομάδα και με βάρος 2130. Τα 2.5 κιλά έπιασε κοντά στο μήνα και τότε έτρωγε περίπου 8-9 γεύματα και περίπου 70 ml. H παιδίατρος μας είπε ότι πρέπει να τρώει συνολικά την ημέρα ποσότητα ίση με το βάρος χ 1,6 μέχρι τους 3 μήνες και μετά το βάροςχ 1.2 αλλά ο δικός μου ήταν πάντα πιο φαγανός. Σημασία έχει να παίρνει βάρος πέρίπου 30 γρ. τη μέρα, εμείς παίρναμε 40. Τα πρόωρα βιάζονται να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και παίρνουν βάρος πιο γρήγορα από τα άλλα. Όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείς!

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

εμας γεννηθηκε στην 38 βδομαδα(οχι προωρα)και την θηλαζα αλλα παντα της εδινα συμπληρωμα 30 ml δεν το ετρωγε ομως ολο.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

τα τόσο πρόωρα μωρα καμιά φορά είναι πολύ "κουρασμένα" ή "εξαντλημένα" για να κάνουν θηλαστικές κινήσεις, για αυτό και τρώνε λίγο τον πρωτο καιρό (μήν ξεχνάς ότι ακόμη μαθαίνει να κάνει τις θηλ. κινήσεις).

Στην θέση σου θα έδινα ένα κανονικό γεύμα τις τυπικές ώρες (δηλ. 90-120 ml ανά τρίωρο) και όσο ήθελε ας έτρωγε το μώρό.

Διαφημίσεις