Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παράθυρο εμφύτευσης στην εξωσωματική

Recommended Posts

Καλησπέρα κοριτσια!!! 

• Καλη και Μεγαλη Επιτυχια σε ολες σε οποιο σταδιο και αν είστε!!!!:)

Να σχολιάσω το νεο φορουμ δεν μου πολυαρεσει :?

ειμαι στην δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικης και ηθελα να ρωτησω επειδη δεν ειχε τεθει το θεμα με τον γιατρο μου ως προς το παραθυρο εμφυτευσης. σιγουρα θα ρωτησω τον γιατρο απλα ειμαι πολυ ανυπομονη... 

θα ηθελα να μου πειτε εμπειριες σας? το συζητήσατε μαζι με τον γιατρο σας? ειναι μονο σε φυσικό το ελέγχουν? 

σημερα εκανα δευτερο υπερυχο ολα βαινουν πολυ καλώς ωοθυλακια 12 και ενδομητριο 10 

σας ευχαριστώ πολυ εκ'των προτέρων!!! 

• 11 months later...

Διαφημίσεις

Κοριτσάκια καλησπέρα.Θέλω να θίξω για ακόμη μία φορά αυτό το θέμα για το παράθυρο εμφύτευσης στην εξωσωματική,γιατί πιστεύω είναι πολύ σημαντικό.Μετά από την εξέταση του Νίκα που έκανα και με τις δύο βιοψίες,για να βρω και το παράθυρο εμφύτευσης,εκτός από τη φλεγμονή που βρέθηκε και ακολούθησα θεραπεία,το πόρισμα για το παράθυρο έλεγε ότι τα πινοπόδια εκτοξεύονται κατά τη λήψη προγεστερόνης την 7η μέρα.Ο συνεργάτης του Νίκα  που μου πήρε το δείγμα μου είπε θα πάρω 6 μέρες προγεστερόνη και θα κάνω ετ την 6η μέρα.Ο γιατρός μου στο κέντρο ο οποίος δεν πιστεύει ιδιαίτερα το πόρισμα της εξέτασης ,λέει ότι το παράθυρο εμφύτευσης είναι διαφορετικό σε κάθε κύκλο.Ισχύει κάτι τέτοιο βρε κορίτσια;Γνωρίζετε κάτι;Πάντως ο γιατρός που μου πήρε τα δείγματα λέει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Σκοπεύω να ακολουθήσω πιστά τις οδηγίες του Νίκα,δε μπήκα σε τόσο κόπο άδικα να κάνω την εξέταση για να την αμφισβητούν.Όσες κοπέλες γνωρίζουν κάτι σχετικά με το θέμα θα τις παρακαλούσα να γράψουν τις απόψεις τους.

Να σας γραψω και γω το συμπερασμα του Νικα για τα πινοποδια.

Επισης παρατηρουνται ολιγα σημεια δεκτικοτητας που εκτιμαται οτι κορυφωνονται την 7ημερα χορηγησης προγεστερονης(προτεινομενη ημερα μεταφορας εμβρυων ηλικιας 3ημερων ειναι η 4η ημερα χορηγησης προγεστερονης).

Πως γινεται ενω εχουμε την ιδια μερα κορυφωσης πινοποδιων να προτεινεται αλλη μερα εμβρυομεταφορα;Αυτο που σου προτεινε ο συνεργατης του μου φαινεται πιο λογικο απ'αυτο που προτεινει ο ιδιος ο Νικας,μαλιστα σκοπευω να τον ρωτησω με ποια λογικη το προτεινει;

Περιμενω σχολια,υπαρχει κατι που δεν καταλαβαινω μονο εγω;

1 hour ago, xristia είπε:

Να σας γραψω και γω το συμπερασμα του Νικα για τα πινοποδια.

Επισης παρατηρουνται ολιγα σημεια δεκτικοτητας που εκτιμαται οτι κορυφωνονται την 7ημερα χορηγησης προγεστερονης(προτεινομενη ημερα μεταφορας εμβρυων ηλικιας 3ημερων ειναι η 4η ημερα χορηγησης προγεστερονης).

Πως γινεται ενω εχουμε την ιδια μερα κορυφωσης πινοποδιων να προτεινεται αλλη μερα εμβρυομεταφορα;Αυτο που σου προτεινε ο συνεργατης του μου φαινεται πιο λογικο απ'αυτο που προτεινει ο ιδιος ο Νικας,μαλιστα σκοπευω να τον ρωτησω με ποια λογικη το προτεινει;

Περιμενω σχολια,υπαρχει κατι που δεν καταλαβαινω μονο εγω;

Χριστια λέει έμβρυα τριών ημερών οπότε αν προσθέσεις 3 μέρες στην 4η μερα προγεστερόνης φτάνεις στην έβδομη και τα έμβρυα που έχεις ήδη βάλει τρίτη μέρα είναι στην έκτη έχουν γίνει μέσα στη μήτρα βλαστοκυστες και είναι έτοιμα για να κάνουν εμφύτευση. Αν μιλούσε για βλαστοκυστες εργαστηρίου εξ αρχής θα σου έλεγε ότι είπε και στην ολυ! Μήπως του είχες κάνει κουβέντα ότι θα βάλεις έμβρυα τριών ημερων για αυτό και αυτό το σχόλιο; αν όχι και έχεις και εσυ βλαστο ακολουθείς φαντάζομαι ότι και η ολυ.  

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Καλημερα κοριτσια.Ευχαριστω για τις απαντησεις.Εννοειται οτι θ'ακολουθησω τις οδηγιες του απλα μου ειχε κανει εντυπωση η προταση του ,δεν την εβρισκα λογικη και μιας και θα ξαναπαω δειγμα ελεγα να τον βαλω να μου το εξηγησει.Η αναρτηση της oly εκανε πιο εντονη την απορια μου γι'αυτο και το σχολιασα.

Λουκουμαδακι κατ'ρχας να χαιρεσαι το μωρακι σου και αυτο που λες ακουγεται λογικο αλλα οι γιατροι λενε οτι οταν το  παραθυρο εμφυτευσης ειναι ανοιχτο την 3η ημερα καλυτερα ειναι τα εμβρυα της 3ης ημερας ενω οταν ειναι ανοιχτο την 5η καλυτερες ειναι οι βλαστοκυστες.

Εγω στο Νικα ειπα οτι εχω κατεψυγμενα εμβρυα 1ης μερας και περιμενω να μου πει πια μερα να να τα βαλω,γι'αυτο αλλωστε του πηγα και δυο δειγματα.

4 hours ago, xristia said:

Καλημερα κοριτσια.Ευχαριστω για τις απαντησεις.Εννοειται οτι θ'ακολουθησω τις οδηγιες του απλα μου ειχε κανει εντυπωση η προταση του ,δεν την εβρισκα λογικη και μιας και θα ξαναπαω δειγμα ελεγα να τον βαλω να μου το εξηγησει.Η αναρτηση της oly εκανε πιο εντονη την απορια μου γι'αυτο και το σχολιασα.

Λουκουμαδακι κατ'ρχας να χαιρεσαι το μωρακι σου και αυτο που λες ακουγεται λογικο αλλα οι γιατροι λενε οτι οταν το  παραθυρο εμφυτευσης ειναι ανοιχτο την 3η ημερα καλυτερα ειναι τα εμβρυα της 3ης ημερας ενω οταν ειναι ανοιχτο την 5η καλυτερες ειναι οι βλαστοκυστες.

Εγω στο Νικα ειπα οτι εχω κατεψυγμενα εμβρυα 1ης μερας και περιμενω να μου πει πια μερα να να τα βαλω,γι'αυτο αλλωστε του πηγα και δυο δειγματα.

Κορίτσι καλησπέρα.Αυτό με το παράθυρο εμφύτευσης τελικά είναι αρκετά σοβαρό.Οι γιατροί αμφισβητούν γενικά την εξέταση του Νίκα και το παράθυρο εμφύτευσης.Ο δικός μου έγραψε κανονικά τα αποτελέσματα της εξέτασης.Και εμένα ακριβώς αυτό γράφει για τα πινοπόδια,την 7η μέρα προγεστερόνης,αλλά για βλαστοκύστες.Ο συνεργάτης του μου είπε ότι πρέπει να πάρω 6 μέρες προγεστερόνη και ετ.Στα έμβρυα 3ης μέρας είναι όπως τα λέει το λουκουμαδάκι,πάλι μία μέρα παραπάνω προγεστερόνη,4 μέρες δηλαδή και ετ,σε φρέσκο κύκλο,γιατί σε κατεψυγμένο πχ αν βάλεις βλαστοκύστες μπορείς να πάρεις και 7 μέρες προγεστερόνη.Βέβαια δεν έχω κάνει ποτέ και δε ξέρω πώς γίνεται ακριβώς η διαδικασία.Προσωπικά μετά από τόσα που έχω περάσει,είπα στον εαυτό μου θα δώσω μεγάλη προσοχή στο πόρισμα του Νίκα και θα ακολουθήσω κατά γράμμα τις οδηγίες του.Ο γιατρός μου ούτε για το παράθυρο εμφύτευσης έδωσε σημασία,με αποτέλεσμα να κάνω κάποιες τροποποιήσεις μαζί με το γιατρό συνεργάτη του Νίκα,σαν προετοιμασία ετ.Θα μου πεις γιατί τον έχεις αν δεν τον εμπιστεύεσαι;Μου τη δίνουν οι ξεροκέφαλοι άνθρωποι,οι οποίοι ενώ δεν πετυχαίνουν συνεχίζουν το ίδιο πλάνο.Πάντως το παράθυρο εμφύτευσης και εσύ και εγώ το έχουμε λίγο αργά,δε μπορεί ολόκληρο πόρισμα να είναι λάθος.

On 6/5/2017 at 12:45 ΜΜ, βιολετα. είπε:

Καλησπέρα κοριτσια!!! 

• Καλη και Μεγαλη Επιτυχια σε ολες σε οποιο σταδιο και αν είστε!!!!:)

Να σχολιάσω το νεο φορουμ δεν μου πολυαρεσει :?

ειμαι στην δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικης και ηθελα να ρωτησω επειδη δεν ειχε τεθει το θεμα με τον γιατρο μου ως προς το παραθυρο εμφυτευσης. σιγουρα θα ρωτησω τον γιατρο απλα ειμαι πολυ ανυπομονη... 

θα ηθελα να μου πειτε εμπειριες σας? το συζητήσατε μαζι με τον γιατρο σας? ειναι μονο σε φυσικό το ελέγχουν? 

σημερα εκανα δευτερο υπερυχο ολα βαινουν πολυ καλώς ωοθυλακια 12 και ενδομητριο 10 

σας ευχαριστώ πολυ εκ'των προτέρων!!! 

Καλησπερα, δεν εχω παρακολουθησει το θεμα απο την αρχη. Διαβασα ομως τη δημισιευση σου και θα σου πω την εμπειρια μου. Εχω στο ενεργητικο μου 2 επιτυχημενες εξωσωματικες και μια αποτυχημενη εμβρυομεταφορα κρυοσυντηρημενων. Στις εξωσωματικες η εμβρυομεταφορα εγινε 3 μερες μετα την ωοληψια. Παρακολουθουσαν βεβαια απο την αρχη του κυκλου μου την εξελιξη του ενδομητριου. Στην εμβρυομεταφορα κρυοσυντηρημενων η διαδικασια εγινε με ελαχιστα φαρμακα την 18 μερα του κυκλου μου παλι με καλο ενδομητριο. Ελπιζω να σε βοηθησα

Εμενα πάλι στην τριτη μερα προγεστερονης ανευρίσκονται πινοποδια ενώ την πεμπτη καθόλου, και επειδη είχα ήδη κατεψυγμένες 4 βλαστοκυστες τον ρώτησα αν σημαίνει οτι δεν προκειται να εμφυτευτουν και μου χέ πει οτι απλα σημαίνει οτι εμφυτευω νωρίς και όχι οτι αποκλείεται να εμφυτευςει τις βλαστοκυστες.

Τελος πάντων δεν μου εφτεξε τελικα αυτο γιατι μετα εβαλα και τρίτης μέρας έμβρυα και πάλι  0.

Λουκουμαδακι πολυ ωραια τα εξηγησες.Ο Νικας δινει την πρωτη πιθανη ημερα εμβρυομεταφορας.Τριτης ημερας η βλαστοκυστες ειναι το πιο συνηθες.Η ημερα ωορηξιας ειναι η ημερα μηδεν.Η αριθμιση αρχιζει απο την επομενη εκτος κ αν προκεκται για τεχνητο κυκλο με σικλακουρ.Οσο για το τι ειπε εκεινος ο γιατρος για το παραθυρο δεν ξερω εαν διευκρινιστηκε σωστα.Η ημερα ωορηξιας μπορει να παιζει απο κυκλο σε κυκλο οποτε αλλαζει κ το παραθυρο .Απο τη στιγμη που θα γινει η ωορηξια το παραθυρο παραμενει παντα το ιδιο.Η εμφυτευση γινεται απο την εκτη εως την ογδοη ημερα μετα την ωορρηξια αναλογα νε τη γυναικα εγω πχ εμφυτευω την εβδομη κ τα πινοποδια εκδραμουν την ογδοη.οποτε εχω κ καποιες πιθανοτητες εμφυτευσης την ογδοη αφου ακομη υπαρχουν μερικα.Εγω παντως την εμφυτευση την αισθανθηκα πολυ εντονα στο τελος της εβδομης ημερας.Ο Νικας αναφερει την ημερα γιατι σε γυναικες που εμφυτευουν αργοτερα οπως εγω, ενδεχεται να μην επιβιωσουν τα εμβρυα εαν μπουν τη δευτερη ημερα γιατι η μητρα παραγει ακομη καποιες ουσιες βλαβερες , να το πω ετσι για τα εμβρυα.

Κ κατι ολιγον ασχετο.το ξερετε οτι οι νυχτεριδες διατηρουν τα γονιμοποιημενα εμβρυα κ τα εμφυτευουν μετα απο εννια μηνες?(χα χα. Ευτυχως δεν χρειαζεται κ σε εμας τοσος καιρος για να δουμε τι θα γινει.)

Διαφημίσεις

Μαγιοπουλα και μενα μου γραφει οτι ανευρεθησαν πινοποδια την εκτη μερα και εκτιμαται οτι κορυφωνονται την εβδομη γιατι την ογδοοη δεν βρηκε αρα δεν ειναι λογικο να μου πει να τα βαλω ή πεμπτη ή εκτη μερα προγεστερονης ;για να γινει και καλυτερη αξιολογηση εμβρυων;Tελος παντων μην σας ζαλιζω θα τον ρωτησω οταν ερθει εκεινη η ωρα.

5 hours ago, xristia said:

Μαγιοπουλα και μενα μου γραφει οτι ανευρεθησαν πινοποδια την εκτη μερα και εκτιμαται οτι κορυφωνονται την εβδομη γιατι την ογδοοη δεν βρηκε αρα δεν ειναι λογικο να μου πει να τα βαλω ή πεμπτη ή εκτη μερα προγεστερονης ;για να γινει και καλυτερη αξιολογηση εμβρυων;Tελος παντων μην σας ζαλιζω θα τον ρωτησω οταν ερθει εκεινη η ωρα.

Καλησπέρα κορίτσι.Επειδή και εμένα το πόρισμα λέει ότι τα πινοπόδια κορυφώνονται με την λήψη 7ης μέρας προγεστερόνης,με τον συνεργάτη του που μίλησα αλλά και με τον ίδιο τον Νίκα,μου είπαν για βλαστοκύστες την 6η μέρα λήψης προγεστερόνης είναι καλά να τις βάλω.Αλλά γενικά και με έμβρυα πχ 3ης μέρας θέλει μία μέρα παραπάνω προγεστερόνη,για φρέσκο κύκλο μιλάμε έτσι.Την 5η μέρα όμως είναι νωρίς για να τα βάλεις,αφού και σένα το παράθυρο εμφύτευσης είναι λίγο αργά.

9 minutes ago, xristia said:

Εγω oly εχω καταψυγμενα 1ης μερας οποτε θα τα βγαλουμε και θα τ'αφησουμε οσες μερες προτεινει ο Νικας.Το καλο ειναι οτι ο γιατρος δεχεται τα πινοποδια.

Πάλι καλά που ο γιατρός σου τα δέχεται.Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Να εισαι καλα και το ιδιο σου ευχομαι και σε σενα.

Εγω παντως θα φαω ολο το μηνα σε θεραπεια και τον Ιουνιο για να περιμενω τ'αποτελεσματα του Νικα,ελπιζοντας να ειναι καλα και να μην χρειαστει κι'αλλη θεραπεια.

Διαφημίσεις

On 8 Μαΐου 2018 at 11:00 ΜΜ, Κάντι είπε:

Εμενα πάλι στην τριτη μερα προγεστερονης ανευρίσκονται πινοποδια ενώ την πεμπτη καθόλου, και επειδη είχα ήδη κατεψυγμένες 4 βλαστοκυστες τον ρώτησα αν σημαίνει οτι δεν προκειται να εμφυτευτουν και μου χέ πει οτι απλα σημαίνει οτι εμφυτευω νωρίς και όχι οτι αποκλείεται να εμφυτευςει τις βλαστοκυστες.

Τελος πάντων δεν μου εφτεξε τελικα αυτο γιατι μετα εβαλα και τρίτης μέρας έμβρυα και πάλι  0.

Σορρυ κορίτσια εχω γράψει βλακεία την πεμπτη μερα προγεστερονης - ωορρηξίας  ανευρίσκονται πινοποδια και την έβδομη καθόλου, ηθελα να γράψω μπερδεύτηκα με την ημέρα των εμβρύων.

9 ώρες πρίν, oly75 είπε:

Καλησπέρα κορίτσι.Επειδή και εμένα το πόρισμα λέει ότι τα πινοπόδια κορυφώνονται με την λήψη 7ης μέρας προγεστερόνης,με τον συνεργάτη του που μίλησα αλλά και με τον ίδιο τον Νίκα,μου είπαν για βλαστοκύστες την 6η μέρα λήψης προγεστερόνης είναι καλά να τις βάλω.Αλλά γενικά και με έμβρυα πχ 3ης μέρας θέλει μία μέρα παραπάνω προγεστερόνη,για φρέσκο κύκλο μιλάμε έτσι.Την 5η μέρα όμως είναι νωρίς για να τα βάλεις,αφού και σένα το παράθυρο εμφύτευσης είναι λίγο αργά.

Ολυ χαιρομαι πολυ που πηρες την αποφαση να κανεις την εξεταση.Καλη επιτυχια στη συνεχεια.Ελεγξε μονο αν θεραπευτηκε η λοιμωξη με εναν κυκλο φαρμακων.

Δεν εχει σημασια εαν τα εμβρυα εμφυτευονται αργοτερα.πεμπτη ημερα πρεπει να μπουν.την εκτη μειωνονται οι πιθανοτητες.ειναι διεθνως στατιστικα γνωστο.Στην φυσικη συλληψη μεταξυ τεταρτης κ πεμπτης ημερας πεφτουν απο την σαλπιγγα κ αρχιζει η."συνομιλια" εσωτερικα με το ενδομητριο.το εμβρυο χρειαζεται να ψαξει να βρει που του αρεσει να κατσει.δεν το πετας απλα μεσα.επομενως μια χαρα ειναι η πεμπτη ημερα.

13 hours ago, μαγιοπουλας said:

Ολυ χαιρομαι πολυ που πηρες την αποφαση να κανεις την εξεταση.Καλη επιτυχια στη συνεχεια.Ελεγξε μονο αν θεραπευτηκε η λοιμωξη με εναν κυκλο φαρμακων.

Δεν εχει σημασια εαν τα εμβρυα εμφυτευονται αργοτερα.πεμπτη ημερα πρεπει να μπουν.την εκτη μειωνονται οι πιθανοτητες.ειναι διεθνως στατιστικα γνωστο.Στην φυσικη συλληψη μεταξυ τεταρτης κ πεμπτης ημερας πεφτουν απο την σαλπιγγα κ αρχιζει η."συνομιλια" εσωτερικα με το ενδομητριο.το εμβρυο χρειαζεται να ψαξει να βρει που του αρεσει να κατσει.δεν το πετας απλα μεσα.επομενως μια χαρα ειναι η πεμπτη ημερα.

Καλησπέρα κορίτσι.Θα εμπιστευτώ την εμπειρία του Παπανικολάου γενικά με τη φλεγμονή,δε μπορώ να δώσω πάλι δείγμα.Μου είπε από την εμπειρία του πιστεύει ότι υποχώρησε.Τώρα για τις βλαστοκυστες που θα βάλω,την πέμπτη μέρα θα γίνει η ετ,απλά με βάση το πόρισμα του Νίκα,θα έχω πάρει 6 μέρες προγεστερόνη,δηλαδή από την ημέρα της ωοληψιας.Μετά είναι θέλημα Θεού,τί να πω πια,έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...