Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντίδραση στο διάβασμα

Recommended Posts

Ο γιος μου πηγαίνει στην 4η Δημοτικού και από φετος διαπιστώνουμε πολλά νεύρα γενικά και μία έντονη αντίδραση στο διάβασμα αρκετές μέρες. Του τύπου πετάω κάτω τα βιβλία και τσιρίζω σα δίχρονο!

Είναι πολύ καλός μαθητής, δε χρειάζεται βοήθεια στο διάβασμα, και αν πειστεί να στρωσει τον ποπό, τα καταφέρνει μία χαρά. Το θέμα είναι ότι μία-δύο φορές τη βδομάδα, παίρνει ένα δίωρο η όλη ιστορία, όπου 30-40 λεπτά είναι το διάβασμα, και το υπόλοιπο η προσπάθεια να μη διαβάσει!

'Εχει την ίδια δασκάλα με πέρσυ, την οποία συμπαθεί. Η διαφορά είναι ότι λόγω αλλαγών στα σχολεία της περιοχής, έχασε φέτος τους μισούς συμμαθητες του, μεταξύ των οποίων και τους 3 κολλητους του :( Αν και το ήξερε για τους 2 απο πέρσι, το έφερε βαρέως και για τον 3ο, το έμαθε τη μέρα πριν τον αγιασμό. Επίσης ήταν και μία παρέα που ήταν πολύ δεμένη και ήταν γενικά παιδιά ώριμα, και γενικά καλοί μαθητές, ενώ τα αγόρια που έμειναν φέτος στο τμήμα (είναι ένα πολύ μικρό τμήμα, λίγα παιδιά) ετυχε να είναι οι πιο κακοί μαθητές, με αγάπη βασικά για το ποδόσφαιρο και τις ταινίες περιπέτειας/βίας. Συν ότι φέτος με τις νέες παρέες έχουμε εμπλουτίσει το λεξιλόγιό μας σε βρισιές! Προφανώς δεν είναι κακά παιδιά, απλά αρκετα διαφορετικό στυλ από όσα έκανε ο μικρός παρέα ως τώρα και όσο να' ναι ήταν δύσκολη η προσαρμογή.

Φαντάζομαι ότι τα γεγονότα έχουν κάποια σχέση, αλλά δε βλέπω να ηρεμεί αν και πέρασε τόσος καιρός. Στο σχολείο είναι καλός από ό,τι μαθαίνω, ίσως λίγο πιο αφηρημένος. Και χαίρεται να επιβραβεύεται ο κόπος του. Είναι κοινωνικό παιδί, κάνει παρέα και με τους συμμαθητές του φέτος, και συνεχίζει να έχει επαφή και με τους παλιούς του φίλους, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο κανονίζουμε να δούμε κάποιον.

Αλλά βλέπω γενικά πολλά νεύρα. Που νομίζω ότι κυρίως τα ξεσπά στη μελέτη. Καμία ιδέα;

Διαφημίσεις

Αλλά βλέπω γενικά πολλά νεύρα. Που νομίζω ότι κυρίως τα ξεσπά στη μελέτη. Καμία ιδέα;

Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σχολείο με συμμαθητές του; Εννοώ ότι ασχέτως εάν είναι καλοί ή κακοί μαθητές, μήπως υπάρχει κάποιο παιδί/παιδιά που μπορεί να τον ενοχλούν, κοροιδεύουν οτιδήποτε; Και να ξεσπάει στο σπίτι;

Προσπάθησε να του εκμαιεύσεις εάν συμβαίνει κάτι ή αν τον απασχολεί κάτι...

Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο σχολείο με συμμαθητές του; Εννοώ ότι ασχέτως εάν είναι καλοί ή κακοί μαθητές, μήπως υπάρχει κάποιο παιδί/παιδιά που μπορεί να τον ενοχλούν, κοροιδεύουν οτιδήποτε; Και να ξεσπάει στο σπίτι;

Προσπάθησε να του εκμαιεύσεις εάν συμβαίνει κάτι ή αν τον απασχολεί κάτι...

Εχουμε μιλήσει πάρα πολύ και επιμένει ότι ιδέα δεν εχει γιατί είναι θυμωμένος.

Στο σχολείο δεν καταλαβαίνω να συμβαίνει κάτι, πέρα του ότι δεν πολυταιριάζει και τόσο με τα παιδιά που έχουν μείνει, μιας και έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αλλα βλέπω και ότι τον καλούν στο σπίτι και αυτος εχει καλέσει καποια παιδάκια, και δεν καταλαβαίνω να υπάρχει κάποιο παράπονο. Και με τη δασκάλα που το έχω συζητήσει, και αυτή βλέπει ότι είναι πολύ δημοφιλής.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, γιατί εχω συναντήσει τέτοια σενάρια με τη μεγάλη μου κόρη, είναι μήπως θεωρεί ότι δεν είναι "cool" να διαβάζει, μιας και το τρέχον γκρουπ δεν είναι γενικά της μελέτης. Έχω παράδειγμα με φίλο της κόρης μου που κρύβει τους βαθμούς του και λέει χαμηλότερους για να μη τον κοροϊδέψουν οι φιλοι του.

Εχουμε μιλήσει πάρα πολύ και επιμένει ότι ιδέα δεν εχει γιατί είναι θυμωμένος.

Μην τον ρωτάς ευθέως. Προσπάθησε να του το εκμαιεύσεις με έμμεσο τρόπο... Όχι μόνο σε σχέση με το σχολείο. Μπορεί να τον απασχολεί και κάτι τελείως διαφορετικό... Έχω καταλήξει και εγώ με τα δικά μου παιδιά, πως όταν παρουσιάζουν διαφορετικό χαρακτήρα από ότι συνηθίζουν είναι αγχωμένα με κάτι... Πολλές φορές δεν συνειδητοποιούν και τα ίδια πως αυτό το κάτι μπορεί να τα επηρεάζει τόσο.

Και βέβαια μεγάλο ρόλο παίζουν και οι παρέες. Ίσως να μιμείται και κάποιον φίλο του.

Διαφημίσεις

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, γιατί εχω συναντήσει τέτοια σενάρια με τη μεγάλη μου κόρη, είναι μήπως θεωρεί ότι δεν είναι "cool" να διαβάζει, μιας και το τρέχον γκρουπ δεν είναι γενικά της μελέτης. Έχω παράδειγμα με φίλο της κόρης μου που κρύβει τους βαθμούς του και λέει χαμηλότερους για να μη τον κοροϊδέψουν οι φιλοι του.

Ναι και αυτό παίζει, στα πλαίσια της "κοροιδίας" που σου είπα πριν.

Πες του "έμμεσα" ότι εκείνοι που δεν τα καταφέρνουν σε κάτι, πολλές φορές το παίζουν υπεράνω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...