Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξωσωματική με ενα έμβρυο εχω ελπίδες.

Recommended Posts

Γειά σας, και απο μενα, ειμαι 30 χρονών και προσπαθουμε αρκετο καιρο για παιδακι.

πραγματικά θελω την γνωμη σας και την βοήθεια σας αν έχετε κάποια  παρεμφερή εμπειρία .ειμαι στην 4 προσπάθεια με τεχνιτη γονιμοποίηση και  συγκεκριμένα στην δεύτερη εξωσωματική, εκανα ωολιψια εχθές μου πηραν 3 ωαρια και απο αυτα γονιμοποίηθικε το ενα, ο γιατρός μου ειπε να προχωρήσουμε στην έμβρυομεταφορα την Δευτέρα έστω και με το ενα. Ξερω οτι εχω λιγότερες ελπίδες Αφού την άλλη φορα με δυο άριστα έμβρυα των 8 διαίρεσεων πηρα μια αρνιτικη χοριακη.δεν θελω να μην προχωρήσω γιατι θα αλλάξω κεντρο οποτε για μενα ειναι μονόδρομος. Απλα αναρωτιέμαι μήπως ξέρετε κάποιον που με ενα έμβρυο είχε εγκυμοσύνη?  η πιστεύετε να εχω ελπιδες ακομα και έτσι?

Ελπίζω σύντομα να βρω τη δύναμη να πω «ΤΕΛΟΣ» και να συνεχίσω ήρεμη και συμφιλιωμένη με τον εαυτό μου, τη ζωή μου.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!με το καλό!Δεν έχω κάποια εμπειρία από εξωσωματική (προς το παρόν τουλαχιστον...)απλά ήθελα να σου γράψω..γιατι να μην πετυχει;Όπως έχω καταλάβει όλα μπορούν να συμβούν..την άλλη φορα με 2 μπορεί να μην πέτυχε αλλά τώρα με ενα μπορεί να πετύχει!νομιζω λιγοστεύουν απλά οι πιθανοτητες αλλα εννοείται πως εφόσον κάνεις εμβρυομεταφορα μπορεί να μείνεις εγκυος!Καλή επιτυχία σου εύχομαι!να πάνε ολα καλα!

21 ώρες πρίν, Stallitsa3 είπε:

Γειά σας, και απο μενα, ειμαι 30 χρονών και προσπαθουμε αρκετο καιρο για παιδακι.

πραγματικά θελω την γνωμη σας και την βοήθεια σας αν έχετε κάποια  παρεμφερή εμπειρία .ειμαι στην 4 προσπάθεια με τεχνιτη γονιμοποίηση και  συγκεκριμένα στην δεύτερη εξωσωματική, εκανα ωολιψια εχθές μου πηραν 3 ωαρια και απο αυτα γονιμοποίηθικε το ενα, ο γιατρός μου ειπε να προχωρήσουμε στην έμβρυομεταφορα την Δευτέρα έστω και με το ενα. Ξερω οτι εχω λιγότερες ελπίδες Αφού την άλλη φορα με δυο άριστα έμβρυα των 8 διαίρεσεων πηρα μια αρνιτικη χοριακη.δεν θελω να μην προχωρήσω γιατι θα αλλάξω κεντρο οποτε για μενα ειναι μονόδρομος. Απλα αναρωτιέμαι μήπως ξέρετε κάποιον που με ενα έμβρυο είχε εγκυμοσύνη?  η πιστεύετε να εχω ελπιδες ακομα και έτσι?

Καλησπέρα stallitsa 3. Σαφως και υπαρχουν περιπτωσεις με επιτυχη εγκυμοσυνη με ενα μονο εμβρυο γιατι ομως να κανεις μια εμβρυομεταφορα με λιγοτερες  πιθανοτητες και οχι οπως την ηθελες?Ακομη και να αλλαξεις κεντρο μπορεις το εμβρυο να το μεταφερεις στο νεο κεντρο, Εαν ειναι στην ιδια πολη στοιχιζει νομιζω 150 ευρω(χωρις να ειμαι σιγουρη) και σε αλλη πολη η χρεωση ειναι μεγαλυτερη. Εμενα απο Θεσσαλονικη Αθηνα μου ζητησαν 250 ευρω. Σε ολες αυτες τις αποφασεις το ψυχολογικο κοστος ειναι αυτο που θα πρεπει να σκεφτομαστε. Καλη επιτυχια σε ο,τι και αν αποφασισεις.

On 9 Δεκεμβρίου 2017 at 11:18 ΜΜ, Stallitsa3 είπε:

Καλησπέρα, κατ' αρχάς παρ'το χαλαρά γιατί είσαι νεότατη και παιδάκι θα κάνεις! Μην ανησυχείς. Για το ένα έμβρυο, σκέψου ότι η φύση αυτό έχει προβλέψει: ένα έμβρυο να φτάνει στη μήτρα για εμφύτευση όχι πολλά (τα δίδυμα στη φυσιολογική σύλληψη είναι 1,5%! Με τις εξωσωματικές τελευταία έχουν αυξηθεί οι δίδυμες κυήσεις αλλά αυτό συμβαίνει σαν "παρενέργεια" της προσπάθειας γιατρών και ασθενών να υπάρξει εγκυμοσύνη). Κι εγώ είχα εγκυμοσύνη με ένα έμβρυο απλά παλινδρόμησε το πιθανότερο λόγω της ηλικίας μου (και παρ' όλο που μορφολογικά ήταν μια χαρά οπότε αυτό δεν λέει τίποτα). Η ποιότητα των ωαρίων και κατ' επέκταση των εμβρύων εξαρτάται κυρίως από την ηλικία μας.

Καλή επιτυχία και να σκέφτεσαι θετικά!

Edited by Indyla

Διαφημίσεις

@Stallitsa3 η επιτυχία στην εξωσωματική είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων & ο μεγαλύτερος απο αυτούς λέγεται ΤΥΧΗ.. Και βέβαια έχεις πιθανότητες, θα συμφωνήσω απόλυτα με την @Indyla.. Να ξέρεις οτι υπάρχουν αρκετές γυναίκες που μεταφέρουν ένα μόνο έμβρυο απο δίκη τους επιλογή για να αποφύγουν μια πιθανή δίδυμη κύηση και έχω ακούσει πολλές φορές εγκυμοσύνη με ένα έμβρυο!! Καλή επιτυχία σου εύχομαι και σύντομα με ένα μωράκι στην αγκαλιά σου!! 

Σας ευχαριστώ πολύ, μεσα απο την καρδιά μου, τελικα εκανα σημερα την έμβρυομεταφορα με ενα τέλειο έμβρυο 10 διαίρεσεων.....και ο γιατρός μου δινει 30 % πιθανότητες εγκυμοσύνης ....βέβαια μου ειπαν εκει κατι κουφό η τόυλαχιστον εγω δεν το εχω ξανακουσει , επειδή την άλλη φορα ειχα 8 και μου ειχαν πει οτι ειναι ανώτερη διαίρεση τωρα με το 10 μου φάνηκε παράξενο και ρωτησα ...και η προϊσταμένη του κέντρου μου ειπε οτι μπορει να συμβεί οταν 2 σπερματοζωάρια γονιμοποίησουν ενα ωάριο....αλλά ντράπηκα να ρωτήσω τι εννοεί ......??? Έσεις τι λέτε?

• Like 1

Ελπίζω σύντομα να βρω τη δύναμη να πω «ΤΕΛΟΣ» και να συνεχίσω ήρεμη και συμφιλιωμένη με τον εαυτό μου, τη ζωή μου.

καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου! :-D

κάτι άλλο σου είπε,δεν είναι βιώσιμα τα έμβρυα με τρία σετ χρωμοσώματα! κάνατε κλασική ivf; κάνουν ακόμα; νόμιζα πλέον όλα τα κέντρα εφαρμόζουν icsi!

Κράτα το

Κράτα το

Να σου πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω και πολλά, κάναμε απλη εξωσωματική χωρίς icsi! Σε αυτο ειμαι σίγουρη. Τωρα δεν πολυ καταλαβα τι μου ειπε η προϊσταμένη γιαυτο και ρωτάω εχει τύχει σε καμια 10 διαίρεσεων και τι συμβαίνει αυτο ....?

σημαίνει ένα εμβρυακι που στους χρόνους του εξελίσσεται φυσιολογικά για την μέρα και την ώρα που βρίσκεται( 3ων ημερών) ! ήθελες από 7 8 κύτταρα μέχρι 11 12 για να πούμε ότι πάει καλά. τα λιγότερα σημαίνει αργή ανάπτυξη που δεν το θελουμε / τα περισσότερα ότι έγινε σε χρόνους εργαστηρίου αργότερα η μεταφορά ή ότι ξοδεύει πολύ ενέργεια πράγμα που επίσης δεν θέλουμε.

είσαι μία χαρά καλή επιτυχία!

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Καλή επιτυχία!! Εύχομαι σύντομα να μας πεις τα ευχάριστα, όσον αφορά αυτό που σου είπαν στο κέντρο μάλλον θα κατάλαβες λάθος, δεν υπάρχει περίπτωση 2 σπερματοζωάρια να γονιμοποιήσουν ένα ωάριο!! 

Και βεβαια μπορει να πετυχει. Εχω παραδειγμα προσφατο, με φιλη 40χρονη. Ενα εμβρυακι και εγκυμοσυνη που εξελίσσεται άριστα. Ευχομαι ολα να πανε καλα.