Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ύπνος αγκαλίτσα

Deleni

Recommended Posts

Μαμάδες καλήσπέρα... Είμαι καινούργια στο Forum και παρόλο που νομίζω ότι το έψαξα αρκετά δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο... Η μικρούλα μας είναι τώρα 6 μηνών και μάλλον λίγο "κακομαθημένη?". Κοιμάται μόνο όταν κάποιος την έχει αγκαλιά και περπατάει όσο κουρασμένη και νυσταγμένη και αν είναι... Τώρα τελευταία προσπάθησα να τη βάλω να κοιμηθεί μόνη της στο κρεβατάκι της και ενώ 1-2 φορές πέτυχε (πρώτα την είχα λίγο αγκαλίτσα να ηρεμήσει και πριν κοιμηθεί την άφηνα στο κρεβάτι της και κοιμόταν) έχει 3-4 μέρες που κλαίει απαρηγόρητα. Εντωμεταξύ κλαίει από τη στιγμή που νυστάξει, ούτε λόγος να την αφήσω κάτω... Αν κουραστώ και την αφήσω λίγο κλαίει μανιασμένα και ηρεμεί μετά από πολύ ώρα... Καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει ή τι μπορώ να κάνω για να μάθει να κοιμάται μοναχούλα????

Aso4p2.pngplWtp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

καλημέρα, λοιπόν καταρχήν να κάνεις υπομονή και κουράγιο και καλή δύναμη χι χι χι. άμα έχει μάθει αγκαλίτσα δύσκολα θα το αλλάξεις. προσπάθησε να βρείς κάτι που να της αρέσει πολύ όμως και να της το δίνεις μόλις μπει στην κούνια. επίσης δοκίμασε την μουσικούλα αν της αρέσει και γενικά θέλει ψάξιμο και υπομονή. ο μικρός μου είναι 15μηνών τώρα και σπάνια καταφέρνω να κοιμηθεί χωρίς αγκαλίτσα ευτυχώς προτιμάει συγκεκριμένα την αγκαλίτσα του μπαμπά... :roll:

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

καλησπέρα,

κι εμείς τα ίδια.... κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να κοιμηθεί το μωράκι μας πρέπει να το έχει κάποιος αγκαλιά... και όταν τον βάλεις στο κρεβάτι του αρχίζει και κλαίει... οπότε το ξανασηκώνουμε ... και ξανακοιμάται! βέβαια το βράδυ κοιμάται μια χαρά μόνος του στο κρεβάτι του αλλά την ημέρα κάνουμε βάρδιες ... μήπως έχει καμία συμπάσχουσα μαμά καμία λύση γι αυτό??

Guest ΜΑΡΤΗΑ

ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.Κ ΕΜΕΝΑ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ.ΤΟ ΜΑΣΗΜΕΡΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΣΤΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ 4 ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ Κ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΗΔΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ 2ΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ.ΑΧ ΑΧ ΑΧ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ... :)

εγω τι να πω που η κορη μου ειναι 2 χρονων και κοιμαται στα χερια μου;με εχει κουρασει πολυ η ολη κατασταση και ψαχνω τροπο να αλλαξει συνηθειες εχει μια εβδομαδα που καθομαστε μαζι στον καναπε και την παιρνει ο υπνος εκει και την παω μετα στο κρεβατι της

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Διαφημίσεις

Κοιμάται μόνο όταν κάποιος την έχει αγκαλιά και περπατάει όσο κουρασμένη και νυσταγμένη και αν είναι...

Αχ, με αυτά που ακούω αρχίζω να ανησυχώ κι εγώ. Κι η δική μας η μπεμπούλα έχει μάθει να κοιμάται στην αγκαλιά, γιατί συνήθως την κρατάμε για 20 λεπτά αγκαλιά μετά το φαγητό οπότε την πέρνει ο ύπνος έτσι. Θέλω κι εγώ να της το αλλάξω αυτό και να μάθει να κοιμάται στην κούνια της μόνη της ή με λίγη μουσικούλα, αλλά παρόλο που το πέτυχα για κανα δυό φορές, νομίζω ότι ήταν τυχαίο τελικά γιατί τις περισσότερες φορές κλαίει με τσιρίδες. :shock: Όσο για τις βόλτες, αυτές κατάφερα να τις κόψω με τον εξής τρόπο. Όταν την είχαμε αγκαλιά για να κοιμηθεί και τολμούσαμε να κάτσουμε σε καναπέ ή στο κρεββάτι ξεσήκωνε τον κόσμο. Έτσι άρχισα κι εγώ να της βάζω το πιστολάκι και κοιμόταν αμέσως. :wink: Δοκιμάστε το, είναι θαυματουργό. :!: Όσο για την ημέρα, όταν καταλαβαίνω ότι γκρινιάζει από νύστα, τη βάζω στο καρότσι πριν εκνευριστεί και μετά από μερικά κουνήματα κοιμάται μια χαρά. :wink: Δεν θέλει κόπο τελικά, θέλει τρόπο........

Πω, πω geoste ελπίζω να μην φτάσουμε δύο χρονών έτσι... Μου δίνεται κουράγιο κορίτσια ότι τουλάχιστον υπάρχουν και άλλες... Εμείς σήμερα το μεσημέρι την αφήσαμε να κλάψει 5 λεπτά, με πόνο ψυχής είναι αλήθεια και μετά μόλις την πήραμε αγκαλιά σε 1 λεπτό κοιμήθηκε... Η μαμά μου λέει ότι πρέπει να την αφήσω να κλάψει, πράγμα βεβαίως που η ιδια δεν κάνει ποτέ όταν την κρατάει γιατί δεν μπορεί, "της σφιγγεται η ψυχή"... Τι θα κανω...

Aso4p2.pngplWtp2.png

Tα ιδια .. :lol: Το μεσημερι κοιματε (?) μονο αγκαλια.Βασικα την θηλαζω κ μενει στα ποδια μου.Μπορει κ μια ωρα.Αν την βαλω στην κουνια σε 10 με 15 λεπτα ειναι ορθια.Το βραδυ αγκαλιστσ κ υπνο ευκολα.Θα δειξει πως θα τα αλλαξουμε..Δυσκολο το βλεπω.Αλλα μιας και δεν δουλευω μου αρεσει.. :)

Κι ο δικος μου στην αγκαλίτσα μου κοιμάται, αλλά τώρα δεν γκρινιάζω διότι τουλάχιστον του έκοψα τις βόλτες...ήθελε πήγαινε-έλα μέσα στο σπίτι για να τον πάρει ο ύπνος κι αυτό πια με κούραζε πολύ...του το άλλαξα όμως και τώρα τουλάχιστον μπορώ να κάθομαι όταν τον κοιμίζω!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Κοριτσια εμένα η μικρή μου απο τριων μηνών μεχρι πριν κανα μηνα , κοιμόταν πάνω μου στη διαρκεια της μέρας . Φοραγα το μει ται , την φορουσα και καθως ήρεμα περπατούσα αποκοιμοταν !

Προσπαθούσα ποτε ποτε να το αλλάξω και να κοιμάται στο κρεβατάκι της ή εστω στο κρεβάτι μας αλλα δεν τα κατάφερνα και εκνευριζόμασταν και οι δυο. Ωσπου μιλησα και με τα κοριτσια στο θηλασμό , πηρε και ενα βιβλιο ο αντρας μου και διαπιστωσα πως :

α) Χρειαζεται ρουτινα και στους υπνάκους της ημέρας .

β) Χρειάζονται τουλάχιστον 5 μερες (εως 15) για να μάθει τον νεο τροπο το μωρό .

γ) Χρειαζεται σοβαρή αποφαση απο μερους σας και πολυ ηρεμία . Εγω προσπαθούσα μια μερα , δεν πετύχαινε ε και γυριζα στην σιγουρη λυση .

δ) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 1 ! :lol:

Εμένα τώρα κοιμάται στο κρεβάτι μας στη διάρκεια της μέρας . Οταν βλεπω οτι ειναι ετοιμη για νανι , την παιρνω πηγαινουμε μεσα παιζουμε λιγάκι , κλεινουμε τα παντζουρια λιγο και ηρεμα την θηλάζω και την χαιδεύω ξαπλωμένη δίπλα της .

Δοκιμάστε την αγκαλίτσα και το κουνημα να το κανετε ξαπλωμένες διπλα απο τα μωρά σας ... Ετσι ξεκινησα και γω και σιγα σιγα κατι καταφέραμε . Τουλάχιστον τωρα κοιμάται 30-45 λεπτά μόνη της στη διαρκεια της μέρας :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια εμένα η μικρή μου απο τριων μηνών μεχρι πριν κανα μηνα , κοιμόταν πάνω μου στη διαρκεια της μέρας . Φοραγα το μει ται , την φορουσα και καθως ήρεμα περπατούσα αποκοιμοταν !

Προσπαθούσα ποτε ποτε να το αλλάξω και να κοιμάται στο κρεβατάκι της ή εστω στο κρεβάτι μας αλλα δεν τα κατάφερνα και εκνευριζόμασταν και οι δυο. Ωσπου μιλησα και με τα κοριτσια στο θηλασμό , πηρε και ενα βιβλιο ο αντρας μου και διαπιστωσα πως :

α) Χρειαζεται ρουτινα και στους υπνάκους της ημέρας .

β) Χρειάζονται τουλάχιστον 5 μερες (εως 15) για να μάθει τον νεο τροπο το μωρό .

γ) Χρειαζεται σοβαρή αποφαση απο μερους σας και πολυ ηρεμία . Εγω προσπαθούσα μια μερα , δεν πετύχαινε ε και γυριζα στην σιγουρη λυση .

δ) ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 1 ! :lol:

Εμένα τώρα κοιμάται στο κρεβάτι μας στη διάρκεια της μέρας . Οταν βλεπω οτι ειναι ετοιμη για νανι , την παιρνω πηγαινουμε μεσα παιζουμε λιγάκι , κλεινουμε τα παντζουρια λιγο και ηρεμα την θηλάζω και την χαιδεύω ξαπλωμένη δίπλα της .

Δοκιμάστε την αγκαλίτσα και το κουνημα να το κανετε ξαπλωμένες διπλα απο τα μωρά σας ... Ετσι ξεκινησα και γω και σιγα σιγα κατι καταφέραμε . Τουλάχιστον τωρα κοιμάται 30-45 λεπτά μόνη της στη διαρκεια της μέρας :D

ποιό είναι αυτό το βιβλίο που σε βοήθησε μήπως βοηθήσει και εμάς;

Ευγενία10/08/2007 Χριστιάννα 11/06/2011

Δεν ειναι βιβλιο για θεματα υπνου αλλα με θεματα ανάπτυξης . Το μοναδικο που λεει μεσα για τον υπνο ειναι αυτο με την ρουτίνα και οτι καθε αλλαγή θελει τουλάχιστον 1 εβδομάδα για να γινει .

Δεν θα σε βοηθήσει το βιβλίο και δεν ξερω και αν ειναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Λαμπρινή και εγώ έχω ακούσει για τη ρουτίνα αλλά το θέμα είναι πως θα τους πείσεις όλους (γιαγιάδες και μπαμπά) ότι πρέπει να είμαστε σταθεροί στο πρόγραμμα και με τον ίδιο τρόπο... και να μην λέμε τη μαμα άκαρδη κάθε φορά που η μπέμπα γκρινιάζει...

Νομίζω πάντως ότι κάτι κατάφερα χθες και το απόγευμα και το βράδυ κοιμηθήκαμε μόνες μας... το πρωί την κουβαλούσε ο μπαμπάς της μέχρι να κοιμηθεί!

Aso4p2.pngplWtp2.png

Εγω παλι δεν καταλαβαινω τι θα πει να τους πεισει!Ποιος ο λογος να πεισεις καποιον για να κανει τι?Να σαφησει να κανεις προγραμμα στο δικο σου παιδι??Εκτος απο τον μπαμπα που εχει λογο και αποψη κανενας αλλος δεν ανακατευεται και συνηθως οι μπαμπαδες τον πρωτο καιρο ακουνε την γυναικα σαυτο το θεμα και τηρουν οδηγιες πιστα!!Αυτα περι σογιων!!!Η μικρουλα μας ειναι 10 μηνων και οι φορες που ξεφυγε απο την ρουτινα της ειναι μετρημενες στα δαχτυλα του ενος ποδιου!!!Η διαδικασια μπανιο-υπνος-γαλα λαμβανει χωρα 9 με 9.30 και μετα νανακια!!Ακομα και οταν τυχει να ημαστε εξω εκτος το μπανιο ταλλα παραμενουν!Και στις γιαγιαδες που παμε ταξιδακι επειδη θελω και να βγω :wink: οι εντολες ειναι ριτες και τις ακολουθουν!!!!Και ημαστε ολοι ησυχοι και το μωρο πανω απο ολους!!Και δεν ειχα ποτε προβλημα με τον υπνο αν εξαιρεσεις τους 3 πρωτους κλασσικους μηνες!

Και ο δικός μου δύσκολα κοιμάται, αλλά 20.30 μπάνιο, γάλα και ύπνος απαραιτήτως. Αλλιώς έχουμε τρελά κλάματα. Απο 2 μηνών το ξεκίνησα το πρόγραμμα αυτό και όταν έχω κόσμο, σόγια κτλ τους παρατάμε και ακολουθούμε το πρόγραμμα του παιδιού!

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll

Διαφημίσεις

Και εμείς το ίδιο πρόγραμμα έχουμε το βράδυ κατά της 8,30 ξεκινάμε μπάνιο, θηλασμό και ύπνο 9 έχουμε τελειώσει, το θέμα μας είναι το μεσημεριανό, τρώει το φαγητό του κανονικά και μετά θέλει το β...ι του για να κοιμηθεί, κάποιες φορές κοιμόμαστε και χωρίς αλλά πολύ λίγες, την να τον κάνω μια αδυναμία έχει και αυτός. Γενικά είναι δύσκολος στο μεσημερινό ύπνο, τουλάχιστον κοιμάται βράδυ.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Th@lia μακάρι ο μπαμπάς μας να με άκουγε κα να μην έκανε του κεφαλιού του αλλά δεν γίνεται! Του λες μην την αναστατώνεις πριν τον ύπνο εκεί αυτός... αγκαλίτσες, αεροπλανάκια, γαργαλητά χαμός... και μετά εννοείται ότι την κοιμίζει αυτός φτύνοντας αίμα για μισή και μία ώρα!

Το κακό είναι ότι εμείς δεν πίνουμε γάλα στις 9,30 αλλά κοιμισμένη στις 12!

Οπότε μετά το μπάνιο, προσπαθώ μόλις τη δω να τρίβεται κατευθείαν να την κοιμίσω... :cry:

Aso4p2.pngplWtp2.png

• 1 month later...

καλησπερα, θα ηθελα τη βοηθεια σας. εχω ενα μωρακι 4.5 μηνων και το εμαθα απο μικρο να κοιμαται αγκαλια και να το νανουριζω. το προβλημα ξεκινησε απο το γεγονος οτι οταν ηταν μικρουλης δεν ρευοταν με αποτελεσμα να τον κραταω πολυ ωρα αγκαλια. τωρα δεν κοιμαται με τιποτε μονος του στην κουνια γιατι δεν ξερει να χουζουρεψει. εχετε να μου προτεινετε καποια λύση! ευχαριστω πολυ.

σιγουρα δεν μπορεις να τον αφησεις στην κουνια και απο τη μια στιγμη στην αλλη να κοιμαται μονος του. Δοκιμασε να τον αφησεις μετα απο λιγοτερη ωρα, να τον χαιδεψεις, να του κρατας το χερακι, να ακουει κανενα περιστρεφόμενο, μηπως καποιο ρουχο σου...ξερω και εγω. Και εμας κοιμοταν στα χερια αλλα κυριολεκτικα γιατι ειχε κολικους και μονο ετσι κοιμοταν αλλα μετα απο λιγο ηταν καλυτερα και κοιμαται μονη της εδω και πολλους μηνες. Σκεψου ομως οτι σε λιγο που θα μεγαλωσει η μεση σου θα τα παιξει...Πιπιλα παιρνει;εμας νανουριζεται με την πιπιλα. Δηλαδη τι ακριβως κανεις; περιμενεις μεχρι να ρευτει και ταυτοχρονα κοιμαται ή ρευεται, δεν κοιμαται και μετα απο κουνια μπελα κοιμαται στα χερια σου;

Να σου πω, εμενα (απο καλο) η πεθερα μου επαιρνε αγκαλια τη μικρη και τη νανουριζε να κοιμηθει κανενα 10λεπτο. Μετα σε εμενα δεν κοιμοταν παρα με αγκαλια και απορουσα. Απλα την βαζω να κοιμηθει με την πιπιλίτσα της. Αν δεν θελει την παιρνω και τη βαζω να παιξει. Μετα απο λιγο τα ίδια, μεχρι να κοιμηθει μονη της. Αστο να κλάψει και λιγακι, δεν ειναι επειδη εχει κατι, σε λιγο θα ξεχαστει και αν πραγματικα νυσταζει θα κοιμηθει, θα δεις

Μιλας για καθε ύπνο (πρωι, μεσημερι, βραδι) ή μονο τον βραδινο;

Συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, με πετυχες να εχω χρονο!!!

Κουραγιο και προσοχη στη μεση σου

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

και εμείς, ενώ το είχαμε μάθει να κοιμάται από μόνο του, με τους κολικούς κ τις αναγωγές τον είχαμε στα χέρια κ άντε τώρα να κοιμηθεί αλλιώς. και αυτό που με ανησυχεί είναι οτι είναι με σημερινή μέτρηση στον γιατρό 10 κιλά και 350 γραμμάρια με ύψος 73 εκατοστά. το δεξί χέρι μου μουδιάζει συνεχώς. δηλ σε λίγο καιρό θα είναι ασήκωτος και τότε θα γίνεται μάχη. ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω...

.png.png

κορίτσια επειδή κι εγώ είμαι παθούσα...

να δοκιμάζετε διάφορα κολπάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας και όταν το μωρό συνηθίσει θα είναι ποιό έυκολο και για τον νυχτερινό ύπνο!! ποιό εύκολο και για σας δηλαδή!! γιατί κακά τα ψέμματα τη νύχτα δεν έχουμε τις ίδιες αντοχές για πειράματα!!!

Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό και εξαρτάτε κι από μας πως θα το μάθουμε!

εγώ κουνάω ακόμη καμιά φορά στα χέρια... και είναι πλέον σχεδόν 19 μηνών!!! και 12 κιλά παρακαλώ!!

όμως εδώ και κανά 2μηνο... επειδή όυτε ο ίδιος του δε βολεύεται στα χέρια μου... ζήτησε την κούνια αλλά με την προυπόθεση να τον κουνάω!!!

από το ολότελα όμως... κάτι είναι κι αυτό!! από τη μία ώρα πέρα δώθε και κούνημα και νανούρισμα κλπ... σε 10 λεπτάκια συνήθως... κοιμάται!!

στα χέρια τον παίρνω όταν έχει κάποια ανησυχία αλλά κι αυτό για λίγο! η συνέχεια είναι και παλι στην κούνια!!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Προσοχή κορίτσια το κουνημα οσο γλυκές στιγμές και αν προσφέρει, όταν το παιδι μεγαλώνει ειναι επικίνδυνο.

Το λέω εγω που καταφερα επιτέλους να κοιμησω τον μικρό μου στην κούνια του μετά απο 14 μήνες κούνημα και το δεξί μου χέρι με τενοντιτιδα.

Δυστυχώς ο μικρός επασχε από παλυνδρόμηση και μεχρι 6 μηνων προσεχαμε πολύ και πολυ αγκαλια μετα τα γευματα. Ετσι και εμαθε.

Μόλις τον ακουμπούσα στην κούνια λες και τον χτυπούσε ρεύμα.

Μην τα πολυλογω 14 μηνων καταφερε να κοιμηθει στην κουνια του και αυτοματα σταματησε να ζητα γαλα την νυχτα.

Μολις πριν απο δυο εβδομαδες αρχισε να κοιματε σερι ολη νυχτα 21.00 - 07.00 χωρις να με ζητα.

Μπορω να πω οτι απο την στιγμή που εμαθε να κοιματε μονος του κοιματε καλυτερα και περισσοτερο....και το βασικοτερο ειμαι πλεον πιο ξεκουραστη :wink:

Θελει υπομονη και επιμονη σε ενα στανταρ καθημερινο πρόγραμμα, ιδιαιτερα οσο πλησιαζει η ώρα του ύπνου.

Μην ξεχνατε οτι τα μωρα δεν ξερουν πως πρεπει να κοιμουνται εμεις πρεπει να τους μαθαινουμε.

k4lbp3.png

Ο Eφιαλτης μου ειναι να τον βαλω για υπνο σε καταλαβενω απολυτα.

εμενα μπορει να τον κουναω και 1 ωρα και παλι να μην κοιματε, τα χερια μου δεν τον συζητω τη εχουν παθει ειναι και 10 κιλα ο ατιμος,

εγω λεω αυτος θα με γερασει πριν την ωρα μου :lol::lol::lol:

πανω στο ανθος της νιοτης μου η καημενη θα με κανει να σερνομαι απο τωρα :lol::lol:

λοιπον ας σοβαρευτουμε δεν βρισκω καμια λυση η που τον αφησω στην κουνια του να κλαιει μπορει και 40 λεπτα ( δεν κοιματε μονος του)παω μετα εξαντλημενος απο το κλαμα κοιματε με κανενα 15 λεπτο κουνημα

η τον κουναω για 1 ωρα και μετα παω και εγω για υπνο απο την κουραση.

αληθεια ντρεπομαι που το λεω μια μερα τα ειχα παρει, και λεω ασε να δουμε ποση ωρα μπορει να κλαψει εκλεγε για μια ωρα και τελικα τον σηκωσα δεν ξερω απογοητευσηηηηηηηηηηηηηη κοριτσια!!! :roll:

Και εγώ κουνούσα! Στις αρχές κοιμόταν μόνος του, μετά άρχησαν οι κολικοί που κράτησαν μέχρι 5 μηνών και έτσι έμαθε στο κούνημα. Πρίν μια βδομάδα που ήμουν στο χωριό μου έφερε η μάνα μου μια κούνια παλιά ξύλινη σαν αιώρα που κοίμιζαν παλιά τα μωρά. Μιλάμε έχω σωθεί! Τον βάζω μέσα και σε 5 λεπτά έχει κοιμηθεί και τον πάω στο κρεβατάκι του. Εχω τενοντίτιδα και στα 2 χερια και αυτό πραγματικά με έσωσε!

Z1wgp3.png?2viAIhybxo82p3.png?qeXjQ4Ll