Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαγνωστικα με διαβήτη κύησης και ανησυχώ

Recommended Posts

Γεια σας, 

Χτες στις 24 εβδομάδες απετυχα τη καμπύλη του σακχάρου... Στη μία ώρα έπρεπε να είναι κάτω από 180 και είχα 181! Πριν τη γλυκόζη και στις 2 ώρες ήταν όλα φυσιολογικά. Να σημειώσω οτι πηγα μια βολτιτσα γύρω από το τετράγωνο για 10-15 λεπτά αλλά δεν ήταν και άσκηση.

Τέλος πάντων, με το γυναικολόγο ακόμη δεν μίλησα, μου είπε η γραμματέας του απλά να παω σε ενδοκρινολόγο. Η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι έστω και 1 μονάδα πάνω από το όριο θεωρείται διαβήτης... Και πρέπει να προσέξω το σάκχαρο μου, τη διατροφή μου κτλ. 

Αυτό που με ανησυχεί όμως εμένα ειναι κατά πόσο είχα αναπτυξει το διαβήτη πριν με ελέγξουν και αν ήδη προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα στο μωρό. Η ενδοκρινολόγος μου είπε ότι δεν νομίζει να έπαθε κάτι το μωρό, αλλα κάποιες φορές σε μητέρες που έχουν από πριν ή από νωρίς διαβήτη και δεν τον χειρίζονται, το μωρό ίσως πάθει εγκεφαλική βλάβη ή νοητική στέρηση κτλ. Περιττό να σας πω ότι ανησύχησα πολύ! Τη ρώτησα αν είναι δηλαδή πιθανόν ο διαβήτης να αναπτυχθεί πιο νωρίς και είπε συνήθως όχι αλλά είναι πιθανόν.

Ουφ... Να μην τα πολυλογω, έχει καμία μαμα εμπειρία με διαβήτη της κύησης; Γνωρίζετε αν όντως μπορεί να ξεκινήσει από πιο νωρίς από τις 24 εβδομάδες και αν όντως προκαλεί κάποιο νοητικο πρόβλημα στο μωράκι;;

Διαφημίσεις

Το μωρό δεν παθαίνει κάτι τόσο εύκολα. Πιο πιθανό είναι να πάθεις εσύ αν δεν το ελέγξεις. Μην πανικοβάλλεσαι, εχω 3 παιδιά και 3 φορές διαβήτη κύησης. Δίαιτα, παρακολούθηση και αν χρειαστεί προς το τέλος ινσουλίνη, δεν είναι τόσο φοβερό οσο ακούγεται. 

Μην ανησυχεις γτ στην ουσια εισαι στο οριο.κ 200να ηταν σε πρωτη φαση θα κανεις σωστη διατροφη.παντως διευκρινισε οτι ειχες περπατησει στο γιατρο

Δ νομιζω οτι υπαρχει καποιο πρβλμ με το μωρακι σου

Ολα καλα θα πανε

8 hours ago, vicky86 said:

Μην ανησυχεις γτ στην ουσια εισαι στο οριο.κ 200να ηταν σε πρωτη φαση θα κανεις σωστη διατροφη.παντως διευκρινισε οτι ειχες περπατησει στο γιατρο

Δ νομιζω οτι υπαρχει καποιο πρβλμ με το μωρακι σου

Ολα καλα θα πανε

Μακάρι γιατί η ενδοκρινολόγος με ανησυχισε πολυ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...