Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιατρικός έλεγχος στα δημοτικά σχολεία

Recommended Posts

Μας είπαν από το σχολείο του παιδιού, ότι την άλλη εβδομάδα θα περάσουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από το σχολείο για να κάνουν έλεγχο στα βιβλιάρια των παιδιών και να τα εξετάσουν... Πρώτη φορά γίνεται αυτό. Τι είναι πάλι τούτο; Μας είπαν ότι δεν είναι υποχρεωτικό. Είναι κάτι που γίνεται και σε άλλα σχολεία;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 53
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μας είπαν από το σχολείο του παιδιού, ότι την άλλη εβδομάδα θα περάσουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από το σχολείο για να κάνουν έλεγχο στα βιβλιάρια των παιδιών και να τα εξετάσουν... Πρώτη φορά γίνεται αυτό. Τι είναι πάλι τούτο; Μας είπαν ότι δεν είναι υποχρεωτικό. Είναι κάτι που γίνεται και σε άλλα σχολεία;

Είναι κάτι συνηθισμένο. Εμάς έχουν περάσει 2 φορές. Δεν το κάνουν κάθε χρόνο. Περισσότερο θέλουν να ελέγχουν τον εμβολιασμό.

Σοβαρά; Εμάς πρώτη φορά έρχονται... Αφού τον εμβολιασμό τον έλεγξαν στην εγγραφή... Περίεργο δεν είναι; εκτός και αν κάνουν πρακτική άσκηση φοιτητές... Άρα να υποθέσω ότι δεχτήκατε και στείλατε τα βιβλιάρια...

Διαφημίσεις

Και εγω πρωτη φορα το ακουω.

Δεν θυμαμαι να μας ειχαν ζητησει το βιβλιαριο του παιδιου στο Δημοτικο. Αλλα ξερουν οι δασκαλοι να κανουν ελεγχο?

Ισως να ειναι πρακτικη εξασκηση των φοιτητων και γιαυτο δεν ειναι υποχρεωτικο. Ισως ομως και να γινεται τα τελευταια χρονια με την κριση επειδη γνωριζουν οτι πολλοι λογω χρηματων δεν απευθυνονται ευκολα σε γιατρους. Υπαρχουν και οι στατιστικες που δειχνουν και μειωση των εμβολιασμων μεσα στην κριση.

Δε κοιτάνε που δεν έχουμε λεφτά ως κράτος να κάνουν στα παιδιά μας το μαντού που γινόταν στο σχολείο ή που δεν συνταγογραφούν το νέο εμβόλιο, θέλουν να κάνουν έλεγχο στα παιδιά, να δώσουν και τις καρτούλες τους...

Ειδικά απ τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό (άρα δεν είναι απ το υπουργείο ώστε να πεις ότι είναι για καλό αυτός ο έλεγχος), το θεωρώ γελοίο...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Δε κοιτάνε που δεν έχουμε λεφτά ως κράτος να κάνουν στα παιδιά μας το μαντού που γινόταν στο σχολείο ή που δεν συνταγογραφούν το νέο εμβόλιο, θέλουν να κάνουν έλεγχο στα παιδιά, να δώσουν και τις καρτούλες τους...

Ειδικά απ τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό (άρα δεν είναι απ το υπουργείο ώστε να πεις ότι είναι για καλό αυτός ο έλεγχος), το θεωρώ γελοίο...

Τι να πω... δεν ξέρω και εγώ. Εκτός και αν στοχεύουν σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους να τα παρακολουθεί παιδίατρος... Αλλά γιατί να γίνει αυτός ο έλεγχος στο χώρο του σχολείου; και πες ότι βρίσκουν κάποιο παιδάκι να έχει κάποιο θέμα. Τι γίνεται μετά;

Και εγώ πρώτη φορά το ακούω, ούτε στο δικό μας σχολείο έχει γίνει!

Να τους πεις χαιρετίσματα, υποτίθεται ότι είναι υποχρεωτικό π.χ. ένα παιδί να έχει κάνει τα εμβόλια και γι' αυτό το λόγο και στο ζητάνε το βιβλιάριο να τα γράψουν όταν ξεκινάνε στο νήπιο, κάτι το οποίο όμως δεν γίνεται στην πραγματικότητα! γι' αυτό έχουμε θεριστεί φέτος από όλες τις αρρώστειες που κυκλοφορούν!!

από εκεί και πέρα μπορεί το κάθε υπουργείο να θέλει να βγάλει όλους τους αργόσχολους να πάνε στα σχολεία να κάνουν τους "ελέγχους" για να πληρωθούν φυσικά έξτρα ώρες!!

Και μία απορία: αν τα ελέξγουν τα βιβλιάρια των παιδιών τι θα γίνει μετά???

αίσχος!!!

Στα παιδιά θα κάνουν έλεγχο ή στα βιβλιάρια; Ή και στα δύο;

Και στα δύο και όχι μόνο για τα εμβόλια αν κατάλαβα καλά... Θα εξεταστούν και τα παιδιά αλλά δεν ξέρω ακόμα από τι ειδικότητες... Από παιδίατρο σίγουρα.

Η θεματοθέτρια γράφει "να κάνουν έλεγχο στα βιβλιάρια και να τα εξετάσουν"...

Θυμάμαι να ξανασυζητώ το θέμα (νομίζω εδώ μέσα), διότι κάποιοι απ τους γιατρούς αυτούς, στέλναν τη γνωμάτευση στο σπίτι, με τη σφραγίδα και τα στοιχεία τους. Ξέρετε γιατί...

Θα ήταν υπέροχο ως κίνηση και ως γεγονός, αν ήταν υποχρεωτικό, αν το έκανε το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Παιδείας, αν οι γιατροί ήταν του δημοσίου χωρίς να έχουν βλέψεις σε κέρδος και αν το κράτος ενδιαφερόταν όντως για την υγεία των παιδιών μας...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Αχ μωρέ ήξερα ποιός φορέας είναι και το ξέχασα :oops::oops::oops:

Τους έκαναν κια οφθαλμολογική εξέταση και μέτρησαν ύψος και βάρος. Δεν θυμάμαι αν έκαναν κι άλλες εξετάσεις.

Εγώ μόνο καλό το βρήκα, δεν είχα φανταστεί να προβληματιστώ ΚΑΙ για αυτό. :rolleyes:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Και εγώ πρώτη φορά το ακούω, ούτε στο δικό μας σχολείο έχει γίνει!

Να τους πεις χαιρετίσματα, υποτίθεται ότι είναι υποχρεωτικό π.χ. ένα παιδί να έχει κάνει τα εμβόλια και γι' αυτό το λόγο και στο ζητάνε το βιβλιάριο να τα γράψουν όταν ξεκινάνε στο νήπιο, κάτι το οποίο όμως δεν γίνεται στην πραγματικότητα! γι' αυτό έχουμε θεριστεί φέτος από όλες τις αρρώστειες που κυκλοφορούν!!

από εκεί και πέρα μπορεί το κάθε υπουργείο να θέλει να βγάλει όλους τους αργόσχολους να πάνε στα σχολεία να κάνουν τους "ελέγχους" για να πληρωθούν φυσικά έξτρα ώρες!!

Και μία απορία: αν τα ελέξγουν τα βιβλιάρια των παιδιών τι θα γίνει μετά???

αίσχος!!!

Το "μετά" το έχω και εγώ απορία...

Άντε και τα εξετάζει γιατρός και βρίσκει ότι ο Γιαννάκης είναι άρρωστος. Μετά τι;

Για να ελέγξουν τα εμβόλια το θεωρώ γελοίο. Αφού είναι προϋπόθεση για να γραφτούν στο δημοτικό...

Τι σκοπό έχει όλο αυτό; :confused: Δεν λέω ότι συμβαίνει τίποτα ύποπτο απλώς δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα.

Δεν τίθεται θέμα προβληματισμού. Προσωπικά, απ τη στιγμή που πηγαίνω τα παιδιά μου στον παιδίατρο, τα εμβολιάζω, τα πηγαίνω σε παιδοδοντίατρο δυο φορές τον χρόνο και σε οφθαλμίατρο μια φορά τον χρόνο, δεν μου λέει απολύτως τίποτα αυτός ο έλεγχος.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Αχ μωρέ ήξερα ποιός φορέας είναι και το ξέχασα :oops::oops::oops:

Τους έκαναν κια οφθαλμολογική εξέταση και μέτρησαν ύψος και βάρος. Δεν θυμάμαι αν έκαναν κι άλλες εξετάσεις.

Εγώ μόνο καλό το βρήκα, δεν είχα φανταστεί να προβληματιστώ ΚΑΙ για αυτό. :rolleyes:

Το νόημα δεν βρίσκω...

Δεν προβληματίζομαι ιδιαίτερα καθώς και τα εμβόλιά του έχει κάνει εμένα και είμαστε σε στενή επαφή με παιδίατρο, οπότε δεν περιμένω εκπλήξεις.

Δεν ξέρω εάν είναι από το Υπουργείο.

Στο ίντερνετ δεν βρήκα κάτι.

σε εμας ηρθαν οδοντιατροι...αλλα υπογραψαμε υπευθυνη δηλωση απο πριν αν δεχομαστε ή οχι να εξετασουν το παιδι μας...

προσωπικα δεν με χαλαει σαν κινηση...το οποιοδηποτε τυχον ευρημα σε καποιο παιδακι, το αξιολογει ο γονιος του σε συνεργασια με τον δικο του παιδιατρο/οδοντιατρο κτλ...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Να εξηγηθώ λίγο παραπάνω... Αν θυμάμαι καλά τις συζητήσεις που θυμάμαι να έχω ξανακάνει επί του θέματος, προφανώς και υπάρχουν πολλοί γονείς που δεν πηγαίνουν τα παιδιά τους για έλεγχο ούτε δοντιών, ούτε ματιών, ούτε καλά - καλά σε παιδίατρο. Δυστυχώς υπάρχουν και λόγω οικονομικών αυτοί έχουν αυξηθεί.

Αν ο έλεγχος γίνει σωστά, ένα παιδί που χρειάζεται σφραγίσματα πχ, θα ενημερωθεί ο γονέας ώστε να το πάει στον οδοντίατρο. Το αν θα το κάνει, άλλο θέμα. Ακόμα δηλαδή κι αν ο γιατρός που θα εξετάσει και θα εισηγηθεί κάτι, το κάνει για να αποκτήσει πελάτη, δεν με χαλάει καθόλου ΑΝ βγει κάτι καλό απ αυτή τη διαδικασία (αν πχ θορυβηθεί ο γονιός και επιλέξει να πηγαίνει τα παιδιά του για τακτικό έλεγχο). Λέω πως αφού είναι προαιρετικό, ο αμελής γονιός δεν θα δεχτεί να γίνει ο έλεγχος και επίσης σε επιμελείς γονείς, δεν θα προσφέρει κάτι.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

:lol: :lol: :lol:

Εγω προβληματιζομαι που δεν εχει γινει σε εμας. Γιατι διακρισεις κανουν?

Και ειναι πολυ σωστο να ελεγχουν τα εμβολια οι γιατροι γιατι σοβαρος ελεγχος απο τα σχολιεα δεν νομιζω οτι γινεται.

Mηπως εχει σχεση με αυτο? http://www.localit.gr/archives/126091

Λέω πως αφού είναι προαιρετικό, ο αμελής γονιός δεν θα δεχτεί να γίνει ο έλεγχος και επίσης σε επιμελείς γονείς, δεν θα προσφέρει κάτι.

Έχεις δίκιο σε αυτό. Οπότε καταλήγουμε και πάλι στο ερώτημά μου... Ποιο το νόημα :-P:razz: Ποιο πολύ είναι για το θεαθήναι μου φαίνεται, παρά για την ουσία του πράγματος...

Summerwine, και σε εμάς τόσα χρόνια δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο. Άρα είναι κάτι που γίνεται σταδιακά ή είναι στην ευχέρεια του σχολείου να κινήσει τη διαδικασία;:confused: \

Ας μας πει και κανένας εκπαιδευτικός που μπορεί να γνωρίζει παραπάνω.

Κοριτσια βρηκα και αυτο.

http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/3949-koinwnika-programmata-stoxeymenwn-ygeionomikwn-drasewn-apo-thn-2h-ype/

Αυτο πιστευω συμβαινει, εφοσον λετε οτι εχει ξαναγινει.

Εθελοντικη προσφορα των γιατρων.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...