Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΚΑΡΔΟΥΛΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα  και από εμένα. Σήμερα πήγα για υπέρηχο για 2η φορα και ενω είδαμε το έμβρυο δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία. Ο γιατρός  ειπε πως είμαστε στην 8η βδομάδα περίπου και να ξαναπάω την  άλλη Δευτέρα  να δούμε. Υπάρχει περίπτωση να έγινε λάθος υπολογισμός κυησης;; (τελευτ.περιοδος 22-29.5.2017)

Διαφημίσεις

Σου ευχομαι την επομενη φορσ που θσ πασ να ακουσεισ καρδουλα..πιθανον να ειχεσ καιυστερημενη συλληψη...αυτο μονο μπορω να υποθεσω..να μασ πεισ γρηγορα καλα νεα...

Η ηλικία του εμβρύου σε αυτη τη φάση προσδιορίζεται από τον υπέρηχο, ο υπερηχος σου λέει με ακρίβεια 1-2 ημερών πότε έγινε η σύλληψη (εφόσον όλα πάνε καλά και η ανάπτυξη δεν έχει σταματήσει). Aν υπεηχογραφικά σε τοποθετεί στις 8 εβδομάδες, και δεν είδε παλμό, λογικά θα έπρεπε να σε στείλει για περαιτέρω έλεγχο (αιματολογικές και κολπικό υπέρηχο αν δεν έκανες). Εκτός αν γνωρίζει ότι το μηχάνημά του δεν είναι καλό; Μου φαίνεται πολύ περίεργο να περιμένεις μία βδομαδα, προσωπικά θα έπαιρνα άμεσα μία δεύτερη γνώμη.

Διαφημίσεις

@Αναστασία5 συμφωνώ με την @vicky86. Γι' αυτό σε ρώτησα..

Κάτι πρέπει να έχει γίνει λάθος... Είσαι δυόμιση μηνών και τώρα πήγες για δεύτερη φορά στο γιατρό; και εφόσον δεν ακούσατε καρδιά γιατί σου είπε να πας τη Δευτέρα; εγώ στις 11 εβδομάδες δεν άκουσα καρδιά και πρωί πρωί της επόμενης μου έκλεισε ραντεβού στο νοσοκομείο για επανεξέταση, όχι μια εβδομάδα μετά. 

Δε λέω ότι ο γιατρός μου είναι ο καλός ενώ ο δικός σου δεν είναι, απλά μου φαίνονται περίεργα όλα αυτά. Για να βγει κάποιο νόημα πρέπει να απαντηθούν πολλά ερωτήματα:

•τι κύκλο έχεις;

•πότε συνειδητοποίησες την εγκυμοσίνη σου;

•πότε πήγες πρώτη φορά στο γιατρό και τι σου είπε;

•είναι φυσιολογική γονιμοποίηση ή εξωσωματική;

Ανεπιφύλακτα θα σου έλεγα να πήγαινες σήμερα ή αύριο το πρωί στο νοσοκομείο για υπερηχογράφημα!!! Ίσως να είναι μια παλίνδρομη κύηση και θα πρέπει να το ξέρεις για καλό του οργανισμού σου. Ίσως όμως να μην έχει καλό μηχάνημα και να ειναι όλα καλά, αλλά και πάλι γιατί να σου πει να πας σε μια βδομάδα; δεν βγάζω άκρη..

Εσένα δε σε παρεξένεψε; πώς και δεν είπες να πας να το ψάξεις;

@ΧρύσαΜ Σ ευχαριστώ  για την άμεση ανταπόκριση σου.. λοιπόν... Όσο αφορά τα ερωτήματα σου: ο κύκλος είναι καθε 34 μέρες σταθερά εδώ και 2 χρόνια. την εγκυμοσύνη  την καταλαβα στις 5 βδομάδες. Τότε πήγα και πρώτη φορα στον γιατρό. φυσιολογική γονιμοποίηση. με παραξένεψε αλλά ειπα να δω τι θα πει την Δευτέρα..   

5 ώρες πρίν, Αναστασία5 είπε:

@ΧρύσαΜ Σ ευχαριστώ  για την άμεση ανταπόκριση σου.. λοιπόν... Όσο αφορά τα ερωτήματα σου: ο κύκλος είναι καθε 34 μέρες σταθερά εδώ και 2 χρόνια. την εγκυμοσύνη  την καταλαβα στις 5 βδομάδες. Τότε πήγα και πρώτη φορα στον γιατρό. φυσιολογική γονιμοποίηση. με παραξένεψε αλλά ειπα να δω τι θα πει την Δευτέρα..   

Αν μπορείς πήγαινε αύριο στο νοσοκομείο γιατί μπορεί να είναι κάτι σοβαρό. Μπορεί να μην είναι και τίποτα, αλλά μην παίζεις με την υγεία σου :-\ 

Αναστασια νομιζω πλεον εισαι 8+5

Ποτε ηταν ο πρωτος υπερηχος κ τι ειδατε;

Κ γω 8εβδ ακουσα καρδια στην πρωτη μου εγκυμοσυνη

Αλλα δ ξερω αν θα περιμενα ως τη δευτερα

Διαφημίσεις

@ΧρύσαΜ τελικά στις  11 βδομάδες άκουσες μετά καρδούλα?? @vicky86 Δυστυχώς δεν μπορώ να υπολογίσω ούτε ωορρηξία  Ούτε σύλληψη... Από 30.5-16.6 υπήρχε καθημερινή ελεύθερη επαφή.... οπότε ΟΤΕ κάπου εκεί υποθετω πιάστηκε... ελπίζω μόνο αύριο να ακούσω γιατί το έμβρυο το είδαμε στις 6 βδομάδες... Στις 5 βδομαδες που πήγα είδαμε τον σάκο και μια  κουκίδα... 

3 ώρες πρίν, Αναστασία5 είπε:

@ΧρύσαΜ τελικά στις  11 βδομάδες άκουσες μετά καρδούλα?? @vicky86 Δυστυχώς δεν μπορώ να υπολογίσω ούτε ωορρηξία  Ούτε σύλληψη... Από 30.5-16.6 υπήρχε καθημερινή ελεύθερη επαφή.... οπότε ΟΤΕ κάπου εκεί υποθετω πιάστηκε... ελπίζω μόνο αύριο να ακούσω γιατί το έμβρυο το είδαμε στις 6 βδομάδες... Στις 5 βδομαδες που πήγα είδαμε τον σάκο και μια  κουκίδα... 

Όχι ήταν παλίνδρομη. Είχε μείνει δυο εβδομάδες πίσω στην ανάπτυξή του και είχε αρνητική καρδιακή λειτουργία. Μακάρι να μην ισχύει το ίδιο και σε εσένα. Όμως, για καλό δικό σου, να μη διστάσεις να βάλεις χέρι στο γιατρό σου. Τι πάει να πει έλα μετά από μια βδομάδα;; αλλά σε αυτό έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης, με την έννοια ότι θα έπρεπε να πας την επόμενη για επανεξέταση όχι απαραίτητα σε άλλο γιατρό. Θα μπορούσες να πας στο νοσοκομείο που είναι ο γιατρός σου. Δε στο λέω για να σε στήσω στον τοίχο, δεν πρέπει όμως να αφήνεις έτσι την υγεία σου :-\ :-\ :-\ τέλος πάντων, θα περιμένω νέα σου και εύχομαι να είναι ευχάριστα, μέσα από την καρδιά μου!!!

@ΧρύσαΜ Σ ευχαριστώ  για τις αμεσες απαντήσεις σου... ελπίζω αύριο πρωί να πάμε ολα Καλά... θα το δούμε... Ναι όντως ίσως έπρεπε αλλά ειπα Μήπως τυχον δεν τα υπολογίσαμε Καλά στις βδομάδες... θα  δείξει... οπως κ να έχει Σ ευχαριστώ 

2 ώρες πρίν, Αναστασία5 είπε:

@ΧρύσαΜ Σ ευχαριστώ  για τις αμεσες απαντήσεις σου... ελπίζω αύριο πρωί να πάμε ολα Καλά... θα το δούμε... Ναι όντως ίσως έπρεπε αλλά ειπα Μήπως τυχον δεν τα υπολογίσαμε Καλά στις βδομάδες... θα  δείξει... οπως κ να έχει Σ ευχαριστώ 

Οι εβδομάδες υπολογίζονται αυστηρά και μόνο από τον υπέρηχο στο πρώτο τρίμηνο. Ο πρωτος υπέρηχος σας έδωσε μία ηλικία, αυτή ισχύει. Αντε να έχει πέσει έξω 1-2 μέρες. Δεν υπάρχει κάτι να μαντέψεις. Ταιριάζει ο πρώτος με το δεύτερο; Δηλαδή αν ο πρωτος έλεγε π.χ. 5 βδομάδες και 4 μέρες, είναι η ηλικία που δίνει ο δεύτερος το αθροισμα με το πόσες μέρες πέρασαν (+/- λίγες μέρες); Αν όχι, χρειάζεσαι επειγόντως μία δεύτερη γνώμη.

Μη με ευχαριστείς, δεν έκανα τίποτα :-P να μας γράψεις να μας πεις τι έγινε!

Διαφημίσεις

Τελικά ευτυχως ακούσαμε!!!! ήταν απλα στην 8η βδομάδα και δεν μπορούσε να ακουστεί καλα... Έτσι ειπε... τουλάχιστον τέλος καλό ολα Καλά... 

2 ώρες πρίν, Αναστασία5 είπε:

Τελικά ευτυχως ακούσαμε!!!! ήταν απλα στην 8η βδομάδα και δεν μπορούσε να ακουστεί καλα... Έτσι ειπε... τουλάχιστον τέλος καλό ολα Καλά... 

Με το καλο κοριτσι!!! Απο την δικη νου εμπειρια μεχρι να κανεισ και τοβ υπερηχο β επιπεδου θα χεισ μια μικρη ανησυχια...μετα θα ηρεμησεισ μια και καλη.. εχεισ να περασεισ αρκετεσ εξετασεισ ακομη...να μη σε τρομαζουν οι εκτιμησεισ των γιατρων.. αυτοι υελουν να καλυπτουν ολα τα ενδεχομενα..

Σου ευχομαι απο καρδιασ ολα να πανε καλα...σε μερικουσ μηνεσ θα τα εχουμε στην αγκαλια μασ ...

Πολύ χαίρομαι για την ευχάριστη έκβαση των πραγμάτων!! :-):-) εύχομαι να συνεχιστεί έτσι!!!

• 4 months later...

Γειά σας! Είμαι καινούρια στο φόρουμ... Και εγώ έχω περίπου την ίδια ιστορία και χάρηκα πολύ που όλα πήγαν καλά... Πήγα 2 φορες για υπέρηχο και δεν ακούσαμε καρδούλα... Μας είπε ότι κάτι πάει να αρχίσει αλλά δεν... Επίσης το έμβρυο φαίνεται μικρότερο από όσο θα έπρεπε και έχω αποκόλληση 1.6 εκατοστά.... Μου είπε να πάω ξανά την τρίτη... 

20 ώρες πρίν, Τίνα28 είπε:

Γειά σας! Είμαι καινούρια στο φόρουμ... Και εγώ έχω περίπου την ίδια ιστορία και χάρηκα πολύ που όλα πήγαν καλά... Πήγα 2 φορες για υπέρηχο και δεν ακούσαμε καρδούλα... Μας είπε ότι κάτι πάει να αρχίσει αλλά δεν... Επίσης το έμβρυο φαίνεται μικρότερο από όσο θα έπρεπε και έχω αποκόλληση 1.6 εκατοστά.... Μου είπε να πάω ξανά την τρίτη... 

εγω τη 2η φορα που πηγα ακουσαμε καρδουλα..μην απογοτευεσαι..οι γιατροι ειναι αυστηροι...μεινε ψυχραιμη..ξεκουρασου κ ελπιζω ολα να πανε κατ ευχην..

Ελπιζω σε καλα νεα..

Καλημέρα..... Χθες πήγα στη γιατρό μου και είδαμε το μικρό... Μπορεί να μην ακούσαμε καρδιά αλλά η αποκόλληση γίνεται καλά και το μικρό μεγάλωσε αρκετά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...