Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ερωτησεις πρωταρας

Recommended Posts

καλημερα σε ολες τις μανουλες.καθοτι ειμαι καινουργια μανουλα αλλα και καινουργια στο θηλασμο οι αποριες μου ειναι βουνο!ακολουθοντας τις συμβουλες σας και με την βοηθεια που ειχα στο λητω θηλαζω αποκλειστικα την μικρη μου.δεν πηρε καθολου συμπληρωμα παρολο που εκανε ικτερο και ακομα εχει 11.5(παρασκευη η τελευταια μετρηση).οι αποριες ειναι

1)ποση ωρα πρεπει να καθετε στο στηθος?εμενα καθετε 10 -15 λεπτα και μετα αποκοιμιετε και δεν ρουφαει αλλο ειναι φυσιολογικο.

2)καθε ποση ωρα ξυπναει?συνηθως στις 3 ωρες γκρινιαζει για γαλα.τις φτανουν 10 λεπτα θηλασμου για 3 ωρες?καμοια φορα ξυπναει και στην 1,5 ωρα αλλα οχι παντα,και φυσικα της ξαναδινω.ο γιατρος που την ειδε ειπε οτι ειναι μια χαρα αφου παχαινει αλλα τις πρωτες 4 μερες ετρωγε ποιο πολυ.ετρωγε 10 λεπτα απο καθε στηθος ενω τωρα θηλαζει μονο απο ενα στηθος σε καθε γευμα

3)γενικα πως καταλαβαινουμε οτι χορτασε και οτι της φτανει το γαλα?οχι τιποτα αλλο η παιδιατρος δεν με αφησε ουτε να αγορασω γαλα στο σπιτι αφου την πιανει το γαλα μου,αλλα εγω αγχωθηκα γιατι μειωσε λιγο την ωρα του θηλασμου.

4)ειναι πολυ δυσκολο να την κανουμε να ρεφτει και αν δεν ρεφτει μετα απο λιγο την πιανει λοξυγγας την κακομοιρα.υπαρχει κανα κολπο να ρευετε ευκολα?νομιζα οτι με τον θηλασμο δεν περνουν αερα οπως τα μπιμπερο γιατι η μικρη ρουφαει τοσο αερα μηπως κανω κατι λαθος στο θηλασμο?

ευχαριστω και σορι που σας ζαλιζω αλλα με πνιγουν οι αποριες :roll:

Διαφημίσεις

dina να τη χαίρεστε!!!

Θα δεις οτι εδω όλες οι κοπέλες θα σου πουν πάνω κάτω τα ίδια μέσα απο την εμπειρία... Να την αφήνεις να τρώει όσοσ συχνά θέλει και όση ώρα θέλει. Μην ανησυχείς γιατι αν πεινάσει θα κλάψει οπωσδήποτε!!!!!!! :lol::lol:

Με το ρέψιμο κι εγώ είχα πρόβλημα, δε ρευόταν με τίποτα. Οκ προσπαθούσα κανα 5 λεπτο και μετά τον κράταγα αλλα 5 λεπτάκια και στη συνέχεια τον ξάπλωνα. Θυμάμαι οτι βοηθάει η αλλάγή στάσεων, στον ώμο, μετά μπρούμητα και πάλι στον ώμο....

Καλή συνέχεια!!!!!!

Γεια σου dina!!! Να σου ζησει το ζουζουνακι σου!!!

Θα σου πω για την εμπειρια μου, μιας και δεν ειμαι ειδικη για να σε συμβουλεψω.

Ο δικος μου μπομπιρας μεχρι πριν 1 μηνα θηλαζε για πολυ, μα πολυ ωρα καθε φορα, δηλ. το λιγοτερο ηταν 45' και το περισσοτερο που εχει κανει ειναι 3,5 ωρες... Τωρα θηλαζει γρηγοροτερα, μεσα σε 30' το πολυ εχει φαει. Της αδερφης μου ο μπομπος απο την αρχη ετρωγε γρηγορα, στην αρχη εκανε 14' και μετα 8'. Οποτε θεωρω οτι εισαι απο τις τυχερες μανουλες που το μωρακι σου τρωει γρηγορα.

καθε ποση ωρα ξυπναει?

Αυτο ειναι πολυ σχετικο και διαφερει σε καθε μωρακι. Προσωπικα ποτέ δεν τον ξυπναω, ξυπναει μονος του οταν θελει, τρωει οσο θελει, οποτε θελει και οταν χορταινει απλα αφηνει το στηθος.

Οσο για το ρεψιμο, τα μωρα που θηλαζουν δεν παιρνουν αερα, αλλα αυτο δε συμβαινει παντα. Εγω τον κραταω ορθιο στην αγκαλια μου και τον χτυπαω απαλα στην πλατη και σε 5' συνηθως ρευεται.

Παντως πιστευω οτι αφου ο γιατρος ειπε οτι ειναι καλα το μικρακι σου δεν εχεις λογο να ανησυχεις και μαλλον τα κανεις ολα καλα!

εμεις στην αρχη την ξυπναγαμε καθε 3 ωρες γιατι μας ειπε ο γιατρος οτι λογω ικτερου πρεπει να τρωει πολυ και επειδη νυσταζουν τα μωρακια που εχουν ικτερο για αυτο την σηκωναμε.τωρα επειδη παιρνει βαρος μας ειπε να την αφηνουμε να ξυπναει μονη της και αυτο γινετε καθε 3 με 3,5 ωρες εκτος απο καποιες περιπτωσεις που σηκωνετε στην 1,5 ωρα.εγω γενικα ανησηχω γιατι με τον θηλασμο πεφτει δυσκολα ο ικτερος και φοβαμαι επειδη μειωσε την ωρα που τρωει να μην της ανεβει παλι η τελοσπαντων να μην παει κατι λαθος.

Γεια σου dina!! να σου ζησει η μικρη!!

1)ποση ωρα πρεπει να καθετε στο στηθος?εμενα καθετε 10 -15 λεπτα και μετα αποκοιμιετε και δεν ρουφαει αλλο ειναι φυσιολογικο

Φυσιολογικο είναι. Εγω τον χαιδευω λιγο στη μυτουλα ή στο αυτακι του για να βεβαιωθω οτι δε θελει αλλο και αν οχι τον αφηνω να κοιμαται.

2)καθε ποση ωρα ξυπναει?συνηθως στις 3 ωρες γκρινιαζει για γαλα.τις φτανουν 10 λεπτα θηλασμου για 3 ωρες?καμοια φορα ξυπναει και στην 1,5 ωρα αλλα οχι παντα,και φυσικα της ξαναδινω

Είσαι πραγματι τυχερη. Εμενα στην αρχη ξυπναγε καθε μιση ώρα και στην καλυτερη των περιπτωσεων καθε 1. όποτε μην ανησυχεις. Αφηνε τη να κοιμαται και να ξυπναει οποτε θελει.

γενικα πως καταλαβαινουμε οτι χορτασε και οτι της φτανει το γαλα?οχι τιποτα αλλο η παιδιατρος δεν με αφησε ουτε να αγορασω γαλα στο σπιτι αφου την πιανει το γαλα μου,αλλα εγω αγχωθηκα γιατι μειωσε λιγο την ωρα του θηλασμου.

Μπραβο στην παιδιατρο σου. Μην κανεις το λαθος και δωσεις ξενο γαλα στο παιδι. Το δικο σου φτανει. Εγω το εκανα αυτο το λαθος και τωρα προσπαθω να επαναφερω τη γαλουχια.Εαν πειναει θα το καταλαβεις απο το κλαμα.

ειναι πολυ δυσκολο να την κανουμε να ρεφτει και αν δεν ρεφτει μετα απο λιγο την πιανει λοξυγγας την κακομοιρα.υπαρχει κανα κολπο να ρευετε ευκολα?νομιζα οτι με τον θηλασμο δεν περνουν αερα οπως τα μπιμπερο γιατι η μικρη ρουφαει τοσο αερα μηπως κανω κατι λαθος στο θηλασμο?

Με το θηλασμο μπορει να παρουν αερα αλλα σιγουρα οχι οπως με το μπιμπερο γι αυτο και πολλα μωρα που θηλαζουν μπορει και να μη ρευονται. Νομιζω οτι ο λοξυγγας δεν εχει σχεση με το ρεψιμο, εμενα και που θα ρεφτει παλι καποιες φορες εχει λοξυγγα. Για να τον κανω να ρεφτει τον ξαπλωνω στα γονατα μου και του χαιδευω ή του χτυπαω απαλα την πλατουλα για 3-4 λεπτα. Ποτε δεν εχει ρεφτει σε αυτη τη σταση αλλα οταν το σηκωνω και τον ακουμπαω στον ωμο μου δεν περναει ενα λεπτο και ρευετε. Δοκιμασε το.

Ο γιος μου είναιan1cCAr06f61210OTQ5MTVwfDczMzY1NDdhfA.gif

Διαφημίσεις

εμεις στην αρχη την ξυπναγαμε καθε 3 ωρες γιατι μας ειπε ο γιατρος οτι λογω ικτερου πρεπει να τρωει πολυ και επειδη νυσταζουν τα μωρακια που εχουν ικτερο για αυτο την σηκωναμε.τωρα επειδη παιρνει βαρος μας ειπε να την αφηνουμε να ξυπναει μονη της και αυτο γινετε καθε 3 με 3,5 ωρες εκτος απο καποιες περιπτωσεις που σηκωνετε στην 1,5 ωρα.εγω γενικα ανησηχω γιατι με τον θηλασμο πεφτει δυσκολα ο ικτερος και φοβαμαι επειδη μειωσε την ωρα που τρωει να μην της ανεβει παλι η τελοσπαντων να μην παει κατι λαθος.

Έχεις δίκιο που ανησυχείς για τον ίκτερο γιατί φέρνει στο μωρό υπνηλία. Είναι εύκολο να ελέγχεις κάθε μέρα αν το μωρό τρώει καλά από τις βρεγμένες πάνες που πρέπει να είναι 6-8. Αν είναι κάτω από 6 πρέπει να ανησυχήσεις.

Επίσης μέχρι το τέλος της 3ης εβδομάδας το μωρό πρέπει να κάνει κάθε μέρα 3-4 ικανοποιητικές κενώσεις.

Μέτρα τις πάνες και τα ξαναλέμε.

Αν έχεις οποιαδήποτε ανησυχία ζυγίζεις το μωρό κάθε εβδομάδα.

Να σου ζήσει και καλή συνέχεια! :)

Είμαστε ομοιοπαθούσες. Βέβαια εμένα έκανε ίκτερο 15,6. Μου είπαν την κλασσική π@π@ριά "δώστου για 2 μέρες ξένο να του πέσει ο ίκτερος" και εγώ η χαζή το έκανα. Τέλος πάντων, 15 ημερών είχε κι εμένα 11,6 ίκτερο. Τον θήλαζα κανονικά και στις ίδιες ώρες που λες κι εσύ κι ο ίκτερος του έπεσε πολύ γρήγορα. Μην ανησυχείς, το μωράκι σου είναι πολύ μεγάλο για να είναι σε επικίνδυνα επίπεδα ο ίκτερος του. Μέχρι το 20 είναι οκ. Να τον βάζεις σε φωτεινά μέρη όταν είναι μέρα και να τον παρακολουθείς. Αν βλέπεις ότι σιγά-σιγά ξεκιτρινίζει τότε όλα πάνε καλά.

Κοιμάται 3ωρα κι εμένα από τότε που γεννήθηκε και 4ωρα το βράδυ. Μην αγχώνεσαι, όταν πεινάνε, κλαίνε και το καταλαβαίνεις. Εγώ όμως είμαι στις "άτυχες" που το μωράκι κάνει 1 ώρα να φάει. Τώρα έχουμε πέσει στα 40-45 λεπτά. Τα υπόλοιπα όπως ακριβώς στα έγραψε κι η Αγλαΐα (η οποία είναι expert στο είδος της). Καλή συνέχεια και να σου ζήσει το μωράκι σου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

σας ευχαριστω πολυ κοριτσια ειστε πολυ καλες και διαφωτιστικες.οι πανες της ειναι μια καθε φορα που τρωει δηλ μετα το θηλασμο εχει κενωση και καμοια φορα αν δεν κανει κακακια ειναι βρεγμενη σιγουρα.οσο για τον ικτερο βγηκαμε απο την νοσοκομειο με 10.6 αφου ειχε κατσει μια μερα προληπτικα ειπαν στην λαμπα γιατι ηταν οριακη η τιμη.μετα απο 48 ωρες ηταν 11.9 και μετα απο 48 που ξανακαναμε εξεταση επεσε 11.5.η γιατρος ειπε οτι αφου πεφτει ολα οκ.θα την δει 20 ημερων τωρα.δεν χρειαζετε λεει αλλη επαναληψη αφου πεφτει.βεβαια η μικρη δεν ειναι πολυ νυσταγμενη νορμαλ την βλεπω αλλα λογω καισαρικης εχω εδω και την μανα μου και την πεθερα μου που παρολο που καμοια δεν θηλασε και δεν ξερουν τπτ επι του θεματος ολο και κατι θα πουν ωστε να με αγχωσουν ακομα ποιο πολυ,οχι απο κακια αλλα απο αγχος και αυτες μην δεν κανουμε κατι σωστα.βεβαια εγω ακολουθω αυτα που λεει η παιδιατρος να χω το κεφαλι μου ησυχο και φυσικα ξερω που να ζητησω γνωμες απο εσας τις ειδικους :lol:

aglaia να σε ρωτησω κατι σε παρακαλω?εφαγα προχτες το βραδυ πολλα φρουτα(πορτ,μανταρινι,μηλο,σταφυλλι,αχλαδι)ολα μαζι :shock: και η μικρη εκανε λιγο νερουλα και κιτρινα κακα,πηρα την γιατρο και μου πε να φαω στεγνα χτες για να στρωσει η μικρη,ποσες μερες θα κανει να στρωσει απο την φρουτοφαγηκη κρεπαλη μου? :roll:

Είμαστε ομοιοπαθούσες. Βέβαια εμένα έκανε ίκτερο 15,6. Μου είπαν την κλασσική π@π@ριά "δώστου για 2 μέρες ξένο να του πέσει ο ίκτερος" και εγώ η χαζή το έκανα. Τέλος πάντων, 15 ημερών είχε κι εμένα 11,6 ίκτερο. Τον θήλαζα κανονικά και στις ίδιες ώρες που λες κι εσύ κι ο ίκτερος του έπεσε πολύ γρήγορα. Μην ανησυχείς, το μωράκι σου είναι πολύ μεγάλο για να είναι σε επικίνδυνα επίπεδα ο ίκτερος του. Μέχρι το 20 είναι οκ. Να τον βάζεις σε φωτεινά μέρη όταν είναι μέρα και να τον παρακολουθείς. Αν βλέπεις ότι σιγά-σιγά ξεκιτρινίζει τότε όλα πάνε καλά.

Κοιμάται 3ωρα κι εμένα από τότε που γεννήθηκε και 4ωρα το βράδυ. Μην αγχώνεσαι, όταν πεινάνε, κλαίνε και το καταλαβαίνεις. Εγώ όμως είμαι στις "άτυχες" που το μωράκι κάνει 1 ώρα να φάει. Τώρα έχουμε πέσει στα 40-45 λεπτά. Τα υπόλοιπα όπως ακριβώς στα έγραψε κι η Αγλαΐα (η οποία είναι expert στο είδος της). Καλή συνέχεια και να σου ζήσει το μωράκι σου.

ρε συ αυτο με την κιτρινιλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι κιτρινο το μωρο,μαλλον ειμαι πολυ χαζη δεν εξηγητε αλλιως :lol: οταν λες κανει μια ωρα ενοεις οτι τραβαει μια ωρα συνεχομενα?η καθετε στο στηθος χωρις να κανει τπτ.εμενα τραβαει κανα 10 λεπτο του σκοτομου μετα νυσταζει κλεινει ματια και τραβαει αν την πειραξω λιγο στο λαιμο η αν παω να της παρω τη ρωγα,αυτο γινετε για κανα 10 λεπτο ακομα μεχρι που πεφτει σε βαρυ υπνο.

ντινα να σου ζησει η μπουμπουκα!χαιρομαι που ακουω καλα νεα απο σας!

μην ανησυχεις!δεν εχω να σου πω κατι διαφορετικο απο αυτα που σου ειπαν οι προηγουμενοι... νομιζω οτι τα πατε παρα πολυ καλα... :) συνεχιστε ετσι... :)

tqj2p3.png vvtJp3.png

Διαφημίσεις

aglaia να σε ρωτησω κατι σε παρακαλω?εφαγα προχτες το βραδυ πολλα φρουτα(πορτ,μανταρινι,μηλο,σταφυλλι,αχλαδι)ολα μαζι :shock: και η μικρη εκανε λιγο νερουλα και κιτρινα κακα,πηρα την γιατρο και μου πε να φαω στεγνα χτες για να στρωσει η μικρη,ποσες μερες θα κανει να στρωσει απο την φρουτοφαγηκη κρεπαλη μου? :roll:

Τα νερουλά και κίτρινα ίσως έχουν σχέση με το μανταρίνι ή το πορτοκάλι ή και τα δύο, οι χρωστικές περνούν στο γάλα χωρίς αυτό να είναι ανησηχυτικό (τα κακά γίνονται πορτοκαλί αν φας πιπεριές φλωρίνης!), όμως μερικά μωρά μπορεί να εμφανίσουν ελαφριά αλλεργία στα εσπεριδοειδή.

Το να φας στεγνά που είπε ο παιδίατρος δεν έχει καμία σχέση, είναι ανοησία... Απλά να αποφύγεις το πορτοκάλι και το μανταρίνι και να τα ξαναδοκιμάσεις μετά από λίγο καιρό ξεχωριστά να δεις αν πράγματι το μωρό έχει πρόβλημα σε αυτά τα φρούτα.

α λες να φταινε το πορτ μανταρινι ε?και σε ποσο καιρο θα φτοιαξουν οι κενωσεις της?αρα να μην τρωω αλλο ρυζι γιατι στουμπωσα και γω η αμοιρη.

α λες να φταινε το πορτ μανταρινι ε?και σε ποσο καιρο θα φτοιαξουν οι κενωσεις της?

θα δοκιμασεις και θα δεις!

αρα να μην τρωω αλλο ρυζι γιατι στουμπωσα και γω η αμοιρη.

το υπόλοιπο να το στείλεις στον παιδίατρο! :lol:

ρε συ αυτο με την κιτρινιλα δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι κιτρινο το μωρο,μαλλον ειμαι πολυ χαζη δεν εξηγητε αλλιως :lol:.

Εμένα ήταν και τα δύο παιδιά πολύ κίτρινα στη μύτη και στο σώμα. Το καταλάβαινα ότι είχαν πολύ ίκτερο κι από τα μπούτια. Είχαν μεγάλες κίτρινες περιοχές. Τώρα που δεν έχει ο μπέμπης είναι ροζούλης σε όλο το σώμα. Ένα άλλο σημείο που φαίνεται πολύ κίτρινο είναι και η πλάτη ψηλά κοντά στον αυχένα.

οταν λες κανει μια ωρα ενοεις οτι τραβαει μια ωρα συνεχομενα?η καθετε στο στηθος χωρις να κανει τπτ.εμενα τραβαει κανα 10 λεπτο του σκοτομου μετα νυσταζει κλεινει ματια και τραβαει αν την πειραξω λιγο στο λαιμο η αν παω να της παρω τη ρωγα,αυτο γινετε για κανα 10 λεπτο ακομα μεχρι που πεφτει σε βαρυ υπνο.

Τραβάει περίπου 20-25 λεπτά συνεχόμενα με πολύ μικρά διαλείμματα (5 δευτερόλεπτα) για ανάσα. Μετά τραβάει σιγά-σιγά. Κοντά στο 40λεπτο τον παίρνει ο ύπνος, τον σηκώνω να ρευτεί, ξυπνάει, τον ξαναβάζω στο στήθος. Συνήθως το φτύνει αλλά μερικές φορές το ξαναπιάνει, πίνει λίγο και μετά το φτύνει και δεν το ξαναβάζει στο στόμα του.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

ισως επειδη εχει λιγο να μην μπορω να το ξεχωρισω αν και στο στοματακι μεσα φαινετε λιγο που ειναι κιτρινο.μετρησα και τις πανες που μου πε η αγλαια εχει κανει 9 κενωσεις και παντα ηταν και βαριες αρα μαλλον ηταν και τσισακια μαζι φανταζομαι(ειμαι πολυ ασχετη :shock: ).αληθεια ποσες πανες πρεπει να λερωνει?και ειναι φυσιολογικο καθε φορα που θηλαζει να κανει κακα μετα το φαι?σπανια να φαει και να μην τα κανει σχεδον αμεσως ακομα και αν φαει σχετικα γρηγορα πχ στην μια ωρα.

Διαφημίσεις

και ειναι φυσιολογικο καθε φορα που θηλαζει να κανει κακα μετα το φαι?σπανια να φαει και να μην τα κανει σχεδον αμεσως ακομα και αν φαει σχετικα γρηγορα πχ στην μια ωρα.

Απολύτως φυσιολογικό. Οφείλεται στο γαστροκολικό αντανακλαστικό (κάθε δηλ. γεύμα ακολουθείται από κένωση) - μετά από λίγες εβδομάδες, που ωριμάζει το πεπτικό σύστημα, οι κενώσεις περιορίζονται αισθητά.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

α ωραια γιατι η μανα μου ειχε αρχισει να με αγχωνει οτι επαθε διαροια το παιδι και τα κανει μετα το φαι επειδη εχει προβλημα με την κοιλιτσα,και γω αναρωτιομουν οτι αν εχει κατι δεν θα κλαιει?εμενα δοξα το θεο κλαιει μονο οταν πειναει προς το παρον ειναι πολυ καλουλα,ευτυχως παντως που θα μειωθει αυτο το φαινομενο γιατι ειμαι με μια πανα στο χερι δεν την προλαβαινω μεχρι να βαλω το στηθος μεσα τρεχω να την αλλαξω :lol:

αυτο με τους ασχετους να λενε το κοντο τους και το μακρυ τους πολυ μου την δεινει :evil: η μανα μου δεν θηλασε μερα εχει κανει παιδια πριν 26 χρονια αλλα εχει γνωμη για ολα :!: ακομα και για τον θηλασμο που ειναι ανιδεη :evil: καλα που εχω και σας γιατι θα επρεπε να περνω την κακομοιρα την παιδιατρο καθε μιση ωρα :shock: