Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατί συμπεριφέρεται έτσι;;;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!!! Θα ήθελα μια συμβουλή γιατί αυτό το θέμα με βασανίζει αρκετό καιρό!!! 

Έχω εναν γιο 28 μηνών...από 5 μηνών το άφηνα στην μαμά μου γιατι δουλευα!! Εδώ και 3 μήνες έχω σταματήσει!!! Όλο αυτόν τον καιρό έχω παρατηρήσει μια συμπεριφορά του, που δεν την καταλαβαίνω και έχω την απορία!! Κάθε μέρα ειμαι μαζί του, παίζουμε μαζί, πηγαίνουμε βόλτες, μόλις βλεπει την πεθερά μου και την κουνιάδα μου (η οποίες έρχονται 1-2 φορές την εβδομαδα για μισή ωρα!) εμένα με ξεγράφει..είναι σαν μην υπάρχω..δεν θέλει να τον παίρνω ούτε καν αγκαλιά...ειδικά με την κουνιάδα μου έχει μεγάλο κόλλημα!! Δεν φεύγει από πάνω της και όταν πει να φύγει κλαίει πολύ!! Επίσης να σημειώσω πως τον κάνουν όλα τα χατίρια..δεν τον λένε ποτέ όχι σε τίποτα για να μην κλαίει...ακόμη και με την μαμά μου που τον είχε όταν δούλευα..δεν την θέλει όσο θέλει την πεθερά μου που δεν ερχόταν να τον κοιτάξει ούτε για μια ώρα!! Γιατί κάνει έτσι;; Απλά μερικές φορές νιώθω μέσα μου αδικία προς την μαμά μου που τον κοιτούσε, τον πρόσεχε και τώρα που τον ρωτάω αν θέλει να πάμε στην γιαγιά (μαμά μου) λέει όχι, και αν τον πω στην άλλη(πεθερά) λέει ναι και χαίρεται! Επίσης στεναχωριέμαι πραγματικά και εγώ..που δεν θέλει και εμένα...του δίνω τόση αγάπη και στοργή..και όταν συμβαίνει αυτό μένω με το γιατί;;;;;

Διαφημίσεις

Δ υπαρχει κανενας λογος να στεναχωριεσαι κ να νιωθεις αδικημενη.ουτε εσυ ουτε η μαμα σου.λογικο να τρελενεται να παει στην πεθερα κ την κουνιαδα αφου του κανουν ολα τα χατηρια.αλλα μην ξεχναμε οτι κ αυτα εχουν προτιμησεις.ταιριαζει με την κουνιαδα η χημεια τους

Οταν ερχονται δ σου δινει σημασια γτ ηρθαν νεα προσωπα.ξερει οτι εσυ θα εισαι εκει κ μετα

Στη μαμα σου δ θελει να παει γτ ισως δ του κανει ολα τα χατηρια κ τοβλεπει κ λιγο σαν υποχρεωση που τοναφηνες να πας στη δουλεια.φανταζομαι αν πατε θα περασει μια χαρα

Πραγματικα μην μπαινεις σε συγκρισεις κ ζηλειες

Σε ευχαριστώ πολύ vicky86 για την απάντηση σου!! Αναγκαστικά μπαίνω σε σύγκριση γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα! Ναι ίσως επειδή του κάνουν όλα τα χατίρια! Το χειρότερο όμως από όλα που μου χαλάει την ψυχολογία είναι πως η πεθερά μου δεν χάνει χρόνο να μου το χτυπάει το πόσο πολύ θέλει την θεία του και όταν είναι αυτή σπίτι, μόλις με δει να τον περνώ αγκαλιά έρχεται και μου τον πέρνει και λέει έλα στην γιαγιά..η πάνε στην θεία! Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω χάλια!

Σαν την μαμα δ εχει,εισαι δεδομενη,αλλα παντα το πιο σημαντικο προσωπο στη ζωη του παιδιου σου.οππτε μην αναλωνεσαι σε τετοιες χαζες αντιπαραθεσεις

Αν οταν σου τον περνει απο την αγκαλια δ κλαιει το παιδι οκ,εγω πραγματικα δ θα εδινα σημασια γτ ξερω τι θεση που εχει ο καθενας.

Δ νομιζω να περναει κ τοσο πολυ ωρα στην αγκαλια στην ηλικια του

Το πολυ πολυ να ελεγα οτι χαιρομαι πολυ που υπαρχουν ατομα που αγαπανε το παιδι μου κ το αγαπανε κ αυτοι κ μπορεις να τον αφησεις αν χρειαστει

Πιθανον γι αυτο να το λεει κ συνεχεια,ξερει οτι ενοχλεισαι

Θα σου πω και μια αλλη αποψη για να το δεις διαφορετικα. Εμεις εχουμε προβλημα γιατι δεν ειναι κοινωνικος και δεν παει ευκολα σε αλλους. Μονο σε εμας τους γονεις και στον αδερφο μου και τη θεια μου. Τη γιαγια και την κουνιαδα αν δεν τις βλεπει συχνα και τον διασκεδαζουν ειναι λογικο να τις θελει. Πραγματικα μην στενοχωριεσαι και μαλιστα να το ενθαρυνεις το παιδι να πηγαινει σε αλλους. Ετσι αργοτερα δεν θα εχεις και προβλημα ενταξης ειτε στον παιδικο η στο σχολειο κ.λ.π. Οσο για την αγαπη του για σενα πραγματικα εισαι το πιο σημαντικο προσωπο για το παιδι οτι και να γινει.Ελπιζω να βοηθησα.

Διαφημίσεις

Υπάρχουν 2 τινά στην ιστορία, όπως έχουν ήδη πει και τα κορίτσια παραπάνω:

1) Είναι θέμα χημείας: Η ανιψιά μου όταν με βλέπει ξεχνάει και τη μάνα της (κι έχει τρελό κόλλημα μαζί της!!!), ενώ και τη μαλώνω και τα πάντα (αλλά με ωραίο τρόπο)

2) Φταίει που του κάνουν όλα τα χατίρια: Τα παιδιά είναι χειριστικά όντα και σαφέστατα και θα προτιμήσουν την επιλογή που τους συμφέρει!!! 

9maTp3.png

Βρε κορίτσι γιατί στεναχωριέσαι? Ζηλεύεις εσύ η μαμά, κάποια γιαγιά ή κάποια θεία? Υπάρχει περίπτωση ποτέ να συγκριθείς εσύ ή ο ρόλος σου με κανέναν? Όχι βέβαια!! Είσαι αναντικατάστατη. Το παιδί σου τους αγαπάει/συμπαθεί και νιώθει ότι εισπράττει το ίδιο και κι έτσι πηγαίνει εύκολα σε αυτούς, δεν θέλει εκείνη την ώρα την αγκαλιά τη δικιά σου, εσένα σε έχει όλη μέρα, αυτές έρχονται για μισή ώρα 1-2 φορές την εβδομάδα μόνο, λογικό δεν είναι να ασχολείται μαζί τους εφόσον τις θέλει? Αν δεν τις πολυσυμπαθείς εσύ, δεν έχει να κάνει με τη σχέση που έχουν με το παιδί σου. Μπορεί με τη μαμά σου να περνάει μια φάση, μπορεί να το πιέζεις και γι αυτό να αντιδράει. Άστο για λίγο καιρό, δώστου λίγο χώρο και μπορεί να τη ξαναζητήσει. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Ευχαριστώ πολυ κορίτσια για τις συμβουλές σας! Με βοήθησαν να σκεφτώ πιο καθαρά. 

@marakiz δεν είναι ότι δεν τις συμπαθώ..απλά είχα την απορία αυτη σε σχέση με το παιδί! Είναι το πρώτο μου και ίσως κάποια πράγματα να τα βλέπω απόλυτα! 

• 2 εβδομάδες μετά...

χειριστικα οντα ειναι τα παιδια σιγουρα ναι. και δικαιολογουνται γιατι στις μικρες ηλικιες κυριως αυτο ειναι το φυσιολογικο και θελει πολυ δουλεια για να μαθει να μοιραζεται, να κανει υπομονη (το κεντρο του εγκεφαλου τους που αφορα την υπομονη ολοκληρωνεται σταδιακα απο 2-8 ετων περιπου), να μην ειναι εγωιστακια κοινως...ελα μου ομως πολλες φορες που χειριστικα οντα ειναι και οι μεγαλοι κι εκει θελει προσοχη και επαγρυπνιση!

λοιπον, αποψη μου, δε θα αφηνα οταν εχω αγκαλια το παιδι μου να ερθει οποιοσδηποτε αλλος να μου το παρει μεσα απο τα χερια μου η να το διεκδικει με το στυλακι "ελα γλυκο μου σε μενα". εαν το εχω αγκαλια και θελει να το παρει να ρωτησει πρωτα ευγενικα "μπορω να το παρω", " μου το δινεις και μενα λιγο"? θα ελεγα να βαλεις καποια ορια, ως προς αυτο. τωρα γιατι κανει ετσι το μικρουλι σου με τη  πεθερα-κουνιαδα, ειναι αξιο αποριας. πολυ θα ηθελα κι εγω μια εμπεριστατωμενη απαντηση

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...