Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαφωνία για δώρο γάμου με πεθερικά!

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω τη γνώμη σας για ένα θέμα γιατί από χτες έχω στενοχωρηθεί πολύ... παντρεύεται ένα ζευγαρι (ο γαμπρός είναι γιος του κολλητου του πεθερού μου) και μας έχουν καλέσει και εμάς.. το ζευγάρι εμείς προσωπικά με τον σύζυγο τους έχουμε δει λίγες φορές σε κάτι events, δεν κάνουμε παρέα και γενικά δεν έχουμε σχέσεις.. επειδή οι γονείς τους έχουν πολλά λεφτά κάνουν grande γάμο... χτες λοιπόν ήρθαν τα πεθερικά σπίτι για να δουν τα παιδιά και πιάσαμε και το θέμα του γάμου.. μας ρώτησαν τι δώρο θα πάρουμε, οι ίδιοι θα πάρουν κάτι πολύ ακριβό αλλά λογικό γιατί με τους γονείς του ζευγαριού είναι κολλητοί... εμείς είπαμε θα δούμε, κάτι απλό αφού δεν τα ξέρουμε και καλά τα παιδιά... ενώ γενικά τα πάμε πάρα πολύ καλά, με διακριτικό τρόπο ξεκίνησε ένας καυγάς που τελικά μην σας τα πολυλογώ καταλήξαμε ότι θα φανούμε γύφτοι αν δεν πάμε κάτι ακριβό και θα τους κάνουμε ρεζίλι.. δεν είναι τόσο το οικονομικό, αλλά σε ανθρώπους που δεν τους ξέρουμε και καλά να πάμε κάτι πολύ ακριβό για να μην γίνουν και καλά ρεζίλι τα πεθερικά??? και επέμεναν και η πεθερρά και ο πεθερός ότι στο συγκεκριμένο γάμο πάμε ως "οικογένεια" με την ευρύτερη έννοια του όρου και δεν είναι σωστό κλπ κλπ.. ο σύζυγος τα πήρε και είπε να μην πάμε καθόλου... αυτό τους φάνηκε ακόμη χειρότερο, ότι δεν καταδεχόμαστε κλπ...

ξέρω τι θα μου πείτε, αλλά το κάνουν και σε εσάς οι δικοί σας?? δηλ. υπάρχει η νοοτροπία κάνε αυτό γιατί θα γίνουμε εμείς ρεζίλι??

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

χμμ... μάλλον ο πεθερούλης προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον κολλητό του.

Να σε ρωτήσω, ο πεθερός έχει ανάλογη οικονομική επιφάνεια με τον κολλητό του;

Όπως και να΄χει δεν θα πρεπε ο πεθερός να σας κάνει υποδείξεις, ούτε και να συνδέει το δικό σας δώρο με τον εαυτό του (εάν θα γίνει ρεζίλι ή όχι ο ίδιος). Άλλωστε πείτε του, ότι η οικογένεια με την ευρύτερη έννοια δεν θα γίνει ρεζίλι, αφού έχει ήδη φροντίσει να πάρει ο ίδιος ακριβό δώρο. Ας πει λοιπόν ότι είναι από όλους σας με την ευρύτερη έννοια του όρου.:mrgreen:

Όχι εμένα ευτυχώς δεν ανακατεύονται...

Μα τι λες? Είναι δυνατόν τα πεθερικά να κανονίζουν τα οικονομικά σας...Καλά έκανε ο άντρας σου και τα πήρε..

το συνδέουν ότι και καλά το δώρο αντικατοπτρίζει την σχέση κλπ.. εμείς τους λέγαμε την δική τους σχέση όχι τη δική μας αλλά παίζουν το χαρτί της "οικογένειας"

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

υπερ του συζυγου σου εγω!!

να σου πω τι θα προτειναν οι γονεις μου και τα πεθερικα μου σε αναλογη περιπτωση??και το εχουν κανει αμφοτεροι δηλαδη κατι φορες σε αναλογες περιπτωσεις|: στο δωρο που εκεινοι θα επαιρναν για τον γαμο, η καρτουλα να γραφει και τις δυο οικογενειες...και τελος!!το πολυ πολυ,να συμμετεχαμε οικονομικα με ενα συμβολικο ποσο,το αντιστοιχο που θα διναμε για να αγορασουμε ενα δωρο της δικης μας επιλογης και τσεπης...

ειναι κριμα που σας βαζουν σε αυτη την διαδικασια...και ακομα περισσοτερο κριμα, που αισθανονται και ετσι οπως αισθανονται...

προτεινω να κανεις αυτη την προταση στον αντρα σου να το πει στους γονεις του σαν λυση για να μην τους κανετε ρεζιλι!!(αφου ετσι πιστευουν) και να ληξει η ιστορια...εναλλακτικα, ο καθενας το δωρο του και λογαριασμο δεν εχει κανεις να δωσει σε κανεναν...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Διαφημίσεις

χμμ... μάλλον ο πεθερούλης προσπαθεί να εντυπωσιάσει τον κολλητό του.

Να σε ρωτήσω, ο πεθερός έχει ανάλογη οικονομική επιφάνεια με τον κολλητό του;

Όπως και να΄χει δεν θα πρεπε ο πεθερός να σας κάνει υποδείξεις, ούτε και να συνδέει το δικό σας δώρο με τον εαυτό του (εάν θα γίνει ρεζίλι ή όχι ο ίδιος). Άλλωστε πείτε του, ότι η οικογένεια με την ευρύτερη έννοια δεν θα γίνει ρεζίλι, αφού έχει ήδη φροντίσει να πάρει ο ίδιος ακριβό δώρο. Ας πει λοιπόν ότι είναι από όλους σας με την ευρύτερη έννοια του όρου.:mrgreen:

Όχι εμένα ευτυχώς δεν ανακατεύονται...

γενικά ναι... οι ίδιοι θα τους πάρουν έναν πίνακα (γνωστού ζωγράφου)... ο σύζυγος έκανε πλάκα και έλεγε να πάμε να ρωτήσουμε τον ζωγράφο άμα κανει και καδράκια να πάρουμε εμείς το καδράκι να είναι ασορτί με τον πίνακα... απορώ πως αυτός ο χριστιανός βρίσκει όρεξη και κάνει πλάκα.. μπαρούτι έφυγαν τα πεθερικά..

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

να σου πω τι θα προτειναν οι γονεις μου και τα πεθερικα μου σε αναλογη περιπτωση??και το εχουν κανει αμφοτεροι δηλαδη κατι φορες σε αναλογες περιπτωσεις|: στο δωρο που εκεινοι θα επαιρναν για τον γαμο, η καρτουλα να γραφει και τις δυο οικογενειες...και τελος!!το πολυ πολυ,να συμμετεχαμε οικονομικα με ενα συμβολικο ποσο,το αντιστοιχο που θα διναμε για να αγορασουμε ενα δωρο της δικης μας επιλογης και τσεπης...

ειναι κριμα που σας βαζουν σε αυτη την διαδικασια...και ακομα περισσοτερο κριμα, που αισθανονται και ετσι οπως αισθανονται...

προτεινω να κανεις αυτη την προταση στον αντρα σου να το πει στους γονεις του σαν λυση για να μην τους κανετε ρεζιλι!!(αφου ετσι πιστευουν) και να ληξει η ιστορια...εναλλακτικα, ο καθενας το δωρο του και λογαριασμο δεν εχει κανεις να δωσει σε κανεναν...

ωραία η ιδέα σου αλλά δεν παίζει με την καμία.. θα σου πει ο πεθερός ότι είμαστε πιο γύφτοι που δεν αξιοθήκαμε να πάρουμε δικό μας δώρο και το έβγαλε το δώρο όλη η "οικογένεια" μαζί... εδώ όπως κατάλαβες διαχωρίζονται οι οικογένειες!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

γενικά ναι... οι ίδιοι θα τους πάρουν έναν πίνακα (γνωστού ζωγράφου)... ο σύζυγος έκανε πλάκα και έλεγε να πάμε να ρωτήσουμε τον ζωγράφο άμα κανει και καδράκια να πάρουμε εμείς το καδράκι να είναι ασορτί με τον πίνακα... απορώ πως αυτός ο χριστιανός βρίσκει όρεξη και κάνει πλάκα.. μπαρούτι έφυγαν τα πεθερικά..

Άσε είχα δει και εγώ ένα ωραίο καδράκι όπως λες και έκανε 5000?:rolleyes:

Δυστυχώς δεν πάει με το μέγεθος.:mrgreen::mrgreen:

Άσε μπλέξατε... Είτε βάζετε στην θέση του τον πεθερό, είτε συμμορφώνεστε και του παίρνετε κάτι "ακριβό". Δεν ξέρω και πως εννοεί το "ακριβό" ο πεθερός... Αλήθεια η πεθερά τι λέει;

Οι νορμάλ γονείς δεν ζητάνε τέτοια πράγματα απ τα παιδιά τους, ειδικά αυτή την εποχή που οι περισσότεροι βοηθάνε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους. ΑΝ ποτέ υπήρχε τέτοιο ζήτημα, οι γονείς μου θα πρότειναν στο δώρο που θα αγοράσουν να αναγραφεί και η δική μας οικογένεια, χωρίς καν να συμμετέχουμε στο κόστος.

Επειδή όμως τα οικονομικά μας διαφέρουν χρόνια τώρα και έχουμε βρεθεί πολλές φορές καλεσμένοι στις ίδιες κοινωνικές εκδηλώσεις, έχει τύχει να γνωρίζουν το δώρο που έχω πάρει και δεν είπαν κουβέντα.

Αυτό κάνουν οι γονείς που έχω εγώ στον κύκλο μου. (Καλά, μη νιώθεις μόνη, έχω ακούσει και άλλους τέτοιους γονείς)

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Άσε είχα δει και εγώ ένα ωραίο καδράκι όπως λες και έκανε 5000?:rolleyes:

Δυστυχώς δεν πάει με το μέγεθος.:mrgreen::mrgreen:

Άσε μπλέξατε... Είτε βάζετε στην θέση του τον πεθερό, είτε συμμορφώνεστε και του παίρνετε κάτι "ακριβό". Δεν ξέρω και πως εννοεί το "ακριβό" ο πεθερός... Αλήθεια η πεθερά τι λέει;

Συμφωνεί διακριτικά με τον πεθερό! σήμερα το πρωί με πήρε τηλ και μου είπε για κάτι ωραία δώρα γάμου στο .... zoulovits...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Διαφημίσεις

Οι νορμάλ γονείς δεν ζητάνε τέτοια πράγματα απ τα παιδιά τους, ειδικά αυτή την εποχή που οι περισσότεροι βοηθάνε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους. ΑΝ ποτέ υπήρχε τέτοιο ζήτημα, οι γονείς μου θα πρότειναν στο δώρο που θα αγοράσουν να αναγραφεί και η δική μας οικογένεια, χωρίς καν να συμμετέχουμε στο κόστος.

Επειδή όμως τα οικονομικά μας διαφέρουν χρόνια τώρα και έχουμε βρεθεί πολλές φορές καλεσμένοι στις ίδιες κοινωνικές εκδηλώσεις, έχει τύχει να γνωρίζουν το δώρο που έχω πάρει και δεν είπαν κουβέντα.

Αυτό κάνουν οι γονείς που έχω εγώ στον κύκλο μου. (Καλά, μη νιώθεις μόνη, έχω ακούσει και άλλους τέτοιους γονείς)

σίγουρα υπάρχουν και άλλοι το πιστεύω.. απλώς ο πεθερός το έχει πάρει βαρέως γιατί πρόκειται για τον κολλητό του και πραγματιικά πιστεύω πως επειδή ο ίδιος θέλει να κάνει κάτι πάρα πολύ καλό να κάνουμε και εμείς (πιο κάτω από αυτούς βέβαια) .. σε άλλους γάμους / βαπτίσεις που έχουμε πάει δεν έχει τεθεί ξανά τέτοιο θέμα

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Ναι βρε συ αλλά αν το έκανε ο μπαμπάς σου δεν θα τον έβαζες στη θέση του;

δεν νομίζω ότι με τα πεθερικά έχεις το ίδιο θάρρος να μιλήσεις.. π.χ. ο σύζυγος τους έκανε πλάκα εγώ προσπαθούσα να είμαι διακριτική.... δηλ. την πλάκα που τους έκανε από αυτόν θα την δεχτούν, εγώ δεν νομίζω ότι ποτέ θα μπορούσα να τους κάνω την ίδια πλάκα.. και αντίστροφα δηλ. και ο συζυγος στην μαμά μου είναι πολύ πιο διακριτικός / προσεκτικός σε σχέση με το πως της μιλάω εγώ....

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Όποτε έχει τύχει κάτι αντίστοιχο, παίρνουν το ακριβό τους δώρο τα πεθερικά και η κάρτα αναφέρει και τις 2 οικογένειες. Είναι πολύ τραβηγμένο να ζητούν να καταξοδευτείτε για ένα ζευγάρι με το οποίο έχετε τυπικές σχέσεις. Εκείνοι θα έκαναν το ίδιο, αν ήταν δική σας η αντίστοιχη υποχρέωση; Πολύ περισσότερο, δική σου; (πχ ο γάμος της αγαπημένης σου ξαδέλφης)

Εγώ δεν είμαι έτσι. Αν θέλουν να χώνουν τη μύτη τους, λαμβάνουν την απάντησή τους. Είτε είναι οι μεν είτε οι δε. Μετά από 10 χρόνια, δεν είμαστε ξένοι. Αν δεν κρατούν εκείνοι τα προσχήματα, γιατί να τα κρατήσω εγώ; Μιλάω πάντα για άλλου είδους παρεμβάσεις, όπως είπα σε εμάς δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Aυτο ακριβως αφου οπως ειπε η πεθερα και ο πεθερος πηγαινετε σαν οικογενεια με την ευρυτερη εννοια του ορου.

Ασε που εγω δεν θα πηγαινα.. Γενικα βαριεμαι να πηγαινω σε γαμους και βαπτιια αγνωστων ανθρωπων που με καλεσαν απο υποχρεωση προς τους γονεις μου ή τα πεθερικα μου.

Όποτε έχει τύχει κάτι αντίστοιχο, παίρνουν το ακριβό τους δώρο τα πεθερικά και η κάρτα αναφέρει και τις 2 οικογένειες. Είναι πολύ τραβηγμένο να ζητούν να καταξοδευτείτε για ένα ζευγάρι με το οποίο έχετε τυπικές σχέσεις. Εκείνοι θα έκαναν το ίδιο, αν ήταν δική σας η αντίστοιχη υποχρέωση; Πολύ περισσότερο, δική σου; (πχ ο γάμος της αγαπημένης σου ξαδέλφης)

ναι το κάνουν.. γενικά είναι της άποψης ότι το δώρο αντικατοπτρίζει την οικονομική επιφάνεια του καθενός οπότε πάντα παίρνουν ακριβά δώρα όπου και να πάνε.. φαντάσου ότι σε γάμο δικού μου ανθρώπου τα πεθερικά είχαν πάρει πιο ακριβό δώρο από εμάς!!!

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Τι είναι αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να καταλάβω.

Την υποχρέωση τη βγάζουν τα πεθερικά σου με το δικό τους δώρο, το θεωρώ εντελώς αυτονόητο.

Με τον άντρα μου είχαμε βάλει αρ. λογ/σμού για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία με τις αλλαγές. Στο γάμο μας λοιπόν η κολλητή της μητέρας μου μας έβαλε (και ναʼ ναι καλά η γυναίκα) ένα σεβαστότατο ποσό, οι κόρες της από την άλλη μας έβαλαν κάτι «εύλογο», και φυσικά δε σκεφτήκαμε καν να διαμαρτυρηθούμε, όπως και δε θα διαμαρτυρόμασταν αν η κολλητή της μητέρας μου μας ξεπέταγε με ΠΟΛΥ λιγότερα.

Ούτε η μητέρα μου σχολίασε το γεγονός ότι τα κορίτσια δε μας έκαναν το grande δώρο, γιατί κι εγώ δεν έχω σχεδόν καμία επαφή πια μαζί τους (για να σου κάνω και την αντιστοιχία πεθερού σου- μητέρας μου).

Α, εύγε στο σύζυγό σου, να τα λέμε κι αυτά :mrgreen:

Aυτο ακριβως αφου οπως ειπε η πεθερα και ο πεθερος πηγαινετε σαν οικογενεια με την ευρυτερη εννοια του ορου.

Ασε που εγω δεν θα πηγαινα.. Γενικα βαριεμαι να πηγαινω σε γαμους και βαπτιια αγνωστων ανθρωπων που με καλεσαν απο υποχρεωση προς τους γονεις μου ή τα πεθερικα μου.

δηλ. δεν πας καθόλου??? αυτό δεν παίζει με την καμία σε εμάς και ειδικά γι΄αυτό το ζευγάρι... τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που θα πάμε γιατί σπανίως τα παίρνουμε και τα 3 μαζί .. εγώ λέω καθείστε να δούμε τι δώρο θα πάρουμε πρώτα.. ο μεγάλος (γυμνάσιο / εφηβεία) λέει: μην πάρεις τίποτε έτσι να πάμε, κολλήματα του παππού, ο μικρός (νήπιο) λέει να πάρουμε σοκοφρετάκια.... με βλέπω να παίρνω τον μεσαίο και να πάω ζουλοβιτς μετά...:confused::confused::confused:

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

εγώ επιλέγω δώρο (είδος και αξία) ανάλογα με :

- οικονομική κατάσταση δική μου και αυτού που με καλεί

- αν είμαι καλεσμένη σε τραπέζι ή όχι

- πόσο στενή σχέση έχω με αυτόν που με καλεί

βάσει αυτών των κριτηρίων, αφού δεν έχετε τόσο στενές σχέσεις και η οικονομική σας κατάσταση είναι σχετικά καλή (δεν ξέρω αν είστε καλεσμένοι σε τραπέζι μετά), επιλέγεις ένα ανάλογο δώρο.

mama εσείς όταν παντρευτήκατε αυτός ο πολύ καλός κολλητός του πεθερού τι δώρο σας έκανε; ο γιός ήταν ελέυθερος τότε να φανταστώ ε; είχε έρθει στο γάμο σας; δεν θέλω επ'ουδενί να το πάω στα ίσια το δώρο το θεωρώ άτοπο στις εποχές που ζούμε και καθόλου μέτρο αγάπης προς το ζευγάρι αλλά έχετε μέτρο σύγκρισης με το τι έκανε η αντίστοιχη πλευρά τότε;

Κράτα το

Κράτα το

δηλ. δεν πας καθόλου??? αυτό δεν παίζει με την καμία σε εμάς και ειδικά γι΄αυτό το ζευγάρι... τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα που θα πάμε γιατί σπανίως τα παίρνουμε και τα 3 μαζί .. εγώ λέω καθείστε να δούμε τι δώρο θα πάρουμε πρώτα.. ο μεγάλος (γυμνάσιο / εφηβεία) λέει: μην πάρεις τίποτε έτσι να πάμε, κολλήματα του παππού, ο μικρός (νήπιο) λέει να πάρουμε σοκοφρετάκια.... με βλέπω να παίρνω τον μεσαίο και να πάω ζουλοβιτς μετά...:confused::confused::confused:

Γενικα με αγνωστους ανθρωπους ή ανθρωπους που εχουμε ανταλλαξει μονο ενα γεια , δεν αισθανομαι ανετα και επειδη γενικα δεν τα παω καλα με τα μυστηρια, σε τετοιες περιπτωσεις και αν με παιρνει φυσικα αποφευγω να παω. Δωρακι θα στειλω με καποιον τροπο...

Τα σοκοφρετακια παντως πολυ πρωτοτυπο δωρο και χρειαζεται κατα την διαρκεια που ανοιγουμε τα δωρα :) ...

Βρε τι εχουμε παθει με τα διαφορα κολληματα....

Συμφωνεί διακριτικά με τον πεθερό! σήμερα το πρωί με πήρε τηλ και μου είπε για κάτι ωραία δώρα γάμου στο .... zoulovits...

Μπορείς να βρεις και πιο οικονομικά στο zoulovits... Μια ωραία κορνίζα πχ:D

(και βάλτο σε κλειστό κουτί να μην ξέρει ο πεθερός τι ακριβώς πήρατε)

ναι το κάνουν.. γενικά είναι της άποψης ότι το δώρο αντικατοπτρίζει την οικονομική επιφάνεια του καθενός οπότε πάντα παίρνουν ακριβά δώρα όπου και να πάνε.. φαντάσου ότι σε γάμο δικού μου ανθρώπου τα πεθερικά είχαν πάρει πιο ακριβό δώρο από εμάς!!!

Τότε είσαι δύσκολα...ομολογώ πως, σε αυτή την περίπτωση, θα αγόραζα κι εγώ ακριβό δώρο.

mama εσείς όταν παντρευτήκατε αυτός ο πολύ καλός κολλητός του πεθερού τι δώρο σας έκανε; ο γιός ήταν ελέυθερος τότε να φανταστώ ε; είχε έρθει στο γάμο σας; δεν θέλω επ'ουδενί να το πάω στα ίσια το δώρο το θεωρώ άτοπο στις εποχές που ζούμε και καθόλου μέτρο αγάπης προς το ζευγάρι αλλά έχετε μέτρο σύγκρισης με το τι έκανε η αντίστοιχη πλευρά τότε;

μας είχε κάνει κάτι για το σπίτι και αυτός... ήταν όντως πολύ ακριβό αλλά επειδή τότε όπως λες ο γιος του ήταν ελεύθερος είχαν έρθει όλοι μαζί μία οικογένεια.. δηλ. θέλω να πω και αυτός από την φιλία με τον πεθερό μου μας έκανε αυτό το δώρο...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!