Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόνος στην ωοθήκη

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!

Σας έχει συμβεί ποτέ να πονάτε στη μία ωοθήκη μετά από υπέρηχο για μέρες; Είναι δέκα μέρες που επισκέφθηκα (ανάθεμα την ώρα!) έναν γυναικολόγο που μάλιστα μου τον σύστησε άλλος γιατρός και από τότε πονάω στην ωοθήκη που πίεσε γιατί δεν την έβρισκε με τον υπέρηχο. Δεν πονάω ανυπόφορα, δηλ. να πέσω κάτω, αλλά πονάω συνεχώς σε έναν μέτριο βαθμό. Πρέπει να το κοιτάξω τη Δευτέρα αλλά δεν ξέρω πόσο να ανησυχήσω (μ'έχει πιάσει αγωνία που δεν περνάει). Όταν επικοινώνησα μαζί του (δεν μπορούσα να τον βρω και στο τηλέφωνο...) μου είπε ότι θα είναι μάλλον από το έντερο. Μου φαίνεται ηλίθια εξήγηση αλλά δεν είμαι και γιατρός. Απλά, επειδή έχω κάνει και κάποιες εξωσωματικές και αυτή η ωοθήκη μου είναι κάπως "ταλαιπωρημένη" φοβάμαι μην έγινε καμιά ζημιά... Υπερβάλλω μήπως; Πείτε μου καμιά δική σας σχετική εμπειρία! Να σημειώσω ότι ο υπέρηχος έγινε αρκετές μέρες πριν την ωορρηξία.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσω εγω μερικές φορές όταν είχα περιοδο και πήγαινα τουαλέτα, είχα αφόρητο πόνο στην μήτρα για δευτερόλεπτα την ώρα που έκανε το έντερο σύσπαση.

Στην λαπαροσκόπηση λοιπόν φάνηκε οτι το έντερο μήτρα και μια ωοθηκη ηταν κολλημένα. Εξού και ο πόνος.

Άποψη μου, εμπιστευσου το ένστικτο σου γιατι δεν εισαι οποιαδήποτε κοπελα που θα πει με πονάει η ωοθηκη, αλλα εισαι μια κοπελα που με τις εξωσωματικές κλπ ξέρεις ακριβώς που ειναι η ωοθηκη σου.

Κάντι μου, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δεν ξέρω αν το είδες, πόσταρα στο thread της εξωσωματικής κάτι σχετικό με αυτό που γράφεις. Υποψιάζομαι δηλαδή κι εγώ την ενδομητρίωση ως πιθανή αιτιολογία (γιατροί κοντεύουμε να γίνουμε έτσι όπως έχουμε μπλέξει!:-D). Το θέμα είναι ότι ο πρώτος μου εξωσωματικός μου είχε πει "αν έχεις θα έχεις λίγο και δεν την πειράζουμε" ενώ ο τωρινός δεν έχει δώσει καμία σημασία στο θέμα.

Σε έναν τρίτο μόνο που είχα πάει για να διασταυρώσω γνώμες μου είχε πει (πριν από εμβρυομεταφορά που δεν "έπιασε") ότι θα πρέπει να "καθαρίσω" πρώτα την ενδομητρίωση και μετά να κάνω ό,τι κάνω. Δεν τον άκουσα γιατί πήγα σε έναν ακόμα που ειδικεύεται υποτίθεται σ' αυτό, ο οποίος μου είπε ότι είμαι μια χαρά.

Το πρόβλημα με την ενδομητρίωση είναι ότι αν δεν βάλουν μέσα σου την κάμερα δεν ξέρουν αν έχεις ή όχι και σε τί βαθμό...

Κάντι μου, σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Δεν ξέρω αν το είδες, πόσταρα στο thread της εξωσωματικής κάτι σχετικό με αυτό που γράφεις. Υποψιάζομαι δηλαδή κι εγώ την ενδομητρίωση ως πιθανή αιτιολογία (γιατροί κοντεύουμε να γίνουμε έτσι όπως έχουμε μπλέξει!:-D). Το θέμα είναι ότι ο πρώτος μου εξωσωματικός μου είχε πει "αν έχεις θα έχεις λίγο και δεν την πειράζουμε" ενώ ο τωρινός δεν έχει δώσει καμία σημασία στο θέμα.

Σε έναν τρίτο μόνο που είχα πάει για να διασταυρώσω γνώμες μου είχε πει (πριν από εμβρυομεταφορά που δεν "έπιασε") ότι θα πρέπει να "καθαρίσω" πρώτα την ενδομητρίωση και μετά να κάνω ό,τι κάνω. Δεν τον άκουσα γιατί πήγα σε έναν ακόμα που ειδικεύεται υποτίθεται σ' αυτό, ο οποίος μου είπε ότι είμαι μια χαρά.

Το πρόβλημα με την ενδομητρίωση είναι ότι αν δεν βάλουν μέσα σου την κάμερα δεν ξέρουν αν έχεις ή όχι και σε τί βαθμό...

Ετσι ακριβώς!!! Αν δεν μπει κάμερα δεν μπορείς να εισαι σίγουρη!

Σε εξειδικευμένο τον Πιστ..... πήγα κι εγω ουτε λόγος για ενδομητριωση... Έλα ομως που είχα!

Εμένα η βαρλα με ταρακούνησε που μου ειπε, δεν σου γράφω καμία εξέταση αν δεν κανεις λαπαροσκόπηση :rolleyes:

Σε αυτόν πήγα κι εγώ, Κάντι μου. Και του είπα ότι ερχόμουν από συνάδελφό του που είχε κάνει αυτή την διάγνωση. Τι να πω... Στην καλύτερη περίπτωση ανήκει σε αυτούς που δεν "σπρώχνουν" εύκολα την ασθενή στο χειρουργείο και στη χειρότερη είναι αδιάφορος ή άσχετος. Πάντως του είχα πει το ιστορικό μου (ότι είχα κάνει εξωσωματική για πρόληψη μεσογειακής αναιμίας και ότι είχα βιοχημική) καθώς και ότι ετοιμαζόμουν για εμβρυομεταφορά. Βέβαια, τότε ήμουν στη μία αποτυχημένη προσπάθεια και όχι στις τρεις που είμαι τώρα.

Εσύ, Κάντι, έχεις ήδη παιδάκι;

Διαφημίσεις

Εμένα ήθελε να μου κανει διάνοιξη τραχήλου, άσχετο εντελώς. Οι υπόλοιποι γιατροι που πήγα μετα διαφώνησαν τόσο πολυ μαζί του!

Κι εγω μετα την 1 αποτυχημένη προσπαθεια πήγα. Μου ειπε οτι θα κανω σίγουρα παιδί γιατι δεν εχω κανένα πρόβλημα και να κλείσω άμεσα ραντεβού με την αδερφή του στο κέντρο για να κάνουμε την επόμενη προσπαθεια.

Εχω 2 αποτυχημένες προσπαθειες.