Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόντοι loyalty από μεγάλο super market.

Recommended Posts

Δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο. Οι ποντοι μπαινουν κανονικα αν και δεν στηριζομαι σε αυτους καθολου.. Επειδη εχω κοντα μου και αλλες αλυσιδες σουπερμαρκετ, ψωνιζω απ οπου με συμφερει το καθε προιον..

Διαφημίσεις

Η παρεξήγηση λύθηκε! Πήρα τηλεφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών του σούπερ μάρκετ.

Αρκετα ασχοληθηκαμε με του πουλιού το γάλα!! :lol:

Πες μας τι εγινε;

Και σιγα το ποσό που είπαν καποιες κοπελες παρακάτω,προφανώς τα χρήματα για τον καθ ενα έχουν άλλη αξια.Για μένα 6 ευρώ είναι το γάλα της εβδομαδας για τα παιδια μου.

αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι τα 6 ευρώ που νομίζεις ότι κέρδισες, τα έχεις ήδη χιλιοπληρώσει... Δεν είναι πραγματική προσφορά. Είναι διαφήμιση.

Αλήθεια τι παρεξήγηση ήταν τελικά;

Διαφημίσεις

Δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο. Οι ποντοι μπαινουν κανονικα αν και δεν στηριζομαι σε αυτους καθολου.. Επειδη εχω κοντα μου και αλλες αλυσιδες σουπερμαρκετ, ψωνιζω απ οπου με συμφερει το καθε προιον..

Κι εγώ ακριβώς αυτό κανω. Αν πάω να ψωνίσω απ'το συγκεκριμένο σούπερ μόνο και μόνο για τους πόντους, δεν συμφέρει. Εχω κάρτες από 3 διαφορετικά σούπερ. Ψωνίζω τα προϊόντα που με συμφέρουν σε κάθε ένα.

Για παράδειγμα το συγκεκριμένο που λέτε, έχει πολύ ακριβά το γάλα που παίρνουμε. Αν πρόκειται να ψωνίζω από εκεί σώνει και ντε, θα πληρώνω πες 40 λίτρα τον μήνα επί 22 λεπτά ακριβότερο... χμμμμ περίπου 8,80 ευρώ περισσότερα το μήνα ΜΟΝΟ για το γάλα! Γιατί; για τα 6 ευρώ; οχι, ευχαριστώ μου τα έχετε ήδη πάρει!! :rolleyes:

Η 6ευρη επιταγή δεν είναι διαφήμιση , αν ψωνίζεις όντως αυτά που χρειάζεσαι. Ουτε χρειάζεται αγώνας δρόμου για να μαζέψεις τους πόντους. Παρα πολλές φορές σε προιόντα που χρησιμοποιούμε έχει πόντους πολλούς ή λιγότερους.Εχει τύχει επώνυμο απορρυπαντικό με 100 πόντους χωρίς καμία διαφορά στην τιμή.γιατί να μην το πάρω ? αν περιμένεις να μαζέψεις απο τις αγορές κ μόνο (1 πόντος , 3 ευρώ ) όντως δεν συμφέρει.

αλλά όταν έχει προιόντα που ούτως ή αλλως αγοράζουμε σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες κ έξτρα πόντους δεν βλέπω που είναι η κοροιδία

3W24p3.png

Επειδή λέγονται ανακρίβειες και μάλιστα με ύφος βεβαιότητας:

Οι 6ευρες επιταγές δεν είναι απάτη, είναι ένα σύστημα loyalty. Το εκάστοτε κατάστημα επιβραβεύει την επαναλαμβανόμενη αγορά του πελάτη δίνοντας πόντους που τους εξαργυρώνει είτε σε επιταγές (όπως αυτό το super market) είτε με ποσοστά εκπτώσεων ή δωρεάν προϊόντα (όπως κάνουν άλλα καταστήματα).

Οι διαφορές στις τιμές των προϊόντων στα super markets οφείλονται σε πολλούς λόγους, ενδεικτικά μερικοί:

1. Διαφορετικά ποσοστά εκπτώσεων που παίρνει η κάθε αλυσίδα από τον εκάστοτε προμηθευτή. Ο κάθε προμηθευτής κάνει ad hoc συμφωνία με τις αλυσίδες και δίνει παροχές όπως εκπτώσεις, πίστωση κλπ και παίρνει ως αντάλλαγμα προβολές, θέσεις στο ράφι, προωθητικές ενέργειες.

2. Τιμολογιακή πολιτική του super market.

3. Προϊόντα / προσφορές που λειτουργούν ως loss leaders. Αυτό σημαίνει ότι η κάθε αλυσίδα βάζει εν γνώση της κάποια προϊόντα σε πολύ καλή τιμή (καμιά φορά και στο κόστος ή κάτω του κόστους) προκειμένου να προσελκύσει πελάτες που λογικά θα αγοράσουν και άλλα προϊόντα και έτσι θα "απορροφηθεί" η χασούρα και θα βγει κέρδος για το super market.

Τέλος μπράβο σε όσους έχετε το χρόνο και τη διάθεση να κάνετε γύρα στα super market , σίγουρα έχετε κάποιο μηνιαίο όφελος. Όμως αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι εφικτό για όλους, ειδικά για όσους εργάζονται και τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες μας προτιμάμε να τις περνάμε σέρνοντας παιδικό καρότσι και όχι καρότσι του super market... Για εμάς λοιπόν τους υπόλοιπους τα loyalty schemes έχουν κάποιο όφελος και συνεπώς καλώς υπάρχουν...

Τέλος μπράβο σε όσους έχετε το χρόνο και τη διάθεση να κάνετε γύρα στα super market , σίγουρα έχετε κάποιο μηνιαίο όφελος. Όμως αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι εφικτό για όλους, ειδικά για όσους εργάζονται και τις ελάχιστες ελεύθερες ώρες μας προτιμάμε να τις περνάμε σέρνοντας παιδικό καρότσι και όχι καρότσι του super market... Για εμάς λοιπόν τους υπόλοιπους τα loyalty schemes έχουν κάποιο όφελος και συνεπώς καλώς υπάρχουν...

Ευχαριστούμε :cool:

Βασικά έχουμε δύο παιδιά και εργαζόμαστε ώς αργά. Θέλει λίγη εγρήγορση και τα καταφέρνεις. Προσωπικά διαθέτω περίπου 10 λεπτά μέρα παρά μέρα γυρνώντας απ'τη δουλειά στο σπίτι να μπω σε ένα απ'τα σούπερ που έχει αυτά που θα θέλω να πάρω, να τα αρπάξω, να πληρώσω και να φύγω.

Τόσο απλά.

Μετά πάω σπίτι και σέρνω από καρότσι και ποδήλατο μέχρι σκούπα και σφουγγαρίστρες! Μαγειρεύοντας εννοείται για την επόμενη!! :D:cool:

Βασικά έχουμε δύο παιδιά και εργαζόμαστε ώς αργά. Θέλει λίγη εγρήγορση και τα καταφέρνεις. Προσωπικά διαθέτω περίπου 10 λεπτά μέρα παρά μέρα γυρνώντας απ'τη δουλειά στο σπίτι να μπω σε ένα απ'τα σούπερ που έχει αυτά που θα θέλω να πάρω, να τα αρπάξω, να πληρώσω και να φύγω.

Τόσο απλά.

Μετά πάω σπίτι και σέρνω από καρότσι και ποδήλατο μέχρι σκούπα και σφουγγαρίστρες! Μαγειρεύοντας εννοείται για την επόμενη!! :D:cool:

Πίστεψε με δεν το ειπα ειρωνικά. Και πάλι μπράβο που τα καταφέρνεις ολα. Όμως δεν ειναι εφικτό για ολους για τον ενα ή τον αλλο λόγο (πχ εγω τελειώνω αργά δουλεια και δεν εχω πολλα σουπερ στο δρόμο μου. Επίσης ίσως τα 8-10-20 ευρώ που θα γλιτώσω το μήνα να μην λειτουργούν τόσο ως κίνητρο για να αξιωθώ να τρέχω κάθε δεύτερη μερα σουπερ μάρκετ). Για εμένα που έτσι και αλλιως θα επέλεγα να κανω τα ψώνια απο ενα και μονο σουπερ μάρκετ εχει νόημα το loyalty προγραμμα γιατι κατι κερδίζω χωρις να χρειαστεί να κανω την επιπλέον προσπάθεια (να πηγαίνω σε πολλα σουπερ διαφορετικές μερες)

Διαφημίσεις

Προσωπικά διαθέτω περίπου 10 λεπτά μέρα παρά μέρα γυρνώντας απ'τη δουλειά στο σπίτι να μπω σε ένα απ'τα σούπερ που έχει αυτά που θα θέλω να πάρω, να τα αρπάξω, να πληρώσω και να φύγω.

Εγώ και πάλι χρειάζομαι μόνο 10 λεπτά στο τάμειο:shock:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Πίστεψε με δεν το ειπα ειρωνικά. Και πάλι μπράβο που τα καταφέρνεις ολα. Όμως δεν ειναι εφικτό για ολους για τον ενα ή τον αλλο λόγο (πχ εγω τελειώνω αργά δουλεια και δεν εχω πολλα σουπερ στο δρόμο μου. Επίσης ίσως τα 8-10-20 ευρώ που θα γλιτώσω το μήνα να μην λειτουργούν τόσο ως κίνητρο για να αξιωθώ να τρέχω κάθε δεύτερη μερα σουπερ μάρκετ). Για εμένα που έτσι και αλλιως θα επέλεγα να κανω τα ψώνια απο ενα και μονο σουπερ μάρκετ εχει νόημα το loyalty προγραμμα γιατι κατι κερδίζω χωρις να χρειαστεί να κανω την επιπλέον προσπάθεια (να πηγαίνω σε πολλα σουπερ διαφορετικές μερες)

Ε καλά , εγώ με τη λογική της σούπερ μαμάς απαντώ, δηλαδή ξέρω ότι τα καταφέρνουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλες - ιδέες να'χεις να εφαρμόζεις.

Κατά τα άλλα, τα δεδομένα της κάθε οικογένειας είναι διαφορετικά - οπότε εκ των πραγμάτων διαφέρει η ζωή μας! :-D

Εγώ και πάλι χρειάζομαι μόνο 10 λεπτά στο τάμειο:shock:

Χμμμ... ναι.. δεν ζω στην Αθήνα, είμαστε αλλιώς εδώ! ;)

Αλλά γιαυτό και μόνο, επειδή η μισή Αθήνα έρχεται τα ΣΚ, αυτός είναι μονόδρομος για εμένα, το να ψωνίζω δηλαδή τις καθημερινές. Τα ΣΚ δεν πλησιάζουμε εμείς :lol:

[quote name=xena Χμμμ... ναι.. δεν ζω στην Αθήνα' date=' είμαστε αλλιώς εδώ! ;)

Αλλά γιαυτό και μόνο, επειδή η μισή Αθήνα έρχεται τα ΣΚ, αυτός είναι μονόδρομος για εμένα, το να ψωνίζω δηλαδή τις καθημερινές. Τα ΣΚ δεν πλησιάζουμε εμείς :lol:[/quote]

Όχι δεν κατάλαβες, το 10λεπτο στο ταμείο το χρειάζομαι τις καθημερινές. Τα ΣΚ ούτε εγώ τα πλησιάζω.

Κοίτα τελειώνω συνήθως από την δουλειά κοντά στις 7, τα παιδιά μου κοιμούνται στις 9, αυτό σημαίνει ότι έχω το πολύ 2 ώρες για να μάθω νεα τους, να παίξουμε, να πλυθούμε, να ντυθούμε και να πάμε για νάνι. Το να χαραμίσω είτε 10 (που δεν υπάρχει περίπτωση) είτε 30 λεπτά για να πηγαίνω στο super κάθε δεύτερη μέρα για να βρίσκω τις καλύτερες προσφορές και να γλυτώνω 2 Ευρώ την εβδομάδα εγώ προσωπικά δεν θέλω να το κάνω. Έχω βρει ένα super που επισκέπτομαι 1 φορά στις δυο εβδομάδες (για τα πολλά τα ψώνια) που το 20% των προϊόντων τους έχουν καλές εκπτώσεις (ειδικά στα μπιμπιλίνα που για μένα είναι ένα μεγάλο κόστος) κάνουν και επιστροφές χρημάτων μέσω κάρτας και κάπως έτσι επιβιώνουμε. Εσύ πολύ καλά κάνεις, εγώ δεν προλαβαίνω.:wink:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Συγνωμη βρε κοριτσια, θα τσακωθουμε και για τις 6ευρες και γιατι καποιες εχουν κοντα τους δυο ή τρεις αλυσιδες σουπερμαρκετ και ψωνιζουν αναλογα? Υπαρχουν και οι τηλεορασεις με τις διαφημισεις των σουπερμαρκετ που δειχνουν καθημερινα τις προσφορες τους. Δηλαδη θα πρεπει να απολογηθουμε και για αυτο? Πως την εχετε δει μερικες? Κριτες των παντων?

Εγώ δεν είδα κανέναν να τσακώνεται...

Αλλά για να συνεισφέρω στη συζήτηση:mrgreen:, οι όποιες προσφορές από οπουδήποτε, έχουν σκοπό απλώς να σε τραβήξουν στο κατάστημα. Κερδισμένος δεν βγαίνει κανείς πλην του όποιου επιχειρηματία.

Διαφημίσεις

Εγώ δεν είδα κανέναν να τσακώνεται...

Αλλά για να συνεισφέρω στη συζήτηση:mrgreen:, οι όποιες προσφορές από οπουδήποτε, έχουν σκοπό απλώς να σε τραβήξουν στο κατάστημα. Κερδισμένος δεν βγαίνει κανείς πλην του όποιου επιχειρηματία.

Εγω παλι διεκρινα ειρωνια γιατι οπως πιστευουν καποιες, καποιες αλλες εχουν χρονο για να ψαχτουν... Προσωπικα βγαινω κερδισμενη αν βρω συγκεκριμενο απορρυπαντικο ρουχων που χρησιμοποιω αντι 15 ευρω 7, ή το μαλακτικο αντι 5.90 μιση τιμη, ή συγκεκριμενα αφρολουτρα μιση τιμη... Ο καθενας εχει δικο του τροπο που ψωνιζει ;) .

Εγω παλι διεκρινα ειρωνια γιατι οπως πιστευουν καποιες, καποιες αλλες εχουν χρονο για να ψαχτουν... Προσωπικα βγαινω κερδισμενη αν βρω συγκεκριμενο απορρυπαντικο ρουχων που χρησιμοποιω αντι 15 ευρω 7, ή το μαλακτικο αντι 5.90 μιση τιμη, ή συγκεκριμενα αφρολουτρα μιση τιμη... Ο καθενας εχει δικο του τροπο που ψωνιζει ;) .

Εννοείται. Απλώς οι εκπτώσεις πχ στο απορρυπαντικό ρούχων είναι τόσο συχνές πια, που έχω την αίσθηση ότι η κανονική του τιμή είναι το -50% και κάποιες φορές το χρόνο το ανεβάζουν στο διπλό για να νομίζουμε εμείς ότι κερδίζουμε...

Άσχετο, έχετε προσέξει την έκπτωση 30% στα αρώματα που γίνεται 50 φορές το χρόνο, από όλα τα καταστήματα ταυτόχρονα; Μας δουλεύουν κανονικότατα.

κι εγώ την 6ευρη επιταγή δεν τη θεωρώ δόλωμα (πόσο μάλλον απάτη). τη θεωρώ ένα είδος επιβράβευσης στους πελάτες που, για διάφορους λόγους, επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους από τη συγκεκριμένη αλυσίδα. γιατί, κακά τα ψέμματα, λίγοι έχουν το κουράγιο και το χρόνο να κάνουν τη γύρα των supermarkets για να βρουν το φθηνότερο, κάθε φορά, προϊόν.

εγώ επιλέγω κατάστημα βάσει απόστασης/parking, ποικιλίας, ποιότητας και φυσικά εντός του καταστήματος κάνω έρευνα αγοράς για καλύτερη τιμή μεταξύ ομοειδών προϊόντων.

τώρα, αν πάρει το μάτι μου καμμιά διαφήμιση για προσφορά σε κάτι που με ενδιαφέρει και είναι σχετικά ακριβό (πχ απορρυπαντικά), μπορεί και να κάνω τον κόπο να αλλάξω αλυσίδα για να το πάρω.

Κοίτα τελειώνω συνήθως από την δουλειά κοντά στις 7, τα παιδιά μου κοιμούνται στις 9, αυτό σημαίνει ότι έχω το πολύ 2 ώρες για να μάθω νεα τους, να παίξουμε, να πλυθούμε, να ντυθούμε και να πάμε για νάνι. Το να χαραμίσω είτε 10 (που δεν υπάρχει περίπτωση) είτε 30 λεπτά για να πηγαίνω στο super κάθε δεύτερη μέρα για να βρίσκω τις καλύτερες προσφορές και να γλυτώνω 2 Ευρώ την εβδομάδα εγώ προσωπικά δεν θέλω να το κάνω. Έχω βρει ένα super που επισκέπτομαι 1 φορά στις δυο εβδομάδες (για τα πολλά τα ψώνια) που το 20% των προϊόντων τους έχουν καλές εκπτώσεις (ειδικά στα μπιμπιλίνα που για μένα είναι ένα μεγάλο κόστος) κάνουν και επιστροφές χρημάτων μέσω κάρτας και κάπως έτσι επιβιώνουμε. Εσύ πολύ καλά κάνεις, εγώ δεν προλαβαίνω.:wink:

Αχχ... τελικά είμαστε πολλές... κάπως έτσι κι εγώ. Πονεμένη ιστορία: Απ'τις 6 ως τις 9 τον χειμώνα. Τώρα το καλοκαίρι λίγο πιο χαλαρά αφού κοιμούνται πιο αργά. Ομως πάλι είναι λίγες οι ώρες.

Και θα σας θυμίσω και το μαγείρεμα για την επόμενη. Που όσες το έχουμε, πραγματικά ζοριζόμαστε χειρότερα!

Παρόλα αυτά λόγω αγοράς φρέσκου γάλακτος κάθε 2 ημέρες περίπου και λόγω χαμηλής μνήμης (ξεχνάω πραγματα που πρέπει να αγοράσω) το κάνω αυτό. Δεν κερδίζω μόνο τόσα, τόσα είναι από το γάλα.

Πχ τι να σας πω τώρα; από το σούπερ του θέματος ψωνίζω συγκεκριμένα δημητριακά και κάποια χαρτικά κλπ. που δεν βρίσκω αλλού σε τέτοια σχέση ποιότητας/τιμής. 1 φορά την εβδομάδα είναι στον δρόμο μου διότι απ'την πόλη την συγκεκριμένη υπάρχει και το βενζινάδικο που βάζω βενζίνη.

Από άλλο λοιπόν ψωνίζω φρέσκο γάλα, χύμα προϊόντα και γενικά τα περισσότερα ψώνια μου, οι τιμές είναι οι καλύτερες απ'τα υπόλοιπα και είναι Ελληνικό.

Απ'το τρίτο θα πάω πιο αραια και βρίσκεται σε άλλο δρομολόγιο που κάνω 1 φορά την εβδομάδα, εκεί θα βρώ άλλα είδη που μας αρέσουν και δεν αλλάζουμε, και που έρχονται από κάποιους παραγωγούς της Ελλάδος. Δεν τα βρίσκουμε αλλού.

Εκτός λοιπόν απ'το δεύτερο σούπερ, στα άλλα δύο πάω για 3-4 συγκεκριμένα πράγματα. Αν πιάσει το μάτι μου κάποια προσφορά που είναι στις προτιμήσεις μου φυσικά το επιλέγω.

Και άσε τους πόντους να μαζεύονται..