Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν πρέπει να λεγόμαστε άνθρωποι! Κτηνωδία στον Πύργο

gavrias

Recommended Posts

Μια τραγωδία με ασύλληπτες συνέπειες εξελίσσεται, από το 1995, στην πόλη του Πύργου με θύματα δύο διανοητικά καθυστερημένα κοριτσάκια που γεννούν τα μωρά των βιαστών τους! Οσο και αν δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους, η ιστορία των δύο κοριτσιών και του ανήλικου αδελφού τους έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και συνάμα αποδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία της Πολιτείας, που τόσα χρόνια γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτα...

Ο Γολγοθάς για τα παιδιά ξεκίνησε από τη μέρα που οι διανοητικά καθυστερημένοι γονείς τους τα έφεραν στη ζωή. Τόσο οι δύο κοπέλες όσο και ο αδελφός τους γεννήθηκαν με το ίδιο πρόβλημα και μεγάλωσαν σε ένα σπίτι-τρώγλη, χωρίς καν να διαθέτουν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης.

Από το 1995 η Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας διενεργούσε κοινωνικές έρευνες για την οικογένεια και ενημέρωνε σχεδόν κάθε χρόνο την εισαγγελία για την τραγική κατάσταση, αλλά έβλεπε τις προτάσεις των κοινωνικών λειτουργών για άρση της επιμέλειας να μη γίνονται δεκτές, καθώς κρίνονταν ακραίες.

Το 2007 η τοπική κοινωνία υπέστη σοκ όταν το μεγαλύτερο κορίτσι, ηλικίας τότε 18 ετών, έμεινε έγκυος από άγνωστο άνδρα. Η κοπέλα γέννησε σε μαιευτήριο της Αθήνας ένα νεκρό μωρό. Τότε και πάλι οι ίδιες αρχές, με τη βοήθεια και του «Χαμόγελου του Παιδιού», είχαν ζητήσει την άρση της επιμέλειας από τους γονείς, αλλά και πάλι δεν βρέθηκε λύση, παρά το γεγονός ότι η μητέρα είχε μεταφερθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ετσι, τα δύο κορίτσια περιπλανιόνταν σχεδόν ημίγυμνα στο δρόμο, έρμαια των σεξουαλικών ορέξεων κάθε αρρωστημένου άνδρα. Και το κακό δεν άργησε να συμβεί: τον περασμένο Ιούλιο η μικρή κόρη, ηλικίας 15 ετών, έμεινε έγκυος και γέννησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένα υγιέστατο μωρό, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει εκεί.

Και πάλι, όμως, δεν έγινε κάτι... Την ώρα που η Πρόνοια και το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθούσαν να πείσουν τις αρχές να δώσουν τέλος στον εφιάλτη, η μεγαλύτερη κόρη έμεινε ξανά έγκυος και σήμερα βρίσκεται σε μαιευτήριο της Αθήνας περιμένοντας να γεννήσει. «Μετά από απίστευτες προσπάθειες και έπειτα από όλες αυτές τις εξελίξεις, τελικά το Σεπτέμβριο του 2008 η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας διέταξε την αφαίρεση της επιμέλειας και έδωσε τέλος στον εφιάλτη», ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Την επιμέλεια του 16χρονου αγοριού ανέλαβε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ήδη ο μικρός φιλοξενείται στο Σπίτι Φιλοξενίας στην Κέρκυρα, την 15χρονη ανέλαβε συγγενικό της πρόσωπο, ενώ για την έγκυο κοπέλα εκκρεμεί η απόφαση.

http://www.madata.gr/index.php/3/13/27909.html

Και λεγόμαστε άνθρωποι και έχουμε κράτος πρόνοιας και δεν ντρεπόματσε... :cry:

Κι αυτοί οι "άντρακλες" κυκλοφορούν σ'αυτή την πόλη και δεν του πήρανε με τις πέτρες τόσα χρόνια????

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock:

:evil::evil::evil::evil::evil:

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!! [[/size]ΑΙΣΧΟΣ ΠΙΑ!!!!!!

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Ενα υποχρεωτικο τεστ DNA σ' ολους τους περιοικους να βρεθει ο βιαστης των αθωων αυτων αγγελων και να τον περιποιηθουν αναλογως...

Αλλα εχουμε εισαγγελεις με ***ιδια;;

Ενα υποχρεωτικο τεστ DNA σ' ολους τους περιοικους να βρεθει ο βιαστης των αθωων αυτων αγγελων και να τον περιποιηθουν αναλογως...

Όχι βεβαια!!! Δε φαίνεται απο τα παραπάνω? :mad:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Αλλα εχουμε εισαγγελεις με ***ιδια;

Οπως όλοι γνωρίζετε, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα πάει κατά διαόλου.

Το ίδιο και με τις υπηρεσίες πρόνειας.

Να είναι πάντα καλά ο Κώστας Γιαννόπουλος, του οποίου το άγαλμα πρέπει να κάνουμε και να το βάλουμε στο Σύνταγμα.

Μακάρι να είχαμε πολλούς σαν τον Κώστα Γιαννόπουλο.

Ηρωας και Ανθρωπος σε μια θάλασσα απο ανίκανους και ηλίθιους.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Διαφημίσεις

Ενα υποχρεωτικο τεστ DNA σ' ολους τους περιοικους να βρεθει ο βιαστης των αθωων αυτων αγγελων

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει....

εχει γινει στην γερμανία τέτοιο πράγμα.

δεν θυμαμαι για ποια περιπτωση ή αν θυμαμαι λαθος και ηταν στην αμερική,

πάντως κληθηκαν να δώσουν δείγμα σάλιου όλοι οι περιοικοι απο μεγάλη περιοχή,

καθώς υπήρχαν αποδείξεις/ενδείξεις οτι το άτομο ήταν απο το περιβάλλον εκεί.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

ΟΧΙ, δεν πρέπει να γίνει έτσι, καθώς υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας.

Πρέπει να υπάρχει ο σεβασμός στο πολίτη, σε μια δημοκρατική χώρα δεν μπορείς να αναγκάσεις ομαδες πληθησμού να κάνουν DNA τεστ.

Εάν είναι έτσι, τότε ας κάταθέσουμε όλοι μας το DNA μας στη τράπεζα DNA της Αστυνομίας, οπότε όποτε έχουμε έγκλημα θα κάνουμε search στη βάση δεδομένων DNA και θα τους βρίσκουμε όλους.

Είναι λύση αυτή?

(Η Αμερική πάντως δεν φημίζεται για τις ελευθερίες των πολίτων της, είναι ένα στρατοκρατούμενο κράτος, για τη Γερμανία δεν γνωρίζω, αλλά μιά απο τα ίδια θα είναι, καθώς μετά το 2ο Π. Πόλεμο, η Γερμανία αναδιοργανώθηκε απο τους Αμερικανούς)

Είναι δουλιά της Εγκληματολογίας (αστυνομία, δικαστές, κλπ.) να βρούν τη άκρη.

Δύσκολος δρόμος δεν λέω, αλλά όχι και αυτό που προτάθηκε πιό πάνω.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Ενα λεπτο βρε Rasta! Ισχυει οντως αυτο που λες; Δεν ειπα να τους φυλακισουν. Να δοθει υποχρεωτικα δειγμα αιματος. Ο αθωος πως θιγεται απ' αυτο και τι εχει να φοβηθει; Οταν σε σταματανε σε μπλοκο στο δρομο και σου κανουν υποχρεωτικο ελεγχο δεν ειναι το ιδιο; Αν δεν εχεις κατι να φοβασαι δινεις το δειγμα. Οταν μου ανοιγουν την τσαντα στον ελεγχο αποσκευων του αεροδρομιου παρα τη θεληση μου (δεν ειναι καθολου ευχαριστο να ψαχουλευουν τα βρακια σου ετσι δεν ειναι; ) παραβιαζεται καποιο δικαιωμα μου; Το τεκμηριο της αθωοτητας ας πουμε; Νομιζω οτι ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που προτεινω.

Ενα λεπτο βρε Rasta! Ισχυει οντως αυτο που λες; Δεν ειπα να τους φυλακισουν. Να δοθει υποχρεωτικα δειγμα αιματος. Ο αθωος πως θιγεται απ' αυτο και τι εχει να φοβηθει; Οταν σε σταματανε σε μπλοκο στο δρομο και σου κανουν υποχρεωτικο ελεγχο δεν ειναι το ιδιο; Αν δεν εχεις κατι να φοβασαι δινεις το δειγμα. Οταν μου ανοιγουν την τσαντα στον ελεγχο αποσκευων του αεροδρομιου παρα τη θεληση μου (δεν ειναι καθολου ευχαριστο να ψαχουλευουν τα βρακια σου ετσι δεν ειναι; ) παραβιαζεται καποιο δικαιωμα μου; Το τεκμηριο της αθωοτητας ας πουμε; Νομιζω οτι ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που προτεινω.

Ακριβως ετσι.Κανενας δεν θα προσβαλλοταν απο κατι τετοιο προκειμμενου να δικαιωθουν αυτα τα αθωα κοριτσακια,ισα,ισα,ολοι οσοι ακουνε για τετοιες καταστασεις λενε πως θα ηθελαν να κανουν κατι να μην επαναληφθουν.Ε,καλα τα λογια,ας κανουμε και κατι...

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Ενα λεπτο βρε Rasta! ... Να δοθει υποχρεωτικα δειγμα αιματος. Ο αθωος πως θιγεται απ' αυτο και τι εχει να φοβηθει;

Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα να δώσει δείγμα DNA, είναι ιατρικό απόρητο. Οσο για το ότι ο "αθώος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί", πάμε στο ίδιο θέμα με τις κάμερες, τα bar codes, και γενικά σε μια Orwell κατάσταση οπου τα πάντα για το ατομο σου καταγράφωνται, το DNA σου, με ποιούς μιλάς, τι λές, απο που περνάς στο δρόμο, ποιούς κάνεις παρέα, κλπ., η λίστα δεν έχει τέλος.

Οταν σε σταματανε σε μπλοκο στο δρομο και σου κανουν υποχρεωτικο ελεγχο δεν ειναι το ιδιο; Αν δεν εχεις κατι να φοβασαι δινεις το δειγμα. Οταν μου ανοιγουν την τσαντα στον ελεγχο αποσκευων του αεροδρομιου παρα τη θεληση μου (δεν ειναι καθολου ευχαριστο να ψαχουλευουν τα βρακια σου ετσι δεν ειναι; ) παραβιαζεται καποιο δικαιωμα μου; Το τεκμηριο της αθωοτητας ας πουμε; Νομιζω οτι ειναι ακριβως το ιδιο με αυτο που προτεινω.

Δεν είναι το ίδιο καθώς υπάρχουν σχετικοί νόμοι που τα ορίζουν αυτά και ο πολίτης γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα του γίνει έλεγχος.

Επίσεις ενα μπλόκο δεν είναι "Απογραφή", είναι "Δηγματοληψία".

Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Για φαντάσου να μας πούν:

Εχουμε τρομερή εγκληματικότητα στους Αμπελόκηπους, και απο σήμερα, όλοι οι κατοικοι των Αμπελοκήπων θα περάσουν απο ελεγχο αποσκευών, τσάντας κλπ., καθώς και ερευνα στα σπίτια τους για πιθανά παράνομα ευρήματα (οπλα, ναρκωτικά, κλπ.)

Εσύ που δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, τι θα έκανες, πως θα σου φαινόταν αυτό?

Πλάτωνας

chmod 777 world

Διαφημίσεις

Βρε παιδιά,τόσα χρόνια η τοπική κοινωνία δεν ξέρει πιοι έιναι? Τίποτα δε χρειάζεται εκτός απο το να σταματήσουν οι γύρω αδιάφοροι να είναι συνένοχοι σιωπόντας.Απο το 95 που αυτά΄τα παιδιά έιναι στο δρόμο και τα εκμεταλλέυονται οι πάντες δεν έιδε και δεν άκουσε κανένας τίποτα?

δεν χρειάζεται δείγμα αίματοςςς

απλώς σάλιο,

δηλαδή είχε ανοιχτεί ένα γραφείο, σε δημαρχείο,

και ήταν υποχρεωτικό όλοι να περάσουν

- μπορεί να ήταν και εθελοντικό δεν θυμάμαι λέω, μακαρι να το βρώ κάπου,

πάντως όλοι έδωσαν δείγμα

και βρέθηκε ο ένοχος,

και ήταν για ειδεχθές έγκλημα.

εφόσον είναι για να βρεθεί εγκληματίας εγώ 100 φορές και 1000 φορές θα δώσω το σάλιο μου.

εσύ τι θα κάνεις είναι προφανώς δικαίωμά σου, - αν και εγώ θαπροτιμούσα για να βρεθεί ο ένοχος για ΕΙΔΕΧΘΕΣ έγκλημα πάντα,

να καταπατηθεί το δικαίωμα κάποιου να δώσει λίγο απο το σάλιο του.

ούτε πονάει, ούτε κάτι άλλο,

και επίσης εάν έχουν το DNA μου πάλι,

πόσα χειρότερα πράγματα θα πάθω απο αυτό,

απο ότι το κοριτσάκι .... της κάθε τέτοιας περίπτωσης,

του οποίου η ζωή, έχει αμαυρωθεί για πάντα, απο τέτοια περιστατικά

ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ....

σπανίως έχω εκφράσει ακραία άποψη, αλλά θεωρώ εγωιστική την άποψη του ότι καταπατούνται τα δικαιώματά μου για να δώσω λιγο σάλιο,

για αυτό το σκοπό.

εντάξει αν ήταν για τον οποιονδήποτε άλλο σκοπό,

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, σύνταγμα, δικαιώματα και τα λοιπά.

όμως σε κάποιες περιπτώσεις, πρέπει να βοηθηθεί η δικαιοσύνη και όλοι θα πρέπει να βοηθήσουν σε αυτό.

έχεις μιλήσει /είχες σχέση ποτέ με άνθρωπο, κοπέλα, αγόρι που να έχει βιαστεί?

για επιζώντα βιασμού?

το ρωτάω γιατί έτσι θα καταλάβαινα την άποψή σου, ... αν δεν είχες ποτέ εμπλακεί συναισθηματικά με άτομο το οποίο έχει ζήσει κάτι τέτοιο είναι λογικό να βάζεις τα συνταγματικά σου δικαιώματα πάνω απο την διασφάλιση του να αποδοθεί δικαιοσύνη.

η εμπειρία μου δεν μου επιτρέπει ούτε κατά διάννοια κάτι τέτοιο.

μάλλιστα ενώ παλαιότερα εξαιτίας όσων είχα διαβάσει στην ψυχολογία, δεν ήμουν υπέρ της θανατικής ποινής σε άτομα που έχουν βιάσει παιδιά,

σε συνέχεια και σε πως το λένε, ... διαρκώς.

όμως πολλά πράγματα με έκαναν να αλλάξουν την γνώμη μου, και πάνω απο όλα, η επαφή αυτή με άτομα που έχουν περάσει κάτι τέτοιο.

κάποιες φορές στην ζωή, δεν μπορείς να ζυγίσεις μεταξύ καλού και κακού

πρέπει να ζυγίσεις μεταξύ

το λιγότερο δυνατόν χειρότερο και το περισσότερο δυνατόν χειρότερο.

για μένα το περισσότερο δυνατόν χειρότερο, είναι το να μην τιμωρηθεί κάποιςο που άλλαξε την ζωή κάποιου άλλου για πάντα (προς το χειρότερο δυνατό).

και λιγότερο δυνατό χειρότερο το να φοβάσαι εσύ για το τι θα κάνουν με το DNA σου, αν κανουν κατι με αυτό.

κάποιος να με βοηθήσει γιατι τα τελευταια νομιζω οτι τα γράφω λάθος!(λιγότερο δυνατον ή χειρότερο δυνατόν?τα μπέρδεψα.. )

( η Αμερική δεν είναι "στρατοκρατούμενο" κράτος αφού όλοι οι στρατιώτες λείπουν στο εξωτερικό... - αυτά που λες για την Γερμανία δεν ισχύουν ...! έχω κ γερμανικό διαβατήριο και ξέρω πολύ καλά την αντιμετώπιση εκεί και την αντιμετώπιση εδώ. εδώ ειναι χιλιες φορές χειρότερα σε θέμα συντάγματος - παραβιάζονται τα πάντα ενώ εκεί ειναι πάρα πολυ τυπικοι και πέρνουν πολυ στα σοβαρά τέτοια πράγματα.. καμία μα καμία σχέση. Μα πως ειναι δυνατόν να βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα απλώς επειδή ίσως διάβασες οτι αναδιοργανώθηκε απο τους Αμερικανούς η Γερμανία?)

Τέλος πάντων ας βρώ πρώτα την υπόθεση και συζητάμε καλύτερα με συγκεκριμένα πράγματα και όχι υποθετικά όπως το ξεκίνησα!..

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Και για να δώσω συνέχεια, το Εγκληματολογικό πρέπει μετα απο τις έρευνες του να καταλήξει σε μια "sort-list" απο υπόπτους.

Σε αυτή τη μικρή ομάδα υπόπτων, μετά απο τεκμηριωμένη εισαγκελική απόφαση, ΜΠΟΡΕΙ να γίνει ΥΠΟΧΡΕΟΤΙΚΗ κατάθεση DNA.

Πλάτωνας

chmod 777 world

Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα να δώσει δείγμα DNA, είναι ιατρικό απόρητο. Οσο για το ότι ο "αθώος δεν έχει τίποτα να φοβηθεί", πάμε στο ίδιο θέμα με τις κάμερες, τα bar codes, και γενικά σε μια Orwell κατάσταση οπου τα πάντα για το ατομο σου καταγράφωνται, το DNA σου, με ποιούς μιλάς, τι λές, απο που περνάς στο δρόμο, ποιούς κάνεις παρέα, κλπ., η λίστα δεν έχει τέλος.

Ολα αυτα ειναι μετρα για προληψης του εγκληματος και σε καποια διαφωνω ΚΙ ΕΓΩ. Εδω μιλαμε για εγκλημα που εχει συντελεστει -ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!- και θα ηταν μια κινηση στα πλαισια ερευνας του συγκεκριμενου εγκληματος προς αποκαλυψη του δραστη. Καλη η δημοκρατια (οταν δεν γινεται το αλλοθι του καθε εγκληματια)

... εγώ θα προτιμούσα για να βρεθεί ο ένοχος για ΕΙΔΕΧΘΕΣ έγκλημα πάντα, να καταπατηθεί το δικαίωμα κάποιου να δώσει λίγο απο το σάλιο του.

Σε μια κοινωνία όπου θέλουμε να εχουμε προάσπιση των δικαιώματων μας, πρέπει να ακολουθόυμε ΠΑΝΤΑ τις αρχές και τις αρετες μας, ακόμα και για το κυνήγι του πιό στυγνού εγκληματία.

Και εγώ θα ήθελα τη θανατική ποινή ή την αυτοδικία για τετοιες καταστάσεις, αλλά υπερέχει η λογική και όχι το συναίσθημα.

Πλάτωνας

chmod 777 world

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock:

:evil::evil::evil::evil::evil:

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!!! [[/size]ΑΙΣΧΟΣ ΠΙΑ!!!!!!

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Μια τραγωδία με ασύλληπτες συνέπειες εξελίσσεται, από το 1995, στην πόλη του Πύργου με θύματα δύο διανοητικά καθυστερημένα κοριτσάκια που γεννούν τα μωρά των βιαστών τους! Οσο και αν δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους, η ιστορία των δύο κοριτσιών και του ανήλικου αδελφού τους έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και συνάμα αποδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία της Πολιτείας, που τόσα χρόνια γνώριζε, αλλά δεν έκανε τίποτα...

Ο Γολγοθάς για τα παιδιά ξεκίνησε από τη μέρα που οι διανοητικά καθυστερημένοι γονείς τους τα έφεραν στη ζωή. Τόσο οι δύο κοπέλες όσο και ο αδελφός τους γεννήθηκαν με το ίδιο πρόβλημα και μεγάλωσαν σε ένα σπίτι-τρώγλη, χωρίς καν να διαθέτουν τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης.

Από το 1995 η Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας διενεργούσε κοινωνικές έρευνες για την οικογένεια και ενημέρωνε σχεδόν κάθε χρόνο την εισαγγελία για την τραγική κατάσταση, αλλά έβλεπε τις προτάσεις των κοινωνικών λειτουργών για άρση της επιμέλειας να μη γίνονται δεκτές, καθώς κρίνονταν ακραίες.

Το 2007 η τοπική κοινωνία υπέστη σοκ όταν το μεγαλύτερο κορίτσι, ηλικίας τότε 18 ετών, έμεινε έγκυος από άγνωστο άνδρα. Η κοπέλα γέννησε σε μαιευτήριο της Αθήνας ένα νεκρό μωρό. Τότε και πάλι οι ίδιες αρχές, με τη βοήθεια και του «Χαμόγελου του Παιδιού», είχαν ζητήσει την άρση της επιμέλειας από τους γονείς, αλλά και πάλι δεν βρέθηκε λύση, παρά το γεγονός ότι η μητέρα είχε μεταφερθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Ετσι, τα δύο κορίτσια περιπλανιόνταν σχεδόν ημίγυμνα στο δρόμο, έρμαια των σεξουαλικών ορέξεων κάθε αρρωστημένου άνδρα. Και το κακό δεν άργησε να συμβεί: τον περασμένο Ιούλιο η μικρή κόρη, ηλικίας 15 ετών, έμεινε έγκυος και γέννησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένα υγιέστατο μωρό, το οποίο εξακολουθεί να παραμένει εκεί.

Και πάλι, όμως, δεν έγινε κάτι... Την ώρα που η Πρόνοια και το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθούσαν να πείσουν τις αρχές να δώσουν τέλος στον εφιάλτη, η μεγαλύτερη κόρη έμεινε ξανά έγκυος και σήμερα βρίσκεται σε μαιευτήριο της Αθήνας περιμένοντας να γεννήσει. «Μετά από απίστευτες προσπάθειες και έπειτα από όλες αυτές τις εξελίξεις, τελικά το Σεπτέμβριο του 2008 η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας διέταξε την αφαίρεση της επιμέλειας και έδωσε τέλος στον εφιάλτη», ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος. Την επιμέλεια του 16χρονου αγοριού ανέλαβε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ήδη ο μικρός φιλοξενείται στο Σπίτι Φιλοξενίας στην Κέρκυρα, την 15χρονη ανέλαβε συγγενικό της πρόσωπο, ενώ για την έγκυο κοπέλα εκκρεμεί η απόφαση.

http://www.madata.gr/index.php/3/13/27909.html

Κι αυτοί οι "άντρακλες" κυκλοφορούν σ'αυτή την πόλη και δεν του πήρανε με τις πέτρες τόσα χρόνια????

Μεσα απο αυτα που παρεθεσε η Gavrias,δεν βλεπω μονο το προβλημα της δειγματοληψιας που αναφερετε.Εγω δεν ξερω νομικους ορους,οποτε εαν πω κατι παρατυπο,συγχωρειστε με.Αν το πιασουμε απο την αρχη του αρθρου βλεπουμε κι'αλλα πραγματα που πρεπει να αλλαξουν,που Rasta,εχουν να κανουν και με το συναισθημα,αλλα και με την λογικη...

Τρια παιδακια γεννηθηκαν με διανοητικα προβληματα.Δεν θα επρεπε αυτα τα παιδια με το που διαπιστωθηκε το προβλημα τους,να εχουν απο την αρχη της ζωης τους την καταλληλη ιατρικη παρακολουθηση και εφ'οσον οι γονεις ηταν ακαταλληλοι λογω του ιδιου προβληματος,να φιλοξενουνται σε ειδικο χωρο,με ανθρωπινες συνθηκες και ολα αυτα με εξοδα του κρατους :?:.

Το μωρακι που γεννηθηκε και παραμενει στο νοσοκομειο,ποσο καιρο θα παραμεινει εκει εξαιτιας ολης αυτης της γραφειοκρατειας,η οποια αν δεν κανω λαθος,ζηταει γονεις ευπορους μονο, να μπορουν να υιοθετησουν ενα παιδακι,γιατι οκ,να βαλεις κοινωνικους λειτουργους και ψυχολογους για να κρινεις αν οι μελλοντες γονεις ειναι καταλληλοι μαλιστα,συμφωνω και επαυξανω,γιατι ομως πρεπει να εχεις την περιουσια του Pitt,για να υιοθετησεις ενα παιδακι,ποιος ειπε οτι ενα παιδακι δεν μπορει να μεγαλωσει καλα και με πολυ αγαπη σε μια οικογενεια που βγαζει 2500 ευρω μηνιαιως.Δηλαδη στα ιδρυματα τα παιδακια ζουν πιο πλουσιοπαροχα :?: Αν σε αυτο κανω λαθος,με συγχωρειτε,ετσι εχω ακουσει πως παει το θεμα.

Παρακατω,αν ερθει που λες η αστυνομια και μου χτυπησει την πορτα και μου πει να ψαξουν για χουλιγκανς,ναι,θα τα παρω με τρελα,αν ομως υπηρχε μια εξαιρεση στον κανονα για ορισμενες περιπτωσεις,οπως για απαγωγη ανηλικου η για δειγματοληψια για την παραπανω περιπτωση,θα την ανοιγα οπωσδηποτε.Γιατι εαν εκεινο το βραδυ που εξαφανιστηκε ο Αλεξ,ειχε γινει ελεγχος στα σπιτια,καποιο στοιχειο θα ειχε βρεθει.Και αν γινοταν ελεγχος dna,δεν θα ειχε τολμησει κανεις να βιασει αυτα τα κοριτσια.

Οσο για την θανατικη ποινη,εαν οι φυλακες ηταν οντως σωφρονιστικα ιδρυματα μπορει και να μην την ειχαμε στο μυαλο μας ως μια λυση σε καποιες περιπτωσεις,ακραια μεν,αλλα πολλοι το εχουμε σκεφτει.

Εαν σε καποιο απο αυτα που εγραψα παραπανω ειμαι απληροφορητη,παραλογη η εκτος πραγματικοτητος.παρακαλω να μου το πειτε....Οχι τιποτε αλλο,θα μου αλλαξετε ολοκληρη την κοσμοθεωρεια μου....οτι δηλαδη παμε κατα διαολου.....

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Θα συμφωνήσω με την φίλη Christiana και έχω να προσθέσω ότι πραγματικά το κράτος είναι ο μεγάλος απών και ο μεγαλύτερος εγκληματίας.... Δεν γίνεται να μην δίνεται στους κοινωνικούς λειτουργούς η δυνατότητα να κάνουν τη δουλειά τους....

Ξέρω πως λειτουργούν οι εισαγγελείς... Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...

Αυτά τα παιδάκια εξ'αρχής έπρεπε να τύχουν φροντίδας... αλλά που....

Οταν γέννησα στο Αλεξάνδρας και μου κρατήσαν τη μικρή μου για φωτοθεραπεία 4 μέρες μου είδα έκπληκτη -γιατί ζούσα στον κόσμο μου όπως και πολλοί άλλοι συνάνθρωποί μου- ότι απο τα 10 παιδάκια στο νεογνολογικό τα 7 ήταν εγκατελειμένα... και δεν ήταν νεογέννητα αλλά 3, 4+ μηνών και χωρίς πρόβλημα υγείας και με 1 μαία να βγάζει βάρδια !!! :shock:

Πού είναι η Πρόνοια????? Που είναι το κράτος???? :?::?:

Και όσο γι'αυτό που είπε μια αλλη κοπελιά....

Πολύ αντρακλάδες αυτοί που το κάνανε αυτό..... :evil:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!

:evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Mια φιλη μου εχει κανει αιτηση με τον αντρα της για υιοθεσια. Μια επιπλοκη στην πρωτη της γεννα της στερει τη δυνατοτητα για δευτερο παιδακι. Θελουν πολυ αλλο ενα παιδακι και οχι απαραιτητα νεογεννητο (δηλωσαν εως ενος ετους, για να υπαρχει μια ευλογη διαφορα απο το πρωτο). Διαβασα την αιτηση που υπεγραψαν με ολα τα προσοντα που απαιτουνται (εννοειται οτι παντου γραφει για το οικονομικο που πρεπει να ειναι ανθηρο)... Αυτο που μου εκανε εντυπωση, ομως, ηταν το ποσες φορες αναφεροταν στα εγγραφα ο μικρος αριθμος παιδιων προς υιοθεσια...

Ε, λοιπον, επειδη γεννησα κι εγω στο Αλεξανδρα και εξακολουθουν να στοιχειωνουν τον υπνο μου τα εως και 9 μηνων παιδακια που μεγαλωναν μεσα σε ενα παρκο (και που οι μαιες απαγορευαν στις ειδικευομενες να παιρνουν αγκαλια για να μην τα κακομαθουν) δεν μπορω να καταλαβω αυτη την ελλειψη παιδιων προς υιοθεσια που κοπαναγαν ανα 4 γραμμες...

Αναρωτιεμαι ποια συμφεροντα εξυπηρετουνται στην πλατη αυτων των παιδιων... :?

Και αλιμονο πια, ποσα λεφτα απαιτουνται και ποση ακινητη περιουσια οταν το μονο που αρκει τις περισσοτερες φορες σ' αυτα τα παιδια που δεν εχουν δει ποτε το φως του ηλιου, ειναι μια ζεστη αγκαλια στο τελος της μερας...

Εγω με τον αντρα μου μεγαλωνουμε το παιδι μας με 1400 ευρω το μηνα εισοδημα που βγαζουμε απο κοινου και δεν του εχει λειψει τιποτα γιατι ο σωστος γονιος κανει το απαυτο του παξιμαδι για το παιδι του... Αλλα μαλλον τους ειναι πολυ δυσκολο να το φανταστουν οτι κατι τετοιο ειναι δυνατον...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ στους αρμοδιους που επιδεικνυουν απανθρωπη αναλγησια απεναντι σ' αυτα τα παιδια... Τους βλεπω στις ειδησεις να κονταροχτυπιουνται για την καρεκλα, να κατηγορουν αλληλους για τα εξωφρενικα οικονομικα σκανδαλα και το σαλιο δεν αρκει πια για να τους φτυσεις εναν εναν ξεχωριστα...

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ στους αρμοδιους που επιδεικνυουν απανθρωπη αναλγησια απεναντι σ' αυτα τα παιδια... Τους βλεπω στις ειδησεις να κονταροχτυπιουνται για την καρεκλα, να κατηγορουν αλληλους για τα εξωφρενικα οικονομικα σκανδαλα και το σαλιο δεν αρκει πια για να τους φτυσεις εναν εναν ξεχωριστα...

Έτσι ακριβώς.Το αίσχος όμως, το πληρώνουνε μικρές ψιχούλες :oops:

Αγαπητή Jean έχουν περάσει 2,5 χρόνια και ακόμη βουρκώνουν τα μάτια μου όταν σκέφτομαι αυτές τις ψυχούλες μέσα στα "πυρεξάκια" χωρίς μια αγκαλιά, ένα χάδι...

Κρίμα και πάλι κρίμα.... :(

Εγω γνωριζω δυο υιοθετημενους ανθρωπους,μεγαλους πια,με δικα τους παιδια.Βεβαια και τα δυο υιοθετημενα απο ευπορες οικογενειες,αλλα εγω μετραω τους γονεις που τα μεγαλωσαν με πολυ αγαπη.Καταπληκτικοι ανθρωποι και οι δυο.Ποσες δυνατοτητες θα ειχαν αυτα τα εγκαταλελειμμενα μωρα στα νοσοκομεια να μεγαλωσουν και να γινουν ευτυχισμενοι ανθρωποι και το πιθανοτερο ειναι να τα βλεπουμε σε λιγα χρονια να εχουν τις λεγομενες "παραβατικες" συμπεριφορες....

Αλβερτος Αινσταιν

Να ρωτήσω εγώ λίγο πιο ψυχρά ισως σκεπτόμενη;

Γιατί επέτρεψαν σε αυτούς τους γονείς οχι μονο να κάνουν το πρωτο παιδάκι τους αλλά και να αποκτήσουν και δεύτερο; Κανένας δεν ήξερε οτι οι γονεις αντιμετωπιζουν πρόβλημα; Ολοι, θα μου πειτε, εχουν δικαιωμα να αποκτήσουν παιδιά αλλά να ειμαστε λίγο ρεαλιστές, δεν μιλάμε για οικονομικο πρόβλημα αλλά για νοητικό και ολοι κατανοουμε ποσο δυσκολο ειναι αυτο.

θα συμφωνησω με τον rasta... και εγω θα ηθελα να γινει αυτο σκεφτομενη συναισθηματικα. ΟΜΩΣ για τους ιδιους λογους υποτιθεται εγινε και ο πολεμος στο ιρακ....για λογους ασφαλειας...

πρεπει να ειμαστε πολυ προσεκτικοι σε τετοια ζητηματα.

ειμαι σιγουροι οτι οι κατοικοι γνωριζουν...και οι αρχες γνωριζουν....και αν οχι να ψαχτουν να μαθουν.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ! ΕΛΕΟΣ

ΕΛΕΟΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΚΩΛΟΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ. ΚΩΛΟΕΛΛΑΔΑ ....συγγνωμη που μιλαω ασχημα για τον τοπο μας αλλα ετσι το νοιωθω. :twisted::twisted::cry::cry: