Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θάλασσα & Ιώσεις/ανοσοποιητικό

Recommended Posts

Επειδή πολλά μικρά παιδάκια αντιμετωπίζουν ένα σωρό ιωσεις, ακόμη και τώρα που καλοκαίριασε - κυρίως φέτος πια, δεν ξέρω που θα σταματήσει αυτό, ήθελα την εμπειρία σας, όσες έχετε, σχετικά με τα μπάνια στη θάλασσα.

Εμείς μπαίνουμε στη θάλασσα κι ας είμαστε άρρωστοι, χωρίς πυρετό εννοώ, πιστεύω πως αυτό θα βελτιώσει τα πράγματα σε ένα μπούκωμα ή γεμάτα ιγμόρεια ή πονόλαιμο. Εσείς τι κάνετε; τι έχετε κάνει; σας εχει βοηθήσει;;;

Εχετε παρατηρήσει αυτό να δυναμώνει το ανοσοποιητικό των παιδιών σας;

Διαφημίσεις

Το ανοσοποιητικό δεν ειναι λογικό να το βοηθάει, αλλα βοηθάει με μυξες κλπ (εμάς τουλαχιςτον) ειδικα άμα τα βουτήξεις. Το μαγνήσιο της θάλασσας και τα λοιπά βοηθάνε στο να καταπολεμηθεί ο ιός πιο γρήγορα (νομίζω και το εχω δει στο μωρο τουλαχιςτον!)

Το προβλημα ειναι μην κολησουν και αλλα μικρα διπλα οποτε αν τρέχει βουρ η μυτη ίσως σε πιο απομονωμένο μέρος μέχρι να ειναι καλυτερα :)

Τον λαιμο δεν νομιζω οτι τον βοηθαει. Ισως χειροτερευει την κατασταση γιατι κουραζει τον οργανισμο. Φαντασου τον εαυτο σου. Με πονολαιμο θα πηγαινες στη θαλασσα? Θα αισθανοσουν καλα? Δεν νομιζω.

Για την μυτη ενταξει, βοηθαει πολυ. Αλλα δεν ξερουμε ακριβως τα παιδια τι εχουν. Ετσι την πατησαμε εμεις περυσι με τη θαλασσα . Ο μικρος πολλες φορες κρυωνε αλλα δεν εβγαινε απο τη θαλασσα γιατι του αρεσε και μια απλη ιωση τη γυρισε σε ακροαστικα.

Να κολλησουν τα αλλα παιδια δεν νομιζω γιατι υπαρχει το ιωδιο.

Τι γινεται με αυτες τις ιωσεις φετος?

Μηπως τελικα μας ψεκαζουν?:rolleyes::roll:

Babycute στην Αγγλια εχετε τοσες πολλες?

Ρε παιδιά πραγματικά, τι γίνεται φέτος?? Εμείς έχουμε ανά 2 εβδομάδες μύξες-βήχα, η μικρή συν πυρετό, Ιούλιο μήνα!!!! Την περασμένη εβδομάδα ανέβασε η μικρή 40 πυρετό στην κυριολεξία, κατατρόμαξα, και τελικά ήταν μια απλή ίωση με καταρροή. Σα να είναι Φεβρουάριος αισθάνομαι, πάει παιδικό ο μεγάλος και λέω τι θα κολλήσει πάλι, είναι δυνατόν? Αν πάει έτσι, τι θα κάνουμε από Σεπτέμβρη?

Μήπως είναι τα δικά μου αρρωστιάρικα, έχω καταλήξει σε αυτό το συμπερασμα..:(. Πώς να τους δυναμώσω το ανοσοποιητικό, τα μπουκώνω φρούτα, λαχανικά και πλέον ασταμάτητα fysiomer. Κάπου διάβασα για το βάμμα πρόπολης, πήρα κιόλας αλλά δεν ξέρω σε τι δοσολογία να το δώσω, φοβάμαι κιόλας. Κάνετε εσείς κάτι ιδιαίτερο για το ανοσοποιητικό?

Μένουμε σε παραλιακό μέρο και φέτος έχουμε κάνει μόνο 6 μπάνια ως τώρα που μιλάμε. Μόνο 3 υγιή! εντάξει δηλαδή.. :evil: οδεύουμε προς τον Αύγουστο, έτσι;;;;

Αφήστε, περάσαμε κι έναν πυρετό 8ήμερο χωρίς άλλα συμπτώματα *, στο καπάκι περάσαμε και λαρυγγίτιδα, εκεί ξέρω πως βοηθάει η θάλασσα - τον χειμώνα μας προτείνει βόλτες στην παραλία η παιδίατρος. Τα ιγμόρεια ναι, τα βοηθάει.

Βελτίωση δεν ειδαμε, είδαμε όμως ένα σωρό παιδιά να βήχουν σαν γέροι αυτές τις μέρες σε παραλία που πηγαίνουμε. Λίγα γιατί πάμε σε απομονωμένες αλλά έβηχαν όλα ή είχαν καταρροή.

Πραγματικά δεν ξερω.. είμαι κι εγώ άρρωστη ήδη τοσο καιρο, δεν μπορώ να καταλάβω, έχω αγανακτήσει, εχουμε ξεκινήσει προβιοτικά/βιταμίνες/διατροφή ότι μπορώ κάνω/φρούτα-λαχανικά δεν το συζητώ.. φοβάμαι να κυκλοφορήσουμε πια.

Κι εγώ έλεγα πως είναι φιλάσθενα τα παιδια μου. Που οφείλεται όμως αυτό και τι μπορώ να κάνω για να το βελτιώσω; ούτε το κεφίρ δούλεψε, ούτε τα βελτιωτικά ανοσοποιητικού (σκευάσματα), ούτε ο βασιλικός πολτός.. ήμαρτον πια.

*άκουσα για πληθώρα εντεροϊών από τις προσφυγικές ροές. Είναι ιώσεις που καθονται στο πεπτικό και προκαλούν διαφορα συμπτώματα όπως ο πυρετός που περασαμε με διάσπαρτα δείγματα γαστρεντερίτιδας ενδιάμεσα ή πόνους σε κοιλιά, αρθρώσεις, μυες. Ούτε ξέρω τι μας περιμένει τον χειμώνα.

Επίσης γνωστοί μας λένε ότι ίσως η συνέχιση των ιώσεων οφείλεται και στη νέα μόδα των camp για μικρές ηλικίες. :confused:

Διαφημίσεις

Κι εμείς κορίτσια μαύρο καλοκαίρι περνάμε φέτος. Ο μικρός είχε πράσινες μύξες και βήχα, πήρε αντιβίωση. Δεν έμεινε 3 μέρες καλά, ξανά πράσινες μύξες, φλέμα και δέκατα. Τώρα είναι με αερολίν, πρώτη φορά στη ζωή του, Ιούλιο μήνα και κοντεύει τα 7, έτσι;

Ο δε μεγάλος πήγε μία εβδομάδα κατασκήνωση και γύρισε με σταφυλόκοκκο. Άντε 10 μέρες κλεισούρα, αντιβίωση, μπεταντίν και αλοιφές 3 φορές τη μέρα. Τέτοιο χάλι δεν το 'χω ξαναζήσει καλοκαιριάτικα. Εγώ τη θάλασσα την είχα πολύ σε εκτίμηση, αλλά στην πράξη δε βλέπω όφελος. Πέρυσι κάναμε τουλάχιστον 50 μπάνια και τι καταλάβαμε; Πάλι αρρώστιες το χειμώνα, με αποκορύφωμα τη λοιμώδη μονοπυρήνωση του μικρού τον Ιανουάριο.

Α και εγώ είχα μια επίμονη ασθματική βρογχίτιδα ένα μήνα σχεδόν, πήρα 2 διαφορετικές αντιβιώσεις για να συνέλθω. Πρέπει να ξαναπάω στο γιατρό να με δει, σήμερα είναι το τελευταίο χάπι. Αφήστε που μάλλον ετοιμάζομαι και για κολπίτιδα, με τόση αντιβίωση, παρά τα προβιοτικά.

Κι εγώ που νομιζα πως κάτι θετικό θα είχατε να μου πείτε :( τελικά όλες σχεδόν τα ίδια περνάμε. Και στα 7 όμως;;;; Αγγελίνα εμείς είμαστε 3 και 4,5 - άρα φαντάσου τι έχω να περάσω ακόμη.

Κι έλεγα να κατεβαίνουμε παραλία και Σεπτέμβρη αλλά και Οκτώμβρη, μήπως και ησυχάσουμε :(

Απο που έρχονται όλα αυτά; απο εργαστήρια;;; :mad: αμάν δηλαδή.

Αγγελίνα υπάρχουν στο φαρμακείο κάποια πολύ ισχυρά προβιοτικά, ζήτησε τα και θα σε καλύψουν. 6 φορές πήρα αντιβίωση σε 4 μήνες εγώ - με όλα τα συνεπακόλουθα. Γιαυτό στο λέω.

Αστα...

Αχ Αγγελίνα, μας έκανες την καρδιά περβόλι, εγώ κάνω υπομονή σκεπτόμενη ότι θα σταματήσουν οι πολλές αρρώστιες στα 5 -άντε 6!!!

Εμένα από επανειλλημένες κολπίτιδες (λόγω αντιβίωσης αλλά και από θάλασσα κτλ) με έσωσε ένα σκεύασμα στο φαρμακείο, Lactal λέγεται, είναι σαν γιαούρτι που πάει κατευθείαν στον κόλπο.

Kαι εμεις τα ιδια. Νομιζα οτι ο δικος μου 7 χρονων ειναι φιλασθενος. Τις περναει ελαφρια βεβαια τις ιωσεις αλλα ελα που κολλαει και το μωρο. Ειναι 6 μηνων και εχει αρρωστησει τουλαχιστον 5 φορες. Τωρα παλι εχει μυτη βουλωμενη. Και θηλαζω κιολας αποκλειστικα. Αλλα δεν βλεπω να βοηθαει ιδιαιτερα.

Εχω αρχισει να πιστευω οτι μας ψεκαζουν !

Μένουμε σε παραλιακό μέρο και φέτος έχουμε κάνει μόνο 6 μπάνια ως τώρα που μιλάμε. Μόνο 3 υγιή! εντάξει δηλαδή.. :evil: οδεύουμε προς τον Αύγουστο, έτσι;;;;

Αφήστε, περάσαμε κι έναν πυρετό 8ήμερο χωρίς άλλα συμπτώματα *, στο καπάκι περάσαμε και λαρυγγίτιδα, εκεί ξέρω πως βοηθάει η θάλασσα - τον χειμώνα μας προτείνει βόλτες στην παραλία η παιδίατρος. Τα ιγμόρεια ναι, τα βοηθάει.

Βελτίωση δεν ειδαμε, είδαμε όμως ένα σωρό παιδιά να βήχουν σαν γέροι αυτές τις μέρες σε παραλία που πηγαίνουμε. Λίγα γιατί πάμε σε απομονωμένες αλλά έβηχαν όλα ή είχαν καταρροή.

Πραγματικά δεν ξερω.. είμαι κι εγώ άρρωστη ήδη τοσο καιρο, δεν μπορώ να καταλάβω, έχω αγανακτήσει, εχουμε ξεκινήσει προβιοτικά/βιταμίνες/διατροφή ότι μπορώ κάνω/φρούτα-λαχανικά δεν το συζητώ.. φοβάμαι να κυκλοφορήσουμε πια.

Κι εγώ έλεγα πως είναι φιλάσθενα τα παιδια μου. Που οφείλεται όμως αυτό και τι μπορώ να κάνω για να το βελτιώσω; ούτε το κεφίρ δούλεψε, ούτε τα βελτιωτικά ανοσοποιητικού (σκευάσματα), ούτε ο βασιλικός πολτός.. ήμαρτον πια.

*άκουσα για πληθώρα εντεροϊών από τις προσφυγικές ροές. Είναι ιώσεις που καθονται στο πεπτικό και προκαλούν διαφορα συμπτώματα όπως ο πυρετός που περασαμε με διάσπαρτα δείγματα γαστρεντερίτιδας ενδιάμεσα ή πόνους σε κοιλιά, αρθρώσεις, μυες. Ούτε ξέρω τι μας περιμένει τον χειμώνα.

Επίσης γνωστοί μας λένε ότι ίσως η συνέχιση των ιώσεων οφείλεται και στη νέα μόδα των camp για μικρές ηλικίες. :confused:

Εκανες δικό σου κέφιρ; Απο κατσίκα; Η το αγόρασες;

Εμεις πάντως με αυτά και κομμένη γλουτενη/σιτηρά εχουμε να αρρωστήσουμε πολυ καιρό που γενικως ειχαμε κενό απο την μια ίωση στην αλλη γύρω στις δυο μέρες :roll:

Διαφημίσεις

Τι να σας πω βρε κορίτσια. Ο μεγάλος μετά τα 5 σταμάτησε αυτό το τρεις την ώρα στον παιδίατρο. Απλά τώρα ήμασταν άτυχοι με τον σταφυλόκοκκο καλοκαιριάτικα. Ο μικρός καλά κρατεί...

Ο μικρός πριν πάει σχολείο αρρώσταινε ελάχιστα, παρόλο που είχε τον μεγάλο να κουβαλάει. Σε κάποια φάση έτυχε να κάνει να πάει παιδίατρο 11 μήνες και το καταλάβαμε όταν είδαμε το βιβλιάριο. Από τα προνήπια και μετά, μας παρέσυρε το ρέμα. Ειδικά η μύτη του, ανάθεμα κι αν μένει καθαρή συνολικά 2 μήνες το χρόνο. Το φυσιομέρ είναι η προέκταση του χεριού μου.

Στο φαρμακείο μου δώσανε κάτι eva (δε θυμάμαι ακριβώς), χάπια και κολπικά υπόθετα. Δεν το παθαίνω συχνά, έχω χρόνια, ούτε θυμάμαι πόσα. Πάλι καλά. Για να δούμε. Είμαι σε πολύ αρχή ακόμα, αλλιώς θα έπρεπε να προσθέσω στη λίστα και γυναικολόγο. Από εμένα ζει ο ιατρικός σύλλογος...

Οχι, τους έδινα έτοιμο κεφίρ από γάλα αγελάδος.

Δεν είμαι σε θέση να κάνω αυτά που μου έχεις πει, δεν έχω υποστήριξη, ούτε και οικονομική επιφάνεια ούτε και χρόνο.

Περισσότερο η υποστήριξη μας λείπει θα έλεγα.

Τώρα δίνω πολυβιταμίνη, προβιοτικό και d3 εξτρα σε σκευάσματα όλα αυτά. Επίσης γιαούρτι κεφιρ, ένα σκεύασμα που λέγεται εξτραμιούν μαζί με βασ. πολτό. Ο οποίος τα καίει και γκρινιάζουν.

Το λακτάλ κι εμένα με βοήθησε αλλά ΑΦΟΥ είχε γίνει η ζημιά :(

Summer, μην κόψεις τον θηλασμό, κι εγώ τον είχα υποτιμήσει σ'αυτο το θέμα, όμως απ' όσο φάνηκε αργότερα κάτι συνέβαλλε κι αυτός. Δεν μετέδιδα εγώ στο παιδί αν είχα κάτι. Και γενικά αν κολλούσα εγώ πρώτη, το μωρό δεν κολλούσε παρά σπάνια.

Ομως δίνε και D3, έχουν έλειψη μεγάλη τα παιδιά που θηλάζουν, ρώτα τον παιδίατρο.

Εμένα Αγγελίνα ότι περνούσε η μεγάλη το έφερνε στο σπίτι για εμένα και τη μικρή. Δεν υπάρχει κάτι απ'το οποίο να γλίτωσε. Κάναμε και νοσοκομεία με ωτίτιδα, με πνευμονία, με "ψαχνω να βρω τι έχει" κλπ.

2 φορές το μήνα παιδίατρος τουλάχιστον και φυσικά επί δύο ως πέρισυ.

Στο προνήπιο τώρα πια ήταν λίγο καλύτερα αρχικά τα πράγματα ώσπου αρχίσαμε τους παιδότοπους. Εκεί υπογράψαμε την φετεινή μας καταδίκη. Πρώτη αντιβίωση και μετά σερί ότι κυκλοφορούσε το αρπάζαμε...

Τελος πάντων, τα ξέρετε όλες πανω κάτω. Το θέμα είναι ΠΩΣ γλιτώνουμε; Αν θα σκεφτόμουν ένα εμπόδιο στο να φέρω άλλο ένα παιδί στον κόσμο, το βασικότερο, είναι αυτό το ζήτημα. :evil:

Οχι, τους έδινα έτοιμο κεφίρ από γάλα αγελάδος.

Δεν είμαι σε θέση να κάνω αυτά που μου έχεις πει, δεν έχω υποστήριξη, ούτε και οικονομική επιφάνεια ούτε και χρόνο.

Περισσότερο η υποστήριξη μας λείπει θα έλεγα.

Τώρα δίνω πολυβιταμίνη, προβιοτικό και d3 εξτρα σε σκευάσματα όλα αυτά. Επίσης γιαούρτι κεφιρ, ένα σκεύασμα που λέγεται εξτραμιούν μαζί με βασ. πολτό. Ο οποίος τα καίει και γκρινιάζουν.

Το λακτάλ κι εμένα με βοήθησε αλλά ΑΦΟΥ είχε γίνει η ζημιά :(

Summer, μην κόψεις τον θηλασμό, κι εγώ τον είχα υποτιμήσει σ'αυτο το θέμα, όμως απ' όσο φάνηκε αργότερα κάτι συνέβαλλε κι αυτός. Δεν μετέδιδα εγώ στο παιδί αν είχα κάτι. Και γενικά αν κολλούσα εγώ πρώτη, το μωρό δεν κολλούσε παρά σπάνια.

Ομως δίνε και D3, έχουν έλειψη μεγάλη τα παιδιά που θηλάζουν, ρώτα τον παιδίατρο.

Κριμα μωρε, το έτοιμο δεν ειναι καλα καλα κέφιρ έτσι όπως το κάνουνε . Και με γαλα αγελάδος να το εκανες καλύτερο απο του εμπορίου

Μουρουνελαιο μπορεις να δώσεις; Εχει και D και Α μεσα που ανεβάζουν ανοσοποιητικό ...

Ενα αλλο που μας εχει βοηθηςει απίστευτο ειναι γιαούρτι το κάνω δικό μου το αφήνω να γίνει 24 ωρες, γιατι του εμπορίου ειναι δραμα... Ειναι πανεύκολο αν το κανεις μονη σου...

Εμένα Αγγελίνα ότι περνούσε η μεγάλη το έφερνε στο σπίτι για εμένα και τη μικρή. Δεν υπάρχει κάτι απ'το οποίο να γλίτωσε. Κάναμε και νοσοκομεία με ωτίτιδα, με πνευμονία, με "ψαχνω να βρω τι έχει" κλπ.

2 φορές το μήνα παιδίατρος τουλάχιστον και φυσικά επί δύο ως πέρισυ.

Στο προνήπιο τώρα πια ήταν λίγο καλύτερα αρχικά τα πράγματα ώσπου αρχίσαμε τους παιδότοπους. Εκεί υπογράψαμε την φετεινή μας καταδίκη. Πρώτη αντιβίωση και μετά σερί ότι κυκλοφορούσε το αρπάζαμε...

Τελος πάντων, τα ξέρετε όλες πανω κάτω. Το θέμα είναι ΠΩΣ γλιτώνουμε; Αν θα σκεφτόμουν ένα εμπόδιο στο να φέρω άλλο ένα παιδί στον κόσμο, το βασικότερο, είναι αυτό το ζήτημα. :evil:

Δεν ξέρω. Μακάρι να 'ξερα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα για το τρίτο παιδί, το έχω σκεφτεί πολλές φορές. Όχι, δεν έχω κουράγιο να τα ξαναπεράσω, μόνη μου είμαι, για την όποια βοήθεια, πρέπει να πληρώσω. Πάντα εγώ ξενυχτάω, δίνω φάρμακα, τρέχω στους γιατρούς. Οι άλλοι ούτε ένα θερμόμετρο να βάλουν δεν ξέρουν. Ακόμα και στον πεθερό μου πέρυσι που είχε πάθει πνευμονία, εγώ έκανα διάγνωση και τον έστειλα άρον άρον στο νοσοκομείο, όπου τη δεύτερη μέρα διασωληνώθηκε και μπήκε στην εντατική. Ο άνθρωπος είχε 39,5 πυρετό, η πεθερά τον έβγαζε με δέκατα κι οι υπόλοιποι στεκόντουσαν γύρω γύρω και τον κοιτούσαν. Παρά τρίχα γλύτωσε τα θυμαράκια.

Θα αρχίσω πάλι τις πολυβιταμίνες και τον βασιλικό πολτό.

Διαφημίσεις

Κριμα μωρε, το έτοιμο δεν ειναι καλα καλα κέφιρ έτσι όπως το κάνουνε . Και με γαλα αγελάδος να το εκανες καλύτερο απο του εμπορίου

Μουρουνελαιο μπορεις να δώσεις; Εχει και D και Α μεσα που ανεβάζουν ανοσοποιητικό ...

Ενα αλλο που μας εχει βοηθηςει απίστευτο ειναι γιαούρτι το κάνω δικό μου το αφήνω να γίνει 24 ωρες, γιατι του εμπορίου ειναι δραμα... Ειναι πανεύκολο αν το κανεις μονη σου...

BabyCute, μουρουνέλαιο εγώ έπαιρνα από μικρή και έχω αρκετα καλό ανσοποιητικό..αλλά ξέρεις αν κάνει σε πολύ μικρά παιδιά ? Η μικρή μου είναι 18 μηνών. Επίσης κεφίρ μας έδινε η μητέρα μου το αυθεντικό, τους μύκητες που έχουμε στο ψυγείο και βάζουμε γάλα κάθε λίγες μέρες. Κάποια στιγμή πριν χρόνια της χάλασε αλλά ίσως θα μπορούσε να ξαναβρεί. Κάπου έγραψες όμως νομίζω ότι στο μωρό πρέπει να δίνουμε πάρα πολύ λίγο, μου θυμίζεις ποσότητες για 4 χρονων και 18μηνών?

BabyCute, μουρουνέλαιο εγώ έπαιρνα από μικρή και έχω αρκετα καλό ανσοποιητικό..αλλά ξέρεις αν κάνει σε πολύ μικρά παιδιά ? Η μικρή μου είναι 18 μηνών. Επίσης κεφίρ μας έδινε η μητέρα μου το αυθεντικό, τους μύκητες που έχουμε στο ψυγείο και βάζουμε γάλα κάθε λίγες μέρες. Κάποια στιγμή πριν χρόνια της χάλασε αλλά ίσως θα μπορούσε να ξαναβρεί. Κάπου έγραψες όμως νομίζω ότι στο μωρό πρέπει να δίνουμε πάρα πολύ λίγο, μου θυμίζεις ποσότητες για 4 χρονων και 18μηνών?

Απο οτι ξερω και μου εχουν πει κανει σε όλες τις ηλικίες το μουρουνελαιο, αλλα πρεπει να παρεις καλή ποιότητα. Το μικρο μου που ειναι 21 μηνών του δινω εδω και λίγους μηνες 1μλ καθε βράδυ και στον μεγάλο δινω 2 μλ

Το κέφιρ ναι αυτο που λες ειναι!! Στο 4χρονο μου δινω πολυ, ενα ποτήρι την μερα, αλλα αρχίσαμε απο ενα κουταλάκι και ειδα πως αντιδράει. Όλο τον χειμώνα αρρώστησε μια φορα, γρίπη κανονική τον πήγε 39,6 ουτε να μιλήσει δεν μπορούσε και μετα απο 5 μέρες σηκώθηκε λες και δεν εγινε τιποτα, ουτε αντιπυρετικό καν. Ουτε λογος για πνευμονίας και αντιβιωσεις το ανοσοποιητικό του το πάλεψε μονο του και ειναι σίγουρη απο κέφιρ διατροφή κλπ. Απο τοτε τον Φλεβάρη τιποτα αλλο

Στο μωρο δινω 1 κουταλάκι κέφιρ γιατι τον πείραξε ποκυ στην αρχη... Είχε πολλες αντιβιωσεις τον πρώτο χρονο, και οσο πιο σκ*τα εχεις μεσα σου τοςο το κέφιρ θα κανει μεγαλη αντίδραση .... Αλλα αυτο και το μουρουνελαιο και διατροφή το έκαναν και δεν εχει κανει ιό πολυ καιρό - μπήκαμε και σε αεροπλάνο που ξέρεις τι γινεται εκεί μεσα...

xena αν και οσο γινεται, μπορεις να δώσεις μια κούπα ζωμο κοτόπουλο καθε μερα λιγο πριν το φαγητο... Και αυτο βοηθάει με ανοσοποιητικό πολυ

Απλα πρεπει να το φτιάχνεις καθε λίγες μέρες απο κόκαλα και ψαχνό και το βαζεις ψυγείο..

Ξέχασα την εχινάκεια, και με αυτή είχα δει γρήγορη βελτίωση στις ιώσεις. Έπρεπε να την είχα ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή. Τώρα βρήκα ένα καινούριο μπουκαλάκι στο ντουλάπι και θα τη δώσω για κανένα μήνα σίγουρα.

Thanks BabyCute!

Πάντα εγώ ξενυχτάω, δίνω φάρμακα, τρέχω στους γιατρούς. Οι άλλοι ούτε ένα θερμόμετρο να βάλουν δεν ξέρουν. Ακόμα και στον πεθερό μου πέρυσι που είχε πάθει πνευμονία, εγώ έκανα διάγνωση και τον έστειλα άρον άρον στο νοσοκομείο, όπου τη δεύτερη μέρα διασωληνώθηκε και μπήκε στην εντατική. Ο άνθρωπος είχε 39,5 πυρετό, η πεθερά τον έβγαζε με δέκατα κι οι υπόλοιποι στεκόντουσαν γύρω γύρω και τον κοιτούσαν. Παρά τρίχα γλύτωσε τα θυμαράκια.

Αμ αυτό, που αν πω σε μαμά ή πεθερά να τους βαζουν θερμόμετρο και να δίνουν ντεπόν, είναι η χειρότερη τους??? Λες και εμείς δεν αρρωσταίναμε μικρά (μήπως όντως μας ψεκάζουν τώρα? :rolleyes:). Σίγουρα τις βραχυκυκλώνει το ηλεκτρονικό θερμόμετρο αλλά πόσο πιά?? Τις προάλλες είπα στην πεθερά μου να βάλει υπόθετο ντεπόν στην μικρή για πιο γρήγορη δράση και μου είπε "απαπα δεν μπορω :confused::confused::confused:" ! Αφού και μας μας βάζανε υπόθετα, το θυμάμαι πολύ καλα..

Αμ αυτό, που αν πω σε μαμά ή πεθερά να τους βαζουν θερμόμετρο και να δίνουν ντεπόν, είναι η χειρότερη τους??? Λες και εμείς δεν αρρωσταίναμε μικρά (μήπως όντως μας ψεκάζουν τώρα? :rolleyes:). Σίγουρα τις βραχυκυκλώνει το ηλεκτρονικό θερμόμετρο αλλά πόσο πιά?? Τις προάλλες είπα στην πεθερά μου να βάλει υπόθετο ντεπόν στην μικρή για πιο γρήγορη δράση και μου είπε "απαπα δεν μπορω :confused::confused::confused:" ! Αφού και μας μας βάζανε υπόθετα, το θυμάμαι πολύ καλά.

Από τη συγχωρεμένη τη μανούλα μου δεν είχα παράπονο...αλλά την έχασα, πάνε 4,5 χρόνια τώρα. :cry:

Η πεθερά από τότε που ξεπαίδιασε, δεν ξανασχολήθηκε με το σπορ. Γενικότερα, όχι μόνο σε ό,τι αφορά αρρώστιες.

Τι να γίνει. Θα την παλέψουμε σόλο.

babycute, ναι, τρώνε γιαούρτι, βασικά τρώνε... τζατζίκι εδώ και λίγες ημέρες, είναι ο μόνος τρόπος που το τρώνε ευχάριστα και σε μεγάλες ποσότητες.

Και το ξεκινήσαμε επειδή διαβασα και για το σκόρδο, αν γκουγκλάρεις "σκόρδο ιωσεις" θα καταλάβεις. ;)

Για το μουρουνέλαιο ειναι το επόμενο βήμα, σε λίγες ημέρες κλείνει ο κύκλος πολυβιταμινών που άνοιξα, ψάχνομαι να βρω σκευάσματα με ωραία γεύση. Αν ξέρετε κάτι, πείτε μου. Γιατί είναι πολύ περιεργα τα παιδιά μου..

Επίσης ζωμό από κοτόπουλο δίνω αρκετά συχνά, βάζω λίγο ρυζάκι και το τρώνε πολύ. Τώρα επικεντρώνομαι στην διατροφή, πραγματικά δεν ξέρω πότε και τι να πρωτοκάνω.. δεν προλαβαίνω αλλά προσπαθώ.

Εχινάκεα στα μικρά κάνει;;;

(αυτό με τις γιαγιάδες και τις θερμομετρήσεις αλλά και τις δοσολογίες.. ας μην το σχολιάσω.. μόνο αναρωτιέμαι εγώ πως και μεγάλωσα... εντύπωση μου κάνει )

(αυτό με τις γιαγιάδες και τις θερμομετρήσεις αλλά και τις δοσολογίες.. ας μην το σχολιάσω.. μόνο αναρωτιέμαι εγώ πως και μεγάλωσα... εντύπωση μου κάνει )

Στην ηλικία των δικών σου εγώ τους έχω δώσει, δεν τους δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα. Σταγονίτσες είναι και τις βάζεις στο χυμό ή στο νερό, ανάλογα με την ηλικία.

Το μουρουνέλαιο μήπως υπάρχει φόβος να επηρεάσει το θυρεοειδή; Κάτι τέτοιο έχω ακούσει μου φαίνεται...

Την ίδια απορία έχω για τον αντρα και τον κουνιάδο μου, ειλικρινά.

babycute, ναι, τρώνε γιαούρτι, βασικά τρώνε... τζατζίκι εδώ και λίγες ημέρες, είναι ο μόνος τρόπος που το τρώνε ευχάριστα και σε μεγάλες ποσότητες.

Και το ξεκινήσαμε επειδή διαβασα και για το σκόρδο, αν γκουγκλάρεις "σκόρδο ιωσεις" θα καταλάβεις. ;)

Για το μουρουνέλαιο ειναι το επόμενο βήμα, σε λίγες ημέρες κλείνει ο κύκλος πολυβιταμινών που άνοιξα, ψάχνομαι να βρω σκευάσματα με ωραία γεύση. Αν ξέρετε κάτι, πείτε μου. Γιατί είναι πολύ περιεργα τα παιδιά μου..

Επίσης ζωμό από κοτόπουλο δίνω αρκετά συχνά, βάζω λίγο ρυζάκι και το τρώνε πολύ. Τώρα επικεντρώνομαι στην διατροφή, πραγματικά δεν ξέρω πότε και τι να πρωτοκάνω.. δεν προλαβαίνω αλλά προσπαθώ.

Φιλεναδα το γιαούρτι του εμπορίου δεν κανει τιποτα για αυτο σου ειπα να κανεις το δικό αου αν μπορεις που κρατάει ολα τα καλα βακτηρια και ενισχύει το ανοσοποιητικό

Για το σκόρδο ξερω το δινω στον μεγάλο αλλα πρεπει να το δώσεις ωμο και ολόκληρο αλλιώς δεν κανει τιποτα οποτε λιγάκι δύσκολο :P

Εχινακεια κανει στα μικρα λιγο αλλα υπαρχει παντα φόβος ανάπτυξης αλλεργιών. Επιςης τα καλα της κρατάνε οσο την δινεις τιποτα παραπέρα ...

Aπο πολυβιταμινες xena που εχεις καταληξει?