Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Είμαι μία νέα μανούλα έχω ένα κοριτσάκι 3.5 μηνών. Ενώ ολα πήγαιναν καλά ξαφνικά μετά τον 3 μήνα παρατήρησα ότι ενώ το κεφάλι της γενικά το κρατάει όταν κάθεται το γερνει μόνο από την δεξιά πλευρά. Πήρα την παιδίατρο και μου είπε να την πάω σε ορθοπεδικό. Έκλεισα ραντεβού για την Τετάρτη αλλά από την περιγραφή που του έκανα στο τηλέφωνο μου είπε ότι μάλλον είναι ραιβοκρανο. Ξέρεις κάποια τι είναι αυτό και αν είναι κάτι ανησυχητικό γιατί κοντεύω να τρελαθώ....;;

Διαφημίσεις

On 29/12/2017 at 9:44 ΜΜ, Titika85 είπε:

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά. Είμαι μία νέα μανούλα έχω ένα κοριτσάκι 3.5 μηνών. Ενώ ολα πήγαιναν καλά ξαφνικά μετά τον 3 μήνα παρατήρησα ότι ενώ το κεφάλι της γενικά το κρατάει όταν κάθεται το γερνει μόνο από την δεξιά πλευρά. Πήρα την παιδίατρο και μου είπε να την πάω σε ορθοπεδικό. Έκλεισα ραντεβού για την Τετάρτη αλλά από την περιγραφή που του έκανα στο τηλέφωνο μου είπε ότι μάλλον είναι ραιβοκρανο. Ξέρεις κάποια τι είναι αυτό και αν είναι κάτι ανησυχητικό γιατί κοντεύω να τρελαθώ....;;

Δεν είναι κάτι τρομερό. Θα σου δώσουν ασκήσεις να κάνεις στο μωρό, που βασικά ένας έμπειρος παιδίατρος θα έπρεπε να μπορεί να σου δείξει, και από δικη μου εμπειρία και από εμπειρία φίλης. Ουσιαστικά ξαπλώνεις το μωρό, και γυρνάς το κεφαλάκι του προς τη μεριά που δε θέλει να το γυρίσει (προφανώς δεν θα του αρέσει, αλλά επιμένεις) και το κρατάς εκεί για κάποια δευτερόλεπτα. Κάνεις όσες επαναλήψεις σου πει ο γιατρός και όσες φορές τη μέρα σου πει, και από όσο μου είχε πει η παιδίατρος συνήθως δε χρειάζεται κάτι άλλο, το πρόβλημα υποχωρεί.

Δες εδώ για να πάρεις μία ιδέα, είναι αρκετά κατατοπιστικό:

http://www.paidiatre.gr/suggenes-raibokrano/articles/askiseis-fusiotherapeias-gia-tin-therapeia-tou-suggenous-raibokranou.html

Προφανώς δε σου λέω να τα ακολουθήσεις πριν να έχεις διάγνωση και οδηγίες, από το τηλέφωνο και το internet δε βγαίνει διάγνωση :)

• Like 1

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το link...ησύχασα λιγάκι γιατί άλλοι μου λένε ότι θα παραμορφωθει το πρόσωπο της ή τα μάτια της..Και ειλικρινά έχω τρομάξει πολύ. Ήδη προσπαθώ να τις κάνω κάποιες ασκήσεις..Αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο για να δω αποτελέσματα έτσι;

ΑΡΓΚ είχε και εσένα το παιδάκι σου;

2 ώρες πρίν, Titika85 είπε:

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το link...ησύχασα λιγάκι γιατί άλλοι μου λένε ότι θα παραμορφωθει το πρόσωπο της ή τα μάτια της..Και ειλικρινά έχω τρομάξει πολύ. Ήδη προσπαθώ να τις κάνω κάποιες ασκήσεις..Αυτό θα πάρει αρκετό χρόνο για να δω αποτελέσματα έτσι;

ΑΡΓΚ είχε και εσένα το παιδάκι σου;

Ναι, και υποχωρησε εντελώς μετά από μερικές βδομάδες ασκήσεων. 

Με τις ασκήσεις που μου έστειλες ήδη η μικρή είναι πολύ καλύτερα....Στο γιατρό δεν πήγαμε ακόμα αλλά παρόλα αυτά βοήθησαν πάρα πολύ....σ ευχαριστώ πολύ.......

Διαφημίσεις