Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χρόνια κνίδωση (από νέο μέλος)

MonaLiza

Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ, είμαι η Νατάσα,26, και μόλις έκανα την πρώτη μου εγγραφή! Δεν είμαι σίγουρη αν τοποθέτησα σε σωστή ενότητα την ερώτησή μου, οπότε για τυχόν λαθάκια διορθώστε με! :)

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν τυχόν κάποια κοπέλα έχει ακούσει ή έχει βιώσει έναν χρόνιο κνησμό στα γεννητικά της όργανα. Μου συμβαίνει κάτι πολύ δυσάρεστο και ταλαιπωρούμαι ακριβώς ένα χρόνο τώρα απο κνησμό, στην περιοχή της εισόδου του κόλπου (δεν το εντοπίζω μέσα, είναι όμως στην είσοδο γυρω γυρω και ισα ισα προς τα μέσα κανα μισο εκατοστο) με έντονη φαγούρα (σαν να με τσιμπάνε μυρμήγκια -συγνώμη για την περιγραφή αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω), υπάρχει ερυθρότητα στο σημείο αυτό μέτρια και άλλοτε περισσότερη, και έχω δοκιμάσει τα πάντα κορίτσια. Οταν λεω τα πάντα εννοώ απο τοπικές κρέμες φαρμακευτικές τύπου Travogen, Dactador κτλ, μέχρι ενδοκολπικες τύπου canesten,μέχρι κολπικά υπόθετα τύπου Pevaryl,Eva, αλλά και υπόθετα που απλά υποβοηθάνε το PH, μέχρι πράσινα σαπούνια και πλύσεις με χαμομήλια. Εσώρουχα βαμβακερά και πατημένα καλά με σίδερο..Καλλιέργεια είχα κάνει και βγήκε καθαρή, αν ήταν μύκητας τι στο καλο θα ειχε δειξει, ασε που θα ειχε εξαφανιστει με ολα αυτα...

Να σημειώσω οτι υπήρξε ένα διάστημα (τέλος καλοκαιριού μέχρι πρότινος) που ηρέμησα εντελώς, και πάλι τώρα φτού κι απ την αρχή. Μην με ρωτάτε πώς το ξεπέρασα, μάλλον τυχαία. Έχω κάνει τεστ παπ προσφατως,ειναι πεντακαθαρο. Πηγα μεχρι και σε δερματολογο πριν το καλοκαιρι, μου το διέγνωσε ως "κνύσμα" (έτσι το έγραψε) και μου σύστησε να βάζω μια κρέμα για συγκάματα μωρού Νοβακουαζόλ και μια Σουντοκριμ σε συνδυασμό με αντισταμινικα χαπια Xozal, καθοτι πιστευει οτι είναι απο το αγχος κ υποθετει οτι ειναι ειδος ψυχοσωματικού...

Τι να σας πω βρε κορίτσια, τα έκανα όσα μου είπε το καλοκαίρι, τα αντισταμινικα ουτε καν βοηθησαν, και οι κρεμες δωρον αδωρον, ειδικα η Σουντοκριμ με φαγουριζε χειροτερα...Ξεπεραστηκε τυχαια και ξαφνικα οπως ηρθε,εφυγε. Και τώρα ξαφνικα πάλι ήρθε..Μόνο που δεν αντέχω πάλι να περιμένω 10 μήνες για να ξαναφύγει! Είναι ανυπόφορο και χρειάζεται να πλένομαι ακομα και μετά απο κάθε ούρηση γιατί αν σκουπιστώ απλά με χαρτί υγείας πολύ απλά θα τρώγομαι μέχρι δακρύων!! Ειλικρινά...

Αν κάποια έχει παρόμοια εμπειρία ας μου στείλει μια απάντηση παρακαλώ.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα στο φόρουμ, είμαι η Νατάσα,26, και μόλις έκανα την πρώτη μου εγγραφή! Δεν είμαι σίγουρη αν τοποθέτησα σε σωστή ενότητα την ερώτησή μου, οπότε για τυχόν λαθάκια διορθώστε με! :)

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν τυχόν κάποια κοπέλα έχει ακούσει ή έχει βιώσει έναν χρόνιο κνησμό στα γεννητικά της όργανα. Μου συμβαίνει κάτι πολύ δυσάρεστο και ταλαιπωρούμαι ακριβώς ένα χρόνο τώρα απο κνησμό, στην περιοχή της εισόδου του κόλπου (δεν το εντοπίζω μέσα, είναι όμως στην είσοδο γυρω γυρω και ισα ισα προς τα μέσα κανα μισο εκατοστο) με έντονη φαγούρα (σαν να με τσιμπάνε μυρμήγκια -συγνώμη για την περιγραφή αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω), υπάρχει ερυθρότητα στο σημείο αυτό μέτρια και άλλοτε περισσότερη, και έχω δοκιμάσει τα πάντα κορίτσια. Οταν λεω τα πάντα εννοώ απο τοπικές κρέμες φαρμακευτικές τύπου Travogen, Dactador κτλ, μέχρι ενδοκολπικες τύπου canesten,μέχρι κολπικά υπόθετα τύπου Pevaryl,Eva, αλλά και υπόθετα που απλά υποβοηθάνε το PH, μέχρι πράσινα σαπούνια και πλύσεις με χαμομήλια. Εσώρουχα βαμβακερά και πατημένα καλά με σίδερο..Καλλιέργεια είχα κάνει και βγήκε καθαρή, αν ήταν μύκητας τι στο καλο θα ειχε δειξει, ασε που θα ειχε εξαφανιστει με ολα αυτα...

Να σημειώσω οτι υπήρξε ένα διάστημα (τέλος καλοκαιριού μέχρι πρότινος) που ηρέμησα εντελώς, και πάλι τώρα φτού κι απ την αρχή. Μην με ρωτάτε πώς το ξεπέρασα, μάλλον τυχαία. Έχω κάνει τεστ παπ προσφατως,ειναι πεντακαθαρο. Πηγα μεχρι και σε δερματολογο πριν το καλοκαιρι, μου το διέγνωσε ως "κνύσμα" (έτσι το έγραψε) και μου σύστησε να βάζω μια κρέμα για συγκάματα μωρού Νοβακουαζόλ και μια Σουντοκριμ σε συνδυασμό με αντισταμινικα χαπια Xozal, καθοτι πιστευει οτι είναι απο το αγχος κ υποθετει οτι ειναι ειδος ψυχοσωματικού...

Τι να σας πω βρε κορίτσια, τα έκανα όσα μου είπε το καλοκαίρι, τα αντισταμινικα ουτε καν βοηθησαν, και οι κρεμες δωρον αδωρον, ειδικα η Σουντοκριμ με φαγουριζε χειροτερα...Ξεπεραστηκε τυχαια και ξαφνικα οπως ηρθε,εφυγε. Και τώρα ξαφνικα πάλι ήρθε..Μόνο που δεν αντέχω πάλι να περιμένω 10 μήνες για να ξαναφύγει! Είναι ανυπόφορο και χρειάζεται να πλένομαι ακομα και μετά απο κάθε ούρηση γιατί αν σκουπιστώ απλά με χαρτί υγείας πολύ απλά θα τρώγομαι μέχρι δακρύων!! Ειλικρινά...

Γενικά για έντονη κνίδωση πάρε τα URTIPLEX (της CHARAK) από το φαρμακείο (3 την ημέρα). Δεν θεραπεύει την αιτία αλλά το αποτέλεσμα (φαγούρα).

Επίσης αν βρεις fenistil χάπια (είναι γενικά σε έλλειψη) θα σε βοηθήσουν.

Γενικώς μπορείς να απευθυνθείς στην Ομοιοπαθητική.

Να πας σε κάποιον άλλον γυναικολόγο να σε κοιτάξει..θα χρειαστείς θεραπεία με χάπια κ εσυ αλλά κ ο σύντροφος σου.. όσες κρέμες και να βάλεις αν δεν πάρει θεραπεία και ο φίλος σου δεν θα ηρεμισεις.θα κολλάς κ πάλι κ πάλι κ παλι

ναι αν δεν κανεις καλλιεργεια αντιβιογραμμα δεν εχεις κανει καμια δουλειά.

απορώ με το οτι δεν γραφεις να το εχεις κανει μηπως το ξεχασες γιατι καθε γιατρος,

λογικα, εάν ειναι καλός,

πρέπει να στα βάλει αυτά μετά την αποτυχία των άλλων μεθόδων που ανέφερες.

δεν μπορεί γιατρός να μην σε εβαλε να τα κανεις ? καλά δεν λέω κορίτσια?

δεν είναι δείγμα όχι καλού γιατρού, εάν πηγες δηλαδή και δε σου εδωσε εξετασεις τετεοιες?

τα συμπτώματα που γράφεις τα είχα, και ήταν ΣΑΝ να με τσιμπάει κάτι εσωτερικά.

και είχε βγεί μικρόβιο συγκεκριμένο που μαλλον το είχα κολλήσει από την σάουνα γυμναστηρίου που πήγαινα.

ήθελε νομίζω συγκεκριμένη αντιβίωση.

ΤΙΠΟΤΕ αλλο δε θα κανεις εάν δεν βρείς καλό γιατρό που να σου γράψει τέτοιες εξετάσεις αμέσως...

κανένας καλός γυναικολόγος ή δερματολόγος δεν θα σε άφηνε έτσι χωρίς καλλιεργεια ή αντιβιόγραμμα... απορώ πραγματικά.

μη γραψεις που πηγες γιατι θα ειναι και δυσφήμιση,...!

μήπως ξέχασες να το γράψεις?

Διαφημίσεις

Γεια σου Νατασσα !

Λοιπον , διάβασα το πρόβλημα σου κ ότι έχεις κάνει κ καλλιέργεια κτλ .

Παρουσιάζω περίπου το ιδιο πρόβλημα μηνες τώρα ...:

Εχω κάνει τρεις καλλιέργειες κολποτραχηλικού υγρού κ σε καμία δεν βρέθηκε τίποτε . Ο γιατρος κλινικά δεν βλέπει κατι ουτε εξωτερικά ουτε εσωτερικά . Διάβασα ότι εσυ έχεις κ φαγούρα βέβαια . Εγω εχω μια αίσθηση καυσου συνεχώς χωρίς αλλά συμπτώματα . Να σου πω ωστόσο όμως ότι εχω χρόνιο θέμα με ουρολοιμώξεις που κάνουν κύκλους δηλαδή ανα 2-3 χρόνια με πιάνει ανα εξάμηνο κ δεν με αφήνει . Ένα μεγάλο διάστημα συνθπηρχε κ το έριχνα εκει . Τώρα όμως αντιμετωπίστηκαν οι ουρολοιμώξεις αλλά αυτό παραμένει . Συνεπώς έκατσα κ σκέφτηκα αφού δεν εχω μικρόβιο ουτε στα ουρά ουτε στον κόλπο Αν φταει κατι άλλο . Διαπίστωσα ότι το τελευταίο διάστημα ειχα αλλάξει απορρυπαντικό ρούχων . Ξανά έπλυνα λοιπον τα εσώρουχα με το παλιό κ νομίζω ότι ήδη είμαι καλύτερα . Οχι πάντα βέβαια . Το είπα κ στο γυναικολόγο κ κου είπε ότι μπορεί να συμβεί κ αυτό .

Προσωπικά θα σου πρότεινα να κανείς παλι μια καλλιέργεια κολπικού κ ούρων κ αν δεν βρεθεί θέμα τότε συζητά με το γιατρό αν μπορεί να φταίει οτιδήποτε άλλο .

Επειδή με ενδιαφέρει γράψε μου τι έγινε τελικά ...

Γεια σου Νατασσα !

Λοιπον , διάβασα το πρόβλημα σου κ ότι έχεις κάνει κ καλλιέργεια κτλ .

Παρουσιάζω περίπου το ιδιο πρόβλημα μηνες τώρα ...:

Εχω κάνει τρεις καλλιέργειες κολποτραχηλικού υγρού κ σε καμία δεν βρέθηκε τίποτε . Ο γιατρος κλινικά δεν βλέπει κατι ουτε εξωτερικά ουτε εσωτερικά . Διάβασα ότι εσυ έχεις κ φαγούρα βέβαια . Εγω εχω μια αίσθηση καυσου συνεχώς χωρίς αλλά συμπτώματα . Να σου πω ωστόσο όμως ότι εχω χρόνιο θέμα με ουρολοιμώξεις που κάνουν κύκλους δηλαδή ανα 2-3 χρόνια με πιάνει ανα εξάμηνο κ δεν με αφήνει . Ένα μεγάλο διάστημα συνθπηρχε κ το έριχνα εκει . Τώρα όμως αντιμετωπίστηκαν οι ουρολοιμώξεις αλλά αυτό παραμένει . Συνεπώς έκατσα κ σκέφτηκα αφού δεν εχω μικρόβιο ουτε στα ουρά ουτε στον κόλπο Αν φταει κατι άλλο . Διαπίστωσα ότι το τελευταίο διάστημα ειχα αλλάξει απορρυπαντικό ρούχων . Ξανά έπλυνα λοιπον τα εσώρουχα με το παλιό κ νομίζω ότι ήδη είμαι καλύτερα . Οχι πάντα βέβαια . Το είπα κ στο γυναικολόγο κ κου είπε ότι μπορεί να συμβεί κ αυτό .

Προσωπικά θα σου πρότεινα να κανείς παλι μια καλλιέργεια κολπικού κ ούρων κ αν δεν βρεθεί θέμα τότε συζητά με το γιατρό αν μπορεί να φταίει οτιδήποτε άλλο .

Επειδή με ενδιαφέρει γράψε μου τι έγινε τελικά ...

Να συμπληρώσω σε αυτά που σου έγραψα ότι η σκέψη του δερματολόγου συνηγορεί στο ότι προφανώς ειναι κατι τελείως άσχετο απο μικρόβιο γι αυτό σου έδωσε κ αντισταμινικο .

Κορίτσια ευχαριστώ για την τόσο άμεση ανταπόκρισή σας!! Με βγάλατε κάπως απ την πλήρη άγνοια που είχα...

Λοιπόν, Γιάννα ήθελα να σε ρωτήσω βάση αυτού που μου είπες για τη θεραπεία που πρέπει να κάνουμε μαζί ο σύντροφός μου κι εγώ με χάπια...Ο φίλος μου είναι καθαρός απ'οσο ξέρω απο θέμα μυκήτων κτλ, γιατί εξάλλου δεν έχει εμφανίσει κνίδωση ο ιδιος. Ωστόσο επειδή κάποια στιγμή (μετά το καλοκαίρι που μου επανεμφανίστηκε κι εμένα το νέο μεγάλο κύμα κνησμού, ήταν κοντά χρονικά με μια μέρα που ήρθαμε σε επαφή ελεύθερη, αλλά δεν προσέξαμε οτι πάνω-πάνω στη βάλανο του, είχε 2-3 μικρές κοκκινίλες, που δεν τον ετρωγαν. Ειχαν προκληθει 99% επειδή καταπιάνεται πολύ με τη φύση και εργασίες και καμια φορά οταν αναγκαστικα ουρει στην ύπαιθρο μπορεί να ερεθιστεί απο καποιο φυτο ή και απ τα χέρια του με το άγγιγμα). Τελος πάντων,δεν χρειάζονται ολες αυτές οι λεπτομέρειες, απλά αυτό που ήθελα να πω ειναι οτι τον πηγα στο γυναικολογο μου να τον κοιταξει, του εριξε μια ματια κ του ειπε δεν ειναι τιποτα κ να βαλει την Verdal αλοιφη. Το εκανε και μεσα σε 2-3 μερες ηταν παραπάνω απο καλα!!!

Με βάση αυτό που είδε ο γιατρος και σε μένα (είπε μια ελαφριά μυκητίαση βλέπει εξωτερικα ομως) μου έδωσε να βάζω ταυτόχρονα με το φιλο μου την Travogen, αλλά οχι χαπια γιατι δεν ειδε κατι αλλο...Τον ακουσα κατά γραμμα οτι μου ειπε, την Travogen ακομα και μεχρι σημερα τη βαζω το βραδυ πριν κοιμηθω, αλλα μιλαμε τρελη φαγουρα-κνησμος-και σε λιγοτερη ένταση ηπιο καψιμο.

Θα ακολουθήσω αυτό που μου είπατε κάποιες για καλλιέργεια με αντιβιόγραμμα...

Belleblue, έχεις δίκιο θα το ψάξω άμεσα. Οσο γι'αυτο που με ρώτησες αν έχω κάνει καλλιέργεια με αντιβιόγραμμα θα σου πω το εξής...Στο πρώτο μεγάλο διάστημα που υπέφερα απο τον κνησμό (πριν περάσει απο μόνο του) και μου ειχε γραψει ο γυναικολογος μου καλλιέργεια, δεν τον ρωτησα (γιατι δεν τα γνωριζα αυτα περι αντιβιογραμματος) και οπως ηταν το χαρτι και το επιχρισμα το πηγα σε μικροβιολογο γνωστο μου κι ολας (τον καλυτερο της πολης μου). Με καθησύχασε πως αν έχω κάτι , με την ανάλυση που θα κανει στο εργαστήριό του κάτι θα βρεθεί. Πήρα τις εξετάσεις και ήταν πεντακάθαρες, αλλά δεν ξέρω αν συμπεριέλαβαν τελικά αντιβιόγραμμα...Αυτό πώς το καταλαβαινεις? Τι πρεπει να γράφει το χαρτι των αποτελεσματων αν εχει υποβληθει σε αντιβιογραμμα το επίχρισμα?...

Επίσης θέλω και κάτι ακόμα να ρωτήσω..Ψάχνω να βρώ έναν πολυ καλο γυναιολογο απο την περιοχή της Πάτρας (γιατί μένω κοντά εκει). Παλιά πήγαινα στον κύριο Χασμάν Άμπετ στην Πάτρα, αλλά ο άνθρωπος απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια κι απο τότε σάρωσα την δική μου περιοχη και εξάντλησα στα 26 μου χρόνια οσους γυναικολογους εχει, και δεν μπορω να πω οτι με βοηθησαν ιδιαιτερα. Οπότε ψάχνω πλέον ξανα για Πάτρα κάποιον καλο. Ακουσα για την κ.Μαυρομάτη Ευα οτι ειναι πολυ γνωστη..Αν εχετε καμια καλη περιπτωση πειτε κι εσεις μπας κ ξεστραβωθω γιατι ειλικρινα δεν αντεχεται το θεμα με τη φαγουρα..Ολη την ωρα φαγουριζει εντονα και φανταστειτε να σου συμβαινει και εν ωρα εργασιας!! Ο φιλος μου δε, εχει απαυδησει δεδομενου του οτι ειμαι εκ φυσεως αγχωδης, και ολοι οι γιατροι συμφωνουν οτι δεν εχω κατι παθολογικο και το αποδιδουν (για ευκολια?) σε ψυχοσωματικο. Μειναμε κι εμεις εκει. Οτι ειναι ψυχοσωματικο. Ο φιλος μου δε γιατρευτηκε μεσα σε 3 μερες με τη Verdal και βλεπει εμενα που ειμαι καθε μερα σ αναμμενα καρβουνα ουτε σε καρεκλα δεν μπορω να κατσω απ τη φαγουρα. Νιωθω και τυψεις οτι το αυτοπροκαλω απ τον αγχωδη χαρακτηρα μου και οι γυρω μου πρεπει να με βλεπουν με ενα προβλημα που χρονιζει πια! Συγνωμη για τη φλυαρια, αλλά ειναι η πρωτη φορά που τα λέω τοσο αναλυτικα σε καποιον. Ακομα και στον φιλο μου πλεον δεν τα λεω τοσο τραβηγμενα γιατι οπως σας ειπα εχει απαυδισει γιατι δεν υπαρχει αλλο θεμα κουβεντας τον τελευταιο χρονο παρα της Νατασας η φαγουρα!! :/

Γιάννα, επίσης μια δεύτερη ερώτηση προς εσένα. Για να καταλάβουμε εάν "πάσχει" και ο φίλος μου απο τον παράγοντα που μου προκαλεί εμενα τον κνησμό, και για να καταληξουμε να κανουμε μαζι θεραπεια με χαπια, αυτό θα γίνει λογικά μεσω καλλιέργειας με το αντιβιόγραμμα που μου είπαν οι περισσότερες κοπέλες; Υποθέτω πως αυτό εννοείς. Και αν υποθετικά η καλλιέργεια αυτή βγει καθαρή? Κανω κ του φιλου μου εξετάσεις και αν ναι τι ειδους?....Δεν ειμαι σιγουρη ομως οτι αυτος κατι εχει (βασικα δεν το ειχα σκεφτει καν πριν το αναφερει η Γιαννα,δεδομενου του οτι εγω ταλαιπωρουμαι τοσο καιρο, εγω ειμαι η "αρρωστη" κι εκεινος ο χαιρων ακρας υγειας) και αφου δεν ειμαι σιγουρη κ δεν εχω αλλες ενδειξεις, μηπως τον τρεχω τζαμπα κι αυτον σε γιατρους,εξοδα,εξετασεις,μετακινησεις Πατρα,κτλ..? Φανταζομαι πως ναι χρειαζεται και αυτο να γινει προκειμενου να εξαντλησουμε καθε περιπτωση....

Αντιβιογραμμα γινεται μονο στην περιπτωση που βρεθει κατι, οτιδηποτε , ακομα και μυκητας. Υπηρχε περιπτωση , που ο μικροβιολογος υποτιμησε το μικροβιο, το θεωρησε φυσιολογικο και δεν προχωρησε σε αντιβιογραμμα αλλα ο γυναικολογος ειχε αντιθετη αποψη και καναμε επαναλληπτικη καλλιεργεια μονο και μονο για να κανουμε το αντιβιογραμμα. Σε μυκητες που εχω κανει εδειξε να ειμαι ανθεκτικη σε πολλες ουσιες, οποτε και να επαιρνα canesten η dactador δεν προκειται να με βοηθουσαν.

Σχετικα με τους μυκητες ο γυναικολογος ειχε πει οτι ολοι εχουμε στον οργανισμο μας αλλα οταν πεφτει η αμυνα μας πολλαπλασιαζονται. Αν τα θυμαμαι και καλα.

Θα σου γραψω τη δικη μου περιπτωση και πως τα αντιμετωπισαμε-αν και ειναι διαφορετικη απο τη δικη σου-μηπως σε βοηθησει λιγο. Το καλοκαιρι για ενα μεγαλο διαστημα υπεφερα απο εντονη κνιδωση σε διαφορετικα σημεια του σωματος -χρονια μου την χαρακτηρισε ο δερματολογος. Μου εδωσε αντιισταμινικα , αλοιφες και εκανα διαιτα για μια εβδομαδα σε πολλες τροφες που ειναι αλλεργιογονες. Σχεδον οι περισσοτερες ηταν. Μετα την εβδομαδα, σταδιακα μειωσα τα φαρμακα και ανα 3 ημερες εβαζα και μια τροφη απο αυτα που μου ειχε απαγορευσει. Η αληθεια ειναι οτι το δευτερο σταδιο δεν μπορεσα να το τηρησω καλα. Μου ειχε πει οτι ηταν κυριως ψυχογενες αλλα μου εγραψε πολλες εξετασεις αιματος, ομως δεν τις εκανα. Απο τροφες καταλαβα οτι μου προκαλουσε εντονη φαγουρα το φυστικοβουτηρο, η μερεντα που ετρωγα σε τεραστιες ποσοτητες και η μπυρα. Κοβοντας αυτα , βαζοντας τις αλοιφες συνεχεια σε διαφορετικα καθε φορα σημεια του σωματος και παιρνοντας και τα συμπληρωματα διατροφης το σιγα σιγα το ξεπερασα.

Το δικο μου συμπερασμα, οχι του γιατρου για να το διευκρινιζω γιατι δεν ξαναπηγα, ηταν οτι εφταιγε κυριως η εξασθενηση του οργανισμου μου λογω εγκυμοσυνης και θηλασμου γιατι απο ενα σημειο και μετα δεν επαιρνα τα συμπληρωματα διατροφης που μου ειχαν προτεινει οι γιατροι και μου επεφταν και τα μαλλια -ενδειξη ελλειψης σιδηρου.

Ο γιατρος πρεπει να ειναι καλος και ισως ενας δερματολογος , αντι για γυναικολογος να σε βοηθουσε περισσοτερο. Υπαρχει θεραπεια, μην απογοητευεσαι, αλλα πρωτα πρεπει να βρουν την αιτια.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

εγραψα λαθος,... συγνωμη ... πως το επαθα αυτό!

φυσικά η καλλιέργεια είναι που δείχνει αν εχεις κατι, και αντιβιόργραμμα γίνεται μόνο για να δείς τι αντιβίωση μπορείς να πάρεις για το συγκεκριμένο μικρόβιο που βρέθηκε ΑΝ βρεθεί.

γιατί να μην την επαναλάβεις... ρωτα τον γυναικολογο

υπάρχει περίπτωση κάτι να αλλοίωσε το αποτέλεσμα της πχ

πλύση του κόλπου πριν την εξεταση ή την ημερα πριν με καποιο υγρό πχ πεταντιν (που καποιες λανθασμενα χρησιμοποιούν)ή άλλο υγρό πλύσεων του εμπορίου ?

εγω λεω επανέλαβε την καλλιέργεια, (που θα δείξει αν υπάρχουν μικρόβια ή μύκητες)

και κανονικά θα πρέπει να κάνουν και καλλιέργεια κάπως στο φίλο σου.

αν ντρέπεσαι και εάν θες να τον πείσεις να σου την συστήσει ή να την γράψει απευθείας πες απλώς αυτό ότι δεν ήξερες οτι πρέπει να μην κάνεις πλύση του κόλπου πριν την καλλιέργεια, και καλά.

για τον φίλο σου

υπαρχουν μικρόβια που στο πέος του άντρα , δεν φαίνονται και δεν του προκαλούν πρόβλημα και εάν το έχει αυτός συνέχεια στο ξανακολλάει.

κανονικά πρέπει και οι δύο να κάνετε καλλιέργεια .....

δες πρωτα τι θα δειξει κ η δευτερη. μια επαλήθευση πάντα χρειάζεται εάν δεν ξέρεις τι φταιει.

και μετά, βλέπεις παραπέρα να εξετάσεις άλλους παράγοντες.

φυτικά σκευάσματα για τον κόλπο έχεις δοκιμάσει ποτέ? κάνεις γενικά πλύσεις του κόλπου (γιατί δεν κάνει κανονικά και πολλοί κάνουν μεγάλη χρήση αλλάζοντας την χημεία του κόλπου)

στο εξωτερικό επίσης το είχα ψάξει, κάνουν πλύσεις με μηλόξιδο (apple cider).

Επαναφέρει το υγιεινό όξινο περιβάλλον του κόλπου. το δοκίμασα στην εγκυμοσύνη και βοήθησε, το συστησε και η μαία μου.

• 1 month later...

belleblue, πώς γίνονται οι κολπικές πλύσεις και ποσο συχνα? Δεν έχω βρει ακόμα λύση γιατι έμπλεξα με διαφορα επειγοντα οικογενειακα θεματα, αλλά μεσα στη βδομαδα θα παω σε μικροβιολογο γνωστο μου με το φιλο μου, και θα του πουμε να μας κανει απο κοινου καλλιεργειες κρινοντας εκεινος τι χρειαζεται καλυτερα. Μετα, εχοντας στο χερι της καλλιεργειες κ τ αποτελεσματα, ψαχνουμε για καποιο γυναικολογο σε Πατρα γιατι απο Ηλεια που μενουμε τους εξαντλησαμε ολους χωρις να βρουμε λυση ασε που εχουμε γινει λιγο νουμερο πηγαινοντας ξανα κ ξανα στο γυναικολογο μου κ ρωτωντας τα ιδια για φαγουρες χωρις να μου βρισκει αιτια, κ θεωρει οτι ειναι στο μυαλο μου ειτε οτι ειναι ψυχογενες (επειδη εκ φυσεως ειμαι κ ατομο αγχωδες πανω απ το κανονικο).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...