Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ...?

Recommended Posts

Γεια χαρα, θελω τα φωτα σας σας παρακαλω πολυ..

θελω να κανω εξωσωματικη τον Σεπτεμβρη και θελω μερικες συμβουλες απο τις/τους πιο εμπειρε(ου)ς της παρεας! Θα με συγχωρεσετε για το σεντονι αλλα θελω να δωσω οσο περισσοτερα στοιχει μπορω.Το ιστορικο μου ειναι ως εξης: ειχα δυο φυσιολογικες εγκυμοσυνες πριν 4-5 χρονια που δυστυχως παλλινδρομησαν. Μετα ημουν αρκετα τυχερη κ εμεινα σχετικα γρηγορα εγκυος για τριτη φορα και εχω ενα παιδακι 3,5 ετων.:D Για περιπου 2 χρονια (τουλαχιστον) προσπαθησα να μεινω ξανα εγκυος να αποκτησουμε αδερφακι αλλα η υπογονιμοτητα ειχε χτυπησει την πορτα μας! :-( Ειναι μεγαλη η επιθυμια μου να αποκτησω μεγαλη οικογενεια, οποτε αποφασισα να μην χρονοτριβω αλλο και να να κανω εξωσωματικη. Ζω στην Αγγλια αλλα λογω κοστους, εκανα την πρωτη εξωσωματικη στην Ελλαδα , τον Μαιο που μας περασε. Πηγα με παρα πολυ αυτοπεποιθηση γνωριζοντας οτι εχω ηδη τρεις κυησεις στο ιστορικο μου κ αρκετα σιγουρη οτι δεν μενω εγκυος λογω κακοτυχιας/αγχους (εχουμε κανει απειρες εξετασεις κ δεν εχουμε βρει αλλο προβλημα) Δυστυχως η εξωσωματικη απετυχε και μαζι με την αποτυχια μου εφυγε και καθε αισιοδοξια.

Εκανα πρωτοκολλο ανταγωνιστων με Gonal, στην ωοληψια μου πηραν 13 ωαρια (διαφορετικα μεγεθη) , εκ των οποιων τα 12 γονιμοποιηθηκαν. Ολα καλα και ωραια πηγαιναμε για βλαστοκυστη αλλα ο γιατρος με πηρε κακην κακως την 3η μερα για εμβρυομεταφορα γιατι τα ωαρια δεν εξελισσοντουσαν και ουτε ηταν ποιοτικα. Τελικα μονο 2 ηταν καλα (καλης ποιοτητας, ενα 8αρι και ενα 7αρι) και αυτα και τοποθετησαν. Δεν καταφερα να καταψυξω ωαρια και τα 2 που εβαλα δεν προχωρησαν. Ο γιατρος μου ειπε οτι το γεγονος οτι τα ωαρια μου δεν ηταν ποιοτικα, μπορει και να ειναι ο λογος που δεν μενω εγκυος φυσιολογικα και που ειχα και τις παλλινδρομες κυησεις. Τωρα λοιπον εχω προγραμματισει δευτερη εξωσωματικη για τον Σεπτεμβριο (στον ιδιο γιατρο) που θα ειναι και η τελευταια (καθαρα λογω κοστους/ολα τα κανω ιδιωτικα). Εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον αλλο? οτι πληροφορια μπορεσε να δωσετε ειναι more than welcome! Οπως ειπα ειναι τελευταια προσπαθεια και θελω να παω πολυ πιο προετοιμασμενη απο την πρωτη φορα !!Παρεπιμπτοντως ειμαι 34 χρονων!

Ευχαριστω πολυ και συγνωμη ξανα για το κατεβατο!!:D

Διαφημίσεις

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

θελω να κανω εξωσωματικη τον Σεπτεμβρη και θελω μερικες συμβουλες απο τις/τους πιο εμπειρε(ου)ς της παρεας! Θα με συγχωρεσετε για το σεντονι αλλα θελω να δωσω οσο περισσοτερα στοιχει μπορω.Το ιστορικο μου ειναι ως εξης: ειχα δυο φυσιολογικες εγκυμοσυνες πριν 4-5 χρονια που δυστυχως παλλινδρομησαν. Μετα ημουν αρκετα τυχερη κ εμεινα σχετικα γρηγορα εγκυος για τριτη φορα και εχω ενα παιδακι 3,5 ετων.:D Για περιπου 2 χρονια (τουλαχιστον) προσπαθησα να μεινω ξανα εγκυος να αποκτησουμε αδερφακι αλλα η υπογονιμοτητα ειχε χτυπησει την πορτα μας! :-( Ειναι μεγαλη η επιθυμια μου να αποκτησω μεγαλη οικογενεια, οποτε αποφασισα να μην χρονοτριβω αλλο και να να κανω εξωσωματικη. Ζω στην Αγγλια αλλα λογω κοστους, εκανα την πρωτη εξωσωματικη στην Ελλαδα , τον Μαιο που μας περασε. Πηγα με παρα πολυ αυτοπεποιθηση γνωριζοντας οτι εχω ηδη τρεις κυησεις στο ιστορικο μου κ αρκετα σιγουρη οτι δεν μενω εγκυος λογω κακοτυχιας/αγχους (εχουμε κανει απειρες εξετασεις κ δεν εχουμε βρει αλλο προβλημα) Δυστυχως η εξωσωματικη απετυχε και μαζι με την αποτυχια μου εφυγε και καθε αισιοδοξια.

Εκανα πρωτοκολλο ανταγωνιστων με Gonal, στην ωοληψια μου πηραν 13 ωαρια (διαφορετικα μεγεθη) , εκ των οποιων τα 12 γονιμοποιηθηκαν. Ολα καλα και ωραια πηγαιναμε για βλαστοκυστη αλλα ο γιατρος με πηρε κακην κακως την 3η μερα για εμβρυομεταφορα γιατι τα ωαρια δεν εξελισσοντουσαν και ουτε ηταν ποιοτικα. Τελικα μονο 2 ηταν καλα (καλης ποιοτητας, ενα 8αρι και ενα 7αρι) και αυτα και τοποθετησαν. Δεν καταφερα να καταψυξω ωαρια και τα 2 που εβαλα δεν προχωρησαν. Ο γιατρος μου ειπε οτι το γεγονος οτι τα ωαρια μου δεν ηταν ποιοτικα, μπορει και να ειναι ο λογος που δεν μενω εγκυος φυσιολογικα και που ειχα και τις παλλινδρομες κυησεις. Τωρα λοιπον εχω προγραμματισει δευτερη εξωσωματικη για τον Σεπτεμβριο (στον ιδιο γιατρο) που θα ειναι και η τελευταια (καθαρα λογω κοστους/ολα τα κανω ιδιωτικα). Εχει τυχει κατι παρομοιο σε καποιον αλλο? οτι πληροφορια μπορεσε να δωσετε ειναι more than welcome! Οπως ειπα ειναι τελευταια προσπαθεια και θελω να παω πολυ πιο προετοιμασμενη απο την πρωτη φορα !!Παρεπιμπτοντως ειμαι 34 χρονων!

Κορίτσι μου μας τα έγραψες πολυ αναλυτικά και φαίνονταν ιδανικές οι συνθήκες για να πετύχεις.

Η απορία μου ειναι τι έκανες μετα την αποτυχία της εξωσωματικής για να αυξήσεις τις πιθανότητες ώστε να πετύχεις τον Σεπτέμβριο?

Επιπλέον εξετάσεις ίσως? κάτι να βελτιωθούν τα ωάρια ή ίσως το σπερμα?

Θα ξαναπάς με τις ίδιες συνθήκες?

Άλλη γνώμη απο άλλον γιατρό? σε ποιον έκανες την πρώτη προσπαθεια?

Γονιμοποιηθηκαν δωδεκα ωαρια κ προχωρησαν μονο δυο? Μου φαινεται χαμηλο ποσοστο. Εισαι κ μικρη. Κατι δεν μου παει καλα. Νομιζω οτι η ειναι θεμα σπερματος η εργαστηριου. Γιατι δεν αλλαζεις κεντρο? Να προσπαθησεις κ καπου αλλου.

Καλησπερα Καντι, ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Δεν εχω κανει επιπλεον εξετασεις μετα την αποτυχημενη προσπαθεια. Εκανα αρκετες πριν την πρωτη προσπαθεια , απο ορμονες κ σπερμα μεχρι θρομφοφιλια και καρυοτυπο. Ειλικρινα πιστευω οτι εξεταση υπαρχει την εχω κανει. Εννοειται παιρνουμε βιταμινες , προσεχουμε την διατροφη μας οσο δεν παει αλλο και γυμναζομαστε. Δεν καπνιζουμε, δεν πινουμε ιδιαιτερα, ουτε εχουμε καποιο προβλημα υγειας. Πριν την πρωτη IVF εκανα επισης υστεροσκοπηση για να κοιταξουν την μητρα μου και ηταν μια χαρα. Το μονο που βρηκαν ηταν μια χρονια ενδομητριωση το οποιο επιλυθηκε με φαρμακευτικη αγωγη. Το σπερμα του συζυγου ειναι σουπερ. Αυτο που υποθετουμε ειναι οτι τα ωαρια μου δεν ειναι ποιοτικα αλλα για αυτο δεν μπορω να κανω κατι, να παρω αγωγη κλπ . Ο γιατρος θα μου αλλαξει την αγωγη ,νομιζω θα κανουμε αυτο που λεμε μακρυ πρωτοκολλο και θα αυξησει αρκετα την δοσολογια...

Γεια χαρα isis73, ναι μονο 2 τραγικο και οχι πολυ καλα...το σπερμα ηταν μια χαρα και την εκανε την δουλεια του (γονιμοποιησε τα 12 απο τα 13 ωαρια) , τα ωαρια μου ηταν φτωχα , το οποιο με τρελαινει γιατι δεν ξερω πως μπορω να το βελτιωσω. το εργαστηριο/κλινικη ειναι απο τα γνωστα της Αθηνας οποτε πρεπει να εχουν πολυ μεγαλη εμπειρια...

Διαφημίσεις

Ξεχασα να αναφερω οτι και το ενδομητριο μου δεν ηταν και πολυ καλο! Ηταν κοντα στο 8 το παχος..οριακο δηλαδη...παρα τα απειρα φαρμακα..

Καλησπερα Καντι, ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Δεν εχω κανει επιπλεον εξετασεις μετα την αποτυχημενη προσπαθεια. Εκανα αρκετες πριν την πρωτη προσπαθεια , απο ορμονες κ σπερμα μεχρι θρομφοφιλια και καρυοτυπο. Ειλικρινα πιστευω οτι εξεταση υπαρχει την εχω κανει. Εννοειται παιρνουμε βιταμινες , προσεχουμε την διατροφη μας οσο δεν παει αλλο και γυμναζομαστε. Δεν καπνιζουμε, δεν πινουμε ιδιαιτερα, ουτε εχουμε καποιο προβλημα υγειας. Πριν την πρωτη IVF εκανα επισης υστεροσκοπηση για να κοιταξουν την μητρα μου και ηταν μια χαρα. Το μονο που βρηκαν ηταν μια χρονια ενδομητριωση το οποιο επιλυθηκε με φαρμακευτικη αγωγη. Το σπερμα του συζυγου ειναι σουπερ. Αυτο που υποθετουμε ειναι οτι τα ωαρια μου δεν ειναι ποιοτικα αλλα για αυτο δεν μπορω να κανω κατι, να παρω αγωγη κλπ . Ο γιατρος θα μου αλλαξει την αγωγη ,νομιζω θα κανουμε αυτο που λεμε μακρυ πρωτοκολλο και θα αυξησει αρκετα την δοσολογια...

Ενδομητριωση και φαρμακευτική αγωγή δεν εχω ξανακούσει. Εμένα ο γιατρός ήθελε διαγνωστικά να μπει να με δει, χωρίς σημάδια ενδομητριωσης και βρήκε κολλημένο έντερο μήτρα και ωοθηκη.

Η ενδομητριωση προκαλεί και κακή ποιότητα ωαρίων. Σε ποιο κέντρο ήσουν ?

Anastasia21 ευχαριστω πολυ! ηταν IVF, και η δευτερη προσπαθεια θα ειναι IVF. O γιατρος μου ειχε αφησει ολα τα ενδεχομενα ανοικτα, θα εβλεπαν την ποιοτητα του σπερματος πρωτα, αλλα επειδη ηταν καλο προχωρησε σε IFV. Απο οτι καταλαβα αυτος ειναι υπερ της βλαστοκυστης και θεωρει καποιος πιο σιγουρο το αποτελεσμα αν βαλει βλαστοκυστες.. Μπορω να πω σχεδον με σγουρια οτι ειχε ξεγραμμενο το αποτελεσμα την 3η μερα οταν ειδς οτι τα ωαρια μου δεν προχωρανε...

Μπορει να ηταν τυχαιο γεγονος, δλδ σε εναν αλλο κυκλο να ειναι καλυτερα τα ωαρια ποιοτικα και να φερουν εγκυμοσυνη. Οταν το σπερμα ειναι σουπερ συνηθως δεν γινεται μικρογονιμοποιηση γιατι τραυματίζονται τα ωαριακια μου ειχε πει ο γιατρος μου (Τσιριγωτης) το κανουν μονο σε περιπτωση που εχει θεμα το σπερμα.. Δεν θα εχεις προβλημα αν ολα ειναι καλα συνεχισε τις προσπαθειες, αλλαξε κεντρο αν χρειαστει εγω την πρωτη την εκανα στο μητερα και την δευτερη στον Τσιριγωτη οπου πέτυχα! δεν εμεινα στο ιδιο. Ηθελα κι αλλες γνώμες.

Διαφημίσεις

χαχα Καντι ολα θα τα ακουσεις με μενα!! εχω περασει παρα μα παρα πολλα!! απο οτι καταλαβα υπαρχει ενδομητριωση και ενδομητριωση...πιο ελαφρια που διορθωνεται με αντιβιωτικη αγωγη και ενδομητριωση που προκαλει υπογονιμοτητα και διορθωνεται λαπαροσκοπικα....εχω κανει και λαπαροσκοπηση ,πριν μεινω εγκυος την πρωτη φορα για ασχετο λογο (κυστη) και δεν ειχαν δει κατι αλλο στην μητρα μου..περισυ (πριν την πρωτη Ivf) εκανα υστεροσκοπηση να ξαναδουν το τοπιο και βρηκαν αυτη την χρονια ενδομητριωση που μου ειπε και η γυναικολογος μου και ο εξωσωματικος οτι διορθωνεται με αγωγη. Μετα απο καποιους μηνες εκανα pipelle βιοψια και βγηκε καθαρη. Η κλινικη ειναι το Γεννημα

Μπορει να ηταν τυχαιο γεγονος, δλδ σε εναν αλλο κυκλο να ειναι καλυτερα τα ωαρια ποιοτικα και να φερουν εγκυμοσυνη. Οταν το σπερμα ειναι σουπερ συνηθως δεν γινεται μικρογονιμοποιηση γιατι τραυματίζονται τα ωαριακια μου ειχε πει ο γιατρος μου (Τσιριγωτης) το κανουν μονο σε περιπτωση που εχει θεμα το σπερμα.. Δεν θα εχεις προβλημα αν ολα ειναι καλα συνεχισε τις προσπαθειες, αλλαξε κεντρο αν χρειαστει εγω την πρωτη την εκανα στο μητερα και την δευτερη στον Τσιριγωτη οπου πέτυχα! δεν εμεινα στο ιδιο. Ηθελα κι αλλες γνώμες.

sweetberry28 δεν εχω αλλαξει κλινικη κ γιατρο για τρεις λογους, πρωτον γιατι εχω κανει μονο μια προσπαθεια κ απο οτι μου εχουν πει αλλοι καμια φορα η πρωτη ειναι κ η αναγνωριστικη, υστερα γιατι ειμαι Αγγλια κ ταξιδευω ελλαδα για εξετασεις, κτλ ...ειναι πολυ δυσκολο να μιλαω με αλλους γιατρους κλπ κλπ απο εδω και τριτον γιατι ο γιατρος μου γεμισε το ματι και μου εκανε το κλικ (πολυ υποκειμενικος παραγοντας βεβαια..χαχα) νομιζω οτι ειναι αρκετα ειλικρινης μαζι μου..κ αυτος μου ειπε οτι μπορει απλα αυτος ο κυκλος να μην ηταν καλος..αλλα εμενα με τρωει οτι κατι τρεχει με τα ωαρια μου λογω ιστορικου (και οι δυο παλλινδρομες ηταν λογω χρωμοσωμιακων ανωμαλιων)

Anastasia21 ευχαριστω πολυ! ηταν IVF, και η δευτερη προσπαθεια θα ειναι IVF. O γιατρος μου ειχε αφησει ολα τα ενδεχομενα ανοικτα, θα εβλεπαν την ποιοτητα του σπερματος πρωτα, αλλα επειδη ηταν καλο προχωρησε σε IFV. Απο οτι καταλαβα αυτος ειναι υπερ της βλαστοκυστης και θεωρει καποιος πιο σιγουρο το αποτελεσμα αν βαλει βλαστοκυστες.. Μπορω να πω σχεδον με σγουρια οτι ειχε ξεγραμμενο το αποτελεσμα την 3η μερα οταν ειδς οτι τα ωαρια μου δεν προχωρανε...

Εφόσον το σπέρμα σας είναι άριστο πράξατε τη σωστή μέθοδο. Όντως οι βλαστοκύστες εχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστα επιτυχίας κ καποιοι γιατροι τις προτιμουν ας λάβουμε όμως υπόψιν πως υπαρχουν και πολλές επιτυχίες και με έμβρυα 3 και 4 ημερών. Μπορει να σου ταιριάζει περισσότερο το πρωτόκολλο που θα ακολουθησετε αυτή τη φορά οπότε μένει να το δείτε στην πράξη ! Να δεις που όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά!!!! Θα ειμαστε κοντα στις διαδικασιες οι κοπελες Αυγουστου - Σεπτεμβριου οποτε θα περιμένουμε με αγωνια τα νέα σου!

mlBhp2.png

Καλησπέρα κορίτσι μου κ απο εμένα ! Ευχομαι να είναι η τυχερη σου προσπάθεια! Η πρωτη σου εξωσωματική ηταν IVF ή ICSI?

Φαίνεται οτι το εχεις ψάξει πολυ, μπορει πράγματι να ηταν κακός κύκλος.

Αν ο γιατρός σου σου λέει οτι ειναι καλυμμένος απλά θα τον εμπιστευτείς. Καλή συνέχεια!!!

Διαφημίσεις

Εφόσον το σπέρμα σας είναι άριστο πράξατε τη σωστή μέθοδο. Όντως οι βλαστοκύστες εχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστα επιτυχίας κ καποιοι γιατροι τις προτιμουν ας λάβουμε όμως υπόψιν πως υπαρχουν και πολλές επιτυχίες και με έμβρυα 3 και 4 ημερών. Μπορει να σου ταιριάζει περισσότερο το πρωτόκολλο που θα ακολουθησετε αυτή τη φορά οπότε μένει να το δείτε στην πράξη ! Να δεις που όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά!!!! Θα ειμαστε κοντα στις διαδικασιες οι κοπελες Αυγουστου - Σεπτεμβριου οποτε θα περιμένουμε με αγωνια τα νέα σου!

Μακαρια βρε Αναστασια!

Κανεις και εσυ IVF το καλοκαιρι? σε ποιο κεντρο εισαι εσυ?

Φαίνεται οτι το εχεις ψάξει πολυ, μπορει πράγματι να ηταν κακός κύκλος.

Αν ο γιατρός σου σου λέει οτι ειναι καλυμμένος απλά θα τον εμπιστευτείς. Καλή συνέχεια!!!

το εχω ψαξει αλλα δεν εχω συναντησει παρομοια περιπτωση με την δικια μου κ αυτο κ ποσταρα στο forum ...τωρα με εχεις βαλει σε σκεψεις με την ενδομητριωση..μηπως πρεπει να κανω κ αλλη υστεροσκοπηση πριν κανω και αλλη Ivf..

Κάντι και Αναστασία όντως κάποιες φορές όταν υποψιάζονται ενδομητρίωση κάνουν θεραπεία μόνο με avercap τυπου φαρμακα για μερικούς μήνες,δεν κάνουν λαπαροσκόπηση σε όλες τις περιπτώσεις.

Μακαρια βρε Αναστασια!

Κανεις και εσυ IVF το καλοκαιρι? σε ποιο κεντρο εισαι εσυ?

Μόνο θετικά θα σκεφτόμαστε! Εγώ έκανα τον Φεβρουαριο την πρωτη μου εξωσωματικη με ICSI διοτι το θεμα μας ηταν στο σπερμα. Η βλαστοκυστη μου διαιρεθηκε κ ήμουν εγκυος σε διδυμα, όμως πριν ένα μηνα 13w5d μου εσπασαν τα νερα και τα έχασα. Έχω 9 βλαστοκυστες καταψυξη οποτε θα προχωρησω σε εμβρυομεταφορα μονο. Είμαι από Κύπρο!

mlBhp2.png

Κι εγώ το ίδιο καταλαβα,ότι ο γιατρός με είχε και μένα ξεγραμμένη λόγω του ότι από τα 8 που πήρε,γονιμοποιήθηκαν μόνο 3 και από αυτά τα 3 που μου έβαλε την τρίτη μέρα

μόνο το 1 φαινόταν κάπως καλό.

Ετσι με χαρακτήρισε ''δύσκολη περίπτωση''.Με ορμόνες μια χαρά και χωρίς να επιχειρησει μικρογονιμοποίηση γιατί μας είχε πει ότι για το σπέρμα μας δε θα χρειαστει.

Τραγικός.

Ευχομαι η αλλαγή πρωτοκόλλου να φερει καλύτερα αποτελέσματα!

Ευχομαι καλη επιτυχια. Σημασία έχει η ποιότητα των ωαρίων. FSH, E2 είναι καλές ?

Δεν είναι απαραίτητο να φτάσουν σε βαστοκυστες .Εγω έκανα 3η μερα εμβρυομεταφορά και πηγα καλά μέχρι στιγμής. Αλλά είναι περίεργο πως από 12 εφτασαν 2.

Από αυτά που ξέρω καλύτερα είναι να κάνεις ISCI καλό η κακό σπερμα. Μια που η ποιότητα των ωαρίων δεν είναι καλή καλυτέρα να χρησιμοποιήσεις τελευταίες μεθόδους. Υπάρχουν πολλες τεχνικές που μάλλον μπορει να είναι χρησιμες στην περιπτωση σου. Εγώ εκανα εξωσωματικη στην κρητη, αλλα ο γιατρος μου από την αρχη μου ειπε να κάνω ISCI και hatcing .Ξανακοίταξε τις τεχνικες . Ισως να σε βοηθήσουν.

Κάντι και Αναστασία όντως κάποιες φορές όταν υποψιάζονται ενδομητρίωση κάνουν θεραπεία μόνο με avercap τυπου φαρμακα για μερικούς μήνες,δεν κάνουν λαπαροσκόπηση σε όλες τις περιπτώσεις.

Ρε άμα ειναι ετσι γιατι δεν δίνουν σε όλες averkap πριν να κανουν λαπαροσκόπηση?

Και να θυμίσω οτι η ca125 εμένα ηταν εντός οριων. Δεν λες οτι είχα και ενδείξεις. Γι αυτό άλλωστε κανεις γιατρός απο Ελλάδα δεν μου μίλησε για ενδομητριωση και λαπαροσκόπηση.

Το κέντρο ειναι αρκετά καλό κατά τη γνώμη μου κ το εμβρυολογικό του τμήμα επίσης...ένας χρόνος δεν είναι κ μικρό διάστημα...ίσως κάτι να υπάρχει το οποίο πιθανόν να ευθύνεται για την ποιότητα των ωαρίων σου γιατί από ανταπόκριση στην αγωγή πήγες αρκετά καλά...μήπως πρέπει να ξαναδείς το θέμα της ενδομητριωσης; Είναι αρκετά ύπουλη νόσος κ εμφανίζεται εκεί που δεν το περιμένεις. Εγώ πάντως θα σου έλεγα πως καλό θα είναι να κάνεις λαπαροσκόπηση ή υστεροσκοπηση πριν κάνεις την επόμενη προσπάθεια. Συζήτησέ το με το γιατρό σου βέβαια αυτός ξέρει καλύτερα... Να σου ζήσει το παιδάκι σου κ με το καλό η επόμενη προσπάθεια!

υγ: Αν επιτρέπεται,με τον Μαντ...τον Πιστ. ή τον Αποστ έκανες την προσπάθεια;

jTRQp2.png KPxIp3.png

Ρε άμα ειναι ετσι γιατι δεν δίνουν σε όλες averkap πριν να κανουν λαπαροσκόπηση?

Και να θυμίσω οτι η ca125 εμένα ηταν εντός οριων. Δεν λες οτι είχα και ενδείξεις. Γι αυτό άλλωστε κανεις γιατρός απο Ελλάδα δεν μου μίλησε για ενδομητριωση και λαπαροσκόπηση.

Καλησπερα, συγγνωμη που μπαινω σφηνα.. Δεν εχω παρακολουθησει το θεμα και δεν μπορω να βοηθησω σε κατι, αλλα αφορμωμενη απο αυτο το μηνυμα ηθελα να πω κατι οσον αφορα την καταραμενη ενδομητριωση...Οι averkap καταστελλουν την περιοδο, ετσι παυουν οι εστιες αυτες να "τροφοδοτουνται", οπως αντιστοιχα δρα και μια εγκυμοσυνη(γι αυτο πολλοι γιατροι αναφερουν πως η εγκυμοσυνη "θεραπευει" την ενδομητριωση...)

Η εξεταση ca ειναι απλα ενδειξη κι οχι αποδειξη. οταν λοιπον εχεις εστιες ενδομητριωσης ή απλα στιγματα,οι οποιες δε φαινονται με αλλον τροπο παρα με λαπαροσκοπηση και με μια μικρη ενδειξη απο την παραπανω εξεταση ο γιατρος δεν μπορει να δωσει φαρμακευτικη αγωγη.. Γι αυτο και δεν προτεινουν τη θεραπεια καταστολης.. Ωστοσο καποιες φορες που ειναι "εμφανης" η ενδομητριωση δινεται οντως αγωγη...

Ταυτοχρονα προτιμαται η λαπαροσκοπηση, που πολλες φορες συνδυαζεται με υστεροσκοπηση,ωστε να διαπιστωσει ο γιατρος τι συμβαινει και απο μεσα,ιδιως σε περιπτωσεις υπογονιμοτητας... Οι παραπανω λογοι σε συνδυασμο με το κερδος που αποκομιζουν οι γιατροι μας μεσω των επεμβασεων μας οδηγουν στις λαπαροσκοπησεις!

(καντι μου κι εγω μια απο τα ιδια.. δε φαινοταν τιποτα και μου προτειναν επεμβαση λογω φλεγμονης που φανηκε στη σαλπιγγογραφια η οποια εν τελει ηταν εστια ενδομητριωσης..)

Καλησπερα, συγγνωμη που μπαινω σφηνα.. Δεν εχω παρακολουθησει το θεμα και δεν μπορω να βοηθησω σε κατι, αλλα αφορμωμενη απο αυτο το μηνυμα ηθελα να πω κατι οσον αφορα την καταραμενη ενδομητριωση...Οι averkap καταστελλουν την περιοδο, ετσι παυουν οι εστιες αυτες να "τροφοδοτουνται", οπως αντιστοιχα δρα και μια εγκυμοσυνη(γι αυτο πολλοι γιατροι αναφερουν πως η εγκυμοσυνη "θεραπευει" την ενδομητριωση...)

Η εξεταση ca ειναι απλα ενδειξη κι οχι αποδειξη. οταν λοιπον εχεις εστιες ενδομητριωσης ή απλα στιγματα,οι οποιες δε φαινονται με αλλον τροπο παρα με λαπαροσκοπηση και με μια μικρη ενδειξη απο την παραπανω εξεταση ο γιατρος δεν μπορει να δωσει φαρμακευτικη αγωγη.. Γι αυτο και δεν προτεινουν τη θεραπεια καταστολης.. Ωστοσο καποιες φορες που ειναι "εμφανης" η ενδομητριωση δινεται οντως αγωγη...

Ταυτοχρονα προτιμαται η λαπαροσκοπηση, που πολλες φορες συνδυαζεται με υστεροσκοπηση,ωστε να διαπιστωσει ο γιατρος τι συμβαινει και απο μεσα,ιδιως σε περιπτωσεις υπογονιμοτητας... Οι παραπανω λογοι σε συνδυασμο με το κερδος που αποκομιζουν οι γιατροι μας μεσω των επεμβασεων μας οδηγουν στις λαπαροσκοπησεις!

(καντι μου κι εγω μια απο τα ιδια.. δε φαινοταν τιποτα και μου προτειναν επεμβαση λογω φλεγμονης που φανηκε στη σαλπιγγογραφια η οποια εν τελει ηταν εστια ενδομητριωσης..)

Αρα καλη μου κατι φαινοταν εφοσον λες οτι η σαλπιγγογραφια εδειξε φλεγμονη.

Τι ακριβως φλεγμονη.?

Εμενα η σαλπιγγογραφια καθαρη ωστοσο προβληματιζομαι μηπως κανω λαπαροσκοπηση λογω ενοχλησεων σε μεση και εντερο.

Υστεροσκοπηση διαγνωστικη κι ας μην εχει δειξει κατι η σαλπιγγογραφια λεω να κανω σιγουρα.Απο Σεπτεμβρη μαλλον ξανα στον αγωνα.

Τελος να υπογραμμισω αυτα που ειπες περι κερδους των γιατρων απο επεμβασεις τετοιες που μπορει να φτασουν ως και 4000

!Τοσα μου ειχε ζητησει ο ακατανομαστος Μαντουδης για μια λαπαροσκοπηση!!!!!