Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κορίτσια που ξεκινούν βραχύ πρωτόκολλο

Recommended Posts

Καλησπέρα! Δεν ξερω αν υπάρχει παρομοιο θέμα, αν υπάρχει προβλημα ας διαγραφει..

Ξεκιναω αυριο με βραχυ πρωτοκολλο κ σκεφτηκα να μαζευτουμε εδω όσες βρισκομαστε σε παρόμοια φάση, ωστε ν ανταλλασουμε πληροφορίες για την πορεία μας :)

Διαφημίσεις

• Replies 543
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα! Δεν ξερω αν υπάρχει παρομοιο θέμα, αν υπάρχει προβλημα ας διαγραφει..

Ξεκιναω αυριο με βραχυ πρωτοκολλο κ σκεφτηκα να μαζευτουμε εδω όσες βρισκομαστε σε παρόμοια φάση, ωστε ν ανταλλασουμε πληροφορίες για την πορεία μας :)

Γειά σου Liana. Εγώ έκανα το βραχυ πρωτοκολλο και βρίσκομαι τώρα στην έκτη μέρα της εμβρυομεταφορας. Το είχα ξανακάνει και το Σεπτέμβριο. Το μακρύ πρωτόκολλο δε μου ταίριαξε. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Γειά σου Liana. Εγώ έκανα το βραχυ πρωτοκολλο και βρίσκομαι τώρα στην έκτη μέρα της εμβρυομεταφορας. Το είχα ξανακάνει και το Σεπτέμβριο. Το μακρύ πρωτόκολλο δε μου ταίριαξε. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Να σαι καλά, oly, σ ευχαριστω πολύ! Εγώ ειχα κανει πριν 6 χρονια μακρυ κ μου χάρισε τον γιό μου...ημουν πολύ τυχερή. Τωρα ομως εχουν αλλαξει τα δεδομενα, μονο το βραχυ μου ταιριαζει. Ξεκινησα τον προηγουμενο μηνα προσπαθεια αλλα στον πρωτο υπερηχο ειδαμε 1 μονο ωαριο κ διεκοψα. Θα δουμε κ τωρα πώς θ παει κ θ βγει καποιο συμπερασμα πιστευω..Altermon θ παιρνω 225 μοναδες κ απο την 5η μερα (ααααν ειναι οκ τα πραγματα) θ ξεκινησω και cetrotide ανταγωνιστή. Εσύ τί έπαιρνες;

Σε φαση αναμονης ε; Ξερω πόσο δυσκολο ειναι..υπομονη..δεν περνανε οι μερες, ξερω..Σου ευχομαι μεσα απ την καρδιά μου, ν ακουσεις χαρμόσυνα νέα! :)

Να σαι καλά, oly, σ ευχαριστω πολύ! Εγώ ειχα κανει πριν 6 χρονια μακρυ κ μου χάρισε τον γιό μου...ημουν πολύ τυχερή. Τωρα ομως εχουν αλλαξει τα δεδομενα, μονο το βραχυ μου ταιριαζει. Ξεκινησα τον προηγουμενο μηνα προσπαθεια αλλα στον πρωτο υπερηχο ειδαμε 1 μονο ωαριο κ διεκοψα. Θα δουμε κ τωρα πώς θ παει κ θ βγει καποιο συμπερασμα πιστευω..Altermon θ παιρνω 225 μοναδες κ απο την 5η μερα (ααααν ειναι οκ τα πραγματα) θ ξεκινησω και cetrotide ανταγωνιστή. Εσύ τί έπαιρνες;

Σε φαση αναμονης ε; Ξερω πόσο δυσκολο ειναι..υπομονη..δεν περνανε οι μερες, ξερω..Σου ευχομαι μεσα απ την καρδιά μου, ν ακουσεις χαρμόσυνα νέα! :)

Καλημέρα Liana.Εγώ έπαιρνα menopur 375 μονάδες κάθε μέρα,γιατί γενικά δε κάνω πολλά ωοθυλάκια και orgalutran.Μη στεναχωριέσαι κάθε κύκλος είναι διαφορετικός.Και εγώ στη πρώτη εξωσωματική που είχα κάνει από τα 4 ωοθυλάκια που είχα προχώρησε μόνο το ένα,είχα πάθει σοκ.Αν δεις πάλι το ίδιο,που δε σου το εύχομαι,ίσως θα ήταν καλύτερο να αλλάξεις φάρμακα.Εγώ είχα κάνει το μακρύ πρωτόκολλο στην πρώτη με gonal και arvecap και δε μου ταίριαξε καθόλου.Μετά άλλαξα πρωτόκολλο και φάρμακα και πήγα καλύτερα σχετικά με το ένα που είχα κάνει.Είναι δύσκολη η αναμονή,αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα έχει ευχάριστο τέλος.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

Και γω ξεκινάω τη Δευτερα!!!

Καλή μας επιτυχία!

Καλημέρααααα! Όλα να μας πάνε καλά...με χαμόγελο κι ό,τι γίνει (που μακαρι να ναι το καλύτερο!!!) Τί αγωγή θα πάρεις Miss??

Καλημέρα Liana.Εγώ έπαιρνα menopur 375 μονάδες κάθε μέρα,γιατί γενικά δε κάνω πολλά ωοθυλάκια και orgalutran.Μη στεναχωριέσαι κάθε κύκλος είναι διαφορετικός.Και εγώ στη πρώτη εξωσωματική που είχα κάνει από τα 4 ωοθυλάκια που είχα προχώρησε μόνο το ένα,είχα πάθει σοκ.Αν δεις πάλι το ίδιο,που δε σου το εύχομαι,ίσως θα ήταν καλύτερο να αλλάξεις φάρμακα.Εγώ είχα κάνει το μακρύ πρωτόκολλο στην πρώτη με gonal και arvecap και δε μου ταίριαξε καθόλου.Μετά άλλαξα πρωτόκολλο και φάρμακα και πήγα καλύτερα σχετικά με το ένα που είχα κάνει.Είναι δύσκολη η αναμονή,αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα έχει ευχάριστο τέλος.

Μακάρι να έχει το πιο ομορφο τέλος...περιμένουμε κι εμεις μαζί σου! Υπομονή και ηρεμία!

Σίγουρα δεν ταιριάζουν όλα σε όλους..Εγώ ειμαι σε μια φαση...διερευνητικη, ας την πουμε...ακόμα προσπαθει κι ο γιατρός μου, πιστευω, να καταλάβει πώς αντιδρά ο οργανισμός μου..αρχη ειναι ακόμα. Αυτη τη φορα θα φανει ομως αν το προηγουμενο ηταν απλώς τυχαιο γεγονός λόγω κακού κύκλου ή αν κάτι δεν μου ταιριάζει...οπότε σε αναμονή ειμαι κι εγω και βλέπουμε!

Έκανα την πρώτη ενεσούλα σήμερα...για ν δουμε.

Στον υπέρηχο χθες ειδε ότι οι ωοθηκες μου ειναι σε καταστολή, πραγμα θετικο ειπε, κι επισης του αρεσε που ειχα πολύ αιμα :? Τωρα γιατί, δεν ξερω!

Καλημέρες κορίτσια! !Κ εγώ στο club! Χθες έκανα την 1η μου ένεση! 5 μέρες 225 μενοπουρ κ Δευτέρα μάλλον κ σετροτιντ.καλή επιτυχία σε ολες!

[sIGPIC][/sIGPIC]

I'm in LOVE with two babies I haven't yet met...

Καλημέρααααα! Όλα να μας πάνε καλά...με χαμόγελο κι ό,τι γίνει (που μακαρι να ναι το καλύτερο!!!) Τί αγωγή θα πάρεις Miss??

Δεν έχω ιδέα!!!

Εχω menopur kai gonal.Και πρέπει να βρω και daronda.Moυ είπε ο γιατρός ότι αυτά πρέπει να τα αγοράσω αλλά δεν τα έχω ακόμα και Δευτέρα ξεκινάω!!!

Αυτά βέβαια μου τα έγραψε όταν πήγα να τα πάρω από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ.Μήπως δεν τα χρειαστώ όλα τώρα????

Μακάρι να έχει το πιο ομορφο τέλος...περιμένουμε κι εμεις μαζί σου! Υπομονή και ηρεμία!

Σίγουρα δεν ταιριάζουν όλα σε όλους..Εγώ ειμαι σε μια φαση...διερευνητικη, ας την πουμε...ακόμα προσπαθει κι ο γιατρός μου, πιστευω, να καταλάβει πώς αντιδρά ο οργανισμός μου..αρχη ειναι ακόμα. Αυτη τη φορα θα φανει ομως αν το προηγουμενο ηταν απλώς τυχαιο γεγονός λόγω κακού κύκλου ή αν κάτι δεν μου ταιριάζει...οπότε σε αναμονή ειμαι κι εγω και βλέπουμε!

Έκανα την πρώτη ενεσούλα σήμερα...για ν δουμε.

Στον υπέρηχο χθες ειδε ότι οι ωοθηκες μου ειναι σε καταστολή, πραγμα θετικο ειπε, κι επισης του αρεσε που ειχα πολύ αιμα :? Τωρα γιατί, δεν ξερω!

Μη στεναχωριέσαι κορίτσι όλα καλά θα πάνε.Καλή επιτυχία.

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια !!!

Καλή επιτυχία σε όλες !!!!!

Εγώ δεν ξέρω αν ανήκω στην κατηγορία βραχύ,γιατί είναι η πρώτη φορά και στο χαρτί λέει πρωτόκολλο ανταγωνιστών.

Παρόλα αυτά και εγώ την δευτέρα ξεκινάω...και εχω απίστευτο άγχος για όλα!!!

rhIYp3.png

Καλημέρα κορίτσια !!!

Καλή επιτυχία σε όλες !!!!!

Εγώ δεν ξέρω αν ανήκω στην κατηγορία βραχύ,γιατί είναι η πρώτη φορά και στο χαρτί λέει πρωτόκολλο ανταγωνιστών.

Παρόλα αυτά και εγώ την δευτέρα ξεκινάω...και εχω απίστευτο άγχος για όλα!!!

Νατάσα, βραχυ είναι, κι εγώ αυτό κάνω! Μην εχεις αγχος, μονο χαμογελο και ηρεμια...προσπαθησε τουλαχιστον! Αντε, με το καλο!

Καλημέρες κορίτσια! !Κ εγώ στο club! Χθες έκανα την 1η μου ένεση! 5 μέρες 225 μενοπουρ κ Δευτέρα μάλλον κ σετροτιντ.καλή επιτυχία σε ολες!

Καλημέρα, popi, καλή επιτυχία! Εγώ σήμερα εκανα την πρωτη μου! 225 Altermon, Δευτερα υπέρηχο και ίσως (αν παμε καλα) cetrotide (ανταγωνιστη)

Δεν έχω ιδέα!!!

Εχω menopur kai gonal.Και πρέπει να βρω και daronda.Moυ είπε ο γιατρός ότι αυτά πρέπει να τα αγοράσω αλλά δεν τα έχω ακόμα και Δευτέρα ξεκινάω!!!

Αυτά βέβαια μου τα έγραψε όταν πήγα να τα πάρω από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ.Μήπως δεν τα χρειαστώ όλα τώρα????

Aπ ό,τι διαβαζα τωρα η daronda ειναι για καταστολη και οι menopur και gonal για διεγερση...Γιατι δεν κανεις ενα τηλεφωνακι στο γιατρο σου, να τις παρεις και τις daronda εγκαιρα??

Διαφημίσεις

Aπ ό,τι διαβαζα τωρα η daronda ειναι για καταστολη και οι menopur και gonal για διεγερση...Γιατι δεν κανεις ενα τηλεφωνακι στο γιατρο σου, να τις παρεις και τις daronda εγκαιρα??

Ναι επικοινώνησα.Θα κάνω και daronda.Θα μου τις γράψει ο γιατρός.Ελπίζω να τις βρω εύκολα.

Μήπως δεν είναι το βραχύ αυτό???

Νατάσα, βραχυ είναι, κι εγώ αυτό κάνω! Μην εχεις αγχος, μονο χαμογελο και ηρεμια...προσπαθησε τουλαχιστον! Αντε, με το καλο!

Τέλεια !!!!

Με το καλό για όλες μας!!!!!

Προσπαθώ..είναι μάλλον το άγχος του πανικού της πρώτης φοράς!!!

rhIYp3.png

Καλημέρα, popi, καλή επιτυχία! Εγώ σήμερα εκανα την πρωτη μου! 225 Altermon, Δευτερα υπέρηχο και ίσως (αν παμε καλα) cetrotide (ανταγωνιστη)

Πάμε γερά λοιπόν! :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

I'm in LOVE with two babies I haven't yet met...

Ναι επικοινώνησα.Θα κάνω και daronda.Θα μου τις γράψει ο γιατρός.Ελπίζω να τις βρω εύκολα.

Μήπως δεν είναι το βραχύ αυτό???

Αν ξεκινήσεις 2η-3η μερα ειναι βραχυ! Αχ οχι λαθος και το μακρυ μπορει να ξεκιναει 2η...

Τέλεια !!!!

Με το καλό για όλες μας!!!!!

Προσπαθώ..είναι μάλλον το άγχος του πανικού της πρώτης φοράς!!!

Εχεις δικιο, απολυτα φυσιολογικο ειναι κι ανθρώπινο,,,υπομονη!!! Όλα καλά θα πάνε!

Miss sunshine κοιτα

o πρώτο φάρμακο ονομάζεται GnRH-ανάλογο ή GnRH-αγωνιστής (ενέσεις Daronda 2.8ml/ή Arvecap 0,1/ ή Superfact ) και χορηγείται για να καταστέλλει τις δικές σας ορμόνες (down regulation). To φάρμακο αυτό συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας και διακόπτεται μόνο όταν δοθεί εντολή από τους ιατρούς. Η χορήγηση του φαρμάκου γίνεται το πρωί την ίδια ώρα κάθε μέρα. Πριν την έναρξη της χορήγησης του γίνεται ένα κολπικό υπερηχογράφημα, για τον αποκλεισμό ύπαρξης κύστης της ωοθήκης. Οι ενέσεις Daronda γίνονται στο λίπος κάτω από το δέρμα (υποδορίως). Ξεκινήστε τις ενέσεις μια ώρα της ημέρας που σας βολεύει και συνεχίστε την ίδια ώρα κάθε μέρα. Η καθημερινή δόση είναι 20 μονάδες σε σύριγγα ινσουλίνης των 100 μονάδων.

Η θεραπεία μπορεί να προκαλέσει μπούκωμα της μύτης ή εξάψεις. Αυτά τα συμπτώματα είναι παροδικά και δεν πρέπει να σας προκαλέσουν ανησυχία. Επίσης ενώ παίρνετε το φάρμακο είναι πιθανόν να δείτε για λίγες μέρες μετά το σταμάτημα της περιόδου σας μια επιπλέον άτυπη περίοδο, που όμως είναι αναμενόμενη και δεν θα πρέπει να σας ανησυχήσει καθόλου.

Συνήθως την 14η ημέρα από τότε που θʼ αρχίσουν οι ενέσεις Daronda (στο μακρύ πρωτόκολο, long protocol) θα κάνετε μια εξέταση αίματος που λέγεται οιστραδιόλη. Μόλις πάρετε την απάντηση επικοινωνήστε με το ιατρικό προσωπικό του Τμήματος. Σε ένα ποσοστό 20% περίπου των γυναικών μπορεί να χρειαστεί άλλη μια εβδομάδα χορήγησης των ενέσεων (Daronda/Arvecap/Superfact). Aυτό οφείλεται σε λειτουργική κύστη των ωοθηκών η οποία εκκρίνει οιστρογόνα και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την έκβαση της προσπάθειας. Αυτές οι κύστεις αντιμετωπίζονται με απλή αναρρόφηση πριν αρχίσει η θεραπεία με το δεύτερο είδος φαρμάκου, που είναι οι ενέσεις Gonal-F / Puregon / Metrodin / Altermon / Menogon / Melian.

To μακρύ πρωτόκολλο χρησιμοποιείται κατά προτίμηση στο Τμήμα μας γιατί αποδεδειγμένα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα των λαμβανομένων ωαρίων. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις όπως π.χ. σε γυναίκες με φτωχή απάντηση στην διέγερση των ωοθηκών ή μεγαλύτερης ηλικίας, μπορεί να εφαρμοστεί το λεγόμενο βραχύ πρωτόκολλο (short protocol). Στις περιπτώσεις αυτές οι ενέσεις Daronda ξεκινούν πάλι την 1η ημέρα της περιόδου , αλλά η χορήγηση του δεύτερου φαρμάκου αρχίζει δύο ημέρες αργότερα ( 3η ημέρα της περιόδου).

Πρόσφατα, σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε ένα καινούργιο θεραπευτικό σχήμα με την χορήγηση νέων φαρμάκων που λέγονται ανταγωνιστές (Cetrotide/Organolutran). Oι γιατροί θα σας συστήσουν το πλέον ενδεδειγμένο πρωτόκολλο για σας.

Αν ξεκινησεις με daronda και μετα απο 2 μερες ξεκινησεις τα υπολοιπα , ειναι βραχυ με αγωνιστες! Αλλιως, αν το daronda το παρεις μονο του για πολλες μερες,ειναι μακρυ!

Καλημέρααα! Καλή αρχή σε όλες!

Κι εγώ βραχύ θα κάνω αλλά δεν ξέρω ακόμα με τι φάρμακα κτλ, τέλος του μήνα περιμένω την επόμενη περίοδο, οπότε αργώ λίγο ακόμα.

Θα σας παρακολουθώ να βλέπω τα θετικά σας αποτελέσματα και να παίρνω κουράγιο :)

Νατάσα μου κι εγώ σε πανικό είμαι. Εδώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως μωρέ τελικά δεν είμαι έτοιμη για παιδί ακόμα;; Πφφφφ και να σκεφτείς δεν τη φοβόμουν ποτέ την εξωσωματική, ίσα ίσα δεν κρατιόμουν να ξεκινήσω!

Όταν λέτε ποιο πρωτόκολλο ταιριάζει στην καθεμία πως προκύπτει αυτό; Με ποια δεδομένα δηλαδή παίρνει την απόφαση ο γιατρός;

nhZg.png

Κι εγώ βραχύ θα κάνω αλλά δεν ξέρω ακόμα με τι φάρμακα κτλ, τέλος του μήνα περιμένω την επόμενη περίοδο, οπότε αργώ λίγο ακόμα.

Θα σας παρακολουθώ να βλέπω τα θετικά σας αποτελέσματα και να παίρνω κουράγιο :)

Νατάσα μου κι εγώ σε πανικό είμαι. Εδώ έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως μωρέ τελικά δεν είμαι έτοιμη για παιδί ακόμα;; Πφφφφ και να σκεφτείς δεν τη φοβόμουν ποτέ την εξωσωματική, ίσα ίσα δεν κρατιόμουν να ξεκινήσω!

Όταν λέτε ποιο πρωτόκολλο ταιριάζει στην καθεμία πως προκύπτει αυτό; Με ποια δεδομένα δηλαδή παίρνει την απόφαση ο γιατρός;

Melitini, γεια σου! Υπομονη μέχρι να ξεκινησεις...λογικα τα συναισθηματα σου, ολα μεσα μας ειναι κουβαρι...ειμαστε που ειμαστε με πολυπλοκο ψυχισμο, τωρα απογινόμαστε! :-P

Το πρωτοκολλο που θ ακολουθηθει προκυπτει απο διαφορους παραγοντες...ηλικια, τιμες ορμονων...διαφορα. Εγω ας πουμε θα κανω βραχυ οχι αλα λογω ηλικιας (ειμαι 39,5) αλλα επειδη έχω χαμηλη AMH , που σημαινει ότι έχω μειωμενο αποθεμα σε ωαρια..Πριν 6 χρονια ομως ειχα κανει μακρυ! (με επιτυχια)

Μελιτίνι μου έγω είχα χαμηλή αμη.

Τα φάρμακα τα έχω όλα ψυγείο..

Pergoveris

Gonal

Cetrotide

Αυτά απο ενέσεις κ απο χάπια σαλοσπίρ,utrogestan,vasclor κρέμα προγεστερόνης.

Αα κ δύο πρεγκνύλ.

rhIYp3.png