Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Yasmim


Recommended Posts

Ερωτηση για τα yasmin παλι.

 

Ξεκινησα κανονικα 1η μερα του κυκλου. Τωρα ειμαι στην 12η μερα και εχω ακομα καφε υγρα λιγα. Στην αρχη του κυκλου πηρα και αντιβιωση λογω αμυγαδαλιτιδας. Υπαρχει περιπτωση να το επηρεασε αυτο?

Θα εχω κανονικα περιοδο στο τελος της καρτελας?

 

Θα ηθελα μια γνωμη γιατι μεχρι χτες δεν εδινα πολυ σημασια γιατι παντα ο κυκλος μου κραταει πολυ αλλα τωρα εχω φοβηθει. Θα παρω και το γιατρο μου αλλα αγχωθηκα τωρα και δεν ξερω τι να κανω...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γενικότερα, αλλάζοντας τις ορμόνες στο σώμα σου, είναι άγνωστο ποια πράγματα θα αλλάξουν αρχικά. Γι αυτό και πολλές φορές οι γυναικολόγοι κάνουν "δοκιμές" μέχρι να καταλήξουν με την πελάτισσά τους στο χάπι που ταιριάζει στην κάθε μία. Οπότε ναι, τίποτα δεν είναι "μη φυσιολογικό", όταν ξεκινάς τη λήψη αντισυλληπτικών. Συχνά έχω ακούσει από γυναίκες να λένε ότι στους πρώτους μήνες χρήσης αντισυλληπτικών μεγάλωσε σε μέρες η διάρκεια της περιόδου τους, αλλά μειώθηκε υπερβολικά η ροή.

 

Ωστόσο, καλό θα ήταν, αφού ήδη σου έχουν προκαλέσει κάποιο άγχος και ερωτήσεις, να μιλήσεις με το γυναικολόγο/ενδοκρινολόγο που στα σύστησε. Αυτός, γνωρίζοντας το ιστορικό σου θα σου πει πώς να κινηθείς (να τα κόψεις και να δοκιμάσεις στον επόμενο κύκλο σου με άλλη δόση, να τα συνεχίσεις, να διακόψεις γενικότερα τη χρήση χαπιού κτλ)

Link to comment
Share on other sites

Εμένα ο γυναικολόγος μου είπε όταν πήρα πρώτη φορά γιασμίν ότι συνήθεις παρενέργεια είναι έντονος πονοκέφαλος και στον πρώτο κύκλο να έχεις καφέ υγρά ή και αίμα σε όλη τη διάρκεια του κύκλου. Αλλά μου είχε πει να τα ξεκινήσω 2η με 4η μέρα, όχι πρώτη.

Λογικά είναι απλά παρενέργεια από τα χάπια, αλλά πάρε ένα τηλέφωνο να ηρεμήσεις.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2η με 4η μέρα του κύκλου μου είχε πει κι εμένα, το ίδιο λένε κι οι οδηγίες στο κουτί. Εμένα μου έκανε καφέ υγρά από την 12η μέρα του κύκλου έως να έρθει και η περίοδος, τα έπαιρνα 3 μήνες και κάθε μήνα μου έκαναν το ίδιο. Είχα όμως λιγότερη ροή και λιγότερους πόνους περιόδου. Μου είχε πει ο γιατρος ότι συνήθως συμβαίνει αυτό τους πρώτους μήνες.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα ο γιατρος μου ειπε την πρωτη μερς του κυκλου και δεν μου ανεφερε κατι αλλο για παρενεργειες. Ευχαριστω παντως. Θα τον παρω τηλεφωνο συντομα. Πιο πολυ αγχωθηκα για το αν θα μου ερθει περιοδος στο τελος της καρτελας η αν αυτο που εχω τωρα θεωρειται περιοδος...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι, λιγότερη ροή και πιο εύκολη θα έλεγα, χωρίς πόνο, χωρίς "πήγματα"... μέχρι και μπάνιο κάνω απ' την πρώτη μέρα.

Όταν πήρα τα γιασμήν περίοδος μου ήρθε την τρίτη μέρα από το τέλος της καρτέλας, όχι αμέσως...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολες

 

Μιλησα με το γιατρο μου και μου ειπε οτι τα υγρα που ειχα ειναι φυσιολογικα για του πρωτους μηνες χρησης του yasmin. Μου ειπε να συνεχισω τα χαπι για αυτο το μηνα και σημερα πηρα το τελευταιο. Οποτε περιμενω περιοδο απο αυριο...

Αντε να δουμε....

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα βρε κοριτσια.

 

Την βοηθεια σας, τα πραγματα δεν πανε ακριβως οπως τα περιμενα.

 

Την τριτη πηρα το τελευταιο χαπι και απο χτες παρασκευη ξεκινησα να εχω αιμα και καφε υγρα οπως ειχα. Με ποναει και σημερα λιγο η κοιλια μου αλλα οχι οπως αλλες φορες. Η ροη ειναι πολυ μικρη ενω παλι τους προηγουμενους μηνες τις 2 πρωτες μερες πλυμμηριζω!!

Και εχω και αρκετα κομματακια.

 

Ειναι κανονικη περιοδος τωρα αυτη?

 

Οχι τιποτα αλλο την πεμπτη φευγω για διακοπες και δεν θελω να χω περιοδο. Ετσι οπως ειχα καφε ολο το μηνα δεν εχω καραλαβει ποτε μου ηρθε περιοδο και ποτε θα τελειωσει. Τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

Τον πρώτο μήνα ίσως να σου κρατήσει λιγότερες μέρες η περίοδος, έτσι μου είχε πει ο γιατρός, αν κι εμένα κράτησε κανονικά. Η 1η μέρα περιόδου είναι όταν θα έχεις κανονική ροή.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...