Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Η δασκάλα μας είπε πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Recommended Posts

Συμφωνω. Κι εμεις παροτι ξερουν τα παιδια οτι δεν υπαρχει (17 κ 13) παιζουμε το παιχνιδακι του Αγιου Βασιλη. Οπως στολιζουμε δεντρο, φτιαχνουμε τα μελομακαρονα και τα τζιντζερομπισκοτακια μας, ετσι γραφουμε γραμμα στον Αγιο Βασιλη, γελαμε και ενα βραδυ (Χριστουγεννα ή Πρωτοχρονια) σηκωνομαι μεσα στα αγρια ξημερωματα και τα βαζω κατω απο το δεντρο. Ετσι φτιαχνουμε αναμνησεις, με μυρωδιες, χρωματα και παραμυθια. ..

Και ειναι ενας ωραιος τροπος μεταβασης απο το παραμυθι στην αληθεια!

Διαφημίσεις

Εγώ κορίτσια πιστεύω ότι κάποια θέματα είναι καθαρά στο χέρι των γονέων πως θα τα χειριστούν ειδικά με τόσο λεπτά ζητήματα. Η δασκάλα θα συμφωνήσω με την κοπέλα που άνοιξε το θέμα δεν είχε καμία δουλειά να το πει τώρα στα παιδιά πριν τις γιορτές. Συγχωρέστε με αλλά εμένα μου δείχνει ότι είναι κομπλεξική.

Πρόσφατα τσακώθηκα με μία φίλη μαμά γι' αυτό το θέμα. Ήρθαν σπίτι μου και μου είπε ότι είπε στον δικό της γιο (πάνε νήπιο) ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης και τι θα κάνω εγώ με τον δικό μου γιο, της απάντησα ότι προς το παρόν δεν έχω σκοπό να του χαλάσω την μαγεία.

Κάποια στιγμή άρχισε να ρωτάε τα παιδιά: να σας πω βρε αγόρια, στα σπίτια που δεν έχουν καμινάδα και τζάκι πως κατεβαίνει ο Αγιος Βασίλης και αφήνει τα δώρα;

Είπα στα παιδιά να πάνε να δουν ένα καινούργιο παιχνίδι που είχε ο μικρός και γυρίζω και της λέω "κόφτο τώρα όμως", μαζεύτηκε μετά και συγνώμη και άλλες βλακείες. Πω πω φούντωσα τώρα.

Επίσης, μου αρέσει που σε κάποια θέματα ο καθένας λέει τον πόνο του :P

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έθιμο του άι βασίλη με τα δώρα το συνεχίζουν πάρα πολλοί ενήλικες που το βίωσαν ως παιδιά σημαίνει ότι ήταν μια πολύ ωραία ανάμνηση και σίγουρα δεν ήταν μια μορφή κακοποίησης ούτε όταν το ζούσαν ούτε όταν τους αποκαλύφθηκε η αλήθεια! εκτός αν όλοι έχουμε χαζέψει και ο ..μεγάλος πόνος που προκάλεσε η αλήθεια ή η ζημιά που έκανε στις σχέσεις με τους γονείς μας ( :shock: ) είναι που κάτι θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας τα ανήψια μας κ.ο.κ!

προσωπικά κιόλας θυμάμαι το πέρασμα από το 'παραμυθάκι' στην αλήθεια ήταν χαρά γιατί ένιωθα ότι 'μεγάλωσα' (που είναι και ο διακαής πόθος κάθε παιδιού 'εγώ είμαι μεγάλος δεν είμαι μωρό') και μάθαινα σιγά σιγά τα μυστικά των μεγάλων! και πολλά παιδάκια μετά τα 8 9 το βλέπουν έτσι και συνωμοτούν με τους μεγάλους για να κρατήσουν το έθιμο αυτό στα μικρότερα μέλη της οικογένειας! το βλέπω στα ανήψια μου! όλα χαρούμενα και ευτυχισμένα στην ιδέα του άι βασίλη! προδομένα και κακοποιημένα και με χαμένη εμπιστοσύνη στους γονείς ή έτοιμα να τα κοροιδέψει ο κάθε ένας πάντως δεν τα βλέπω!

και σε ότι αφορά την έρευνα γράφει 'could' όχι would και την εξετάζει υπό το πρίσμα της ήδη προβληματικής σχέσης παιδιού γονέα και της απειλής του δώρου για συμμόρφωση.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Το να μην πιστευουμε ο,τι δεν ειναι χειροπιαστο δεν μας κανει εξυπνους αλλα μαλλον απλοικους. Υπαρχουν και ιδεες οπως η φιλια, η αγαπη, ναι και η μαγεια για οποιον μπορει να τη δει. Εγω μεγαλωνω την κορη μου να πιστευει σε ΟΛΑ. Ναι ακομα και στις νεραιδες. Επισης ο θρησκος απο τον πνευματικο ανθρωπο απεχουν ετη φωτος. Ο πνευματικος ανθρωπος βλεπει το Θεο μεσα του, στη φυση, στους ανθρωπους. Τωρα το να λες στο παιδι σου οτι δεν υπαρχει ο Αγιος Βασιλης δεν ξερω τι σκοπο μπορει να εξυπηρετει αλλα λιγο μαγεια στη ζωη μας ειναι απαραιτητη για να ζουμε και οχι να επιβιωνουμε

Καλά ρε κορίτσια, μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο. Δηλαδή αν κάποιος επιλέξει να πει στο παιδί του από την αρχή ότι δεν υπάρχει αγιος βασίλης όπως το κάνουμε εμείς δε σημαίνει ότι είναι αναίσθητος ή μη ρομαντικός.

Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει στην οικογένειά του.

Για την δασκάλα δε ξέρω ακριβώς πώς νιώθω.....ούτε θα μου άρεσε να συνέχιζε το δικό μας ψέμα, θα προτιμούσα να μην έλεγε τίποτα για το όλο θέμα.

Εγώ πάντως νιώθω περίεργα τώρα που μεγάλωσε πλέον το παιδί και πρέπει να το συνεχίσω. Και ο μόνος λόγος που θα το συνεχίσω και φέτος (τελευταία χρονιά όμως) είναι επειδή βλέπω ότι το έχει η ίδια ανάγκη. Λες και ξέρει την αλήθεια αλλά δε θέλει να το πιστέψει.

Ψαχνω ήδη τον τρόπο πώς θα της το φέρω χωρίς να φανεί ότι της έλεγα ψέμματα(αν και της λέω χιχχι) όταν της έχω φάει τα αυτιά να μη μου λέει ποτέ ψέμματα και για κανένα λόγο.

Φετος δηλαδή δε θα εχει ούτε γάλα ούτε μελομακάρονα για τον αγιο βασίλη ούτε τίποτα. Μήπως και το πάρει ελαφρυά το θέμα.

Διαφημίσεις

Και αν το θέλει η ίδια ΜΑΡΙΤΑ; Έχεις το δικαίωμα να της το στερήσεις; Όλοι ήμασταν παιδιά. Από κάποιο σημείο και μετά ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ να διατηρήσουμε τον μύθο (γιατί ψέμα κι όχι μύθο αλήθεια;) όπως κάποια στιγμή επιλέξαμε να το πάψουμε.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Και αν το θέλει η ίδια ΜΑΡΙΤΑ; Έχεις το δικαίωμα να της το στερήσεις; Όλοι ήμασταν παιδιά. Από κάποιο σημείο και μετά ΕΠΙΛΕΓΑΜΕ να διατηρήσουμε τον μύθο (γιατί ψέμα κι όχι μύθο αλήθεια;) όπως κάποια στιγμή επιλέξαμε να το πάψουμε.

Μα για αυτό και το έχω συνεχίσει το παραμύθι μέχρι και τώρα. Αλλά πόσο ακόμα; Είναι ήδη 8 χρονών, ήδη το συζητάνε μεταξύ τους και επειδή είναι ακόμα πολύ παιδί (αθώα δηλαδή) η δική μου για την ηλικία της εχω και ένα αγχος μήπως την κοροιδεύουν.

Βασικά ξέρει ότι είναι πνεύμα και δεν είναι άνθρωπος. Θυμάμαι ήταν 4 χρονών στο προνήπιο και κάναμε μια γιορτή στο νήπιο όπου ένας πατέρας ντύθηκε αγιος βασίλης για να μοιράσει τα δώρα που είχαμε αγοράσει στα παιδιά. Η μικρή κατάλαβε αμέσως ότι κάποιος είχε ντυθεί αγιος και δεν ήταν ο ίδιος και έλεγε στα άλλα παιδάκια μετά ότι ο αγιος είναι πνεύμα και δεν τον βλέπουμε.

Αυτό για εσάς που λέτε για βίντεο που πιάνει τον άγιο και τέτοια. Αυτό δε θα το εκανα ποτέ,τουλάχιστον όχι σε αυτή την ηλικία. Αν ήταν 2 -3 ετών οκ μπορεί και να το έκανα για πλάκα.

Μα για αυτό και το έχω συνεχίσει το παραμύθι μέχρι και τώρα. Αλλά πόσο ακόμα; Είναι ήδη 8 χρονών, ήδη το συζητάνε μεταξύ τους και επειδή είναι ακόμα πολύ παιδί (αθώα δηλαδή) η δική μου για την ηλικία της εχω και ένα αγχος μήπως την κοροιδεύουν.

Βασικά ξέρει ότι είναι πνεύμα και δεν είναι άνθρωπος. Θυμάμαι ήταν 4 χρονών στο προνήπιο και κάναμε μια γιορτή στο νήπιο όπου ένας πατέρας ντύθηκε αγιος βασίλης για να μοιράσει τα δώρα που είχαμε αγοράσει στα παιδιά. Η μικρή κατάλαβε αμέσως ότι κάποιος είχε ντυθεί αγιος και δεν ήταν ο ίδιος και έλεγε στα άλλα παιδάκια μετά ότι ο αγιος είναι πνεύμα και δεν τον βλέπουμε.

Αυτό για εσάς που λέτε για βίντεο που πιάνει τον άγιο και τέτοια. Αυτό δε θα το εκανα ποτέ,τουλάχιστον όχι σε αυτή την ηλικία. Αν ήταν 2 -3 ετών οκ μπορεί και να το έκανα για πλάκα.

Εμενα παλι ο δικος μου που καναμε το ιδιο στο νηπιο σε γιορτη εχει πειστει πλήρως ότι ηταν ο Αγιος Βασιλης που πηγε στο σχολειο.:?

Εμενα παλι ο δικος μου που καναμε το ιδιο στο νηπιο σε γιορτη εχει πειστει πλήρως ότι ηταν ο Αγιος Βασιλης που πηγε στο σχολειο.:?

χαχαχα ταύτιση τα παιδιά μας!!

χαχαχα ταύτιση τα παιδιά μας!!

Και να φανταστείς ότι ηταν γυναικα αυτή που ειχε ντυθεί Αγιος Βασιλης.Πλεον ουτε γραμμα μπαινει στον κοπο να του γραψει γιατι τωρα λεει τον ξερει ο Αγιος Βασιλης και σιγουρα θα ερθει σπιτι μας.

Διαφημίσεις

Ελα, και εμεις φετος το προγραμματιζουμε να τον πιασουμε εν ωρα δρασης!

:roll:

Με βλεπω να ντυνομαι Αγιος Βασιλης!:lol:

Θα εχουμε διαθεσιμο υλικο για οποια ενδιαφερεται!

Βρε κοριτσια εγω δε μεγαλωσα με αυτο το παραμυθι:cry:

Πρεπει να ειναι πολυ γλυκια αναμνηση.

Ουτε εγω μεγαλωσα με αυτο το παραμυθι. Οι γονεις μου, μου ειχαν πει την αληθεια και οι ιδιοι εβαζαν τα δωρα κατω απο το δεντρο. Θες την αληθεια? Μου ελειπε ο Αγιος Βασιλης, οχι ως δωρο γιατι το δωρακι οπως σου ειπα το ειχα, αλλα ως παραμυθι. Για αυτο αποφασισα για τα παιδια μου να υπαρχει ο Αγιος Βασιλης. Η κορη μου δεν μπηκε ποτε στην διαδικασια να με ρωτησει αν υπαρχει ή οχι και ποτε μα ποτε δεν ειπε στον αδελφο της οτι δεν υπαρχει. Τον αφησε να πιστευει... κατι σαν γλυκια συνωμοσια μεταξυ μας.. ακομη υπαρχει αυτη η συνωμοσια ;) .

Απομακρύνθηκαν δημοσιεύσεις οι οποίες περιείχαν

σαρκασμό, ειρωνία, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και γενικότερα έστρεφαν την συζήτηση προς ένα αρνητικό κλίμα.

Ακόμα και απαντήσεις σε τέτοια κείμενα, συνεχίζουν το αρνητικό κλίμα.

Μην απαντάτε σε κείμενα που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, απλώς κάντε αναφορά.

Παρακαλούμε να τοποθετηθούν κείμενα απαντήσεις που να σχετίζονται με το θέμα που τέθηκε εξαρχής - δηλαδή ο χειρισμός του εκπαιδευτικού σε δημόσιο (ή και ιδιωτικό) σχολείο, του θέματος του Άγιου Βασίλη συγκεκριμένα.

Δεν τέθηκε το θέμα θρησκείας, ή το θέμα του άγιου βασίλη εάν υπάρχει ή όχι,

αλλά το τι λέει τι μπορεί να λέει τι θα ήταν ωραίο να λέει μια/ένας εκπαιδευτικός εν ώρα διδασκαλίας στα παιδιά για αυτό το θέμα.

Είναι σημαντικό θέμα καθώς αφορά ίσως και οδηγίες τις οποίες έχουν ή δεν έχουν οι εκπαιδευτικοί στον χειρισμό τέτοιων θεμάτων, σε όλη την Ελλάδα - ή τις σχετικές ενέργειες εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία.

Ανοίγουμε ξανά το θέμα εντός 24 ωρών.

Χρήστες που θα ξαναδημοσιεύσουν κείμενα με ειρωνικό σαρκαστικό απαξιωτικό τόνο θα αποκλειστούν κ οι δημοσιεύσεις τους θα απομακρύνονται.

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...