Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κινητό & παιδί προσχολ.

Recommended Posts

Επειδή δεν αφήνω να μιλήσει το 5χρονο στο κινητό ούτε για λίγο μια στις τόσες.. είναι τόσο κακό? Η κουμπάρα μου γέλαγε... ήθελε να του μιλήσει και της λέω θα σε πάρω εγώ από το σταθερό.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

Εντάξει να μιλήσει λίγο στο κινητό δεν πειράζει, όντως είσαι λίγο υπερβολική. Μπορεί να μιλήσει για λίγο στο κινητό με κάποιον, αρκεί να μη γίνεται συνέχεια και καθημερινά πολλές φορές.

Επειδή δεν αφήνω να μιλήσει το 5χρονο στο κινητό ούτε για λίγο μια στις τόσες.. είναι τόσο κακό? Η κουμπάρα μου γέλαγε... ήθελε να του μιλήσει και της λέω θα σε πάρω εγώ από το σταθερό.

Δεν είναι κακό αλλά κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, αν για σταθερό τηλέφωνο έχετε ασύρματο (αν εχετε με καλώδιο, τότε οκ). Δυστυχώς και το ασύρματο εκπέμπει πολλή ακτινοβολία (λιγότερη από το κινητό, αλλα αρκετή) και ειδικά η βάση του όταν είναι σε λειτουργία. Το δε μόντεμ, να μην πούμε καλύτερα :-(

Οπότε ναι μεν καλά κάνεις για το κινητό, αλλά δεν προστατεύεις το παιδί σου ιδιαίτερα (κι εγω τα ιδία δηλαδή, μην νομίζει οτι ζω σε σπηλιά).

Όσο περνά από το χέρι μου θα το αποφύγω. Πάντως με 30 λεπτά το αυτί μου στο κινητό, μου πονάει...στον ασύρματο όχι. Έχουμε και ασύρματο και με καλώδιο τηλέφωνο. Μιλάνε κυρίως με το σταθερό αλλά αν θέλουν να μιλήσουν ταυτόχρονα (2 παιδάκια) τους αφήνω.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

ο ασυρματος ειναι χειροτερος απο το κινητο....να θυμαστε παντα το τηλεφωνο να ειναι στην βαση του τηλεφωνου αν δε μιλατε και οχι σε τραπεζακια κτλ.....εκπεμπει πολυ ακτινοβολια....οσο αφορα το κινητο αφηνω την μικρη να μιλαει πολυ λιγο ενα γεια στην γιαγια κτλ:P

Το ότι εκπέμπει κάποια ακτινοβολία και το ασύρματο τηλέφωνο δεν σημαίνει ότι είναι χειρότερο από το κινητό. Το γνωρίζω λόγω αντικειμένου εργασίας. Αλλά και εμπειρικά ακόμα, το ασύρματο εκπέμπει για να καλύψει μια απόσταση 10 m ενώ το κινητό εκπέμπει για να καλύψει μια απόσταση 1000m μεχρι την κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Δεν αφήνω ποτε τον μικρό να μιλήσει σε κινητό, έχετε υπόψιν σας ότι η εκπεμπόμενη ακτινοβολία αυξάνεται εκθετικά όσο πλησιάζουμε την πηγη, δηλαδη την κεραία. Και εννοείται ότι είναι άγνωστο πόσο ευαίσθητα είναι τα μικρά μας σε αυτή την ακτινοβολία. Το ίδιο ισχύει για όλες τις κεραίες, οπότε χρησιμοποιούμε hands free, δεν έχουμε την βάση του ασύρματου τηλ στο κομοδίνο ή στο τραπεζάκι του σαλονιού, ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ WIFI όσο δεν το χρησιμοποιούμε, δεν καθόμαστε μπροστά στον φούρνο μικροκυμάτων όσο λειτουργεί, δεν βάζουμε την ενδοεπικοινωνία κόντα στην κούνια.

Δείτε και εδώ:

https://kanali.wordpress.com/2010/01/08/xray_mh_ionizoysa/