Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μωρό 9-10 μηνών κ ώρες ξύπνιου -προγράμμα

Mummyof2

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!!

Ήθελα να ρωτήσω πληροφοριακά πόσες ώρες μπορούν να μείνουν τα μωράκια σας ξύπνια σε αυτη την ηλικία;!;

Τι προγράμμα φαγητού και ύπνου εχετε;

Οποία μανούλα θελει κ εχει χρονο ας γράψει εδω αλλα ας αφορά αυτη την ηλικία γιατι όσο έψαξα στη φόρουμ δε βρήκα κατι ανάλογο.

;)

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια!!

Ήθελα να ρωτήσω πληροφοριακά πόσες ώρες μπορούν να μείνουν τα μωράκια σας ξύπνια σε αυτη την ηλικία;!;

Τι προγράμμα φαγητού και ύπνου εχετε;

Οποία μανούλα θελει κ εχει χρονο ας γράψει εδω αλλα ας αφορά αυτη την ηλικία γιατι όσο έψαξα στη φόρουμ δε βρήκα κατι ανάλογο.

;)

Επειδη θυμαμαι αν κ περασε ενα χρονος θα τα γραψω.ηταν κ καλοκαιρι οποτε ηταν αρκετα γεματη η μερα μας.επισης μεναμε στο εξοχικο.

Ξυπνουσε καπου 8-9θηλαζε κ ξεκινουσαμε για παραλια.καθοταν συνεχεια κατω απο την ομπρελα στην ξαπλωστρα,θαλασσα μπαιναμε μισαωρακι το πολυ κατα τις 11,12φευγαμε.στην παραλια ετρωγε φρουτα.σε εκεινη τη φαση εκοψε τα αλεσμενα κ ετρωγε περιπου ενα ροδακινο.θηλαζε κ κοιμοταν στην ξαπλωστρα.

Σπιτι καναμε μπανιο,προσπαθουσαμε να φαμε φαγητο αλλα δ δεχοταν τπτ με κουταλι.οποτε κατα βαση ζυμαρικα,κομματια λαχανικων κ κεφτεδακια.θηλαζε κ κοιμοταν ενα διωρο.το απογευμα ειχαμε ξεκινησει τριτο γευμα τραχανα,ψωμακι,παλι λαχανικα,γιαουρτι-αυγο δ ετρωγε.ουτε κρεμες.βολτα κατα τις 8.υπνος κατα τις 11.8-10θηλασμοι το 24ωρο.συνολικες ωρες υπνου 13περιπου.εμενε ξυπνια μαξιμουμ 5ωρες.αλλα γενικα δ την ελεγες ποτε παιδακι του υπνου.επισης ο βραδυνος υπνος δ ηταν συνεχομενος.9μηνων ξεκινησαν τα δοντια κ μπουσουλησε.10εκανε βηματα πιανομενη

Εμένα ειναι τωρα 9 μηνων..όποτε ξυπνάει γύρω στις 07:30 άντε 08:00 ( αν εχει κανει κακό βραδινό υπνο 06:30-07:00 ξυπνάει) πίνει γάλα,παίζουμε ακούμε μουσική τραγουδάει μπλαμπλαδιζει πολυ μπουσουλάει σκαρφαλώνει 10:00 τρώμε τη φρουτοκρεμα και κατα τις 10:30 με 11 παρά κοιμαται ανάλογα τα κέφια της 45' έως 1,5 ωρα. Μετα βολτα στα μαγαζιά ή στις κούνιες γυρνάμε κατα τις 13:30 και στις 14:00 τρώει μεσημεριανο. Κατα τις 15:00 και ανάλογα τι ωρα ξυπνησε προηγουμένως κοιμαται για μεσημέρι αναλόγως πόση ωρα κοιμήθηκε πριν. Απο 1 ωρα 2 ώρες αν και άμα ξυπνήσει νωρίτερα κάθομαι μαζι της μήπως κοιμηθεί λιγο ακόμα και χαλαρώνουμε. Μετα κατα τις 17:00 με 17:30 κρεμούλα ή γιαούρτι και παίζουμε ή βγαίνουμε βολτα πάλι!! Κατα τις 20:00 κάνουμε μπάνιο και 20:30 μπαίνουμε στο δωμάτιο για γάλα κ ύπνο.

Συνολικά κοιμαται γύρω στις 13 ώρες και παλι ανάλογα .. Τα βραδιά της ειναι ψιλό καλά εκτός απο κάποιες περιπτώσεις όπου κατι την ενοχλεί. Δε ζητάει φαγητο το βραδυ. Ξύπνια μπορει να μείνει και 4 ώρες αλλα στις 3,5 προσπαθώ να τη βάζω για υπνο.

Λογικά απο εδω και πέρα θα κάθεται παραπάνω ξύπνια!!!

Να χαίρεστε τα μωρουλίνια σας !

Εμενα φαντασου απο το χρονο μου εκοψε το δεκατιανο υπνο κ φετος λιγο πριν τα 2κ το μεσημεριανο αλλα κοιμαται πολυ καλυτερα το βραδυ.

Αυτός ο δεκατιανος μου δένει τα χέρια. Περιμένω να κοπεί!! Δε κοιμαται άλλου πάρα μόνο κούνια όποτε είμαστε πάντα στο σπίτι. Δηλαδη μέσα στην ημέρα δε κοιμαται καθόλου;

Διαφημίσεις

Κ ομως..ηταν τοσο πιο ηρεμη οταν κοιμοταν δεκατιανο.μετα το χρονο μπορει να κοιμοταν λιγο στην επιστροφη απο τη βολτα η ανδ βγαιναμε πρωι.

Σκεψου οτι μετακομισαμε σε νεο σπιτι εδω κ 2-2,5μηνες κ εχει κοιμηθει μεσημερι 3-4φορες.ξυπνια απο τις 8-8!κ δ καθεται δευτερολεπτο..μερικες φορες ομως που μπορει να κουραστει πολυ πχ αν επαιζε με τον ξαδερφο της ριχνει 15ωρο βραδυνο:P

Κ ομως..ηταν τοσο πιο ηρεμη οταν κοιμοταν δεκατιανο.μετα το χρονο μπορει να κοιμοταν λιγο στην επιστροφη απο τη βολτα η ανδ βγαιναμε πρωι.

Σκεψου οτι μετακομισαμε σε νεο σπιτι εδω κ 2-2,5μηνες κ εχει κοιμηθει μεσημερι 3-4φορες.ξυπνια απο τις 8-8!κ δ καθεται δευτερολεπτο..μερικες φορες ομως που μπορει να κουραστει πολυ πχ αν επαιζε με τον ξαδερφο της ριχνει 15ωρο βραδυνο:P

Άμα αναπληρώνει το βράδυ τις ώρες που πρεπει τότε ξέρει εκείνη τι κανει!!

Πάντως το μεσημεράκι καλα ειναι να κοιμούνται λιγο να ξεκουραζόμαστε κ εμείς!

Στο νέο σπίτι προσαρμοστεικε!;

Αλλάζουμε και εμείς σε λίγους μήνες και το εχω ένα άγχος :)

Μακαρι να ξαπλωνε απλα στον καναπε..μαλλον θεωρει τον υπνο χαμενο χρονο οπως κ πολλα παιδακια.ουτε εγω κοιμομουν μερα.ισως οταν αρχισει σχολειο..

Παρα πολυ καλα πηγε η μετακομιση αλλα γενικα ειναι παρα πολυ ευπροσαρμοστη.κανουμε αρκετα ταξιδια κ ποτε δ ειχε θεμα.εσενα που ειναι κ πιο μικρη δ νομιζω να δυσκολευτει.αλλα αφου πχ κοιμαται μονο στην κουνια καντε το παιδικο ολοιδιο με τωρα!

Ακομη κ ο ανηψιος μου που δ του αρεζαν τα ταξιδια κ οποτε ερχοταν εκανε 1-2μερες να συνελθει,στο νεο τους σπιτι προσαρμοστηκε πολυ καλα.παρολο που εφυγε απο το δωματιο των γονιων κ πηγε στο παιδικο στην κουνια.15μηνων

Εμεις φαντασου κοιμομασταν μαζι 2χρονια ιδιο δωματιο κ πολλες φορες κ κρεβατι.κ παρολο που εχει πολλες αλλαγες μαζεμενες κ με την αφιξη του αδερφου,αποθηλασε μονη κ εδω κ ενα μηνα κοιμαται στο παιδικο σε μονο κρεβατι

Γεια σου, euoulinitsa, κι εδώ!

Λοιπόν, 9,5 μηνών εμείς τώρα και παιδιά που βαριόμαστε τον ύπνο και εκστασιαζόμαστε πολύ με τις εξόδους και το οτιδήποτε δεν σχετίζεται με ύπνο. Μου έκοψε και τον 2ο υπνάκο πια και κοιμάται μόνο μεσημέρι 1,5 με 2 ώρες.

Ξυπνάει 6.30 :rolleyes: θηλάζει, παίζουμε, πάμε στον παππού και στη γιαγιά

8.30 θα φάει μισή μπανάνα σε κομμάτι

10 θα φάει ψωμάκι με τυρί ή κανένα κριτσίνι ή 1 αυγό (τα 2/3 τρώει περίπου)

11 φεύγουμε βόλτα και γυρνάμε 12.30 ή και 13.00

13.00 τρώμε μεσημεριανό και κοιμάται μέχρι τις 15.00

15.00 μέχρι 19.00 παίζουμε, έρχονται παρέες σπίτι ή πάμε και βόλτα ή σε μουσικοκινητικό παιχνίδι

(στις 4 θα φάει γιαουρτάκι και στις 6.00 βραδινό ό,τι και το μεσημέρι ή ψαράκι σε κομμάτια ή λαχανικά βραστά)

19.30 γαλατάκι και αμέσως σβήνουν τα ματάκια μας, ούτε ρουτίνα ύπνου ούτε τίποτα.

Αυτά τα άρχισε εδώ και 1 μήνα περίπου, παλιά είχαμε ρουτίνα ύπνου και κοιμόταν στις 8, τώρα δεν αντέχει καθόλου! Μόνος καθιέρωσε το προγραμματάκι και όσες προσπάθειες κι αν έκανα να του μεταθέσω λίγο αργότερα την ώρα ύπνου για να ξυπνάει αργότερα δεν καρποφόρησαν, οπότε κοιμάμαι κι εγώ στις 22 για να έχω δυνάμεις.

Οπότε στην απάντησή σου ο δικός μου αντέχει και 6-7 ώρες το πρωί μέχρι το μεσημέρι, αλλά το απόγευμα στις 4 ώρες και μετά από τόσο παιχνίδι σβήνει και δεν τον κρατάς με τίποτα! Το βράδυ ξυπνάει 2 φορές για θηλασμό.

GCqDp3.png qpsdp2.png

Εμένα ειναι τωρα 9 μηνων..όποτε ξυπνάει γύρω στις 07:30 άντε 08:00 ( αν εχει κανει κακό βραδινό υπνο 06:30-07:00 ξυπνάει) πίνει γάλα,παίζουμε ακούμε μουσική τραγουδάει μπλαμπλαδιζει πολυ μπουσουλάει σκαρφαλώνει 10:00 τρώμε τη φρουτοκρεμα και κατα τις 10:30 με 11 παρά κοιμαται ανάλογα τα κέφια της 45' έως 1,5 ωρα. Μετα βολτα στα μαγαζιά ή στις κούνιες γυρνάμε κατα τις 13:30 και στις 14:00 τρώει μεσημεριανο. Κατα τις 15:00 και ανάλογα τι ωρα ξυπνησε προηγουμένως κοιμαται για μεσημέρι αναλόγως πόση ωρα κοιμήθηκε πριν. Απο 1 ωρα 2 ώρες αν και άμα ξυπνήσει νωρίτερα κάθομαι μαζι της μήπως κοιμηθεί λιγο ακόμα και χαλαρώνουμε. Μετα κατα τις 17:00 με 17:30 κρεμούλα ή γιαούρτι και παίζουμε ή βγαίνουμε βολτα πάλι!! Κατα τις 20:00 κάνουμε μπάνιο και 20:30 μπαίνουμε στο δωμάτιο για γάλα κ ύπνο.

Συνολικά κοιμαται γύρω στις 13 ώρες και παλι ανάλογα .. Τα βραδιά της ειναι ψιλό καλά εκτός απο κάποιες περιπτώσεις όπου κατι την ενοχλεί. Δε ζητάει φαγητο το βραδυ. Ξύπνια μπορει να μείνει και 4 ώρες αλλα στις 3,5 προσπαθώ να τη βάζω για υπνο.

Λογικά απο εδω και πέρα θα κάθεται παραπάνω ξύπνια!!!

Να χαίρεστε τα μωρουλίνια σας !

Aκριβως το ιδιο προγραμμα φαγητου και υπνου εχουμε και εμεις, 9 μηνων.

Διαφημίσεις

Κι εμείς περίιιιπου κάπως έτσι είμασταν euoulinitsa (το κατά δύναμιν βέβαια, διότι με τρίδυμα κάποιες φορές είναι λίγο θέμα ο προγραμματισμός)

Γεια σου, euoulinitsa, κι εδώ!

Λοιπόν, 9,5 μηνών εμείς τώρα και παιδιά που βαριόμαστε τον ύπνο και εκστασιαζόμαστε πολύ με τις εξόδους και το οτιδήποτε δεν σχετίζεται με ύπνο. Μου έκοψε και τον 2ο υπνάκο πια και κοιμάται μόνο μεσημέρι 1,5 με 2 ώρες.

Ξυπνάει 6.30 :rolleyes: θηλάζει, παίζουμε, πάμε στον παππού και στη γιαγιά

8.30 θα φάει μισή μπανάνα σε κομμάτι

10 θα φάει ψωμάκι με τυρί ή κανένα κριτσίνι ή 1 αυγό (τα 2/3 τρώει περίπου)

11 φεύγουμε βόλτα και γυρνάμε 12.30 ή και 13.00

13.00 τρώμε μεσημεριανό και κοιμάται μέχρι τις 15.00

15.00 μέχρι 19.00 παίζουμε, έρχονται παρέες σπίτι ή πάμε και βόλτα ή σε μουσικοκινητικό παιχνίδι

(στις 4 θα φάει γιαουρτάκι και στις 6.00 βραδινό ό,τι και το μεσημέρι ή ψαράκι σε κομμάτια ή λαχανικά βραστά)

19.30 γαλατάκι και αμέσως σβήνουν τα ματάκια μας, ούτε ρουτίνα ύπνου ούτε τίποτα.

Αυτά τα άρχισε εδώ και 1 μήνα περίπου, παλιά είχαμε ρουτίνα ύπνου και κοιμόταν στις 8, τώρα δεν αντέχει καθόλου! Μόνος καθιέρωσε το προγραμματάκι και όσες προσπάθειες κι αν έκανα να του μεταθέσω λίγο αργότερα την ώρα ύπνου για να ξυπνάει αργότερα δεν καρποφόρησαν, οπότε κοιμάμαι κι εγώ στις 22 για να έχω δυνάμεις.

Οπότε στην απάντησή σου ο δικός μου αντέχει και 6-7 ώρες το πρωί μέχρι το μεσημέρι, αλλά το απόγευμα στις 4 ώρες και μετά από τόσο παιχνίδι σβήνει και δεν τον κρατάς με τίποτα! Το βράδυ ξυπνάει 2 φορές για θηλασμό.

Πωπωωωω πως αντέχει βρε!!

Μπραβο του!!

Μόνος του έκοψε τον ενδιάμεσο πρωινό;;

Εμένα το ζητάει να κοιμηθεί κατα τις 11 παρα μετα τη φρουτοκρεμα!!

Να σου πω την αλήθεια δε περιμένω να δω τη νύστα απλα μετα απο κάποιες ώρες αφύπνιση στην παω σρο δωμάτιο της τη βάζω πάνω σε ένα μαξιλάρι στα πόδια μου και κοιμαται μετα τη παω στη κούνια.

Μαρεσει η διατροφή σας!!!!!

Δε φοβάσαι με τα κομματάκια; Και εγω εχω αρχίσει να της δίνω λιγο ψωμάκι ή κανά μπισκοτάκι να μασουλάει!!

Πιςτευω πάντως οτι ένα 4 ωρο σε αυτη την ηλικία το αντέχουν ξύπνια χώρος γκρίνια.

Aκριβως το ιδιο προγραμμα φαγητου και υπνου εχουμε και εμεις, 9 μηνων.

:)))

Κ εμείς έτσι το μόνο που προσαρμόζω πάντα τον υπνο ανάλογα με τον προηγούμενο υπνο χωρις να ξεφεύγω πολυ απο τις ώρες!!!

Φιλια

Πωπωωωω πως αντέχει βρε!!

Μπραβο του!!

Μόνος του έκοψε τον ενδιάμεσο πρωινό;;

Εμένα το ζητάει να κοιμηθεί κατα τις 11 παρα μετα τη φρουτοκρεμα!!

Να σου πω την αλήθεια δε περιμένω να δω τη νύστα απλα μετα απο κάποιες ώρες αφύπνιση στην παω σρο δωμάτιο της τη βάζω πάνω σε ένα μαξιλάρι στα πόδια μου και κοιμαται μετα τη παω στη κούνια.

Μαρεσει η διατροφή σας!!!!!

Δε φοβάσαι με τα κομματάκια; Και εγω εχω αρχίσει να της δίνω λιγο ψωμάκι ή κανά μπισκοτάκι να μασουλάει!!

Πιςτευω πάντως οτι ένα 4 ωρο σε αυτη την ηλικία το αντέχουν ξύπνια χώρος γκρίνια.

Nαι, μόνος του! Εγώ δεν διανοούμουν τόσο νωρίς ότι θα κοπεί, εκείνη την ώρα μαγείρευα, έπινα το καφεδάκι μου κι έπαιρνα μια ανάσα! Τώρα περιμένω το μεσημέρι και μετράω τις ώρες, ατέλειωτο παιχνίδι!

Καλά, εμένα ούτε λόγος να κάτσει αγκαλίτσα τόσην ώρα, στα πόδια μου ήσυχος; χαχαχαχα! Μέχρι 3 μηνών ήταν αυτά! Τώρα θέλει αγκαλιά κάθε τρεις και λίγο, αλλά μόνο για μισό δευτερόλεπτο και μετά πάλι κάτω. Αυτό κάνω όλη μέρα, πάνω κάτω! Γι' αυτό τον κάνω γύρα σε όλες τις παιδικές χαρές της περιοχής, σε μια καλή μέρα πάμε σε 3, χαχαχα, έτσι περνάμε ευχάριστα κι οι δυο, βλέπει γατάκια, περιστέρια, σκυλάκια, παιδάκια και χορταίνει την περιέργειά του! Μέσα είναι σαν ταυράκι.

Τα κομματάκια, όχι, δεν τα φοβάμαι, αν ενημερωθείς λίγο σχετικά με baby led weaning θα ξέρεις τι πρέπει να προσέχεις. Εμείς κομμάτια τρώγαμε παράλληλα με τα αλεσμένα από τότε που εισάγαμε τις στερεές. Οπότε είναι εξοικειωμένος.

Γκρίνια ευτυχώς δεν έχει εμένα, απλώς πολλή πολλή ενέργεια. Πάντως με άλλες μαμάδες που μιλάω μου λένε ότι τον 2ο ύπνο τα περισσότερα τον κόβουν μετά το έτος. Οπότε έχετε ακόμα χρόνο! Εμένα μάλλον είναι περίπτωση το ταυράκι μου!

GCqDp3.png qpsdp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμείς είμαστε σχεδόν 9 μηνών.Ξυπνάει γυρω στις 8 και μέχρι τις 13 συνήθως θα ξανακοιμηθεί για καμια ωρίτσα.11 τρώει το φρούτο ή βρωμη και μετά 14-14.30 φαγητό και 15-16 κοιμόμαστε μαζί 1-2 ωρες.Το απόγευμα γύρω στις 19-19.30 τρώει φρούτο ή γιαούρτι.Εννοείται στα ενδιάμεσα δεν σταματάει το παιχνίδι, το μπουσούλημα και το περπάτημα πιάνοντας τα έπιπλα.Το βράδυ γύρω στις 9 συνήθως τον κοιμίζω και το βράδυ ξυπνάει ακόμη 3-5 φορές και θηλάζει.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...