Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αιμοραγία λόγω χαμηλού πλακούντα.

Evi_nkl

Recommended Posts

Καλησπερα σας. Ειμαι νεο μελος, αν και διαβαζω το forum απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου. Αυριο κλεινω 17 εβδομαδες εγκυμοσυνης. Χτες το πρωι καθως ξυπνησα και πηγα στο μπανιο, ειδα οτι ειχα αιμοραγια. Ηταν οπως την πρωτη μερα της περιοδου, που μας ερχεται το αιμα το πρωι. Μονο που δεν ηταν κοκκινο, αλλα πολυ σκουρο βυσσινι. Κατατρομαξα. Νομισα οτι εχασα το μπεμπη μου. Ειχα μια παλινδρομη στην αρχη του καλοκαιριου και ηταν πολυ ασχημη εμπειρια ψυχολογικα. Φοβηθηκα οτι ξαναζουσα το ιδιο πραγμα. Πηγα αμεσως στο γιατρο μου και μου ειπε οτι ο πλακουντας μου ειναι χαμηλα κι οτι λογω κουρασης η καποιας κινησης που εκανα προκληθηκε αυτη η αιμοραγια. Μου ειπε να μεινω δυο μερες στο κρεβατι κι απο δω και περα να ειμαι εντελως ξεκουραστη και πολυ προσεχτικη. Σημερα ομως μου συνεβη το ιδιο ακριβως πραγμα. Η αιμοραγια ηταν μικροτερη, αλλα συνεβη. Να ανησυχησω; Μεχρι τωρα πηγαιναν ολα τελεια στην εγκυμοσυνη μου, κι ημουν ησυχη. Γιατι τωρα αυτο; Εχει συμβει σε καποια αλλη και αν ναι ηταν περαστικο;

Διαφημίσεις

Γεια σου και με το καλό το μωράκι σου!

Είχα χαμηλό πλακούντα στην 4η εγκυμοσύνη μου. Ήταν επιπωματικός. Ο δικός σου πώς έχει χαρακτηρισθεί;

Δεν σε είχε προιδεάσει ο γιατρός σου; μου κάνει εντύπωση. Θελει πολύ ξεκούραση και ίσως ξάπλα, ανάλογα με την περίπτωση. Καθόλου βάρη. Αλλά φυσικά ο γιατρός σου οφείλει να σε ενημερώσει καλύτερα από όλους.

Εγώ αιμορράγησα την 24η βδομάδα και έκανα εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο όπου παρέμεινα κλινήρης μέχρι και την 34η βδ όταν και γέννησα με καισαρική λόγω επιπωματικού πλακούντα.

Αλλά και πάλι λέω ότι υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις χαμηλού πλακούντα.

Πήγαινε να δεις τον γιατρό σου από κοντά και μάθε τι πλακούντα έχεις ακριβώς: Πρόσθιο; οπίσθιο; επιπωματικο;παραχείλιο; επιχείλιο; αν θες μπορείς να γκουγκλάρεις τα είδη πλακούντα για να δεις βαθμό σοβαρότητας της κατάστασης.

Μην το πάρεις πάντως αψήφιστα. Καλύτερα να προσέχεις για να έχεις.

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Vasdeli ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Λυπαμαι για την ασχημη εμπειρια σου, εδω εγω δυο μερες στο κρεβατι κι αισθανομαι απαισια. Φανταζομαι τι περασες εσυ, αλλα τουλαχιστον γεννησες το μωρακι σου κι ολα πηγαν καλα. Ο γιατρος δεν ηθελε να μου πει ακομα λεπτομεριες, γιατι πιστευει οτι μεχρι τη Β επιπεδου θα εχει ανεβει ο πλακουντας, οποτε μου ειπε προς το παρον μονο ξεκουραση. Απο οτι ειδα στον υπερηχο και το συγκρινα με εικονες που βρηκα στο ιντερνετ ο πλακουντας πρεπει να ειναι παραχειλιος. Δεν φραζει την εξοδο, αλλα οπως τον ειδα βγαινει παρακατω απο αυτην.

Ναι, μέχρι τη β' επιπέδου υπάρχει πιθανότητα να ανέβει. Πράγμα που σε μένα δεν έγινε...εύχομαι σε σένα να γίνει για να μην παραταθεί η αγωνία σου. Να μην σηκώνεις ΚΑΘΟΛΟΥ βάρη. Πρόσεχε.

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Καλησπερα σας. Ειμαι νεο μελος, αν και διαβαζω το forum απο την αρχη της εγκυμοσυνης μου. Αυριο κλεινω 17 εβδομαδες εγκυμοσυνης. Χτες το πρωι καθως ξυπνησα και πηγα στο μπανιο, ειδα οτι ειχα αιμοραγια. Ηταν οπως την πρωτη μερα της περιοδου, που μας ερχεται το αιμα το πρωι. Μονο που δεν ηταν κοκκινο, αλλα πολυ σκουρο βυσσινι. Κατατρομαξα. Νομισα οτι εχασα το μπεμπη μου. Ειχα μια παλινδρομη στην αρχη του καλοκαιριου και ηταν πολυ ασχημη εμπειρια ψυχολογικα. Φοβηθηκα οτι ξαναζουσα το ιδιο πραγμα. Πηγα αμεσως στο γιατρο μου και μου ειπε οτι ο πλακουντας μου ειναι χαμηλα κι οτι λογω κουρασης η καποιας κινησης που εκανα προκληθηκε αυτη η αιμοραγια. Μου ειπε να μεινω δυο μερες στο κρεβατι κι απο δω και περα να ειμαι εντελως ξεκουραστη και πολυ προσεχτικη. Σημερα ομως μου συνεβη το ιδιο ακριβως πραγμα. Η αιμοραγια ηταν μικροτερη, αλλα συνεβη. Να ανησυχησω; Μεχρι τωρα πηγαιναν ολα τελεια στην εγκυμοσυνη μου, κι ημουν ησυχη. Γιατι τωρα αυτο; Εχει συμβει σε καποια αλλη και αν ναι ηταν περαστικο;

Φιλη μου ποια θεση εχει τελικα ο πλακουντασ σου?στην πρωτη μου ηταν επιχειλιοσ και δυστυχως δεν ανεβηκε..αλλα γεννησα μια χαρα...χωρισ αιμοραγιες..παρα μονο με φοβο...Στην δευτερη εγκυμοσυνη ηταν παλι χαμηλα ααπο την αρχη...αλλα ευτυχως στη β επιπεδου ειχε ανεβει...και δεν υπηρχε προβλημα...μην ανησυχεις..-πλεον εχει γινει της μοδας ο χαμηλος πλακουντας και παντου τον ακουω....φιλια

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...