Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια σήμερα πηρα μια πολυ μεγάλη απογοητευση αναφορικα με τον μικρο μου,ο οποιος παντα ηταν ενα ζωηρο παιδάκι,χτυπουσε αλλα παιδακια,φωνακλάς,δυσκολος στη συννενοηση αλλά απο φετος που πήγε σχολειο έστρωσε όπως μου έλεγε η δασκάλα του με την οποια επικοινωνω συχνα.Τον τελευταιο καιρο λοιπον έχει γινει ιδιαιτερα δύσκολος,δε συννενοουμαστε σε τιποτα,ειναι μονιμως στην αντιδραση,εκοψε κ τον μεσημεριανο ύπνο,δεν ηρεμει καθολου μεσα στην μερα κ ειναι συνεχεια στην τσιτα.Παιρνω λοιπον τηλ σημερα στον παιδικο του να τα συζητησω αυτα με τη δασκάλα του κ που να φανταστω τι θα ακουγα!Η δασκαλα τ που ειναι συμπαθέστατη κ πολυ συννενοησιμη μ μιλησε με πολυ σκληρά λογια για τον μικρο:χτυπαει παλι παιδακια μ ειπε κ μαλιστα χθες χτυπησε ένα παιδακι με ενα παιχνιδι στο ματι.Ειναι πολύ ζωηρος,ειναι ο μονος στην ταξη που φερεται ετσι κ τον έχουν απομονωσει οι αλλοι κ αλλα παρομοια.Δεν με πηρε τηλ ειπε για να μην με στεναχωρησει ,ηθελε να τον παρακολουθησει λιγο.Εγω τρελαθηκα,εκλεισα το τηλ κ έκλαιγα.Δεν ξερω τι να κανω,του μιλαω,τον τιμωρω,του στερω πραγματα που του αρέσουν αλλα δε φαινεται να πολυπιανουν αυτά.Ρωτησα τη δασκάλα μηπως πρεπει να δω καποιον ειδικο κ μ ειπε οχι ειναι νωρις.Εχω πελαγώσει...

Διαφημίσεις

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ποσο χρονων ειναι? Εγω θα επαιρνα μια γνωμη και μια καθοδηγηση απο ειδικο.. Ισως αν εβρισκες μια συμβουλευτικη γονεων.... απο Σεπτεμβρη βεβαια πια..

Ποσο χρονων ειναι? Εγω θα επαιρνα μια γνωμη και μια καθοδηγηση απο ειδικο.. Ισως αν εβρισκες μια συμβουλευτικη γονεων.... απο Σεπτεμβρη βεβαια πια..

Ξεχασα να πω ηλικια 3,5 χρονων ειναι.Εννοεις σχολή γονεων;Πηγαινα οταν ηταν ο μικρος 1,5 πολύ καλή αλλά συζητουσαμε γενικα θεματα για τα παιδια μας δεν επικεντρωθηκαμε σε αυτην την ηλικια κ στα θέματα της.Η φιλη μ πήγε σε σχολή γονεων 0-3 χρονων κ τη βοηθησε πραγματικα πολύ .Θα ξαναπαω αν βρω κ αλλα ευκαιρια.Σε ευχαριστώ.

Αν θυμαμαι καλα ο μικρος είναι 3,5 σωστα?Εισαι σιγουρη ότι το ειχε κοψει και το ξαναρχισε η νομιζες ότι το ειχε κοψει?Ειδικο να δεις τι ειδικο δλδ?Αν εφαρμοσεις δλδ την τακτικη...χτυπησες,παμε Σπιτι...δεν πτοειται?Παντως πτοειται δεν πτοειται μη το σταματήσεις αυτό.Οταν πατε καπου και χτυπησει παιδακι....τον παιρνεις και φευγεις.Τηλεοραση βλεπει?Εμενα τα δικα μου πχ βλεπουν χελωνονιτζακια και μετα αρχιζουντο ξυλο...ευτυχως μεταξυ τους...εξω δε χτυπάνε.Η δασκαλα τι προτεινει δλδ?Αυτη τι τακτικη ακολουθει όταν το παιδι χτυπάει?Οταν χτυπάει το κανει εσκεμμένα...από τα νευρα του...λογω απόρριψης?

Στο εχω ξαναπει ότι κι ο δικος μου χτυπαγε και μαλιστα χτυπαγε ετσι χωρις λογω και κυριως εβαζε στο στοχο μικρα παιδακια.Απο όταν αρχισα να τον παιρνω από τις κουνιες κάθε φορα που απλωνε χερι ευτυχως σιγα σιγα το εκοψε.Τωρα δε χτυπάει ...αλλα αν γι απλακα παει καποιο άλλο και κανει πως παλευει με τη μια τρεχει κι ο δικος μου κι αρχιζει τα πολεμικα κολπα.Δε σου κρυβω ότι ο δικος ου τρωει και αρκετες από τον αδερφο του και ξερει πως ποναει...οποτε αυτο το δε τυπαμε αλλα παιδακια γιατι ποναει το εχει νιωσει στο πετσι του και το καταλαβαινει απολυτα.Επισης εχω και το μεγαλο που τον μαζευει και δε τον αφηνει να χτυπησει άλλο παιδι.Του χρονου που θα τον στειλω προνηπιο περιμενω κι εγω να δω τι μου επιφυλασσει.

Μη σε παιρνει από κατω....συνεχισε το κυρηγμα....υπομονή και οσο μπορεις ηρεμα.

Κατ'αρχήν ψυχραιμία, να σε ρωτήσω, κουβέντιασες με την δασκάλα να δεις πως αντιμετωπίζει το ζήτημα τη στιγμή που συμβαίνει; Αυτό που σου λέω είναι πολύ σημαντικό. Τι έχει κάνει ακριβώς; έχει εξηγήσει στο παιδί ότι αυτή η πράξη έχει συνέπειες και τον λόγο για τον οποίο μπορεί να συμβεί αυτό;

Εσύ τι μπορείς να κάνεις εκτός από αυτό που λέει η κοπέλα παραπάνω;

1. Να εξηγήσεις στο παιδί τι ακριβώς συμβαίνει με την πράξη αυτή (πχ πως γίνεται η παρέα του δυσάρεστη στα άλλα παιδιά διότι τα πονάει)

2. Να του εξηγήσεις τις συνέπειες της πράξης (δηλαδή ότι θα μείνει μονο του και πως θα πρέπει να σταματά το παιχνίδι και να γυρνάτε στο σπίτι*)

3. Τα υπόλοιπα λυπάμαι, είναι δουλειά της δασκάλας.

Κουβέντιασε μαζί της. Αν η οριοθέτηση που έχει χρησιμοποιήσει δεν αποδίδει, θα πρέπει να αλλάξει τροπάριο. Αν δεν αντιδρά και απλά συμβουλεύει χωρίς κάποια συνέπεια, απλά είναι απαθής - σκέψου τι συνέπειες θα έχει αυτό για τα άλλα παιδιά αλλά και για το δικό σου σε βάθος χρόνου. Αν πάλι απομονώνει το παιδί απ'τα άλλα για να τα γλιτώσει, τότε οδηγεί το παιδί σε ακόμη πιο παραβατική συμπεριφορά ώστε να προκαλέσει αντιδράσεις γύρω του.

*Προφανώς εσύ έχεις 1 ευκαιρία να 'πιάσεις' ένα τέτοιο περιστατικό και να το χειριστείς κατάλληλα - η δασκάλα έχει 100 τέτοιες ευκαιρίες, διότι εκεί ακριβώς, σε αυτό το περιβάλλον εντοπίζεται το πρόβλημα

Αλλο ένα θεματάκι που θέλω να εκφράσω, πριν δουμε οποιονδήποτε "ειδικό" παιδοψυχολογο, σύμβουλο κλπ κλπ για να βοηθήσει το παιδί μας, καλύτερα πριν να βεβαιωθούμε ότι έχει κάνει η εκπαιδευτικός σωστά την δουλειά της.

Από όσες γνωστές εχω, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τέτοια θέματα στο σχολείο, επι το πλείστον τουλάχιστον, ΕΚΤΟΣ κι αν δεν αφήνουν οι γονείς να συμβεί αυτό. Καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Αρα, για δες μαζί της, τι ακριβώς κάνει χωρις επιτυχία και το παιδί δεν έχει ακόμη αντιληφθεί πως η συμπεριφορά του είναι "μη αποδεκτή;" :confused:

Διαφημίσεις

ΥΓ Για να εξέφρασε τόσο έντονο το πρόβλημα, πάει να πει είτε πως είχε τα νεύρα της και στο μεγαλοποίησε, ή πως έχει επαναληφθεί αρκετές φορές, πράγμα που θα έπρεπε οπωσδήποτε να γνωρίζεις.

Είναι σημαντικότατο σε αυτή την ηλικία να μην ξεφεύγουν αυτές οι πληροφορίες από τους γονείς, το παιδί δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι ακριβώς κάνει λάθος. Ούτε είναι σε θέση να μεταφέρει σωστά τα γεγονότα διότι η αντίληψη του είναι περιορισμένη.

Κοριτσια σας ευχαριστω όλες για τις απαντησεις σας.Καταρχήν ο μικρος χτυπαει χωρις λογω για να τραβήξει την προσοχη προφανως.Νικι η δασκάλα τ μου ειπε οτι το έκοψε κ οτι χτυπουσε αραια κ τα πήγαινε μια χαρα.Πρόσφατα εμεινε σπιτι 3-4 μερες επειδη ηταν αρρωστος κ ξανακύλησε μ ειπε.Τηλεοραση βλέπει αλλα δεν εχει ξυλο σε αυτα που βλέπει.

xena η δασκάλα τ μου φαινεται λογικη κ συνεργάσιμη ,εμπειρη επίσης.Μ ειπε οτι τον βάζει στην καρέκλα της σκέψης,τους διαβάζει παραμύθια με νοημα να μη χτυπανε,του μιλαει κιολας.Σημερα την ακουσα θυμωμενη μαλλον γιαυτο κ μ μιλησε λιγο σκληρά γιατι κ αυτο που χτυπησε το παιδακι ηταν σοβαρο.Έπρεπε να το ξερω συμφωνω.Τη ρώτησα τι να κανω εγω ,τι προτεινει,μ ειπε συζήτηση κ στερηση οσων προτιμα.

Εμεις στο σπιτι(τα έλεγα κ στη δασκάλα)δεν ειμαστε η οικογενεια των διαφημισεων ,θα φωναξουμε,θα μαλωσουμε μπροστά στο παιδι,αλλά δε ζουμε ετσι ,δεν υπάρχει ένταση στην καθημερινοτητά μας να πω οτι ζει το παιδι σε τέτοιο κλιμα.Εγω οταν παρεκτρέπεται του τραβαω κ κανα αφτι ή του δινω καμια στον ποπο-ως εσχατη λύση το έκανα αυτο αλλα να χτυπάει αρχισε πολυ πριν το κανω εγώ αυτο.Βασικα προσπαθώ να του εξηγω το λαθος τ,του λεω ιστοριες για να του περάσω το μηνυμα,αλλά δεν βλέπω φως.Θα συνεχισω ομως τι να κανω.

Δε χτυπαει συνεχεια ,μολις τωρα γυρισαμε απο βολτα έπαιξε πολυ καλα μ τους δυο φιλους του(στον ένα πριν κανα 3μηνο εφερε ενα παιχνιδι στο ματι καθως έπαιζαν στο σπιτι του)

Εμ είδες, δεν θα τύχει μπροστά σου να συμβεί, τουλάχιστον όχι αρκετές φορές για να παρέμβεις. Γιαυτό σου λέω ότι η δασκάλα πρέπει να το χειριστεί.

Η καρέκλα της σκέψης προφανώς δεν τον στενοχωρεί - αν αντιλαμβάνομαι σωστά. Μήπως θα έπρεπε να τον συμβουλέψει πως την επόμενη φορά θα συμβεί κάτι διαφορετικό; για παράδειγμα, λέω τώρα, να μην παίξει κάποιο παιχνίδι που του αρέσει πολύ;

Στο σπίτι αν του στερήσεις πράγματα όταν το παιδί θα γυρίσει, είναι πια αργά. Ούτε που θα το θυμάται και ίσως σου μπερδευτεί. Από την εμπειρία μου, αυτή είναι η γνώμη μου.

Εχω το ίδιο πρόβλημα με την μικρή μου κόρη, η μεγάλη είναι το εντελώς αντίθετο. Καταλαβαίνεις πως δεν παίζει ρόλο τόσο το οικογενειακό περιβάλλον όταν κινείστε σε λογικά πλαίσια, γιαυτό μην σε πιάνουν τύψεις.

Μόνο χέρι μην σηκώνεις χάνοντας την ψυχραιμία σου, αυτό πρόσεξε λίγο, διότι δεν μπορεί να του λες πως αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπεται και ταυτόχρονα να το πράτεις εσύ.

Κάτι που βοηθάει ίσως έιναι να του εξηγήσεις πως μαθάινεις ότι χτυπαει άλλα παιδιά και πως θα ένιωθε άν κάποιο μεγαλύτερο ή δυνατότερο παιδί το χτυπούσε. Το έκανα εγώ με την μεγάλη, πριν λίγες ημέρες, της μίλησα και της έδειξα πως να την αποφύγει - είχαμε δοκιμάσει τα πάντα. τελικά την έβαλε κάτω πολύ εύκολα. Τότε αντιλήφθηκε η μικρή πως δεν είναι αήτητη και η μεγάλη πως αυτό που της φαίνεται δυνατό, δεν είναι πάντα.

Μας βοήθησε πολύ. Ισως να το έκανες με κάποιο ξαδελφάκι.

Επίσης της έχω πει πως αν χτυπάει άλλα παιδιά, τότε θα έρθουν οι γονείς τους και θα με μαλώσουν! Αυτό ευτυχώς λειτουργεί για καλή μας τύχη γιατί δεν ενοχλεί άλλα παιδιά.

Συμφωνώ σε πολλά με την Xena.

Καταρχήν η δασκάλα θεωρώ ότι πρέπει να σε ενημερώνει για το παραμικρό άσχετα με το ποσό θα στεναχωρεθείς η όχι. Ειναι υποχρέωση της να το κάνει.

Οπως λέει η Xena πρόσεχε την συμπεριφορά σου όταν του μιλάς γι αυτό το θέμα μην χάνεις την ψυχραιμία σου και σε καμία περίπτωση μην ασκείς βία σωματική η λεκτική. Το παιδί μπορεί με αυτόν τον τροπο όπως είπες να τραβάει την προσοχή η να αντιδράει σε μια κατάσταση που δεν του αρέσει. Προσπάθησε να μιλήσεις μαζί του όταν το κάνει, αν δεν ειναι σε φάση να μιλήσει αμέσως βαλτόν κάπου να κάτσει να ηρεμήσει και μίλησε του μετά. Μιλά του γενικά γι αυτό το θέμα με ωραίο τροπο και σε άλλες φάσεις όταν παίζεται η ζωγραφίζετε μήπως και καταλάβεις γιατί το κάνει. Έχει συμβεί σε παιδικό σταθμό που δούλευα παιδί ίδιας ηλικίας να έχει τέτοια συμπεριφορά. Ήταν από τα παιδιά που ήθελαν συνεχώς την προσοχή ενος ενήλικα, ερεθίσματα και δραστηριότητες για να αισθάνονται ασφαλή και να ηρεμούν. Το συγκεκριμένο ήταν πανέξυπνο και ήθελε σωστές δραστηριότητες να διοχετεύει την ενέργεια του.. Επειδή όμως οι παιδικοί έχουν πολλά παιδάκια συνήθως και λίγο προςωπικο Ειναι δύσκολο μια δασκάλα να ειναι συνεχώς με ένα παιδί. Δεν ξέρω τι ειναι αυτό που κάνει το παιδί να αντιδράει έτσι πάντως το θέμα του παιδιού που ανέφερα ήταν ότι είχε πρόβλημα με την μια δασκάλα καθώς και έλλειψη ερεθισμάτων και έτσι όταν τον αλλάξανε τμήμα και ήταν όλη μέρα έξω ηρέμησε τελείως.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις μας.Σημερα πήγα για καφε κ με μια φιλη ,χρονια δασκαλα σε παιδικους κ μ ειπε να ζητησω διευκρινησεις απο τη δασκάλα:ποτε χτυπαει,ολα τα παιδακια,κατα τάλλα ειναι καλος/υπακουος;Θα το κανω μετα το Πασχα θελω να κανουμε μια συζητηση απο κοντα.

Τι να πω;Θα προσπαθησω να ειμαι ηρεμη οσο γινεται μαζι του κ στη συμπεριφορα κ στο μαλωμα.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω την αντιδρασή του.Προχθες π του έβαζα το παντελονι χωρις να εχουμε μαλωσει ,μ έδωσε μια σφαλιαρα.Μετα λεει καταλαθος το έκανα,ενα κουνουπακι ειδα κ τέτοια Δεν ειναι οτι το κανει μονο στον παιδικο αλλα κυριως εκει.Κ οχι παντα με τα ιδια παιδια να πω οτι κατι εχει με το παιδι κ κυριως οχι οταν νευριαζει στα καλα καθουμενα...Δυσκολη κατασταση ελπίζω να αλλαξει σύντομα

Εμενα ο μεγαλος μου που ειναι γενικα ηπιων τονων παιδι οταν ξεκινησε το σχολειο εμαθεκαι τις μπουνιες.Μπουνιες...μπουνιες...μπουνιες τον ακουγα να λεει ολη μερα.Και με οσους συμμαθητες του βρισκομασταν εκτος σχολειου ολα μπουνιες μπουνιες ελεγαν.Θυμαμαι μια μερα μου εδωσε μια μπουνια στη μυτη στα καλα καθουμενα...εμεινα καγκελο.Φυσικα τις ετρωγε ο μικρος μεχρι που τις εμαθε κι αυτος και ριχνει.Τα δικα σας παιδακια με το σχολειο δεν αρχισαν να χτυπανε?

Ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις μας.Σημερα πήγα για καφε κ με μια φιλη ,χρονια δασκαλα σε παιδικους κ μ ειπε να ζητησω διευκρινησεις απο τη δασκάλα:ποτε χτυπαει,ολα τα παιδακια,κατα τάλλα ειναι καλος/υπακουος;Θα το κανω μετα το Πασχα θελω να κανουμε μια συζητηση απο κοντα.

Τι να πω;Θα προσπαθησω να ειμαι ηρεμη οσο γινεται μαζι του κ στη συμπεριφορα κ στο μαλωμα.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω την αντιδρασή του.Προχθες π του έβαζα το παντελονι χωρις να εχουμε μαλωσει ,μ έδωσε μια σφαλιαρα.Μετα λεει καταλαθος το έκανα,ενα κουνουπακι ειδα κ τέτοια Δεν ειναι οτι το κανει μονο στον παιδικο αλλα κυριως εκει.Κ οχι παντα με τα ιδια παιδια να πω οτι κατι εχει με το παιδι κ κυριως οχι οταν νευριαζει στα καλα καθουμενα...Δυσκολη κατασταση ελπίζω να αλλαξει σύντομα

Hope δεν ξέρω αν αυτό βοηθηςει αλλά εμείς αυτό που κάνουμε στον παιδικό με παιδάκια που χτυπάνε Και το ίδιο κάνω σπίτι με τον γιο μου όταν χτυπάει εμάς για παιχνίδι και καλά, πάμε μπροστά τους καθόμαστε στα γόνατα για να έχουμε επαφή με το παιδί τους ζητάμε να μας κοιτάνε και εξηγούμε ήρεμα ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό και ότι ο/η φίλος/η τους ειναι στεναχωρημένος/η γιατί πόνεσε. Εξηγούμε ότι δεν κάνουμε έτσι και ζητάμε από το παιδί να χαϊδέψει τον φίλο/η και να ζητήσει συγνώμη. Πάντα ήρεμα και όμορφα. Καταλαβαίνω ότι δεν ειναι εύκολο και δεν πετυχαίνει πάντα αλλά με υπομονή μετά από κάποιες φορές το παιδί μπαίνει στην λογική να το σκεφτεί και να δείξει εμπάθεια για τους άλλους.

Εύχομαι να βρεις την άκρη και κυρίως γιατί αντιδράει έτσι και να μπορέσεις να τον ηρεμήσεις.

Hope δεν ξέρω αν αυτό βοηθηςει αλλά εμείς αυτό που κάνουμε στον παιδικό με παιδάκια που χτυπάνε Και το ίδιο κάνω σπίτι με τον γιο μου όταν χτυπάει εμάς για παιχνίδι και καλά, πάμε μπροστά τους καθόμαστε στα γόνατα για να έχουμε επαφή με το παιδί τους ζητάμε να μας κοιτάνε και εξηγούμε ήρεμα ότι αυτό που έκαναν δεν ήταν σωστό και ότι ο/η φίλος/η τους ειναι στεναχωρημένος/η γιατί πόνεσε. Εξηγούμε ότι δεν κάνουμε έτσι και ζητάμε από το παιδί να χαϊδέψει τον φίλο/η και να ζητήσει συγνώμη. Πάντα ήρεμα και όμορφα. Καταλαβαίνω ότι δεν ειναι εύκολο και δεν πετυχαίνει πάντα αλλά με υπομονή μετά από κάποιες φορές το παιδί μπαίνει στην λογική να το σκεφτεί και να δείξει εμπάθεια για τους άλλους.

Εύχομαι να βρεις την άκρη και κυρίως γιατί αντιδράει έτσι και να μπορέσεις να τον ηρεμήσεις.

Στους δικους μου γιους παντως κατι τετοιο δε θα επιανε με τπτ αν το εκανα εγω.Αν το εκανε η δασκαλα στο σχολειο θα ακολουθουσαν...μαζι μου ομως τετοιες προσεγγισεις δεν επιασαν ποτε.Ομοιως ενα παιδακι που εχει μαθει να χτυπαει...και εχει συνηθισει να αντιδρα ετσι θεωρω απιθανο να σταματησει γιατι η μαμα θα του πει οτι το παιδακι ποναει.3,5 ετων ξερει πολυ καλα οτι το παιδακι ποναει...δεν ειναι διχρονο να μην καταλαβαινει.

Διαφημίσεις

Στους δικους μου γιους παντως κατι τετοιο δε θα επιανε με τπτ αν το εκανα εγω.Αν το εκανε η δασκαλα στο σχολειο θα ακολουθουσαν...μαζι μου ομως τετοιες προσεγγισεις δεν επιασαν ποτε.Ομοιως ενα παιδακι που εχει μαθει να χτυπαει...και εχει συνηθισει να αντιδρα ετσι θεωρω απιθανο να σταματησει γιατι η μαμα θα του πει οτι το παιδακι ποναει.3,5 ετων ξερει πολυ καλα οτι το παιδακι ποναει...δεν ειναι διχρονο να μην καταλαβαινει.

Πίστεψε με και τα 2χρονα καταλαβαίνουν.

Σίγουρα 3,5 χρόνων ξέρει ότι πονάει ίσως υπάρχει κάτι άλλο παρόμοιο να πεις σε ένα 3χρονο. Και σίγουρα το κάθε παιδί ειναι διαφορετικό και χρειάζεται την κατάλληλη μεταχείριση.

Εσύ πως αντιδρούσες όταν πχ τα παιδιά σου χτυπούσαν; Τι τα έκανε να καταλάβουν;

Πίστεψε με και τα 2χρονα καταλαβαίνουν.

Σίγουρα 3,5 χρόνων ξέρει ότι πονάει ίσως υπάρχει κάτι άλλο παρόμοιο να πεις σε ένα 3χρονο. Και σίγουρα το κάθε παιδί ειναι διαφορετικό και χρειάζεται την κατάλληλη μεταχείριση.

Εσύ πως αντιδρούσες όταν πχ τα παιδιά σου χτυπούσαν; Τι τα έκανε να καταλάβουν;

Εννοω οτι το διχρονο συνηθως δε χτυπαει επιτηδες...3,5 ετων ομως χτυπαει επιτηδες...τωρα οπως λες κι εσυ καθε παιδακι διαφερει.Προς Θεου δε το ειπα για να ακυρωσω τη συμβουλη σου...το ειπα για να μην απογοητευτει η κοπελα να εφαρμοσει κατι τετοιο αλλα δει οτι ο μικρος δε χαμπαριαζει.Εγω πριν μπουμε στις κουνιες εξηγουσα οτι αν χτυπησει φυγαμε.Καποια στιγμη που οντως το εφαρμοσα...με το που χτυπαγε τα επαιρνα και φευγαμε...μετα απο 3-4 φορες το εκοψε.Ηταν 3 τοτε.Ακομα οπου δει ξυλο παει και χωνεται αλλα σταματησε να χτυπαει ετσι χωρις λογο.Απ οσο καταλαβα η κοπελα το εχει δοκιμασει και αυτο και δεν πιανει.

΄Οταν με χτύπησε τον ρώτησα γιατι το έκανε αυτο κ οτι η μαμα πονεσε τώρα.Μου ειπε οπως κ καθε φορα που κανει μια τετοια πράξη οτι το εκανε καταλαθος κ ζηταει συγγνωμη χωρις όμως να το εννοει.

Όσο για τα παιδακια που χτυπαει ,του λεω καθε φορα πώς πονανε,του λεω πως δεν θα τον κανουν παρεα.Λεω κ τιποτα ιστοριες ταχα δικες μου που ειχα φιλο που χτυπουσε κ δεν τον θελαμε να τον κανουμε παρεα κ τετοια παρομοια.Συμφωνει μαζι μ αλλα τα ξανακανει.Οταν τον ρωταω γιατι μ λεει "επειδη ειναι κακο παιδι""επειδη δεν μ εδινε το παιχνιδι".Θελει να γινεται το δικο του γενικα κ στο σπιτι αν δεν του κανουμε το χατιρι ουρλιαζει,χτυπιεται αλλα με τα παιδακια το ξαναλεω χτυπα χωρις να τον πειραξουν,εκτος κ αν δεν εχω καταλαβει εγω το λογο,προφανης λογος παντως δεν υπάρχει.

Εννοω οτι το διχρονο συνηθως δε χτυπαει επιτηδες...3,5 ετων ομως χτυπαει επιτηδες...τωρα οπως λες κι εσυ καθε παιδακι διαφερει.Προς Θεου δε το ειπα για να ακυρωσω τη συμβουλη σου...το ειπα για να μην απογοητευτει η κοπελα να εφαρμοσει κατι τετοιο αλλα δει οτι ο μικρος δε χαμπαριαζει.Εγω πριν μπουμε στις κουνιες εξηγουσα οτι αν χτυπησει φυγαμε.Καποια στιγμη που οντως το εφαρμοσα...με το που χτυπαγε τα επαιρνα και φευγαμε...μετα απο 3-4 φορες το εκοψε.Ηταν 3 τοτε.Ακομα οπου δει ξυλο παει και χωνεται αλλα σταματησε να χτυπαει ετσι χωρις λογο.Απ οσο καταλαβα η κοπελα το εχει δοκιμασει και αυτο και δεν πιανει.

Συμφωνώ όταν κάποιος δοκιμάζει με την κουβέντα και δεν τότε σίγουρα θα περάσει και στις πράξεις καλά έκανες γιατί κάπου πρέπει να δείχνουμε ότι οι υπάρχουν και συνέπειες. Απλά κάποιες φορές συμβαίνει το παιδί να αντιδράει ακόμα πιο άσχημα και να γίνεται πιο επιθετικό. Και εκεί θέλει λεπτούς χειρισμούς.

΄Οταν με χτύπησε τον ρώτησα γιατι το έκανε αυτο κ οτι η μαμα πονεσε τώρα.Μου ειπε οπως κ καθε φορα που κανει μια τετοια πράξη οτι το εκανε καταλαθος κ ζηταει συγγνωμη χωρις όμως να το εννοει.

Όσο για τα παιδακια που χτυπαει ,του λεω καθε φορα πώς πονανε,του λεω πως δεν θα τον κανουν παρεα.Λεω κ τιποτα ιστοριες ταχα δικες μου που ειχα φιλο που χτυπουσε κ δεν τον θελαμε να τον κανουμε παρεα κ τετοια παρομοια.Συμφωνει μαζι μ αλλα τα ξανακανει.Οταν τον ρωταω γιατι μ λεει "επειδη ειναι κακο παιδι""επειδη δεν μ εδινε το παιχνιδι".Θελει να γινεται το δικο του γενικα κ στο σπιτι αν δεν του κανουμε το χατιρι ουρλιαζει,χτυπιεται αλλα με τα παιδακια το ξαναλεω χτυπα χωρις να τον πειραξουν,εκτος κ αν δεν εχω καταλαβει εγω το λογο,προφανης λογος παντως δεν υπάρχει.

Hope στην θέση σου θα το έψαχνα καλύτερα με τον παιδικό θα ήθελα λεπτομερώς να μου περιγράψουν την κατάσταση και πως την χειρίζονται οι παιδαγωγοί. Αν πιστεύεις ότι η κατάσταση ειναι ανεξέλεγκτη και έχει ξεφύγει και δεν μπορείς με κάποιο τροπο να τον φέρεις εκεί που θες συμβουλεψου κάποιον ειδικό.

Γνωμη μου (και βάση εμπειρίας ) η κουβέντα δεν πιάνει στην οεριπτωση σου. Κατι παίζει με τον μικρο σας κανει και τρέχετε. Εγω στην θέση σου θα έκανα οτι ειπε η Νικι, και αυτο κάνω δηλαδή 3,4 φορές και πίστεψε με οταν του παιρνεις το αγαπημένο του παιχνιδι πιάνει!!! Εχω πετάξει και αγαπημένο του κόμικ στα σκουπίδια λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς και πίστεψε με συμπεριφέρθηκε μετα - αυτά παντα οταν κουβέντα δεν πιάνει. Αλλα ποςο θα περιμένεις ποςο θα κανεις υπομονή με την κουβέντα; Μέχρι να τον διώξουνε; Καλή η κουβέντα eye to eye, στο επίπεδο του αλλα δεν ειναι για ολα τα παιδια!

Πρεπει (γνωμη μου!) να του δείξεις οτι η συμπεριφορά του εχει συνεπείες, η γονεις του, οι δασκάλες δεν ειναι ευχαριστημένοι μαζι του , δεν θελουν να τον παίξουν, δεν θα παει στις κούνιες, δεν θα του παρεις το παιχνιδι που το υποσχέθηκες και θα παρεις πιςω το αγαπημένο του βιβλίο κλπ

Η συμπεριφορά του εχει συνέπειες! Αυτο ειναι το σημαντικό ! Και εσύ δεν θα ξανά ανέχτεις άσχημη συμπεριφορά... Θα δεις για ποτε θα αλλάξει

Οταν χτυπάει το παιδι, τον παιρνεις εκεί διπλα που κλαει το άλλο να υου πεις κοιτά τι έκανες; Υποθέτω εχεις καρέκλα σκέψης στο σπίτι και τον αφήνεις καθε φορα εκεί μετα απο προειδοποίηση;

Κουράγιο θελει αλλαγή σκέψης και μονο

Γνωμη μου (και βάση εμπειρίας ) η κουβέντα δεν πιάνει στην οεριπτωση σου. Κατι παίζει με τον μικρο σας κανει και τρέχετε. Εγω στην θέση σου θα έκανα οτι ειπε η Νικι, και αυτο κάνω δηλαδή 3,4 φορές και πίστεψε με οταν του παιρνεις το αγαπημένο του παιχνιδι πιάνει!!! Εχω πετάξει και αγαπημένο του κόμικ στα σκουπίδια λόγω απαράδεκτης συμπεριφοράς και πίστεψε με συμπεριφέρθηκε μετα - αυτά παντα οταν κουβέντα δεν πιάνει. Αλλα ποςο θα περιμένεις ποςο θα κανεις υπομονή με την κουβέντα; Μέχρι να τον διώξουνε; Καλή η κουβέντα eye to eye, στο επίπεδο του αλλα δεν ειναι για ολα τα παιδια!

Πρεπει (γνωμη μου!) να του δείξεις οτι η συμπεριφορά του εχει συνεπείες, η γονεις του, οι δασκάλες δεν ειναι ευχαριστημένοι μαζι του , δεν θελουν να τον παίξουν, δεν θα παει στις κούνιες, δεν θα του παρεις το παιχνιδι που το υποσχέθηκες και θα παρεις πιςω το αγαπημένο του βιβλίο κλπ

Η συμπεριφορά του εχει συνέπειες! Αυτο ειναι το σημαντικό ! Και εσύ δεν θα ξανά ανέχτεις άσχημη συμπεριφορά... Θα δεις για ποτε θα αλλάξει

Οταν χτυπάει το παιδι, τον παιρνεις εκεί διπλα που κλαει το άλλο να υου πεις κοιτά τι έκανες; Υποθέτω εχεις καρέκλα σκέψης στο σπίτι και τον αφήνεις καθε φορα εκεί μετα απο προειδοποίηση;

Κουράγιο θελει αλλαγή σκέψης και μονο

Κορίτσια δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε οι κουβέντες γίνονται σε πρώτο στάδιο κατα την γνώμη μου, αν δεν πιάσουν τότε περνάς σε άλλες μεθόδους όπως δώσατε παραδείγματα. Το να παραλείψεις την κουβέντα γιατί θεωρείτε περιττή κατα την γνώμη μου πάντα και την μικρή μου εμπειρία ειναι λάθος.

Η Hope ήδη έγραψε ότι έχει δοκιμάσει και τα δυο αλλά δεν πιάνουν.

Συμβουλές προσπαθούμε να δώσουμε αλλά καλό ειναι να μην είμαστε απόλυτες γιατί ούτε την κατάσταση γνωρίζουμε ούτε το παιδί.

Κορίτσια δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε οι κουβέντες γίνονται σε πρώτο στάδιο κατα την γνώμη μου, αν δεν πιάσουν τότε περνάς σε άλλες μεθόδους όπως δώσατε παραδείγματα. Το να παραλείψεις την κουβέντα γιατί θεωρείτε περιττή κατα την γνώμη μου πάντα και την μικρή μου εμπειρία ειναι λάθος.

Η Hope ήδη έγραψε ότι έχει δοκιμάσει και τα δυο αλλά δεν πιάνουν.

Συμβουλές προσπαθούμε να δώσουμε αλλά καλό ειναι να μην είμαστε απόλυτες γιατί ούτε την κατάσταση γνωρίζουμε ούτε το παιδί.

Ακριβώς μην εισαι απόλυτη γιατι δεν γνωρίζεις την κατάσταση!

Εντάξει baby cute δεν θα είμαι απόλυτη γιατί δεν γνωρίζω την κατάσταση.

Αναστασία κανένας δεν γνωρίζει καμμια κατάσταση εδω, λέμε γνώμες βάση εμπειρίας κυρίως. Υπαρχει λογος να μας τη πεις; Μπορει να ανέφερα και 5 φορές τι θα έκανα ΕΓΩ στην θέση της!! Ποιος ο λογος να μου πεις να μην ειναι απόλυτη; Δηλαδή τι σημαίνει αυτο; Να αρχίζω να βαζω σε καθε ποστ εδω μεσα στο τελος ενα "μην εισαι απόλυτη γιατι δεν γνωρίζουμε καταστάσεις"... Και τι θα πετύχω;; Δεν στην λέω αλλα πραγματικά να πεις σε ενα άγνωστο στο Ίντερνετ κατι τέτοιο , τι παει να πει;