Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβληματισμός νονάς!!

Recommended Posts

Αχ κορίτσια μου, θέλω την βοήθειά σας, σε ένα θέμα που με προβληματίζει. Πριν λίγο καιρό βαπτίσαμε μαζί με μία κολλητή μου ένα κοριτσάκι. Όλα καλά αν και η κολλητή μου η δεύτερη νονά δηλαδή είχε στραβώσει με αρκετά θέματα γιατί γενικά η μαμά είχε διάφορες απαιτήσεις και είχαμε αγχωθεί μήπως και τελικά δεν της άρεσε κάτι.

Επειδή ήμασταν και 2 οι νονές είχαμε δώσει αρκετά χρήματα, το δώρο της κουμπάρας ήταν κάτι πιο πολύ συμβολικό, αν και γενικά δεν έχουν οικονομικό θέμα.

Η δεύτερη νονά είχε στραβώσει και με αυτό, αλλά δεν έδωσα σημασία, γιατί εμένα ποιο πολύ με ένοιαζε το θρησκευτικό του θέματος και όχι τα οικονομικά.

Για να μην σας ζαλίζω, η μαμά ζήτησε τώρα τα Χριστούγεννα να πάρουμε στην βαφτιστήρια ένα παλτουδάκι από επώνυμο μαγαζί. Πήγαμε με την άλλη νονά το Σάββατο και με το που είδε την τιμή, της ήρθε κόλπος. Το συγκεκριμένο που μας ζήτησε κάνει 160 ευρώ. Εγώ της είπα ότι αφού θα το πάρουμε μαζί θα είναι από 80 ευρώ στην καθεμία, ούτε να το συζητήσει, γενικά τα είχε πάρει και από πριν.

Αχ βρε κορίτσια δεν ξέρω τι να κάνω, νιώθω ότι είμαι στην μέση, τι θα με συμβουλεύατε;

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Διαφημίσεις

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

zaxaroulini, έχει δίκιο η άλλη νονά να στραβώνει καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε άλλο παρά λογική είναι η απαίτηση της μητέρας! Ένα παλτό 160 ευρώ που θα φορεθεί ελάχιστα, με δεδομένο ότι το παιδί μεγαλώνει και δεν θα του κάνει σε 1-2 χρόνια, είναι υπερβολικό ακόμη και αν μοιράζεστε το έξοδο 2 νονές. Στην θέση σου θα πήγαινα με την φίλη σου να αγοράσω παλτό μεν, οικονομικότερο δε, και θα το έδινα στο παιδί.

Την μαμά θα την αφήσω ασχολίαστη, χρονιάρες μέρες....:rolleyes:

BdmAp3.png

Εγώ θα συμβούλευα, η κάθε νονά να κινείται αυτόνομα (μέχρι πότε καλέ θα κάνετε κοινά δώρα; όλη σας τη ζωή; ) και η μαμά να σταματήσει να δίνει παραγγελίες...

zaxaroulini, έχει δίκιο η άλλη νονά να στραβώνει καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε άλλο παρά λογική είναι η απαίτηση της μητέρας! Ένα παλτό 160 ευρώ που θα φορεθεί ελάχιστα, με δεδομένο ότι το παιδί μεγαλώνει και δεν θα του κάνει σε 1-2 χρόνια, είναι υπερβολικό ακόμη και αν μοιράζεστε το έξοδο 2 νονές. Στην θέση σου θα πήγαινα με την φίλη σου να αγοράσω παλτό μεν, οικονομικότερο δε, και θα το έδινα στο παιδί.

Την μαμά θα την αφήσω ασχολίαστη, χρονιάρες μέρες....:rolleyes:

Αχ κοπέλα μου σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Η άλλη νονά έχει αυτή την φιλοσοφία, δηλαδή να δώσουμε ένα κάρο λεφτά για ρούχα που το συγκεκριμένο θα φορεθεί για ένα μήνα; μου λέει όταν μεγαλώσει η μικρή να της πάρουμε μαζί κάτι ακριβό αφού το ζητήσει η ίδια, τα θεωρεί πεταμένα λεφτά συν του όσα έχουν προηγηθεί από την βάπτιση.

Η μαμά μας είπε ότι το έχει ψάξει και θέλει το συγκεκριμένο, δεν θα φανούμε κάπως να της πάμε κάτι άλλο; αυτό με προβληματίζει.

Εγώ θα συμβούλευα, η κάθε νονά να κινείται αυτόνομα (μέχρι πότε καλέ θα κάνετε κοινά δώρα; όλη σας τη ζωή; ) και η μαμά να σταματήσει να δίνει παραγγελίες...

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου, που μου απάντησες. Επειδή με την νονά είμαστε κολλητές είχαμε σκεφτεί γενικά να παίρνουμε μαζί τα δώρα, τώρα μέχρι πότε δεν το έχουμε συζητήσει να σου πω. Όσες μανούλες έχουν βαπτίσει μαζί με φίλη τους ή έχουν νονούς / νονές που είναι φίλοι μεταξύ τους τι κάνουν; ο καθενας διαφοροποιείται και κάνει το δικό του δώρο;

Αγοράζουν αυτό που ζητάνε οι μαμάδες; και μιλάω για την περίπτωση που ζητάνε κάτι πολύ εξειδικευμένο, όχι π.χ. θέλουμε ένα μπουφάν (γενικά χωρίς να προσδιορίζουν μάρκα / μαγαζί κλπ)

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια μου, θέλω την βοήθειά σας, σε ένα θέμα που με προβληματίζει. Πριν λίγο καιρό βαπτίσαμε μαζί με μία κολλητή μου ένα κοριτσάκι. Όλα καλά αν και η κολλητή μου η δεύτερη νονά δηλαδή είχε στραβώσει με αρκετά θέματα γιατί γενικά η μαμά είχε διάφορες απαιτήσεις και είχαμε αγχωθεί μήπως και τελικά δεν της άρεσε κάτι.

Επειδή ήμασταν και 2 οι νονές είχαμε δώσει αρκετά χρήματα, το δώρο της κουμπάρας ήταν κάτι πιο πολύ συμβολικό, αν και γενικά δεν έχουν οικονομικό θέμα.

Η δεύτερη νονά είχε στραβώσει και με αυτό, αλλά δεν έδωσα σημασία, γιατί εμένα ποιο πολύ με ένοιαζε το θρησκευτικό του θέματος και όχι τα οικονομικά.

Για να μην σας ζαλίζω, η μαμά ζήτησε τώρα τα Χριστούγεννα να πάρουμε στην βαφτιστήρια ένα παλτουδάκι από επώνυμο μαγαζί. Πήγαμε με την άλλη νονά το Σάββατο και με το που είδε την τιμή, της ήρθε κόλπος. Το συγκεκριμένο που μας ζήτησε κάνει 160 ευρώ. Εγώ της είπα ότι αφού θα το πάρουμε μαζί θα είναι από 80 ευρώ στην καθεμία, ούτε να το συζητήσει, γενικά τα είχε πάρει και από πριν.

Αχ βρε κορίτσια δεν ξέρω τι να κάνω, νιώθω ότι είμαι στην μέση, τι θα με συμβουλεύατε;

Νομίζω ότι ένα δίκιο το έχει η άλλη νονά. Το να ρωτήσετε την μαμά τι χρειάζεται το μωρό, οκ το δέχομαι, το κάνω και εγώ. Αλλά σαν απάντηση δεν θα δεχόμουν ποτέ από που θα το πάρω και ποιο είναι το συγκεκριμένο που θέλει η μαμά, πόσο μάλλον όταν είναι και τόσο ακριβό. Εγώ προσωπικά την ημέρα της επίσκεψης μου στο παιδί θα του έδινα το δώρο (πχ παλτό που τόσο ήθελε η μαμά) αλλά δικής σας επιλογής και θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο το είδαμε σε ένα μαγαζί και το ερωτευτήκαμε χωρίς πολλά λόγια.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Εξήγησέ της ότι τα οικονομικά σας δεν αντέχουν για τέτοιο ποσό και πως θα κοιτάξετε για κάτι οικονομικότερο. Έλεος δηλάδη σε ολη την αγορά δεν υπάρχουν παλτό ωραία και μόνο αυτό των 180 ευρώ είναι καλό?

BdmAp3.png

Εαν η μαμα θελει το συγκεκριμενο παλτουδακι να το παρει μονη της. Ειναι πολυ ακριβο για ενα μωρακι που θα το βαλει ελαχιστα. Υποθετω τι δεν θα πατε μονο με το παλτουδακι, αλλα και με ενα παιχνιδακι κτλ οποτε το κοστος ανεβαινει πολυ. Γνωμη μου, μην μαθαινετε την μαμα ετσι. Οι εποχες ειναι πολυ δυσκολες. Ασε που εμενα δεν θα μου αρεσε να με εχει η μαμα ως εναλλακτικο πορτοφολι. Καλες γιορτες.

Νομίζω ότι ένα δίκιο το έχει η άλλη νονά. Το να ρωτήσετε την μαμά τι χρειάζεται το μωρό, οκ το δέχομαι, το κάνω και εγώ. Αλλά σαν απάντηση δεν θα δεχόμουν ποτέ από που θα το πάρω και ποιο είναι το συγκεκριμένο που θέλει η μαμά, πόσο μάλλον όταν είναι και τόσο ακριβό. Εγώ προσωπικά την ημέρα της επίσκεψης μου στο παιδί θα του έδινα το δώρο (πχ παλτό που τόσο ήθελε η μαμά) αλλά δικής σας επιλογής και θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο το είδαμε σε ένα μαγαζί και το ερωτευτήκαμε χωρίς πολλά λόγια.

Το θέμα είναι ότι η μαμά μας το είπε από μόνη της, ότι δηλαδή τώρα τις γιορτές αφού θα πάρετε δώρο στο παιδί, έχω βρει τι θέλουμε και είναι αυτό.

Δεν ξέρω, εγώ ντρέπομαι, μετά την βάπτιση είναι επί της ουσίας και το πρώτο δώρο που θα κάνουμε οι νονές, σκέφτηκα μήπως το έπαιρνα μόνη μου και έλεγα ότι ήταν και από τις 2 μας αλλά θα με κυνηγάει η άλλη η νονά :-(

Σε ευχαριστώ κορίτσι μου, που μου απάντησες. Επειδή με την νονά είμαστε κολλητές είχαμε σκεφτεί γενικά να παίρνουμε μαζί τα δώρα, τώρα μέχρι πότε δεν το έχουμε συζητήσει να σου πω. Όσες μανούλες έχουν βαπτίσει μαζί με φίλη τους ή έχουν νονούς / νονές που είναι φίλοι μεταξύ τους τι κάνουν; ο καθενας διαφοροποιείται και κάνει το δικό του δώρο;

Αγοράζουν αυτό που ζητάνε οι μαμάδες; και μιλάω για την περίπτωση που ζητάνε κάτι πολύ εξειδικευμένο, όχι π.χ. θέλουμε ένα μπουφάν (γενικά χωρίς να προσδιορίζουν μάρκα / μαγαζί κλπ)

Όχι η κάθε νονά να αποφασίζει μόνη της τι θα πάρει στο παιδί, πότε θα το επισκεφθεί κτλ. Δεν χρειάζεται να πηγαίνετε μια ζωή πακέτο... Το να μοιραστείτε τα έξοδα της βάπτισης, το καταλαβαίνω. Ώς εκεί όμως.

Τώρα για το παλτό, πήγατε εσείς οι δύο και ρωτήσατε τη μαμά τι δώρο θέλει; ή σας το εξέφρασε εκείνη από μόνη της;

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι ότι η μαμά μας το είπε από μόνη της, ότι δηλαδή τώρα τις γιορτές αφού θα πάρετε δώρο στο παιδί, έχω βρει τι θέλουμε και είναι αυτό.

Δεν ξέρω, εγώ ντρέπομαι, μετά την βάπτιση είναι επί της ουσίας και το πρώτο δώρο που θα κάνουμε οι νονές, σκέφτηκα μήπως το έπαιρνα μόνη μου και έλεγα ότι ήταν και από τις 2 μας αλλά θα με κυνηγάει η άλλη η νονά :-(

Καλε, αντι να ντραπει η μαμα ντρεπεστε εσεις που στην τελικη αν καταλαβα καλα, δεν την ρωτησατε καν?

α μου απάντησες στο προηγούμενο ερώτημά μου. Αφού το πρότεινε από μόνη της, να της βάλετε πάγο... Μην έχει την αίσθηση ότι επειδή είστε 2 οι νονές θα κάνει παραγγελίες πανάκριβα δώρα για να μοιράζεστε υποτίθεται τα έξοδα.

Εξήγησέ της ότι τα οικονομικά σας δεν αντέχουν για τέτοιο ποσό και πως θα κοιτάξετε για κάτι οικονομικότερο. Έλεος δηλάδη σε ολη την αγορά δεν υπάρχουν παλτό ωραία και μόνο αυτό των 180 ευρώ είναι καλό?

Στα bebe που κοιτάζαμε ένα ωραίο παλτουδάκι παίζει γύρω στα 100 ευρώ. Δεν ξέρω βρε κορίτσια, μήπως επειδή είμαστε 2 οι νονές το θεωρεί πιο εύκολο αφού θα μοιραστούν τα έξοδα. Νομίζω ότι θα την στενοχωρήσω την μαμά άμα δεν της πάρω αυτό που θέλει. Αφήστε γιατί στην βάπτιση της κάναμε όλα τα χατίρια και μπορεί να την κακομάθαμε αλλά δεν θέλω να γίνει κάποια παρεξήγηση για οικονομικούς λόγους.

Στα bebe που κοιτάζαμε ένα ωραίο παλτουδάκι παίζει γύρω στα 100 ευρώ. Δεν ξέρω βρε κορίτσια, μήπως επειδή είμαστε 2 οι νονές το θεωρεί πιο εύκολο αφού θα μοιραστούν τα έξοδα. Νομίζω ότι θα την στενοχωρήσω την μαμά άμα δεν της πάρω αυτό που θέλει. Αφήστε γιατί στην βάπτιση της κάναμε όλα τα χατίρια και μπορεί να την κακομάθαμε αλλά δεν θέλω να γίνει κάποια παρεξήγηση για οικονομικούς λόγους.

Κακως νομιζει το οτιδηποτε με την τσεπη του αλλου. Βαλτε τα πραγματα στην θεση τους γιατι αυριο μεθαυριο θα ζητησει κατι αλλουπου δεν θα μπορειτε να ανταποκριθειτε.

Να της δώσετε να καταλάβει ότι δεν είστε χορηγοί. Θα διαλέγετε σύμφωνα με το δικό σας γούστο και τη δική σας τσέπη. Το πολύ πολύ να διαλέγει εκείνη κατηγορία δώρου (ρούχο, παπούτσι, παιχνίδι κτλ).

Διαφημίσεις

Καλε, αντι να ντραπει η μαμα ντρεπεστε εσεις που στην τελικη αν καταλαβα καλα, δεν την ρωτησατε καν?

Η αλήθεια είναι ότι εγώ ντρέπομαι, η άλλη νονά έχει νευριάσει!

Ποτέ δεν είναι αργά να βάλεις φρένο στην παράλλογη απαίτηση της μαμάς. Μπορεί όπως λες να της κάνατε τα χατίρια στην βάφτηση αλλά ως εκεί. Μία ειλικρινής εξήγηση νομίζω ότι θα βοηθούσε.

BdmAp3.png

Η αλήθεια είναι ότι εγώ ντρέπομαι, η άλλη νονά έχει νευριάσει!

Οκ, ας το δουμε αλλιως. Η αλλη νονα εχει νευριασει και δεν θελει να παρει το παλτουδακι και επιλεγει να παρει κατι μονη της. Μπορεις εσυ να δωσεις 160 ευρω για το παλτο? Θα τα δωσεις μονο και μονο επειδη ντρεπεσαι? Δενν υπαρχει λογος να ντρεπεσαι για τιποτα ;) .

Να της δώσετε να καταλάβει ότι δεν είστε χορηγοί. Θα διαλέγετε σύμφωνα με το δικό σας γούστο και τη δική σας τσέπη. Το πολύ πολύ να διαλέγει εκείνη κατηγορία δώρου (ρούχο, παπούτσι, παιχνίδι κτλ).

Κοίταξε να δεις, το συγκεκριμένο δώρο είναι κάτι που ας πούμε ότι είναι στις οικονομικές μας δυνατότητες, δηλ. δεν λέω ότι είναι φτηνό αλλά μπορούμε να το αγοράσουμε, αλλά δεν θα πάρουμε και κάτι άλλο μαζί ακριβώς επειδή είναι ακριβό. Η άλλη νονά τα έχει πάρει γιατί θεωρεί ότι είναι υπερβολική η απαίτησή της μαμάς, αλλά δεν ξέρω πως να το χειριστώ και τι να κάνω :-(

Απορώ γιατί δεν έχεις νευριάσει και εσύ...

Πραγματικά αυτό σκέφτηκα και εγώ. Κορίτσι ευτυχώς που έχεις και την άλλη νονά για να σε συνεφέρει λίγο γιατί σαν δώρο αποφοίτησης βλέπω να σου ζήταγε αυτοκίνητο:D

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Ως μαμα και νονα, θεωρω απαραδεκτο οι μαμαδες να ζητουν συγκεκριμενα δωρα.Παντα ρωταγα αν το βαφτιστηρι μου χρειαζεται κατι, αλλα ποτε δεν επετρεψα να μου καθορισουν ακριβως τι θα παρω ουτε ποσα χρηματα θα δωσω.Ως μαμα ,το μονο που λεβ στη νονα μας ειναι τι ΔΕΝ χρειαζομαστε ηια να μην παει χαμενο...ας αποφασισει μονη της αλλα παντα με μετρο.Δυσκολες εποχες κ ο νονος δε φαινεται απο τα δωρα...και μια σοκολατα αρκει , αν η νονα εχει επαφη με το παιδι...κοψε τωρα τις απαιτησεις.Κουμπαριες που ξεκινουν ετσι.δεν εχουν καλη καταληξη νομιζβ.Δειχνουν ελλειψη σεβασμου

Απορώ γιατί δεν έχεις νευριάσει και εσύ...

Μωρέ στενοχωριέμαι και για την μαμά και αυτή θέλει κάτι πολύ όμορφο για την βαπτιστήρα μας, θα στενοχωρηθεί άμα της παμε κάτι άλλο. Και με την νονά είμαστε κολλητές, δηλ. πιο εύκολα μπορώ να πείσω την νονά να το αγοράσουμε παρά να αφήσω να δημιουργηθεί θέμα τώρα, μέρες που είναι.

Κοίταξε να δεις, το συγκεκριμένο δώρο είναι κάτι που ας πούμε ότι είναι στις οικονομικές μας δυνατότητες, δηλ. δεν λέω ότι είναι φτηνό αλλά μπορούμε να το αγοράσουμε, αλλά δεν θα πάρουμε και κάτι άλλο μαζί ακριβώς επειδή είναι ακριβό. Η άλλη νονά τα έχει πάρει γιατί θεωρεί ότι είναι υπερβολική η απαίτησή της μαμάς, αλλά δεν ξέρω πως να το χειριστώ και τι να κάνω :-(

Αν βρίσκεται στις οικονομικές σας δυνατότητες μπορείτε να της πάρετε παλτό εξίσου ακριβό, αλλά αυτό που θέλετε εσείς. Η μαμά ας κάνει έρευνα αγοράς για το δώρο που θα πάρει εκείνη στο παιδί της ή στο δικό της βαφτισήρι. Για όνομα του θεού.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Το θέμα είναι πιο πολύ ότι σας κάνει παραγγελία κάτι πολύ συγκεκριμένο και πολύ ακριβό (ασχέτως του αν τελικά μπορείτε να διαθέσετε αυτό το ποσό ή όχι) και μάλιστα με δική της πρωτοβουλία. Εγώ δεν δέχομαι ποτέ συγκεκριμένες παραγγελίες ούτε από τα ίδια μου τα βαφτιστήρια.

Γιατί να μην σας αφήνει την ελευθερία να διαλέξετε εσείς κάτι;