Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ληψη παιδικης ασπιρινης στο πρωτο τριμηνο

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια ηθελα να σας ρωτησω εαν σας ετυχε η αν γνωριζετε καποια κοπελα που ο γιατρος της συνεστησε στο πρωτο τριμηνο να λαμβανει καθημερινως παιδικη ασπιρινη προληπτικα. Μπορει να προκαλεσει καποια ζημια στο εμβρυο;

Διαφημίσεις

Ειναι κατι που προτεινεται συχνα αλλα καλυτερα θα ηταν να το συζητησεις με αιματολογο κ αναλογα με το προφιλ σου θα σου πει.ενδεχεται αν δεν το χρειαζεται κανεις να προκαλεσει αποκολληση.εγω εχω κανει ενα τεστ αντιστασηε στην ασπιρινη κ απαγορευεται να το παρω.ει αι εξαταση αιματος.βοηθαει παντως γυναικες με αντιφοσφωλιπιδικο.

Και εμενα μου ειχαν προτεινει ασπιρινη 2 γυναικολογοι και ενας αιματολογος απο το πρωτο τριμηνο.

Ομως φοβομουν να την παρω γιατι ειχα και πονους. Οταν ξεκινησα να την παιρνω μετα απο λιγες ημερες ειχα αποκολληση πλακουντα με μεγαλη αιμορραγια στην 9η εβδομαδα.

Δεν ξερω εαν ειχε σχεση η ηταν τυχαιο γεγονος. Δεν το εψαξα περισσοτερο.

Εγω επαιρνα καθολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου και λιγο πριν γεννησω την σταματησα. Φυσικα ηταν μετα απο εντολη του γιατρου μου. Ειχα στο ιστορικο μου μια κεντρικη αποκολληση πλακουντα και μια προεκλαμψια. Ο γιος μου ειναι πλεον 13 χρονων υγιεστατος.

Διαφημίσεις

Ναι Ζωη μου.σε βοηθησε γιατι ειχες θεμα με την πιεση.Καντι να ξερεις οτι εαν δεν χρειαζεται μπορει να εμποδισει την εμφυτευση του εμβρυου.δεν ειναι παιξε γελασε αυτο το μικρο πορτοκαλι χαπι.δεν ειναι τυχαιο που καποιος που θελει να κανει επεμβαση του το σταματανε μερες πριν.

Γεια σας κοριτσια ηθελα να σας ρωτησω εαν σας ετυχε η αν γνωριζετε καποια κοπελα που ο γιατρος της συνεστησε στο πρωτο τριμηνο να λαμβανει καθημερινως παιδικη ασπιρινη προληπτικα. Μπορει να προκαλεσει καποια ζημια στο εμβρυο;
Γεια σου κοπέλα μου. Εγω την παίρνω από την ωορρηξία και μέχρι τωρα που ειμαι στην 19 εβδομάδα κύησης ακόμη ο γιατρος δεν μου εχει πει να την σταματήσω. Κάποια στιγμή στην 5 εβδομάδα που είχα λίγο αίμα φοβήθηκα πολυ γιατί όπως εχω πει έπαιρνα την ασπιρίνη και δεν ήξερα αν πρέπει να την συνεχίσω. Όλοι οι γιατροί που ρώτησα( μπορει να ρώτησα και 6 γυναικολόγους και 2 αιματολόγος) μου είπαν πως ίσα ίσα βοηθάει και δεν κάνει κακό. Δεν εχω κάνει εξετάσεις θρομβοφηλιας αλλά την περνώ προληπτικά. Συγκεκριμένα παίρνω salospir.

Γεωργια δεν υπαρχει εξατομικευμενη προσεγγιση σε αυτο που σου εκαναν.εαν ειχες προβλημα θρομβοφιλιας δηλαδη δεν θα το ηξερες.κ δεν δινουν ολοι οι αιματολογοι το σαλοσπιρ ετσι ευκολα.εγω εαν το επαιρνα δεν θα κινδυνευε απλα το εμβρυο αλλα κ εγω σε περιπτωση ατυχηματος γιατι το αιμα μου ειχε αραιωσει τριακοσιες φορες πανω απο το αναμενο με τεσσερις μονο ημερες σαλοσπιρ.χρειαζονται οπωσδηποτε εξετασεις κ αιματολογος που ασχολειται με κυηση.οποιαδηποτε αλλη συμβουλη θα ηταν παρακινδυνευμενη.

Γεωργια δεν υπαρχει εξατομικευμενη προσεγγιση σε αυτο που σου εκαναν.εαν ειχες προβλημα θρομβοφιλιας δηλαδη δεν θα το ηξερες.κ δεν δινουν ολοι οι αιματολογοι το σαλοσπιρ ετσι ευκολα.εγω εαν το επαιρνα δεν θα κινδυνευε απλα το εμβρυο αλλα κ εγω σε περιπτωση ατυχηματος γιατι το αιμα μου ειχε αραιωσει τριακοσιες φορες πανω απο το αναμενο με τεσσερις μονο ημερες σαλοσπιρ.χρειαζονται οπωσδηποτε εξετασεις κ αιματολογος που ασχολειται με κυηση.οποιαδηποτε αλλη συμβουλη θα ηταν παρακινδυνευμενη.

Όσες φορές ρώτησα μου είπαν ότι το Σαλοσπίρ καλό κάνει κακό δεν κάνει. Τα αιμοπετάλια μου βέβαια ήταν παντα αυξημένα και τωρα ειναι στα κανονικά επίπεδα. Ελπίζω απλά να μην εχω γίνει πειραματόζωο τι να πω.Μεχρι τωρα και ενώ προσπαθούσαμε 3 χρόνια για παιδί κανένας γιατρος δεν μου είπε να κάνω εξετάσεις θρομβοφηλιας συγκεκριμένα μια γιατρος μου είχε πει ότι ειναι και πανάκριβες και δεν θα τις συνιστούσε.

Διαφημίσεις

Καλημέρα και από εμενα!!!! Και εγω παίρνω σαλοσπιρ των 80 καθως μετα απο την αυχενικη διαπιστωθηκε χαμηλή η ορμονη papp-a και θα το λαμβάνω μεχρι το τελος της εγκυμοσύνης καθως αιματωνει καλυτερα τα αγγεία του πλακούντα και το εμβρυο τρέφεται καλύτερα!! Μου το σύστησε και ο εμβρυολόγος αλλά και η γυναικολόγος μου!!! Από ότι εχω καταλάβει είναι αρκετες οι γυναίκες που κάνουν τετοια αγωγη!!! Τωρα είμαι στην 22η εβδομαδα και όλα είναι πολύ καλα!!!

OFubp3.png

TyB7p3.png

Η θρομβοφιλια δεν θα επιρρεαζε την συλληψη αλλα την εκβαση της εγκυμοσυνης σου εαν ειχες προβλημα.

Το γνωρίζω αυτο αλλά σύμφωνα με το ιστορικό μου ο γιατρος θεώρησε πως μάλλον το χρειάζομαι, οποτε μετα από κάποια θεραπεία για τη σύλληψη μου πρότειναν και αυτο.

...από ότι έχω διαβάσει κ ακούσει καλώς ή κακώς οι περισσότεροι γιατροί το συστήνουν...κ εγώ το έπαιρνα από την αρχή της εγκυμοσύνης μου μέχρι κ την 32η εβδομάδα...μετά μου είπαν ότι απαγορεύεται...αν κ δεν έχω θρομβοφιλία, από ένα σημείο κ μετά με παρακολουθούσε κ αιματολόγος, λόγω αυξημένων αντιστάσεων της μητριαίας αρτηρίας που έδειξε η β' επιπέδου, οπότε κ συνέχισα κανονικά την αγωγή...αντί όμως για σαλοσπίρ έκανα αντιπηκτικές ενέσεις ...

jTRQp2.png KPxIp3.png

Εγώ πάντως μετά απο έξι μέρες αγωγής με salospir (το σύστησε προληπτικά ο γυναικολόγος πριν μείνω έγκυος) είχα παρενέργειες. Μου προκάλεσε εμβοές στα αυτιά σε συνδυασμό με απίστευτο πονοκέφαλο. Κατόπιν επικοινωνίας με τον αιματολόγο μου, που είπε να τα διακόψω αμέσως και οταν με το καλο μέινω έγκυος θα ξεκινήσω ενέσεις.

Υ.Γ. Έχω ιστορικό θρομβοφιλίας υψηλού μαιευτικού κινδύνου.

Η ηπαρινη ειναι πιο ασφαλης λυση.το salospir βοηθαει σε ανοσολογικα θεματα πχ αντιφωσπολιπιδικο κ βοηθαει κ στην προληψη της προεκλαμψιας.αλλα κ για το τελευταιο πιστευω οτι το χαπι για την πιεση ενδεικνυται καλυτερα.αν δηλαδη συμβει κατι κ ξεκινησει ο τοκετος νωριτερα η γινει ενα ατυχημα βρε παιδι μου,ανθρωποι ειμαστε τι θα συμβει τοτε?θα πουνε γι αυτο το σταματαμε νωριτερα αλλα δεν ειχαμε προβλεψει το απροβλεπτο? το μυαλο τους πρεπει να στροφαρει προς ολες τις κατευθυνςεις.εκεινο που με κανει να τα παιρνω ειναι οτι το δινουν πολλοι στα τυφλα χωρις εξετασεις.οκ.ενας καλος γυναικολογος εχει καλη γνωση αλλα δεν ειναι ο αρμοδιος.πρεπει να συνεργαστει με τον αιματολογο.στις σωστες συνεργασιες οι δυο αυτες ειδικοτητες πανε χερι χερι.

Διαφημίσεις

Θεωρώ ότι ο γιατρός μιλάει πάντα με την πείρα του!! Εγώ που είχα κατι συσπάσεις το Σ/Κ και πήγα στο νοσοκομείο και με εξέτασαν αρκετοι γιατροί κανένας δεν μου είπε κατι για το σαλοσπίρ!!!! Εμείς ακούμε διάφορα και μετα νομίζουμε οτι ξέρουμε κιολας!!! Αλλά καλύτερα να αφήνουμε την ιατρική για τους γιατρούς!!

Οπότε Mummy to be καλό είναι αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου να ακολουθείς την αγωγή που σου δίνει... Αλλιώς ίσως πρέπει να αλλάξεις γιατρό...

OFubp3.png

TyB7p3.png

marakiinlove συμφωνω οπως ξαναειπα οτι μονο οι αρμοδιοι ξερουν αλλα καλο ειναι να ειμαστε αφυπνισμενες γιατι κυκλοφορει μεγαλη υπεργενικευση.εγω για τον εαυτο μου μιλαω γιατι εχω υποβληθει οχι μονο σε θρομβοφιλικο ελεγχο πριν κ κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης αλλα εχω κανει κ το τεστ αντιστασης στην ασπιρινη που εδειξε ποσο μοιραιο θα ηταν για μενα κ το εμβρυο το salospir.ολα αυτα τα εχουν λαβει σοβαρα υποψιν οχι μονο ο γυναικολογος μου ο οποιος ειναι εμπειροτατος κ ξερει οτι μαγκες δεν επιτρεπονται αλλα κ οι τρεις αιματολογοι με τους οποιους εχω συνεργαστει.εχει διαφορα λοιπον ποιος το λεει κ με τι ντοκουμεντα μιλαει.

• 4 εβδομάδες μετά...
Όσες φορές ρώτησα μου είπαν ότι το Σαλοσπίρ καλό κάνει κακό δεν κάνει. Τα αιμοπετάλια μου βέβαια ήταν παντα αυξημένα και τωρα ειναι στα κανονικά επίπεδα. Ελπίζω απλά να μην εχω γίνει πειραματόζωο τι να πω.Μεχρι τωρα και ενώ προσπαθούσαμε 3 χρόνια για παιδί κανένας γιατρος δεν μου είπε να κάνω εξετάσεις θρομβοφηλιας συγκεκριμένα μια γιατρος μου είχε πει ότι ειναι και πανάκριβες και δεν θα τις συνιστούσε.

Το πακετο εξετασεων θρομβοφιλιας που προτεινει το αρμοδιο τμημα του Νοσοκομειου Αλεξανδρας για της καθ εξιν αποβολες μου κοστισαν στο Ιπποκρατειο περιπου170 ευρω.

Το πακετο εξετασεων θρομβοφιλιας που προτεινει το αρμοδιο τμημα του Νοσοκομειου Αλεξανδρας για της καθ εξιν αποβολες μου κοστισαν στο Ιπποκρατειο περιπου170 ευρω.

Αχ κορίτσια ας μην λέμε ετσι τιμές για ένα πακέτο εξετάσεων που δεν ξέρουμε τι περιλαμβάνει. Εμένα στο Έλενα μου ζήτησαν 540 ευρώ, τα εγκεφαλικά ηταν απανωτά που έπαθα......

Αλλα την βρήκα την άκρη μου με πολλα τηλέφωνα για το ποιος δίνει καλύτερη τιμή.

Απο οτι καταλαβα ειναι το βασικο πακετο εξετασεων θρομβοφιλιας που προτεινουν σε ολες τις περιπτωσεις για αρχη. Και αυτο το λεω γιατι με ειδε ενας ειδικευομενος , μου πηρε ενα πολυ συντομο ιστορικο χωρις επιπλεον εξετασεις η υπερηχο και μετα μου το εδωσε ετοιμο σε φωτοτυπια. Δεν υπηρχε εξατομικευση.

Ισως το Ελενα ψαχνουν περισσοτερα.

Να διευκρινισω οτι οι εξετασεις ηταν πολυ ακριβοτερες. Αλλα λογω του νοσοκομειου δεν πληρωσα ουτε την συμμετοχη που θα πληρωνα σε ενα ιδιωτικο. Πληρωσα μονο αυτες που δεν καλυπτονταν καθολου απο το ΕΟΠYΥ.

Απο οτι καταλαβα ειναι το βασικο πακετο εξετασεων θρομβοφιλιας που προτεινουν σε ολες τις περιπτωσεις για αρχη. Και αυτο το λεω γιατι με ειδε ενας ειδικευομενος , μου πηρε ενα πολυ συντομο ιστορικο χωρις επιπλεον εξετασεις η υπερηχο και μετα μου το εδωσε ετοιμο σε φωτοτυπια. Δεν υπηρχε εξατομικευση.

Ισως το Ελενα ψαχνουν περισσοτερα.

Να διευκρινισω οτι οι εξετασεις ηταν πολυ ακριβοτερες. Αλλα λογω του νοσοκομειου δεν πληρωσα ουτε την συμμετοχη που θα πληρωνα σε ενα ιδιωτικο. Πληρωσα μονο αυτες που δεν καλυπτονταν καθολου απο το ΕΟΠYΥ.

Ποτε σου τις γραφουν;πρεπει να εχεις κανει αποβολες;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...