Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αληθινό ή Ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Recommended Posts

Καλό μήνα σε όλους μας και με το καλό οι Γιορτές!

Όλα τα χρόνια στολίζω ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο - φέτος μου καρφώθηκε η ιδέα για πρώτη φορά να αγοράσω αληθινό!

Τι εμπειρίες έχετε από τη χρήση του αληθινού; Πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα; Αξίζει ή όχι; (πέρα από τις οικολογικές μας ανησυχίες..)

Σας ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ να σας ακούσω.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Προσωπικά είμαι κατά των αληθινών για πολλούς λόγους: Δεν ενισχύει την οικολογική μας συνείδηση, μετά από λίγο καιρό μαραίνονται και σκορπάνε τα φυλλα τους στο πάτωμα, είναι δύσκολο να βρεις αληθινό δένδρο με πλούσιο και πυκνό φύλλωμα, και τέλος απεχθάνομαι στο τέλος των γιορτών να τα βλέπω πεταμένα δίπλα σε κάδους απορριμμάτων κιτρινισμένα και μαραμένα.

Εάν παρόλα αυτά θέλεις να αγοράσεις αληθινό θα σου πρότεινα να πάρεις ένα δένδρο σε γλάστρα ούτως ώστε να μπορέσεις μετά τις γιορτές να το μεταφυτέψεις σε κάποιο κήπο!!! :)

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

\Συμφωνω απολυτως σαυτο. Περσι πηρε η μαμα μου σε γλαστρα παρα πολυ ωραιο, πλουσιο αρκετα ψηλο για μεσα σε γλαστρα και μον 40Ε.

Σκεφτομαι κι εγω να παρω ενα τετοιο φετος γιατι η μικρη μου ειναι ζιζανιο κ σιγουρα θα το πειραζει.

Και μεις αυτό ακεφτόμαστε να κάνουμε, να πάρουμε αληθινό αλλά όχι κομμένο και μετά να το μεταφυτεύσουμε. Ειναι κρίμα τα δεντράκια να τα κόβουμε γι αυτό. Η μυρωδιά του αληθινού δεντρου στο σπίτι είναι απίστευτη. Νομίζω όμως ότι κοστίζουν περισσότερο απτα ψεύτικα. Για να βρεις δηλαδή ενα μεγάλο ωραίο έλατο θα σου πάει πάνω απο 100 ευρώ. Τί δέντρο μπορείς να πάρεις εκτός από έλατο, ξερετε?

Λοιποον το θεμα αυτο το χω μελετησει!!!Καταρχην εχω ψευτικο αλλα επειδη στην οικογενεια εχουμε μεσον και μπορουμε να προμηθευτουμε φυσικο το δοκιμασα δυο χρονιες!!!

Αν εξαιρεσουμε την οικολογικη μας συνειδηση και πιστουμε με το επιχειρημα οτι τα μεγαλωνουν για αυτο το σκοπο -ετσι συμβαινει και στην οικογενεια οπως προανεφερα και παρουμε ενα δεντρακι και το βαλουμε σπιτι!!Το μονο οφελος που μπορει να προσφερει ειναι η φυσικη ομορφια του και τιποτα αλλο!!!Πως βαζουμε μια ωραια γλαστρα στο σπιτι μας ετσι και αυτο στο πιο ωραιο του!!Ειναι και επιβλητικο πως να το κανουμε!Περσυ ημουν με την κοιλια τουρλα και επειδη επρεπε να ανεβαινουμε στα παταρια,να κατεβαζουμε δεντρα να το στηνουμε(αυτα τα κλαδια ενα ενα να τα καρφωνεις δεν το αντεχω) και αλλα μπελαλιδικα ειπαν να παρουμε φυσικο!!Αφου εβαλα τον καλο μου να παααει στο χωριο να το παρει, να κοψομεσιαστει να το κουβαλησει, να το βαλουμε σε αυτο το συστημα με το νερο, επρεπε να σκουπισουμε ολο το σπιτι, τις σκαλες, την εισοδο και οποιδηποτε κοινοχρηστο χωρο απο τις βελονες!!Εκνευριστηκο νο1. Νο2 για να περασεις τα στολιδια τσιμπιεσαι τοσες φορες που μεχρι να το κανεις ολο τα χερια σου εχουν γινει σαν να σεχει τσιμπησει σμηνο απο μελισσες!!

Εκνευριστικο Νο3 ως φυσικο δεν ειναι τελοιο ολο και καποιο σημειο θα ειναι ποιο αδειο, πιο αραιομενο θα το βλεπεις και θα σου την δινει στα νευρα...Στην διαρκεια του στολισματος πεφτουν παλι βελονες οποτε η ηλεκτρικη επιβαλλεται!!Και αφου περασουν 20 μερες και πρεπει να ξεστολισεις τα βηματα νο1, νο2 επαναλαμβανονται!!Χωρις να φυσικα να σε βοηθησει ο συζυγος οποτε το κανεις μονη σου σε πιανουν τα νευρα και στο τελος για να εκτονωθεις ριχνεις και εναν καυγα αφου εχεις βγαλει ολα τα απωθημενα τυπου εκανα ολες τις δουλειες, πεθανα στο μαγειρεμα στις γιορτες, στους δικους σου γονεις κατσαμε 2 μερες στους δικους μου 1 μερα, τωρα που ειχαμε χρονο να μεινουμε και μονοι μας εσυ εβλεπες tv (φτασαμε καπου Νο5)!!!!Ετσι κλεινει και ο εορτασμος των Χριστουγεννων!!

Σε επεισα? :lol:

Διαφημίσεις

Ειναι κρίμα τα δεντράκια να τα κόβουμε γι αυτό.

Με τιποτα ,ποτε αληθινο δεντρο.Τα ελατα ειναι για τα δαση και οχι για τα σαλονια μας!!!!!!!!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Προσωπικά είμαι κατά των αληθινών για πολλούς λόγους: Δεν ενισχύει την οικολογική μας συνείδηση, μετά από λίγο καιρό μαραίνονται και σκορπάνε τα φυλλα τους στο πάτωμα, είναι δύσκολο να βρεις αληθινό δένδρο με πλούσιο και πυκνό φύλλωμα, και τέλος απεχθάνομαι στο τέλος των γιορτών να τα βλέπω πεταμένα δίπλα σε κάδους απορριμμάτων κιτρινισμένα και μαραμένα.

Εάν παρόλα αυτά θέλεις να αγοράσεις αληθινό θα σου πρότεινα να πάρεις ένα δένδρο σε γλάστρα ούτως ώστε να μπορέσεις μετά τις γιορτές να το μεταφυτέψεις σε κάποιο κήπο!!! :)

Συμφωνώ απόλυτα!! Είναι πολύ καταθλιπτικό το θέαμα ενός πεταμένου δέντρου στα σκουπίδια... Δεν φτάνει που το κόψαμε, το μεταχειριστήκαμε ως στολίδι και μετά το πετάμε... Καλλίτερα ένα σε γλάστρα ή ψεύτικο...!

Αφου εβαλα τον καλο μου να παααει στο χωριο να το παρει, να κοψομεσιαστει να το κουβαλησει, να το βαλουμε σε αυτο το συστημα με το νερο, επρεπε να σκουπισουμε ολο το σπιτι, τις σκαλες, την εισοδο και οποιδηποτε κοινοχρηστο χωρο απο τις βελονες!!Εκνευριστηκο νο1. Νο2 για να περασεις τα στολιδια τσιμπιεσαι τοσες φορες που μεχρι να το κανεις ολο τα χερια σου εχουν γινει σαν να σεχει τσιμπησει σμηνο απο μελισσες!!

Εκνευριστικο Νο3 ως φυσικο δεν ειναι τελοιο ολο και καποιο σημειο θα ειναι ποιο αδειο, πιο αραιομενο θα το βλεπεις και θα σου την δινει στα νευρα...Στην διαρκεια του στολισματος πεφτουν παλι βελονες οποτε η ηλεκτρικη επιβαλλεται!!Και αφου περασουν 20 μερες και πρεπει να ξεστολισεις τα βηματα νο1, νο2 επαναλαμβανονται!!Χωρις να φυσικα να σε βοηθησει ο συζυγος οποτε το κανεις μονη σου σε πιανουν τα νευρα και στο τελος για να εκτονωθεις ριχνεις και εναν καυγα αφου εχεις βγαλει ολα τα απωθημενα τυπου εκανα ολες τις δουλειες, πεθανα στο μαγειρεμα στις γιορτες, στους δικους σου γονεις κατσαμε 2 μερες στους δικους μου 1 μερα, τωρα που ειχαμε χρονο να μεινουμε και μονοι μας εσυ εβλεπες tv (φτασαμε καπου Νο5)!!!!Ετσι κλεινει και ο εορτασμος των Χριστουγεννων!!

Σε επεισα? :lol:

Ακριβώς το ίδιο περνάω κάθε Χριστούγεννα (μπράβο για την περιγραφή th@lia) μιας και η οικογένεια του δικού μου καλλιεργεί έλατα!!!

Κορίτσια μακρυά... το σπίτι όντως φαίνεται πιο ωραίο αλλά οι βελόνες δεν υποφέρονται...

Aso4p2.pngplWtp2.png

ειχα δει στην εκπομπη που κανει η ρικα βαγιανη (την οικολογικη) οτι τελικα ειναι καλυτερο να παρεις φυσικο και οχι ψευτικο με τη δικαιολογια οτι πετιουνται και επιβαρυνουν το περιβαλλον. να πω την αληθεια δε με επεισε... :roll:

αν παρεις κανονικο δεντρο και το μεταφυτευσεις ολα καλα!

αν παρεις κανονικο δεντρο και το πεταξεις..........??????? σου παει η καρδια? απο οπου κ αν προερχεται!

deleni μου μονο μη σε πιασει η οικογενεια του καλου σου να τους κανεις "διαφημιση"!!!! :lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

deleni μου μονο μη σε πιασει η οικογενεια του καλου σου να τους κανεις "διαφημιση"!!!! :lol::lol::lol::lol:

Δεν ανησυχώ καθόλου τις αποψεις μου τις ξέρουν όλοι και το τελευταιο που του είπα ήταν ότι αν θέλει φυσικό δέντρο... μπορεί να αγκαζάρει την ηλεκτρική για τον επομενο μήνα... εγώ νύπτω τας χείρας μου :wink:

Aso4p2.pngplWtp2.png

Καλό μήνα σε όλους μας και με το καλό οι Γιορτές!

Όλα τα χρόνια στολίζω ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο - φέτος μου καρφώθηκε η ιδέα για πρώτη φορά να αγοράσω αληθινό!

Τι εμπειρίες έχετε από τη χρήση του αληθινού; Πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα; Αξίζει ή όχι; (πέρα από τις οικολογικές μας ανησυχίες..)

Σας ευχαριστώ πολύ! Ανυπομονώ να σας ακούσω.

Φιλικά,

Ηρώ

ψεύτικο, για όλους τους λόγους που προαναφέρθηκαν και κάτι ακόμα: ΘΑ μαζεύεις βελονίτσες του έλατου ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ! Κυριολεκτικά όμως. :lol::lol::lol::lol:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Κι εγώ κορίτσια είμαι υπερ του ψεύτικου δέντρου για όλους τους λόγους που αναφέρατε πιο πάνω εκτός από αυτόν της οικολογικής συνείδησης. Λόγω του επαγγέλματος μου, (Δασολόγος) όντως αυτά τα δεντράκια φυτεύονται μόνο για αυτόν τον λόγο. Συνήθως τα κόβουν μετά από 10 χρόνια και είναι πολλά τα καλά απο αυτές τις καλλιέργειες (γιατί καλλιέργεια είναι). Θα μου πάρει πολύ χρόνο για να σας αναφέρω τα πλεονεκτήματα αυτών των καλλίεργειών, το ένα που σας αναφέρω όμως είναι ότι έτσι αποφεύγονται οι λαθρουλοτομίες από τα κανονικά μας δαση και ότι καλλιεργούνται εδάφη που διαφορετικά θα παρέμεναν άγονα και γυμνά.

Βέβαια η ιδέα ενός έλατου σε γλάστρα είναι πολύ καλή αλλά τα Ελατα χρειάζονται ψυχρό περιβάλλον και δεν αντέχουν πολυ στην ζέστη για αυτό μετα τον στολισμό έξω στο μπαλκόνι εκεί που δεν το βλέπει πολύ ο ήλιος.

Ψεύτικο και εμείς! Και για να είμαι ειλικρινής,επειδή φέτος θα πάμε στο χωριό μας, στόλισα μόνο το καραβάκι μας, στο χωριό θα στολισω ενα μικρούλι ψευτικο και τα πευκάκια που έχουμε στην αυλή μας!

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Και εμεις ψευτικο στο σπιτι..

Στο εξοχικο το προηγουμενο ΣΚ ομως στολισαμε αληθινο δεντρακι σε γλαστρα, με την προυποθεση να το μεταφυτεψουμε...

Με την εξης διαφορα.. Το δεντρακι δεν ηταν ελατο..

Οπως ειπε και η φιλη πιο πανω τα ελατακια δεν ευδοκιμουν σε ολα τα εδαφη και ολα τα κλιματα και θα ηταν κριμα να το παρω και να μαραθει (εχω παθει κατι με τα φυτα τελευταια.. )

Πηρα λοιπον μια αροκαρια που ο γεοπονος μου ειπε οτι ειναι ενα δεντρο που σιγουρα θα πιασει στο συγκεκριμενο εδαφος και με το συγκεκριμενο κλιμα της περιοχης και που στην τελικη μοιαζει με ελατακι..

Η φωτο το αδικει λιγο.. :lol:

017.jpg

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

780652otufud1ed7.gif

δυστυχώς αν και θα μου άρεσε το αλήθινό δέντρο,δεν είναι εφικτό λόγω της αλλέργίας που έχω και δεν ξέρω αν την έχει κληρονομήσει και ο μικρός.