Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυσκοιλιοτητα,κραταει τα κακα της..

Recommended Posts

Καλησπερα σας μανουλες,

Ειμαι σε απογνωση εχουμε τεραστιο θεμα με τη κορη μου 2.5 χρονων..εδω και 7 μηνες κραταει τα κακά της και δε τα κάνει με τίποτα..

Εχουμε ξεκινήσει θεραπεια με ντουλφαλακ και μπενεφιμπρα φυτικες ινες εδω και 2 μηνες αλλα εξακολουθει και τα κραταει με αποτελεσμα μετα απο 5 μερες να της κανουμε κλυσμα.. το οποιο το χει φοβηθει κ δε μας αφηνει κλαιει πολυ τη λυπάμαι κ κλαιω κ εγω μαζι της..πιστευω ειναι καθαρα ψυχολογικο αφου η διατροφη της περιλαμβανει λαχανικα συνεχεια φρουτα δαμάσκηνα κ ακτινιδια καθε μερα..

Συγνωμη αν σας κουρααα αλλα ειμαι σε απόγνωση δε ξέρω τι να κανω να της φύγει..

Είχε καμιά σας παρόμοιο θέμα;

Διαφημίσεις

Καλησπερα σας μανουλες,

Ειμαι σε απογνωση εχουμε τεραστιο θεμα με τη κορη μου 2.5 χρονων..εδω και 7 μηνες κραταει τα κακά της και δε τα κάνει με τίποτα..

Εχουμε ξεκινήσει θεραπεια με ντουλφαλακ και μπενεφιμπρα φυτικες ινες εδω και 2 μηνες αλλα εξακολουθει και τα κραταει με αποτελεσμα μετα απο 5 μερες να της κανουμε κλυσμα.. το οποιο το χει φοβηθει κ δε μας αφηνει κλαιει πολυ τη λυπάμαι κ κλαιω κ εγω μαζι της..πιστευω ειναι καθαρα ψυχολογικο αφου η διατροφη της περιλαμβανει λαχανικα συνεχεια φρουτα δαμάσκηνα κ ακτινιδια καθε μερα..

Καλησπέρα! Μήπως είστε σε φάση κοψιματος της πάνας και αντιδράει έτσι? Αν και νομίζω ότι είναι μικρή ακόμα. Στην κόρη μου είχα παρόμοιο πρόβλημα,της έκανα κι εγώ κλυσματακια και σιγά σιγά υποχώρησε. Αν δεν έχει κάτι οργανικό το παιδί και είναι μόνο ψυχολογικό, θέλει υπομονή από μέρους σου. Εγώ θυμάμαι πήγαινα μαζί της στην τουαλέτα, της κράταγα το χέρι και την ενθαρρυνα. Αν έβαζε τα κλαμματα ,που τις περισσότερες φορές αυτό έκανε,της έλεγα δεν πειράζει και σηκωνομασταν. Μετά από λίγο φτου κι απ την αρχή μέχρι να τα κάνει που εκεί είχαμε χαρές και πανηγύρια! Πάντως, ρωτά και τον παιδίατρο για να αποκλειστεί οργανική δυσλειτουργία.

Καλησπερα σας μανουλες,

Φιλη μου σε νιωθω...το περασα με το γιο μου.Κι εμεις στην αρχη λεγαμε δυσκοιλιοτητα αλλα τελικα καταλαβα οτι ο μικρος κραταγε τα κακα.Δεν ξερω τι φοβια ειχε παθει αλλα μου τα εχει κρατησει μεχρι και 9 μερες.Υπηρξε κανενα τετραμηνο που μονο με κρισμα τα εκανε...και φυσικα το φοβοταν...δραμα.Η ολη φαση κρατησε κανενα χρονο.Θελει πολυ υπομονη.Ουτε κι εγω θεωρω οτι ειναι θεμα διατροφης.Ωστοσο βοηθησε ο λιναροσπορος.Το πρωι εμενα τρωει κρεμα με βρωμη και του προσθετα και τριμμενο λιναροσπκρο.Επισης βοηθησε οταν σταματησαμε εμεις να του λεμε να κανει κακα.Τιποτα...τον αφηνα τελειως...την 5η μερα χωρις να πω τπτ του εκανα το κλισμα και τελος.Αλλα δε τον πιεζα ουτε του ελεγα πρεπει να κανεις κακα.Δε φανταζεσαι τι φρικη ειχα παθει.Μετα απο αυτους τους μηνες που δεν τα εκανε παρα μονο με κλισμα αρχισε σιγα σιγα να τα κανει στον υπνο του...οχι κοιμισμενος....ξυπναγε και με φωναζε μαμα κακα και φυσικα μας επαιρνε κανενα εικοσαλεπτο μεχρι να τα κανει.Ομοιως και αυτη η φαση κρατησε πολυ καιρο.Σιγα σιγα αρχισε να βελτιωνεται...φετος σχεδον καθε μερα παει μονος του στη λεκανη και τα κανει και ολα καλα.Υπομονη, υπομονη.Εμας ο παιδιατρος δε μου εδωσε τπτ...μονο κλισματακια μου ειχε πει.

Κοριτσι φανταζομαι πως δεν ειστε στη φαση που κοβετε την πανα γιατι αυτο ειναι χαρακτηριστικο αυτης της φάσης.Εγινε κατι κ φοβηθηκε;Μηπως εχει αιμορροιδες κ ποναει ο ποπος της;Ο γιατρος τι σας λεει;

Εμενα κανει το ιδιο τελευταια γιατι δεν θελει να τα κανει στην τουαλετα (ενω τα εκανε)κ θελει να του βαλω πανα αλλιως τα κραταει.Προσπαθω να τον πεισω με τα λογια αλλα οταν δεν τα καταφερνω τον βαζω πανα για να μην τα κραταει πολλες μερες.

Αχ, τι πονεμένο θέμα.... παρηγοριέμαι που βλέπω κ αλλες συμπάσχουσες.

Λοιπόν Fasolaki2, δεν ξέρω να σου πω τρόπους αλλά θα πω εμείς τι κάναμε γιατί αντιμετωπίζουμε παρόμοιο θέμα με τον μικρό μου γιο, τώρα 3,5 ετών. Από μωρό ήταν δυσκοίλιο αλλά από πέρσι που ήταν 2,5 κ κάποια στιγμή "ζορίστηκε" κ έκανε κ ραγάδα, έχει μάθει και τα κρατάει. Έχουμε πάει 2 φορές σε παιδογαστρεντερολόγο, ξεκινήσαμε duphalac κ φυτικές ίνες, στην αρχή κάτι έγινε, μετά το συνήθισε ο οργανισμός του κ πάλι τα ίδια.

Φαντάσου ότι το Πάσχα είχε φτάσει κ 8 μέρες να τα κρατάει (νίκη δεν φτάσαμε το ρεκόρ σας των 9 ημερών ακόμα) κ ούτε με κλύσμα δεν έκανε, ούτε με υπόθετο, τελικά πήγαμε σε νοσοκομείο όπου του έκαναν το νοσοκομειακό κλύσμα.

Τώρα είμαστε, εδώ κ 2 μήνες, σε θεραπεία με το MIRALAX, το οποίο μπορώ να πω ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό, είμαστε στις 3-4 κενώσεις την εβδομάδα. Το θέμα είναι ότι και πάλι δεν θέλει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να ενεργηθεί. Έχουμε βγάλει κ τις πάνες. Έχω φάει άπειρες ώρες στην τουαλέτα μαζί του, του διαβάζω παραμύθια, ζωγραφίζουμε μπας κ ξεχαστεί κάπως κ χαλαρώσει....

Σίγουρα η διατροφή παίζει ρόλο, αλλά όταν το παιδί είναι δυσκοίλιο, είναι δυσκοίλιο.... (έχω κ μεγαλύτερο παιδί, τρώει ακριβώς τα ίδια φαγητά κ ΠΟΤΕ δεν είχε θέμα). Δοκιμάσαμε κ να μην του δίνουμε σημασία, αλλά χειροτέρευε. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας γιατί είμαστε στη μέση περίπου της αγωγής.

Εάν δεν σου δουλέψει το ντουφαλάκ κ οι φυτικές ίνες, να πάτε σε παιδογαστρεντερολόγο.

Διαφημίσεις

Fasolaki2, καλημέρα

είχαμε το ίδιο θέμα με την ανηψιά μου. Από νεογέννητη είχε θέματα με την εντερική λειτουργία, και συνεχίζει ακόμα και τώρα που είναι 6 χρονών.

Κάποια στιγμή πέρασε κι από τη φάση που περιγράφεις να τα κρατάει και να μην κάνει. Την πήγαμε με την αδερφή μου στο Παίδων, κι έκανε υπέρηχο κάτω κοιλίας και ακτινογραφίες, και διαπιστώθηκε ότι το εντεράκι της είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που θα "αντιστοιχούσε" στην ηλικία της, οπότε "μπλέκεται" και γι αυτό δεν βγαίνουν τα κακά εύκολα, οπότε αυτή από το φόβο της κι επειδή πονάει τα κρατάει και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Να φανταστείς υπήρχε θέμα και με τον παιδικό (φορούσε πάνα μέχρι και πέρυσι, ώστε όποτε της έρθουν να μπορεί να τα κάνει), αλλά λόγω της κατάστασης το αποδέχτηκαν οι δασκάλες της, και βοήθησαν κάπως.

Η αδερφή μου ακόμα παλεύει με φρούτα (δαμάσκηνα, ακτινίδια, πορτοκάλια, φράουλες, καρπούζι, και της δίνει κι άλλα με τη φλούδα τους), με φυτικές ίνες, με υπόθετα, κλπ. Υπομονή! Προσπάθησε με διατροφή να βοηθήσεις λίγο την κατάσταση

Μανουλες εγω το ειχα ως παιδακι το θεμα...Το μονο που με βοηθησε στη διατροφη και το θυμαμαι και το εχω ακομα και τωρα ειναι η κομποστα ροδακινο..Κανει θαυματα...

Με αυτο σωθηκε η μανα μου κι ενα ελαφρυ μασαζ πιεζοντας λιγο στη κοιλιτσα χαμηλα..

Σε κουβεντα με φιλη το δοκιμασε και ειδε διαφορα και αυτη με το κοριτσακι της..

preg.png

Κοριτσια μου σας ευχαριστω για τις απαντησειε σας,βλεπω οτι υπαρχουν κ αλλα παιδακια κ καπως μυ δινει δυναμη..

Salomia εχει κοψει τη πάνα 1 μηνα τα τσισα της τα κανει κανονικα στο γιογιο της αλλα αυτο το θεμα το εχει κοριτσια απο περυσι το Δεκεμβρη..ο παιδιατρος μου ειπε οτι εχεθ πονέσει καποια στιγμη και τα κραταει επιτηδες για να μη ξαναπονεσει..

Niki81 ειναι ακριβως λες κ περιγραφεις εμενα κ τη κορη μου!τα ίδια κανω κ εγω,καθομαστε αγκαλιτσα..το τι της λεω δε φανταζεσαι μεχρι και οτι πρεπει να τα κανει τα μικρα κακακια της να πανε να βρουνε τη μαμα κ το μπαμπα τους κ αλλα τετοια αλλα τπτ..

Με το ντουφαλακ κ τις φυτικες ινες διαφορα καμια δε βλεπω περα οτι ειναι πιο ενυδατωμενα(παλια ηταν μικρα μαυρα πετρες) .

Σημερα μετα απο 6 μερες πια εκανε λίγα μονη της..δε θελω να της κανω κλυσμα γιατι το φοβαται κλαιει πολυ και απ τη στιγμη που ειναι ψυχοκογικο φοβαμαι μη τα κανω χειροτερα..

Αχ, τι πονεμένο θέμα.... παρηγοριέμαι που βλέπω κ αλλες συμπάσχουσες.

Λοιπόν Fasolaki2, δεν ξέρω να σου πω τρόπους αλλά θα πω εμείς τι κάναμε γιατί αντιμετωπίζουμε παρόμοιο θέμα με τον μικρό μου γιο, τώρα 3,5 ετών. Από μωρό ήταν δυσκοίλιο αλλά από πέρσι που ήταν 2,5 κ κάποια στιγμή "ζορίστηκε" κ έκανε κ ραγάδα, έχει μάθει και τα κρατάει. Έχουμε πάει 2 φορές σε παιδογαστρεντερολόγο, ξεκινήσαμε duphalac κ φυτικές ίνες, στην αρχή κάτι έγινε, μετά το συνήθισε ο οργανισμός του κ πάλι τα ίδια.

Φαντάσου ότι το Πάσχα είχε φτάσει κ 8 μέρες να τα κρατάει (νίκη δεν φτάσαμε το ρεκόρ σας των 9 ημερών ακόμα) κ ούτε με κλύσμα δεν έκανε, ούτε με υπόθετο, τελικά πήγαμε σε νοσοκομείο όπου του έκαναν το νοσοκομειακό κλύσμα.

Τώρα είμαστε, εδώ κ 2 μήνες, σε θεραπεία με το MIRALAX, το οποίο μπορώ να πω ότι είναι αρκετά αποτελεσματικό, είμαστε στις 3-4 κενώσεις την εβδομάδα. Το θέμα είναι ότι και πάλι δεν θέλει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να ενεργηθεί. Έχουμε βγάλει κ τις πάνες. Έχω φάει άπειρες ώρες στην τουαλέτα μαζί του, του διαβάζω παραμύθια, ζωγραφίζουμε μπας κ ξεχαστεί κάπως κ χαλαρώσει....

Σίγουρα η διατροφή παίζει ρόλο, αλλά όταν το παιδί είναι δυσκοίλιο, είναι δυσκοίλιο.... (έχω κ μεγαλύτερο παιδί, τρώει ακριβώς τα ίδια φαγητά κ ΠΟΤΕ δεν είχε θέμα). Δοκιμάσαμε κ να μην του δίνουμε σημασία, αλλά χειροτέρευε. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας γιατί είμαστε στη μέση περίπου της αγωγής.

Εάν δεν σου δουλέψει το ντουφαλάκ κ οι φυτικές ίνες, να πάτε σε παιδογαστρεντερολόγο.

Εχω διαβασει εδω για το μιραλαξ..το βαζεις στο γαλα αυτο; Έχεις δει διαφορα; Σας δουλεψε;

Εχω απογοητευτει..ειμαι και 8 μηνων εγκυος μδ τις ορμονες μου στα ύψη και όποτε τη βλεπω ετσι να τα κραταει στενοχωριέμαι τοσο πολύ..να σκάσω!:cry:

Κοριτσι φανταζομαι πως δεν ειστε στη φαση που κοβετε την πανα γιατι αυτο ειναι χαρακτηριστικο αυτης της φάσης.Εγινε κατι κ φοβηθηκε;Μηπως εχει αιμορροιδες κ ποναει ο ποπος της;Ο γιατρος τι σας λεει;

Εμενα κανει το ιδιο τελευταια γιατι δεν θελει να τα κανει στην τουαλετα (ενω τα εκανε)κ θελει να του βαλω πανα αλλιως τα κραταει.Προσπαθω να τον πεισω με τα λογια αλλα οταν δεν τα καταφερνω τον βαζω πανα για να μην τα κραταει πολλες μερες.

Hope μου οχι το εχει ξεκινησει απο το χειμωνα περισυ εχουμε 8 μηνες μ αυτο το θέμα!διατροφη δεν ειναι σιγουρα,ειναι ηθελημένη κατακράτηση γιατι φοβαται μηπως πονεσει! Τη πάνα την εχει κοψει απο τον ιουνιο κ όλα καλά.. Ο παιδιατρος λεει ντουφαλακ κ μπενεφιμπρα και καθε 3η μερα κλυσμα γιατι αν μεινουν σκληραινουν και δε θα ξεπερασει ποτε το φοβο της αφου θα ποναει.. το θεμα ειναι οτι φοβαται το κλυσμα δε το θελει κλαιει πολυ κ εγώ δεν αντεχω να τη βλεπω να κλαιει ετσι ασε που πιστευω οτι εφοσον δε το θελει τα κανω χειροτερα τα πραγματα! Της εζω πει κ εγω να της βαλω πανα οχι μου λεει μαμά μου τα κραταω.. μα δε κανει αγαπη μου να τα κρας πρεπει να φυγουν της λεω.. οχι μαμα μου καλα ειμαι τωρα ενταξει μου λεει..

Διαφημίσεις

Εχω διαβασει εδω για το μιραλαξ..το βαζεις στο γαλα αυτο; Έχεις δει διαφορα; Σας δουλεψε;

Εχω απογοητευτει..ειμαι και 8 μηνων εγκυος μδ τις ορμονες μου στα ύψη και όποτε τη βλεπω ετσι να τα κραταει στενοχωριέμαι τοσο πολύ..να σκάσω!:cry:

Λοιπόν Fasolaki2, εμείς πέρσι είχαμε ξεκινήσει με την παιδίατρο Duphalac για αρκετούς μήνες, μετά απευθυνθήκαμε σε παιδογαστρεντερολόγο που μας σύστησε φυτικές ίνες (τις Hyfiber, ακριβές, περίπου 50 ? το μπουκάλι που κρατούσε ένα μήνα), και τα δύο αρχικά είχαν κάποιο αποτέλεσμα αλλά μετά όπως σου είπα το σώμα συνήθιζε και είχαμε πάλι τα ίδια, να τα κρατάει 4 – 5 ημέρες κ μετά να δυσκολεύεται πάρα πολύ κτλ.

Ξαναπήγαμε λοιπόν απελπισμένοι στον παιδογαστρεντερολόγο ο οποίος μας σύστησε το εξής σχήμα : 2 μέρες καθαρτικό για να καθαρίσει εντελώς το έντερο του παιδιού και μετά για 3 μήνες μία δόση miralax καθημερινά (το miralax είναι σε σκόνη, το διαλύεις σε γάλα/ χυμό / νερό, ό,τι θές, και η δόση του είναι ένα καπάκι). Μετά τους τρείς μήνες και αφού έχουν ρυθμιστεί οι κενώσεις (3-4 την εβδομάδα), τότε να το πάμε εναλλάξ μία μέρα miralax και μία μέρα μία γερή δόση φυτικών ινών. Αυτό για ένα μήνα πάλι. Μετά (αφού βλέπουμε βέβαια την ίδια σταθερότητα στις κενώσεις), δίνουμε το miralax 2 φορές την εβδομάδα κ τις υπόλοιπες μέρες δίνουμε φυτικές ίνες. Για ένα μήνα κ αυτό, μέχρι που σταδιακά να σταματήσουμε εντελώς το miralax και μείνουμε μόνο με τις φυτικές ίνες.

Εμείς τώρα κλείσαμε τον 2ο μήνα με το miralax. Έχει όντως αποτέλεσμα αλλά δεν ξέρω αν είναι νωρίς για να κρίνω. Η αλήθεια είναι ότι, αφού ξαναμιλήσαμε με τον γιατρό, μας έδωσε οδηγίες πως να ρυθμίζουμε εμείς την δόση, δηλαδή, τις πρώτες ημέρες μέχρι να «πάρει μπρος» του δίναμε διπλή δόση, μετά άρχισε κ έκανε διάρροιες κα του μειώσαμε την δόση, τώρα είμαστε στα 2/3 καθημερινά (δηλαδή το καπάκι δεν το γεμίζω όλο μέχρι πάνω, αλλά υπολογίζω τα 2/3). Άστα, το παιδάκι μου πολύ ταλαιπωρείται….. :(

Και φυσικά, να φροντίζουμε κα την διατροφή του (εντάξει, δεν τρώει μπάμιες, αλλά γιαούρτι με δημητριακά – φρούτα – χυμό πορτοκάλι – μέλι – ωμό λάδι στο φαγητό, ό,τι μπορούμε να του δώσουμε χωρίς πολύ ζόρι).

Μην ξεκινήσεις εννοείται φάρμακα μόνη σου – να πάς σε ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ. To miralax είναι δυνατό φάρμακο. Αν είσαι Αθήνα, να σου στείλω π.μ. με τον δικό μας.

Υπομονή, μακάρι όλα μας τα προβλήματα να μείνουν σε τέτοια επίπεδα…… όχι πολύ σοβαρά δηλαδή. Δεν ξέρω κ καμμία μητέρα που να μην έχει έστω κ κάποιο θεματάκι με το παιδί της.

Με το καλό και το αδελφάκι.... :)

• 2 weeks later...

Κι εμείς ακριβώς το ίδιο θέμα είχαμε με την κόρη μου!Η παιδίατρος μας πρότεινε το Duphalac το οποίο δεν ήθελε να το παίρνει οπότε καταφύγαμε σε παιδογαστρεντερολόγο η οποία μας έδωσε Μiralax!!Αυτό ηταν!το πήρε ένα εξάμηνο συνολικά μαζί με τη διαδικασία διακοπής του και τέλος!Κοστίζει 50 ευρώ αλλά στο γραφει ο γιατρός οπότε δίνεις 10 ευρώ συμμετοχή!

Κάθε επιτυχία εύχομαι!

Hope μου οχι το εχει ξεκινησει απο το χειμωνα περισυ εχουμε 8 μηνες μ αυτο το θέμα!διατροφη δεν ειναι σιγουρα,ειναι ηθελημένη κατακράτηση γιατι φοβαται μηπως πονεσει! Τη πάνα την εχει κοψει απο τον ιουνιο κ όλα καλά.. Ο παιδιατρος λεει ντουφαλακ κ μπενεφιμπρα και καθε 3η μερα κλυσμα γιατι αν μεινουν σκληραινουν και δε θα ξεπερασει ποτε το φοβο της αφου θα ποναει.. το θεμα ειναι οτι φοβαται το κλυσμα δε το θελει κλαιει πολυ κ εγώ δεν αντεχω να τη βλεπω να κλαιει ετσι ασε που πιστευω οτι εφοσον δε το θελει τα κανω χειροτερα τα πραγματα! Της εζω πει κ εγω να της βαλω πανα οχι μου λεει μαμά μου τα κραταω.. μα δε κανει αγαπη μου να τα κρας πρεπει να φυγουν της λεω.. οχι μαμα μου καλα ειμαι τωρα ενταξει μου λεει..

Αυστηρά όχι κλύσματα!όσο πιο πολυ πειράζεις τον ποπό τόσο χειρότερα!Το Μiralax έχει τη φιλοσοφία της αυξομείωσης δόσεων οποτε δε συνδυάζεται με κλύσματα!

Περάσαμε κι εμείς έναν πολύ δύσκολο χρόνο όταν ο μικρός μου ήταν 4 ετών με το θέμα κακά! Δεν είχε θέμα οργανικό ή παθολογικό, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων και όλα ήταν καθαρά θέμα ψυχολογικό. Διατροφικά είχε μία πολύ ισορροπημένη διατροφή καθώς έτρωγε και φρούτα και λαχανικά και τροφές με φυτικές ίνες. Και όχι με το ζόρι, του άρεσαν αυτές οι τροφές. Κακά του ερχόταν να κάνει κανονικά αλλά εκείνος αντι να πάει στην τουαλέτα τα κρατούσε και τα ... γύριζε πίσω. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μαζεύονται στο αντεράκι του και να κάνει μέρες για να τα βγάλει. Έτσι κάθε 5 μέρες περίπου του κάναμε μισό κλύσμα για μεγάλους γαιτί τα παιδικά δεν τον πιάνανε ούτε κατά διάνοια! Έτυχε να το αναφέρω στην παιδοψυχολόγο που είχε ο σταθμός που πήγαινε το αγοράκι μου και αυτή μου είπε πως πολλά παιδιά σε αυτήν την ηλικία θεωρούν ότι οτιδήποτε βρίσκεται στο σώμα τους είναι κτήμα τους και δεν θέλουν να το αποχωριστούν! Κάπως έτσι αντιλαμβανόταν και τα κακά και βλέποντάς μας να τον πιέζουμε να κάνει εκείνος από αντίδραση έβγαζε άρνηση. Έτσι μας προέτρεψε να χαλαρώσουμε εμείς καταρχήν, να μην το κάνουμε σούπερ ζήτημα, και με ήρεμη κουβεντούλα να του περάσουμε το μήνυμα ότι τα κακά είναι βρώμικο κομμάτι του οργανισμού του το οποίο χρειάζεται να βγει για να παραμείνει υγιής. Και δούλεψε! Ο μικρός, λίγο καιρό μετά, μου ζήτησε από μόνος του να πάει στην τουαλέτα και όχι στο γιογιό γιατί δεν του άρεσε, και έκανε κακά λες και δεν είχε περάσει από όλο αυτό το λούκι πριν!

Κι έτσι από την δική μας εμπειρία κατέληξα στο συμπέρασμα ότι στα περισσότερα παιδάκια το θέμα " κρατάω τα κακά " είναι ψυχολογικό και με τους κατάλληλους χειρισμούς λύνεται χωρίς φαρμακευτικές αγωγές.

BdmAp3.png

Μανουλες σας χιλιοευχαριστω..βλεπω οτι δε το παιρναμε μονο εμεις! Τοσες μέρες εχουν περασει ακομα τιποτα..Τις έρχονται να κανει και τα κρατάει..τη προηγουμενη βδομαδα και χθες το βραδυ τα εκανε στον υπνο της κ ξυπνησε με κλάμα!

Μαλλον θα παμε σε παιδογαστρεντερολόγο να μας δωσει το μιραλαξ,άλλη λύση δε βλεπω!

Κλυσμα δε κανω γιατι το φοβάται κ δε θέλω να τη φοβιζω,ουτε της αναφέρω πλεον κατι την αφήνω και όταν μου λεει πονάει η κοιλιτσα μου μαμα της λεω γιατί αγαπη μου;;

Ξερεις τι θέλει.ναι μου λεει κακα της αλλα και παλι τα κραταει!

Το ζητηνα ειναι πως γαστρεντερολογο εδω δεν εχουμε ο πιο κοντινος ειναι Τρίπολη η Καλαμάτα αλλα ειμαι και 8 μηνών έγκυος και δυσκολευομαι στις μετακινήσεις!:-(

Διαφημίσεις

Μανουλες σας χιλιοευχαριστω..βλεπω οτι δε το παιρναμε μονο εμεις! Τοσες μέρες εχουν περασει ακομα τιποτα..Τις έρχονται να κανει και τα κρατάει..τη προηγουμενη βδομαδα και χθες το βραδυ τα εκανε στον υπνο της κ ξυπνησε με κλάμα!

Μαλλον θα παμε σε παιδογαστρεντερολόγο να μας δωσει το μιραλαξ,άλλη λύση δε βλεπω!

Κλυσμα δε κανω γιατι το φοβάται κ δε θέλω να τη φοβιζω,ουτε της αναφέρω πλεον κατι την αφήνω και όταν μου λεει πονάει η κοιλιτσα μου μαμα της λεω γιατί αγαπη μου;;

Ξερεις τι θέλει.ναι μου λεει κακα της αλλα και παλι τα κραταει!

Το ζητηνα ειναι πως γαστρεντερολογο εδω δεν εχουμε ο πιο κοντινος ειναι Τρίπολη η Καλαμάτα αλλα ειμαι και 8 μηνών έγκυος και δυσκολευομαι στις μετακινήσεις!:-(

Στον υπνο τα κανει κοιμισμενη?Η ξυπναει και τα κανει?Ποσες μερες δλδ τα κραταει?Απο το κλισμα δε θα παθει τπτ...όμως το να κραταει το παιδι τα κακα του για πολλες μερες είναι επικινδυνο...μη την αφηνεις ετσι.Επισης όταν τα κακα μενουν μερες μεσα στο εντερο της αφυδατώνονται και γινονται σκληρα και το παιδι ποναει όταν προσπαθει να τα κανει.οσο ποναει δεν θα καταφερει να ξεπερασει τη φοβια.Το κλισμα αυτό που κανει είναι να τα διαλυει ώστε να μην ποναει το παιδι.Ο παιδίατρος εμενα μου ειχε πει μη το φοβάσαι γιατι δρα εντελως τοπικα...δε θα παθει κατι.Μη βαζεις όμως υποθετω γλυκερίνης γιατι αυτό δεν τα διαλυει και παλι θα πονεσει.Εγω σκεψου του εκανα 2 κλισματακια μαζι τη φορα.Εννοειται εσκουζε...αλλα δε μπορει να μενει ετσι.Δινε της οσο περισσοτερο νερο μπορεις.

Στον υπνο τα κανει κοιμισμενη?Η ξυπναει και τα κανει?Ποσες μερες δλδ τα κραταει?Απο το κλισμα δε θα παθει τπτ...όμως το να κραταει το παιδι τα κακα του για πολλες μερες είναι επικινδυνο...μη την αφηνεις ετσι.Επισης όταν τα κακα μενουν μερες μεσα στο εντερο της αφυδατώνονται και γινονται σκληρα και το παιδι ποναει όταν προσπαθει να τα κανει.οσο ποναει δεν θα καταφερει να ξεπερασει τη φοβια.Το κλισμα αυτό που κανει είναι να τα διαλυει ώστε να μην ποναει το παιδι.Ο παιδίατρος εμενα μου ειχε πει μη το φοβάσαι γιατι δρα εντελως τοπικα...δε θα παθει κατι.Μη βαζεις όμως υποθετω γλυκερίνης γιατι αυτό δεν τα διαλυει και παλι θα πονεσει.Εγω σκεψου του εκανα 2 κλισματακια μαζι τη φορα.Εννοειται εσκουζε...αλλα δε μπορει να μενει ετσι.Δινε της οσο περισσοτερο νερο μπορεις.

Τη τρίτη μερα τα κανει στον υπνι της,ξυπναει φυσικά κ κλαίει γιατι λερωσε..δεν ειναι σκληρα γιατι παιρνει το ντουφαλακ κ φυτικες ίνες κ της τα κρατανε ενυδατωμενα.. κλυσμα σταμάτησα γιατι δε το ήθελε εκλαιγε πολυ κ της δημιουργούσε αλλη μια φοβία επιπλέον εκτος απ την ηδη υπάρχουσα! Μόνο αναγκαστικα θα της κανω αν τα κρατησει πανω απι 4 μέρες το οποίο ευτυχώς δεν έχει γίνει ακόμα!

Κι εμείς ακριβώς το ίδιο θέμα είχαμε με την κόρη μου!Η παιδίατρος μας πρότεινε το Duphalac το οποίο δεν ήθελε να το παίρνει οπότε καταφύγαμε σε παιδογαστρεντερολόγο η οποία μας έδωσε Μiralax!!Αυτό ηταν!το πήρε ένα εξάμηνο συνολικά μαζί με τη διαδικασία διακοπής του και τέλος!Κοστίζει 50 ευρώ αλλά στο γραφει ο γιατρός οπότε δίνεις 10 ευρώ συμμετοχή!

Κάθε επιτυχία εύχομαι!

Ντεμι μου υπαρχει ακομα το μιραλαξ; Γιατι η κολλητή μου που ειναι φαρμαμοποιος μου ειπε οτι μαλλον εχει καταργηθεί.. Μήπως ξέρει καμιά σας;

• 2 weeks later...

Καλησπερα, εγω θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος τον κο Πραππα, διευθυντη Χειρουργο στο Παιδων; Θα χειρουργησει το γιο μου 22 μηνων με βουβωνοκηλη. Εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια; ευχαριστω

Καλησπερα, γνωριζει καποιος τον κο Πραππα, διευθυντη Χειρουργο στο Παιδων; Θα χειρουργησει το γιο μου 22 μηνων με βουβωνοκηλη. Εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια; ευχαριστω

• 1 month later...
Ντεμι μου υπαρχει ακομα το μιραλαξ; Γιατι η κολλητή μου που ειναι φαρμαμοποιος μου ειπε οτι μαλλον εχει καταργηθεί.. Μήπως ξέρει καμιά σας;

τώρα βρήκα αυτό το μνμ.

λοιπόν MIRALAX υπάρχει σε σκόνη - δεν το έχουν όλα τα φαρμακεία.

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ (τουλάχιστον στο παιδί μου).

αν θέλεις κάτι άλλο πες μου Fasolaki2.

Αντιστοιχο ειναι και το tanilas αλλα πρεπει να βρειτε την δοση γιατι αυτο που κυκλοφορει ειναι για ενηλικες και παιδια απο 8 χρονων και πανω.

OΚαλησπερα!!!

Η 4ετων κορη μου αντιμετωπιζει θεμα με τα κακα της εδω και περιπου ενα χρονο. Μετα απο μια νοσηλεια γαστρεντεριτιδας, αρχισε να γινεται δυσκοιλια, (ενω ετρωγε και τρωει τα παντα), καταφεραμε με εμπλουτισμενη διατροφη να επανελθουμε, ωσπου αντιλειφθηκα οτι κραταει τα κακα της πλεον, ενω εχουν συσταση μαρμελαδας οταν της ερχονται (κυριολεκτικα μετα απο καθε γευμα η σνακ), παει κρυβεται, τα κραταει και αυτο κραταει συνολικα 2 ωρες, την αφηνω τοσο μηπως και καταφερει και ολοκληρωσει την κενωση, αλλα τις περισσοτερες φορες ειναι ελαχιστη σε ποσοτητα!!!

Πραγματικα εχω απελπιστει, περιμενω ωωωρες ατελειωτες...

Εχθες πηγαμε στον παιδογαστρεντρερολογο, ο οποιος μας εδωσε effecol...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Καλησπέρα σας μανούλες,

Συγνώμη που χαθηκα τόσο καιρό αλλα γεννησαμε :D:)

Λοιπον μπηκα να σας γραψω οτι πηγανε τη κορη μου ξανα και μας συνεστησε πλειν κ αυτος το μιραλαξ εφοσον ολα τ αλλα δε λειτουργουσαν!

Ειναι οντως ακριβο αλλα μας το εγραψε κ οληρωσαμε συμμετοχή,το προιον δεν υπαρχει εδω και μας το εφεραν απο αλλη πολη αλλα σωθήκαμε..

Μισό καπακι στο γαλα της καθε πρωι και καθε δευτερη μερα το κοριτσακι μ ενεργειτε επιτελους χωρις κλαμα,χωρις γκρινια,χωρις πόνο και το σημαντικο ειναι οτι της φευγει η φοβια σιγα σιγα..

Βεβαια μου ειπε ενα διμηνο σιγουρα θα το παιρνει γιατι με το καινουργιο μωρο σπιτι μπορει να κανει πισωγυρισμα παλι λογω ζηλειας..

Καλησπέρα σας μανούλες,

Συγνώμη που χαθηκα τόσο καιρό αλλα γεννησαμε :D:)

Λοιπον μπηκα να σας γραψω οτι πηγανε τη κορη μου ξανα και μας συνεστησε πλειν κ αυτος το μιραλαξ εφοσον ολα τ αλλα δε λειτουργουσαν!

Ειναι οντως ακριβο αλλα μας το εγραψε κ οληρωσαμε συμμετοχή,το προιον δεν υπαρχει εδω και μας το εφεραν απο αλλη πολη αλλα σωθήκαμε..

Μισό καπακι στο γαλα της καθε πρωι και καθε δευτερη μερα το κοριτσακι μ ενεργειτε επιτελους χωρις κλαμα,χωρις γκρινια,χωρις πόνο και το σημαντικο ειναι οτι της φευγει η φοβια σιγα σιγα..

Βεβαια μου ειπε ενα διμηνο σιγουρα θα το παιρνει γιατι με το καινουργιο μωρο σπιτι μπορει να κανει πισωγυρισμα παλι λογω ζηλειας..

Να σου ζήσει το μωράκι !! Να σου πω μόνο ότι να υπολογίζεις παραπάνω από δίμηνο - εμείς τώρα είμαστε στον 5ο μήνα θεραπείας, απλώς από τον προηγούμενο μήνα έχουμε μειώσει τις δόσεις κ δίνουμε στο ενδιάμεσο φυτικές ίνες. Το μιραλάξ πρέπει να κόβεται σταδιακά.

Koalaki, δες λίγο κ τα προηγούμενα μηνύματα αυτού του ποστ, θα βοηθηθείς.