Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ομοκυστεινη mthfr

Recommended Posts

Μετά απο πολλες εξετάσεις, εχω 3 παλινδρομες στο ιστορικο, βρεθηκε πριν ενα μηνα αυξημενη ομοκυστεινη 15,5. και χαμηλη βιταμινη d την οποια ανεβασα.Γνωριζετε αν παιζει ρολο στις παλινδρομες? ετυχε σε εσας? παιρνω φολικο, β12 για να κατεβει..εχω μεταλλαξη mthfr. Δεν εχει βρεθει τιποτα αλλο.Καμια φορα αν πιω κατι πολυ γλυκο..παθαινω αντιδραστικη υπογλυκαιμια.ζαχαρο 58. δεν ξερω αν παιζει ρολο γιαυτο και θα κανω σε μια βδομαδα καμπυλη σακχαρου.οπως καταλαβατε προσπαθω να βρω μια αιτια.

Διαφημίσεις

To MTHFR και η υπερομοκυστεϊναιμία έχει πλέον αποδειχθεί ότι δε σχετίζονται με τις παλίνδρομες κυήσεις. Άλλωστε και να σχετίζονταν, η κατάλληλη αγωγή θα ήταν το Φυλλικό οξύ, το οποίο λαμβάνουν εξ' ορισμού όλες οι έγκυες (υποθέτω κι εσείς σε όλες τις κυήσεις σας) για άλλους λόγους. Άρα ξεχάστε τη θρομβοφιλία (αν έχετε ψάξει επαρκώς και σε αξιόπιστο εργαστήριο τους παράγοντες) και αναζητήστε αλλού τα αίτια του ανεπιτυχούς ιστορικού σας.

Όσον αφορά την έλλειψη Βιταμίνης D, δεν έχει αποδειχθεί ότι σχετίζεται με ανεπιτυχείς κυήσεις ή υπογονιμότητα. Παρ' όλ' αυτά, εφόσον βρέθηκε έλλειψη της βιταμίνης, καλό θα ήταν να λάβετε συμπλήρωμα, ώστε να τη διορθώσετε για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αυτή προκαλεί.

Κατά την άποψή μου και επειδή με όσα γράφετε δε διαφαίνεται κάποιο σαφές αίτιο που να εξηγεί το πρόβλημά σας, καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε ένα ιατρείο καθ' έξιν αποβολών για να αναζητηθούν μεθοδικά και από ειδικούς συναδέλφους τα αίτια.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Εκτος απο γυναικολογο-αιματολογο..πηγα και στο τμημα καθεξιν του ιπποκρατειου Θεσ/νικης οπου και εκει εφτασα μεχρι την υστεροσκοπηση η οποια ηταν τελεια. Δεν μου προτειναν αλλη εξεταση, μονο αντιπηκτικες,σαλοσπιρ,φολικο..και το αφησαμε ουσιαστικα στην τυχη του.Στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχα παρει μονο φολικο,παλινδρομη 5η εβδομαδα. Στη δευτερη φολικο-ηπαρινη,ουτροτζεσταν,ακουσαμε καρδια,παλινδρομη 8η εβδομαδα.Στην 3η πηρα απόλα..και κορτιζονη,αλλα ηταν χρωμοσομικο edwards,οποτε δεν μπορω να ξερω αν πιασουν τα φαρμακα.Περιμενω την 4η...η μονη εξεταση που δεν εκανα..ειναι τα αντιπατρικα..και δεν ξερω αν πρεπει να την κανω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...