Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φρεσκο..εγκυούλες

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Είμαι τεσσάρων εβδομάδων και έξι ημερών έγκυος στο δεύτερο (πρώτα ο Θεός) παιδάκι μου και σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα για να μπορούμε εμείς που είμαστε στην αρχή και στην πιο επικίνδυνη περίοδο της εγκυμοσύνης μας να μοιραζόμαστε τα άγχη και τις αγωνίες μας. Εγώ για παράδειγμα είμαι μέσα στο άγχος. Ξεκίνησα να κάνω τέστ εγκυμοσύνης πριν τις τρεις βδομάδες και βγήκαν αχνά θετικά και στις τρεις βδομάδες και μια μέρα κάνω χοριακή και βγαίνει 42! Μου φάνηκε πολύ μικρή, το ίδιο και της μικροβιολόγου και περίμενα μέσα στο άγχος μια βδομάδα για να ξανακάνω και ευτυχώς μου βγήκε 1100. Ηρέμησα κάπως τη μέρα εκείνη, αλλά από την επαύρια μέχρι και σήμερα με τρώει η αγωνία για το τι θα δει ο γιατρός στην πρώτη εξέταση την Πέμπτη. Βλέπετε έχω καεί με μια πρώτη αποβολή και φοβάμαι τα πάντα. Συγκρίνω τις εγκυμοσύνες μου και οι διαφορές που υπάρχουν με τρομάζουν... Στην πρώτη και αποτυχημένη εγκυμοσύνη δεν είχα αίμα στην αρχή και όχι ιδιαίτερα υγρά όπως και σε αυτή ενώ στην προηγούμενη που μου έδωσε το παιδάκι μου είχα και αιματάκι και αρκετά υγρά. Όχι ότι θέλω να δω αιματάκι αλλά αναρωτιέμαι... Επίσης εκτος από δυσπεψία δεν έχω εμετούς όπως στην προήγούμενη και ξέρετε αυτά που λένε για το ότι οι εμετοί και οι ναυτίες σημαίνουν ότι η εγκυμοσύνη πάει καλά... Τέλος πάντων, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περιμένω μέχρι την Πέμπτη και να εύχομαι να πάνε όλα καλά.. Εσείς έχετε ανάλογα άγχη και αγωνίες;

T5Zop3.png

Διαφημίσεις

Επίσης εκτος από δυσπεψία δεν έχω εμετούς όπως στην προήγούμενη και ξέρετε αυτά που λένε για το ότι οι εμετοί και οι ναυτίες σημαίνουν ότι η εγκυμοσύνη πάει καλά...

Kατ' αρχήν συγχαρητήρια! Με το καλό να έρθει το μπεμπέκι σου.

Κατα δεύτερον... ηρέμησε! Καμιά εγκυμοσύνη δεν είναι ίδια με την άλλη.

Κατά τρίτον... καλέ μην ακούς τι λένε, δεν ισχύει αυτό, είναι μεν φυσιολογική αντιδραση του οργανισμού (ο εμετός και η δυσπεψία) δεν είναι όμως προϋπόθεση υγειούς ανάπτυξης του εμβρύου. Εγώ όπου να ΄ναι μπαίνω στην 22η εβδομάδα και δεν εκανα εμετό ούτε μία φορά, το πιτσιρίκι μου όμως είναι μια χαρά, όπως και τόσες άλλες κοπέλες εδω μέσα που δεν είχαν τέτοια συμπτώματα. Επίσης δεν είχα ούτε υγρά, ούτε αιμα. Μόνο 7η και 8η εβδομάδα αισθανόμουν άσχημα (όχι κάτι συγκεκριμένο, σα να ήμουν άρρωστη), αλλά από τότε και μετά ούτε και καταλαβαίνω ότι είμαι έγκυος. Φρόντίζει να μου το θυμίζει ο μικρός με τις κλωτσιές του! :D

Το άγχος δε θα σου φύγει ποτε, είσαι ήδη μανούλα και το ξέρεις!

Όλα καλά, κοίτα να ηρεμήσεις και να ευχαριστηθείς την εγκυμοσύνη σου!

:D

EXXQp3.pngAIzKp2.png