Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρσάκειο

Recommended Posts

Αγαπητοί "συνάδελφοι" γονείς,  μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές πληροφορίες για το Αρσάκειο Ψυχικού?  Ενδιαφέρομαι για Λύκειο κυρίως, αλλά οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

On ‎7‎/‎3‎/‎2018 at 7:02 ΜΜ, mumin είπε:

Αγαπητοί "συνάδελφοι" γονείς,  μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μερικές πληροφορίες για το Αρσάκειο Ψυχικού?  Ενδιαφέρομαι για Λύκειο κυρίως, αλλά οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ

Κανείς???

Καλησπέρα!Σαν εκπαιδευτικός δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις για το Αρσάκειο.Το μονο που αξίζει είναι τα έξτρα που προσφέρουν στο πλαίσιο του σχολείου.

16 ώρες πρίν, ninika84 είπε:

Καλησπέρα!Σαν εκπαιδευτικός δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις για το Αρσάκειο.Το μονο που αξίζει είναι τα έξτρα που προσφέρουν στο πλαίσιο του σχολείου.

Ευχαριστώ για την απάντησή σου!  Αυτό ισχύει και για μένα....δεν έχω τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ομως.... έχω ακούσει ότι τελευταία έχει "ανέβει" αρκετά. Εχουν μαζέψει τα προβλήματα και πάνε καλύτερα, λέει....

Επίσης πώς εξηγείς το γεγονός ότι έχουν φοβερές επιτυχίες στις παν/κές?? Εκτός από τα φροντιστήρια, οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει και μία καλή σχολική οργάνωση, έτσι δεν είναι??  Αυτό ειλικρινά με έχει παραξενέψει πολύ, δηλ. οι επιτυχίες κάθε χρόνο σε αντιδιαστολή με τα προβλήματα που ακούγονται..??

Δε γνωρίζω για τα ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές.Αυτα που μπορώ να πω είναι ότι είτε πας σε δημόσιο σχολείο είτε σε ιδιωτικό τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα δεν θα τα γλυτώσεις για τις πανελλαδικές.Στο φροντιστήριο που δουλεύω τυχαίνει και έχουμε στη γ λυκείου 5 παιδιά από το Αρσάκειο.

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , ninika84 είπε:

Δε γνωρίζω για τα ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές.Αυτα που μπορώ να πω είναι ότι είτε πας σε δημόσιο σχολείο είτε σε ιδιωτικό τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα δεν θα τα γλυτώσεις για τις πανελλαδικές.Στο φροντιστήριο που δουλεύω τυχαίνει και έχουμε στη γ λυκείου 5 παιδιά από το Αρσάκειο.

Αυτά τα 5 παιδιά δεν φαίνεται ότι έχουν κάποια  "υποδομή" από το σχολείο τους?  Δεν φαίνεται ότι γίνεται δουλειά πιο οργανωμένη?

Όχι δε φαίνεται να γίνεται κάποια έξτρα δουλειά!Επίσης θέλω να σου αναφέρω ότι η παιδίατρος μου στέλνει τα παιδιά της στο Αρσάκειο Γυμνάσιο όμως και αυτή δεν είναι παρά πολύ ευχαριστημένη και αναγκάστηκε από την α γυμνασίου να βάλει καθηγητή στο σπίτι.

πρίν από 2 λεπτά , ninika84 είπε:

Όχι δε φαίνεται να γίνεται κάποια έξτρα δουλειά!Επίσης θέλω να σου αναφέρω ότι η παιδίατρος μου στέλνει τα παιδιά της στο Αρσάκειο Γυμνάσιο όμως και αυτή δεν είναι παρά πολύ ευχαριστημένη και αναγκάστηκε από την α γυμνασίου να βάλει καθηγητή στο σπίτι.

Το να βάλεις καθ/τή στο σπίτι στα μαθηματικά ή έκθεση ή αρχαία,  δεν είναι και τόσο παράλογο, ούτε δείχνει ότι το σχολείο είναι ανεπαρκές, εκτός πια αν υπάρχουν τραγικά περιστατικά με κανέναν τρελό μαθηματικό ή φιλόλογο που τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα.  Θέλω να πω το φροντιστήριο έχει γίνει πια γεγονός από μικρές τάξεις.

Συνεχίζω να ψάχνω τρόπο να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να έχουν τόοοοσες επιτυχίες στις παν/κές...??  Θεωρώ ότι είναι ένα σχολείο προσανατολισμένο στις παν/νιες και δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό απ'ό,τι άλλα σχολεία.  Ετσι έχω καταλάβει...  Δεν δίνει εναλλακτικές με εξωτερικό τόσο πολύ, οπότε όλα τα παιδιά ξέρουν ότι θα δώσουν και θα προσπαθήσουν εδώ.  Λένε ότι οι καθ/τές τα βοηθάνε πολύ και είναι κατά πάνω τους.... Δεν ξέρω αν ισχύει....

Πέρα από το μαθησιακό έχεις ακούσει να συνεχίζονται τα διάφορά θέματα...π.χ. έντονο μπούλινγκ, τσιγάρα κλπ ??

Για bulling δεν έχω ακούσει.Τσιγαρα και τέτοια σε όλα τα σχολεία υπάρχουν ακόμα και στα καλύτερα.Αν κατάλαβα καλά έχεις παιδί που θα πάει λύκειο και ψάχνεις σχολείο.Σε συμβουλεύω να σκεφτείς καλα και το σχολείο αλλά και τις οικονομικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν τα παιδιά του λυκείου.Μην ξεχνάς υπάρχουν και δημοσια σχολεία που κάνουν εξαιρετική δουλειά.Ημουν τυχερή και η αδερφή μου φοίτησε σε δημόσιο λύκειο όπου οι καθηγητές έκαναν έξτρα δουλειά και ενδιαφέρονταν.

πρίν από 4 λεπτά , ninika84 είπε:

Για bulling δεν έχω ακούσει.Τσιγαρα και τέτοια σε όλα τα σχολεία υπάρχουν ακόμα και στα καλύτερα.Αν κατάλαβα καλά έχεις παιδί που θα πάει λύκειο και ψάχνεις σχολείο.Σε συμβουλεύω να σκεφτείς καλα και το σχολείο αλλά και τις οικονομικές υποχρεώσεις που συνοδεύουν τα παιδιά του λυκείου.Μην ξεχνάς υπάρχουν και δημοσια σχολεία που κάνουν εξαιρετική δουλειά.Ημουν τυχερή και η αδερφή μου φοίτησε σε δημόσιο λύκειο όπου οι καθηγητές έκαναν έξτρα δουλειά και ενδιαφέρονταν.

Δεν διαφωνώ για το δημόσιο σ'αυτά που λες, απλά είναι θέμα τύχης, όπως λες κι εσύ. Επίσης δεν είναι και δίπλα ...οπότε δεν μπορεί να μετακινηθεί μόνο του το παιδί γενικά κι εμείς να λείπουμε.  Το Αρσάκειο λένε ότι είναι ένα "καλό δημόσιο σχολείο" ιδίως στο λύκειο. Δεν ξέρω αν ισχύει όμως.... γιατί έχω ακούσει για τραγικά περιστατικά παλιότερα. Μας ενδιαφέρουν οι παν/νιες και θέλω ένα σχολείο προσανατολισμένο εκεί.  Από τα παιδιά δηλ. του φροντιστηρίου σου, δεν βλέπεις κάτι καλύτερο σε σχέση με τα υπόλοιπα? Τουλάχιστον μαθησιακά...

Διαφημίσεις

Όχι δε βλέπω διαφορές σε μαθησιακό επίπεδο.Μαλιστα είχα ιδιαίτερα από Κολλέγιο,Μανεσση και άλλα ιδιωτικα, κάτι ιδιαίτερο δεν είδα να προσφέρουν.Την πειρσσοτερη δουλειά την έκανα εγώ στο σπίτι.Απλα είναι το συνολικό πακέτο που προσφέρουν ακόμα και οι γνωριμίες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...