Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αγορά λίκνου - από που;

Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας!

Είμαι στην 28η εβδομάδα και λέω να αρχίσω για έρευνα αγοράς μωρουδιακών. Ευτυχώς εχω τα περισσότερα αλλά αυτό που δεν έχω και με προβληματίζει είναι το λίκνο. Εχω σκοπό να κρατήσω στο δωμάτιό μου την μπέμπα για περίπου 6 μήνες, όπως συστήνουν και οι γιατροι για παρακολούθηση του βρέφους και πρόληψη συνδρόμου βρεφιού θανάτου.

Εχετε υπόψιν σας που μπορώ να βρώ για αγορά σε οικονομική τιμή;

Love is all around!

Διαφημίσεις

αν θελεις κοιταξε τα παρακατω http://www.mothercare.gr/detail.asp?pCode=Z5687

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1080307&itmid=1164274#

στις τιμες δεν συμπεριλαμβανετε το στρωμα , μην παρεις στρωμα απο τα mothercare ειναι απαισιο εγω εδωσα παραγγελεια στα

bebestrom.gr ( βασικα επειδη μενω στη ροδο και δεν με συνεφερε να το παραγγειλω απο Αθηνα το πηρα απο το Ανατελλω που συνεργαζετε με αυτα τα στρωματα ) το στρωμα στοιχισε 50 ε και ειναι απο κοκοφοινικα το ιδιο ακριβως στρωμα ειχαμε παρει και για την ανηψια μου και μειναμε πολυ ευχαριστημενοι . Εγω γενναω σε λιγες εβδομαδες ( ειμαι στην 37 εβδομαδα) και εχω βαλει το λικνο ηδη στην κρεβατοκαμαρα, θελω επισης να μεινει η μικρη διπλα μου ενα 6 μηνο αλλα να ξερεις πως μετα το 4μηνο συνηθως αρχιζουν και ζωηρευουν και δεν καθονται στο λικνο .Αντε η ωρα η καλη ελπιζω να σε βοηθησα

το λίκνο είναι βολικό για να το μεταφέρεις απο το ένα δωματιο στο άλλο και για τους πρώτους 3 μήνες.

Αλλά λιγο χλωμο να το κοιμίζεις μεχρι 6 μηνών....

τα μωρα απο τους 4 μήνες και μετά αρχίζουν να γυρίζουν να μετακινουνται,θέλουν χώρο και άπλα ακόμη και στον ύπνο τους.

στο λίκνο είναι λιγουλάκι στριμωγμένα.

http://www.letoshop.gr/?pID=39&ct=1080307&la=1

εδώ θα βρεις πολλά και σε διάφορες τιμές :)

με το καλό να έρθει το μωράκι σου..... :D:D:D

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

Σήμερα πήγα στα mothercare και είδα ένα λίκνο πολύ γλυκό που έκανε κάτι λιγότερο απο 200 ευρώ. Αλλά δεν πιστεύω ότι ένα μεγαλούτσικο παιδάκι θα χωράει για πολύ εκεί! πάντως μου άρεσε πολύ!!!

ssttaa

Εμείς παραγγείλαμε από γερμανικό e-shop (http://babybutt-de.erwinmueller.com/shop/start-DE-de-BB) αυτό το λίκνο http://de.erwinmueller.com/produkte/05/05164gr.jpg κομπλέ με στρώμα και προίκα όπως το βλέπεις στη φώτο, και μας στοίχισε 120 ευρώ με τα μεταφορικά.

age.png

Διαφημίσεις

επειδή το δοκίμασα το λίκνο μετά τους τρεις μήνες δεν βολεύει! πάρε καλύτερα παρκοκρέβατο είναι πιο μικρό από κούνια και είναι απίστευτα βολικό! έχει και στα jumbo 39 ευρώ πάρε κι ένα καλό στρωματάκι κούνιας και θα είσαι μια χαρά!

EPLX.jpg.png

.png

Καλησπέρα κορίτσια, συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά δεν είχα πρόσβαση στο pc.

Ευχαριστώ όλες σας για τις απαντήσεις σας, ήταν πολύ κατατοπιστικές.

Η απορία μου είναι η εξής: όλα τα μωρά δεν χωράνε μστο λίκνο μετά τους 3-4 μήνες ή παίζει ρόλο πόσο μεγάλο είναι το μωρό (μια ξαδέρφη μου είχε και τα δυο μωρά της μέχρι 6 μηνών); Και αν ακολουθήσω την συμβουλή σου Jenny στο παρκοκρέβατο το παιδί δεν είναι πολύ "χωμένο" χαμηλά; Θα το βλέπω όταν θα είμαι ξαπλωμένη ή θα πρέπει να σκύβω; Επίσης τα στρώματα στα πάρκα μου φαίνονται μη-ορθοπεδικά και οτι το παιδί θα πιάνεται.

Περιμένω με αγωνία τα φώτα σας.

Υ.Γ. Η μπέμπα σου είναι φοβερή!!!!!!!!!!!

Love is all around!

Το πόσο καιρό θα κοιμηθεί το παιδί στο λίκνο εξαρτάται από τη σωματική διάπλασή του. Τα λίκνα στο mothercare γράφει ο κατάλογός του ότι χρησιμοποιούνται τους 6 πρώτους μήνες και δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να το βγάλεις νωρίτερα, εκτός πια κι αν είναι υπερβολικά μεγαλόσωμο. :lol:

• 2 weeks later...
Το πόσο καιρό θα κοιμηθεί το παιδί στο λίκνο εξαρτάται από τη σωματική διάπλασή του. Τα λίκνα στο mothercare γράφει ο κατάλογός του ότι χρησιμοποιούνται τους 6 πρώτους μήνες και δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να το βγάλεις νωρίτερα, εκτός πια κι αν είναι υπερβολικά μεγαλόσωμο. :lol:

δεν εχει τόσο σχέση η σωματική διάπλαση! τα παιδάκια μετά τους τρεις μήνες κουνιούνται υπερβολικά και θα κοπανάει στα κάγκελα εγκυημένα! το παρκοκρέβατο δεν είανι χαμηλα΄! το στρώμα μπαίνει ΄ψηλά μια χαρά βολεύεσαι!

EPLX.jpg.png

.png

Διαφημίσεις

Εμείς πάντως αντί για λίκνο είχαμε στριμωχτεί και είχαμε τη κούνια εξ αρχής στο δωμάτιό μας. Έπειτα μεταφέραμε τη κούνια στο δωμάτιό του. Τώρα με τα δίδυμα, θα πάρουμε 2 κούνιες και θα στριμωχτούμε ακόμη περισσότερο καθώς θεωρώ (προσωπικά) το λίκνο πεταμένα λεφτά γιατί έχει γύρω στα 100+ + το στρώμα άρα γύρω στα 180 για να είμαστε σίγουροι, ε καλύτερο δεν είναι μια και καλή η κούνια ή η καλαθούνα ή πορτ μπεμπέ που πήραν άλλες κοπέλες;

Εμείς τελικά πήραμε το λίκνο του mothercare, αυτό που κάνει 189 ? αν και εγώ ήθελα αυτό απο το γερμανικό site που είπε μια άλλη κοπέλα παραπάνω...Τέλοσπάντων πολύ ωραίο είναι, χάρηκε και ο άντρας μου που το ήθελε πολύ το συγκεκριμένο, και το στρώμα το πήραμε απο το γερμανικό Babybutt που έγραψε η κοπέλα πιο πάνω, 24 ? κι όχι 65 που το είχε το mothercare. Μια χαρά στρωματάκι, και ο μικρούλης έχει βολευτεί πολύ...

Τωρα πόσο θα μείνει μέσα δεν το ξέρω...Τον μεγάλο τον είχα βάλει κατευθείαν στην κούνια του...Τώρα το λίκνο το πήραμε και για πρακτικούς λόγους (η κούνια δεν χωρούσε στο υ/δ μας) αλλά και χάρη γούστου...Έτσι βρε παιδί μου για να πάρουμε και κάτι ολόδικό του στο μωρό...Όσο κι αν κάτσει λοιπόν καλά θα είναι...Αν και ελπίζω να κάτσει κανένα εξάμηνο...ή πεντάμηνο...οκ...και τέσσερις μήνες καλά θα είναι :lol::lol::lol::lol:

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

αν εχεις πορτ μπεμπε ή καλαθουνα δε χρειαζεσαι και λικνο. εγω μεχρι 3 μηνων τον κοιμιζα στο πορτμπεμπε και ειχα παρει και μια βαση με ροδακια για να τον μεταφερω οπου θελω. τωρα αν θα ειναι μεχρι 3 ή μεχρι 4 εξαρταται απο το υψος του καθε παιδι ειναι διαφορετικο. οταν δεις οτι αρχιζει και σπρωχνει προς τα κατω και βγαινουν τα ποδια του εξω ειναι καιρος για κρεββατι! παρκοκρεβατο οχι γιατι θα σκυβεις συνεχεια και θα πεθανει η μεση σου. και βεβαια στο πορτ μπεμπε θα βαλεις ειδικο στρωματακι για λογους υγιεινης. επισης τα πορτ μπεμπε εχουν συστημα ανακλισης που βοηθα πολυ στις γουλιες που βγαζουν στην αρχη.

• 1 month later...
Εμείς παραγγείλαμε από γερμανικό e-shop (http://babybutt-de.erwinmueller.com/shop/start-DE-de-BB) αυτό το λίκνο http://de.erwinmueller.com/produkte/05/05164gr.jpg κομπλέ με στρώμα και προίκα όπως το βλέπεις στη φώτο, και μας στοίχισε 120 ευρώ με τα μεταφορικά.

αγαπητή σταυρούλα, βρήκα το site που παραθέτεις και θέλω να σε ρωτήσω αν τελικά έμεινες ευχαριστημένη από το λίκνο που αγόρασες γιατί σκεφτόμαστε να το παραγγείλουμε κι εμείς, ειναι πανακριβο στα μαγαζια.

αγαπητή σμαρούλα, βρήκα το site που παραθέτεις και θέλω να σε ρωτήσω αν τελικά έμεινες ευχαριστημένη από το λίκνο που αγόρασες γιατί σκεφτόμαστε να το παραγγείλουμε κι εμείς, ειναι πανακριβο στα μαγαζια.

Διαφημίσεις

αγαπητή σμαρούλα, βρήκα το site που παραθέτεις και θέλω να σε ρωτήσω αν τελικά έμεινες ευχαριστημένη από το λίκνο που αγόρασες γιατί σκεφτόμαστε να το παραγγείλουμε κι εμείς, ειναι πανακριβο στα μαγαζια.

Ναι έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη! Απλά το συγκεκριμένο κατάστημα καθυστερεί πάρα πολύ τις αποστολές. Ένα μήνα περίπου να υπολογίζεις από την ημέρα της παραγγελίας. Απλά να πάρεις ένα καλύτερο στρωματάκι (από το ίδιο σαιτ. Εγώ δεν πήρα). Το λίκνο είναι της εταιρείας roba. Μας στοίχισε με τα μεταφορικά και ένα ανώστρωμα 124 ευρώ. Για να δεις ότι εδώ μας κοροιδεύουν δες στο σαιτ του λητω αυτά εδώ

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1080409&itmid=1258653

http://www.letoshop.gr/default.asp?pid=40&ct=1080401&itmid=1041869

τα οποία συμπεριλαμβάνονται μαζί με το λίκνο (λίγο διαφορετικό το σχέδιο της προίκας). Στοιχίζουν 140 ευρώ (χωρίς το λίκνο)! Σκέτη κοροιδία...

age.png

με το καλο, να γεννησεις!!!!

ειμαι νεα μητερα κ σε καταλαβαινω απολυτα!!!!

το λίκνο δεν νομιζω να μπορεσεις να το χρεισιμοποιησεις 6μηνες, γιατι το μωρο μεγαλωνει κ δεν εχει χωρο, αλλα κ γιατι αρχιζει κ ζωηρευει!!!

η μικρη μου ειναι σχεδον 2 μηνων κ πολλες φορες βλεπω το λίκνο να κουνιετε μονο του :shock:

καλυτερα να δωσεις βαση στο κρεβατακι που θα κοιματε μετα!!! (απο 4 μηνων )

επισεις η προικα μωρου που θα παρεις για το λίκνο φροντισε να εχει ιδιο σχεδιο κ για το βρεφικο κρεββατι!!! (να μπορεις να χρεισιμοποιησεις το παντα κ στα 2 κ να αγορασεις εξτρα σεντονακια )

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

Σμαρουλσ σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση και Μαρια να σου ζησει η ζουνουνα. κι εγω κοριτσακι περιμενω , εχω μπερδευτει με τις αγορες που πρεπει να κανω, ειναι τοσα πολλα, και προσπαθω να ξεκαθαρισω το θεμα λικνο η καλαθουνα. ασε το καροτσι! υπαρχουν τοσα πολλα που οταν βλεπουμε ζευγαρια με μωρα σταματαμε και τους ρωταμε.

Καλησπέρα!

Κι εμείς ψάχναμε για λίκνο για τον μπέμπη μας που θα γίνει 3 μηνών σε λίγες μέρες αλλά επειδή είναι μακρύ παιδάκι δεν θα χώραγε για πολύ.Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε κατευθείαν κούνια.Βολευτήκαμε με μια από το Ικεα με 45ευρώ και ρίχνουμε κάαατι υπνους,άλλο πράγμα.

Πάντως,μέχρι τώρα είχαμε μια καλαθούνα-καρότσι από τα ανήψια μας και κάναμε την δουλειά μας.Τον πηγαινοφέρναμε και από δωμάτιο σε δωμάτιο....

βοηθεια κι εγω!

το σπιτι μας ειναι υπερβολικα μικρο! εδω σκεφτομαι πως να μεταφερω τον μικρο -κοτζαμ αντρα πια...- απο την κουνια στο μονο γιατι δεν χωραει στο δωματιο του... τεσπα... ενδεχεται μια μετακομιση και σε αλλο σπιτι αργοτερα...

απο την 1η γεννα ειχα την καλαθουνα διπλα μου και μετα εβαλα την κουνια... ομως επειδη μπηκε ενα εξτρα επιπλο στο δωματιο μας -σηφηνιερα- τωρα δεν θα χωραει να βαλω την κουνια στο υ/δ... ενα λικνο που ειδα http://www.mothercare.gr/detail.asp?pCode=Z5687 χωραει στις διαστασεις που εχω κενο αλλα με αυτα που λετε μαλλον το ιδιο χρονικο διαστημα που μενει το μωρο στην καλαθουνα, μενει ουσιαστικα και στο λικνο? ελεγα μηπως κερδιζα λιγο παραπανω χρονο μεχρι να δουμε τι θα γινει με τους χωρους...

me and my men...

Σμαρουλσ σε ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση και Μαρια να σου ζησει η ζουνουνα. κι εγω κοριτσακι περιμενω , εχω μπερδευτει με τις αγορες που πρεπει να κανω, ειναι τοσα πολλα, και προσπαθω να ξεκαθαρισω το θεμα λικνο η καλαθουνα. ασε το καροτσι! υπαρχουν τοσα πολλα που οταν βλεπουμε ζευγαρια με μωρα σταματαμε και τους ρωταμε.

δεν πειραζει να ρωτας, ετσι θα αποφυγεις κ πολλα λαθη!!!

κανε μια λιστα με τα πραγματα που νομιζεις οτι θελεις να παρεις κ προσθεσε καθε φορα , οτι αλλο σκεφτεσε ή σου λενε!!

χωρισετα ανα κατηγοριες ή σε μικρες ομαδες. πχ δωματιο-ρουχα μωρου -μπανιο - διατροφη κτλ

ετσι θα καταλαβεις ποια πραγματικα χρειαζεσε!!!

σβησε οτι μπορει να σου ειναι αχρηστο!!!

γραψε σε αλλη λιστα αυτα που θα χρειαστεις αργοτερα!!!

καποια πραγματα μπορεις να τα αγορασεις κ μετα τον τοκετο!!!

μπορει να μην σου χρειαστουν ποτέ!!!

-δες κ λιγο τον χωρο του σπιτιου σου !!! να προγραμματισεις που θα βαλεις το καθε ενα!!! βασικό ειναι το κρεββατι του μωρου!!! το λικνο εχει κ ροδακια!! η καλαθουνα ειναι αρκετα μικρη!!!

-οσο για το καροτσι.... εγω πηρα αυτο που ειναι 3 σε 1.

δεν αγορασα καλαθουνα , το μωρο απο την κλινικη στο σπιτι το μετεφερα με το πορτ-μπεμπε του καροτσιου, κ με αυτο την παμε κ βολτα!!!

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

• 2 weeks later...

καλημερα! ήθελα να σας ρωτήσω: εγώ 'εχω το λίκνο από την μπεμπούλα μου, θα πρέπει να αγοράσω καινούριο στρώμα τώρα??αν όχι πώς θα το καθαρίσω? γιατί βρε κορίτσια το είχαμε παρει τοτε 150 ευρώ..

Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει! :lol::lol: Για τα λεφτά του είναι όντως τέλειο! Πήρες και έξτρα στρωματάκι? Εμείς ακόμα κοιμόμαστε εκεί! Άντε με το καλό τώρα το μωράκι να έλθει και να απολαύσετε πολλούς ύπνους!

Τελικά με το mytoys έβγαλες άκρη???

age.png

Πολύ χαίρομαι που σου αρέσει! :lol::lol: Για τα λεφτά του είναι όντως τέλειο! Πήρες και έξτρα στρωματάκι? Εμείς ακόμα κοιμόμαστε εκεί! Άντε με το καλό τώρα το μωράκι να έλθει και να απολαύσετε πολλούς ύπνους!

Τελικά με το mytoys έβγαλες άκρη???

Ναι έβγαλα.. Για να βάλω λεφτά στο λογαριασμό που μου δώσανε έπρεπε να πληρώσω αλλά 30 ε. Και δεν το έκανα. Είχανε κάποια προβλήματα με τράπεζες. Θα ξανακάνω παραγγελία αργότερα. Το έξτρα στρωματάκι δεν έχω παραγγείλει. Δεν ήξερα και δεν το σκέφτηκα. Και την παραγγελία έχω κάνει τέλος Δεκεμβρίου.

as1cEXI0g410030MTYzZHwwMDk3NjVkfCYjOTE3OyYjOTUzOyYjOTYzOyYjOTQ1OyYjOTUzOyA.gif

as1cHr1-O6k0030NTk4MDVifDAwMDgzODlkfGNvbW1pbmcgc29vbg.gif