Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

8 μηνών δε μπαμπαλίζει

Recommended Posts

Καλησπέρα! Ο μικρός μου είναι 8 μηνων και δε μπαμπαλίζει. Πήγαμε στην παιδίατρο και κατά τα άλλα η ανάπτυξή του είναι φυσιολογική, όμως - ενώ θα έπρεπε - το παιδί δε μπαμπαλίζει. Είναι χαμογελαστός, κοινωνικός, παίζει παιχνίδια κουκου-τα, απολαμβάνει τις αγκαλιές και ανταποκρινεται σε χαμόγελα, αλλά με ανησυχεί αυτή η καθυστέρηση καθώς έχουμε στο οικογενειακό περιβάλλον περίπτωση αυτισμού. Να σημειωθεί ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει με ήχους όπως "ε", "α", "ου" και όταν είναι πολύ ευχαριστημένος ή θέλει να μας τραβήξει την προσοχή τσιρίζει. Σήμερα μάλιστα νομίζω (ή θέλω να νομίζω??) ότι είπε μια δυο φορές "τα". Κάτι τελευταίο, χτυπάει το χέρι του ή τα παιχνιδια του ρυθμικά πάνω στο καρότσι ή το χέρι μου όταν αρχίζει να βαριέται. Πιστεύετε ότι είναι υπερβολική η ανησυχία μου? Είχε κανείς περίεργη περίπτωση και, αν ναι, πως κατέληξε??

Διαφημίσεις

Καλησπερα. Θα σε συμβουλευα να επισκεφθεις εναν αναπτυξιολογο να δει το μωρο και να συζητησεις ολες τις ανησυχιες σου. Η κορη μου μεχρι 11 μηνων ελεγε μονο "α", δεν μπαμπαλιζε καθολου. Τελικα διαγνωστηκε με βαρηκοια. Ζητα εναν ελεγχο ακοης, δεν ειναι επωδυνη εξεταση για το μωρο και πολλες φορες ειναι σωτηρια! Ευχομαι ολα να ειναι καλα!

Εγω απο τη μικρή εμπειρία που έχω πιστεύω οτι ειναι λιγάκι νωρίς για να παει σε αναπτυξιολογο...τουλαχιςτον οχι νωριτερα του έτους...εφοςον κ ο παιδίατρος βρίσκει φυςιολογικη την ανάπτυξη του θα σου πρότεινα να μη βιαστείς..εκτός από αυτο, εχεις παρατηρήσει κάτι άλλο; ανταποκρίνεται-αντιδρά πχ. σε θορύβους( υψηλή ένταση, χαμηλή ένταση); κάθεται στο ποπουδάκι του; στριφογυρίζει στην κούνια του; πιάνει αντικείμενα με τα χέρια του;

jTRQp2.png KPxIp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Η παιδίατρος είπε ότι η ακοή του φαίνεται να είναι πολύ καλή, γυρνάει σε θορύβους για να δει την πηγή ήχου και ακούει το όνομά του και από μακριά. Κάθε μέρα κάνουμε "κουνεβτούλες" (τι κάνεις; είναι νόστιμο το φαγητό σου; πως πέρασες με τη γιαγιά; κλπ) και απαντάει με το δικό του τρόπο (με τα επιφωνήματα που προανέφερα). Βέβαια, θα το ελέγξουμε εκτενέστερα και αυτό.

εκτός από αυτο, εχεις παρατηρήσει κάτι άλλο; ανταποκρίνεται-αντιδρά πχ. σε θορύβους( υψηλή ένταση, χαμηλή ένταση); κάθεται στο ποπουδάκι του; στριφογυρίζει στην κούνια του; πιάνει αντικείμενα με τα χέρια του;

sunrise15 κάνει όσα λες και επίσης στέκεται μόνος του όρθιος αν έχει κάποιο έπιπλο να πιαστεί. Στη στράτα περπατάει να φανταστείς ενώ δεν έχει καλά καλά μπουσουλησει ακόμη.

Όσον αφορά για τον αναπτυξιολογο, το έχω σκεφτεί να πάω αργότερα αν κριθεί απαραίτητο, γιατί και ο γιος μιας φίλης δεν έλεγε τίποτα μέχρι 14 μηνών (ούτε μπαμπά - μαμά) και ο παιδίατρος τους είπε ότι απλά έχει "βολευτεί" στην επικοινωνία με τον τρόπο που είχαν χτίσει, γιατί προλάβαιναν κάθε επιθυμία του πριν την εξηγήσει με λόγια. Θα δούμε.. Ελπίζω να είναι απλά λίγο τεμπελάκος και ο δικός μου...! :lol: :lol:

Konstantia90, εντάξει, είναι μικρούλι ακόμα, δώσε του λίγο χρόνο.

Κι εγώ δε νομίζω να το πήγαινα από τώρα αναπτυξιολόγο (βέβαια, εσύ έχεις την πλήρη εικόνα του παιδιού σου, κι αν είναι να σε "βασανίζει" η ιδέα να το πας). Η κόρη μου είναι 12,5 μηνών, κι αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι ακριβώς πότε άρχισε τα μπα-μπα, ντε-ντα, μα-μα, κλπ, αλλά εκείνο που μου έχει μείνει έντονα στο μυαλό είναι ότι από 6,5-7μηνών που έκατσε μόνη της, μετά "έφυγε". Η ανάπτυξή της και οι μεταβολές ήταν ραγδαίες. Αλλά, σαν συλλαβές νομίζω ότι και η δικιά μου λίγο πιο μετά άρχισε να λέει με μεγαλύτερη σαφήνεια. Μη βιάζεσαι, δεν έχουν όλα τα παιδιά τους ίδιους ρυθμούς

Συζήτησέ το και με τη γιατρό σου πιο επίμονα, να σε καθοδηγήσει.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Ο μικρός μου είναι 8 μηνων και δε μπαμπαλίζει. Πήγαμε στην παιδίατρο και κατά τα άλλα η ανάπτυξή του είναι φυσιολογική, όμως - ενώ θα έπρεπε - το παιδί δε μπαμπαλίζει. Είναι χαμογελαστός, κοινωνικός, παίζει παιχνίδια κουκου-τα, απολαμβάνει τις αγκαλιές και ανταποκρινεται σε χαμόγελα, αλλά με ανησυχεί αυτή η καθυστέρηση καθώς έχουμε στο οικογενειακό περιβάλλον περίπτωση αυτισμού. Να σημειωθεί ότι προσπαθεί να επικοινωνήσει με ήχους όπως "ε", "α", "ου" και όταν είναι πολύ ευχαριστημένος ή θέλει να μας τραβήξει την προσοχή τσιρίζει. Σήμερα μάλιστα νομίζω (ή θέλω να νομίζω??) ότι είπε μια δυο φορές "τα". Κάτι τελευταίο, χτυπάει το χέρι του ή τα παιχνιδια του ρυθμικά πάνω στο καρότσι ή το χέρι μου όταν αρχίζει να βαριέται. Πιστεύετε ότι είναι υπερβολική η ανησυχία μου? Είχε κανείς περίεργη περίπτωση και, αν ναι, πως κατέληξε??

H εννοια του μπαμπαλιζει, απο οτι εχω καταλαβει, ειναι να λεει διαφορες συλλαβουλες οχι απαραιτητα το μπα-μπα . Να επικοινωνει μαζι μας καθε φορα με διαφορετικους ηχους προσπαθωνας να μιλησει.

Η δικη μου ειναι 9 μηνων λεει τα- τα-τα , λα-λα-λα οχι καθαρα το λ, ομως. Λεει συλλαβουλες και προσπαθει να επαναλλαβει λεξουλες χωρις ομως να ακουγονται καθαρα τα συμφωνα.

Ο γιος μου αργησε να μπαμπαλισει, ηταν ομως και προωρος και στα προωρα υπολογιζουμε τη διορθωμενη ηλικια. Ξεκινησε ομως με το κο-κο-κο περιπου 9 μηνων, εαν θυμαμαι καλα! Ειχε πλακα, οταν τα αλλα ελεγαν μπα-μπα, ο δικος μου λελεγε κο-κο-κο!. Το διασκεδαζαμε. Η πρωτη λεξουλα καθαρα ηταν μαμα, μονο μια φορα 11 μηνων και μετα 12 μηνων. Το μπα-μπα-μπα το ελεγε περιπου 12 μηνων .

Σχετικα με ενα κοριτσακι που συμβαδιζαμε στην πραγματικη ηλικια ειχε αργησει να μπαμπαλισει κατα πολυ. Ομως μετα απο 14 μηνες η εξελιξη του στο λογο ηταν εκπληκτικη. Ξεπερασε οχι μονο αυτο, αλλα ολα τα παιδια της ηλικιας του αλλα και τα μεγαλυτερα. Φοβερο λεξιλογιο, συνταξη, σωστους χρονους πριν τα 2. Ακομα και σημερα μας δινουν συγχαρητηρια για το λεξιλογιο του .

Αν κανει οσα λες καμια σχεση με αυτισμο. Βγαλτο απο το μυαλο σου. Μην βασανιζεσαι. Το καθε παιδι εχει την δικη του αναπτυξη.

Επισης παιζει ρολο και εαν δεν εχει γεννηθει τελειομηνο. Τοτε θα του δινεις χρονο τοσες εβοδμαδες οσες του λυπουνε. Αυτο απο την εμπειρια μου με το γιο μου, αλλα και με την κορη μου που η συγκριση με το τελειομηνο διπλα μου στην κλινικη ηταν τεραστια. Παιδι το ενα, εμβρυο το δικο μου .

Ολα καλα ειναι . Θα δεις οτι ουτε μια εβδομαδα δεν θα περασει και θα λεει το τα- τα-τα πιο καθαρα. Και μεσα στον μηνα και αλλες συλλαβουλες.

ΥΓ.

Συμβουλη! Μην το βαζεις σε στρατα. Απαγορευεται. Κανει κακο στις αρθρωσεις και στον σκελετο του. Ρωτησε και τον παιδιατρο σου για επιβεβαιωση. Οποτε περπατησει , μονο του ελευθερο. Ειναι πολυ μικρο για στρατα.

Summer Wine ποσο δίκιο έχεις τελικά! Γεννήθηκε 37 εβδομαδων και ίσως να καθυστέρησε από αυτό.

Σήμερα εκεί που καθόμασταν με τους παππουδες, γκρινιαζε για να φάει. Ε μόλις έφαγε ξαφνικά ξεκίνησε λογοδιάρροια: μπα-ντα-τα-ντα-ντα!!! (Ευτυχισμένη κουκουβαγιομάνα!) :-D :-D :D

Μάλλον υπερέβαλα τελικά, αλλά πραγματικά το περιστατικό που έχουμε στο συγγενικά περιβάλλον είναι από τα πλέον δύσκολα και είχα τρομάξει!

Σας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους για τις απαντήσεις και την υποστήριξη!! <3

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...