Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποιον θεωρείτε ουσιαστικο τροπο διαμαρτυρίας;

mamyb

Recommended Posts

με αφορμη το θεμα με τους ' ρομπεν των σουπερ μαρκετ΄ήθελα λοιπον να σας ρωτησω σαν γονεις και σαν πολίτες ποιον θεωρήτε ουσιστικο τροπο διαμαρτηριας?

εχετε παει ποτε σε διαδησωση?

θα πηγαινατε με τα παιδια σας να διαδηλωσετε?

εχετε μποικοτάρει προϊοντα εταιρίας?

εγω σαν μητερα αν πηγαινα πριν μια φορα σε διαδηλωση θα πηγαινω και τωρα . πιστευτε οτι οποιοδηποτε εκδήλωση διαμαρτυριας απο μεριας σας οθει και το παιδι να κινητοποιηθει να ασχοληθει να αφηπνιστει και να σκευτει?

ή ειστε της αποψης δεν ειναι ο κοσμος αγγελικα πλασμενος δεν θα τον φτιαξω εγω?

αυτα καλημερα σας !

Διαφημίσεις

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

κατ' αρχην ας κανουμε ενα διαχορισμό.

Η διαμαρτυρια τυπου "Ρομπεν των Δασων" ειναι το θελουμε η οχι παρανομη, τυπικά ειναι κλεψια εστω και χωρις οφελος για τον κλεφτη..

Απο κει και περα ΣΑΦΩΣ και πρεπι να διαματρυρωμαστε για ολα τα κακως κειμενα ΔΕΝ προκειτε να φτιαξουν απο μονα τους...

Δυστυχως οι ενωσεις καταναλωτων στην Ελλαδα ειναι πρακτικά ανυπαρκτες..

ωστε να γινει κατι συντονισμένα και να εχει μεγαλη κλιμακα

ιατι να μποικοταρεις εσυ κι εγω μονο το ταδε προιον/υπηρεσια μονο εστηκε η φοραδα στο αλωνι που λενε...

Ενα μονο μποικοταζ θυμαμαι που απεδωσε κι αυτο ηταν με το γαλα...

Που κι αυτο αν δε κανω λαθος μεσω internet ξεκινησεκαι οχι απο ενωση κατανλωτων...

ούσα πολιτικοποιημένη και κομματικοποιημένη από πολύ νεαρή ηλικία, για μένα το να πει κάποιος "έτσι είναι τα πράγματα, δε θα τα αλλάξω εγώ" είναι απαράδεκτος τρόπος σκέψης (ελπίζω να μη με παρεξηγήσουν όσοι το σκέφτονται έτσι και με διαβάζουν)

έχω μάθει αλλιώς εγώ... έχω μάθει να διεκδικώ αυτά τα οποία είναι σημαντικά για την ποιότητα της ζωής μου

με έμαθαν οι γονείς μου από μικρά πράγματα μέσα στην οικογένεια να παλεύω για να κατακτήσω ακόμα και το έβερεστ αν θέλω!

Πορείες διαμαρτυρίες μποικοτάζ επιστολές you name it!

ο,τιδήποτε μπορεί να φτάσει την φωνή μου μαζί με άλλες φωνές εκεί που πρέπει!

Όλοι οι τρόποι διαμαρτυρίας που αναφέρεις είναι ουσιαστικοί για μένα.

Και σε διαδηλώσεις πάω, και προϊόντα έχω μποϋκοτάρει και τα παιδιά παίρνω μαζί όταν πάω σε πορείες και διαμαρτυρίες.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα να οργανωθούμε σε επίπεδο γειτονιάς/δήμου. Ξεκινάνε πολλά πράγματα από εκεί, πράγματα που έχουν σχέση με την ποιότητα ζωής των παιδιών μας (σκουπίδια, δρόμοι, ελεύθεροι χώροι κλπ).

Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, αλλά αν καθένας από εμάς βάλει το λιθαράκι του, θα χτίσουμε ένα παλάτι!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

κατ' αρχην ας κανουμε ενα διαχορισμό.

Η διαμαρτυρια τυπου "Ρομπεν των Δασων" ειναι το θελουμε η οχι παρανομη, τυπικά ειναι κλεψια εστω και χωρις οφελος για τον κλεφτη..

ειπα σαν αφορμη πειρα το θεμα ...

και να συμπληρωσω λοιπον .ειναι ωραιο να καθομαστε στο καναπε ή στο πισι και να κρίνουμε και να κατηγουρουμε ... αντιδρασεις αλλων (σκεπτομενοι ή μη ) αλλα θα ηθελα να ξερω λοιπον τι προτεινουμε ....(καιπεραν τουτου εθεσα και μερικα φιλοσοφικα ερωτηματα)

fokion παιδι μου συνεχισε με ενδιαφερει αυτο που λες!!!

λες σαφως και πρεπει αλλλα ΤΡΟΠΟ κι εσυ δεν μου προτεινεις....

πες ρε παιδι μου ενα σεναριο , ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ, ΙΝΕΤΡΑΚΤΙΒ ΚΑΘΗΣΤΗ Ή ΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ....τι ?

αυτα καλημερα σας

Διαφημίσεις

κατ αρχην μπορουμε λοιπον να συμπερηφερομαστε ως σκεπτωμενοι καταναλωτες

πχ.

να κανουμε μια ερευνα αγορας στα σουπερμαρκετ της γειτονιας μας τα 10-20 στανταρ πραγματα που αγοραζουμε που ειναι πιο φτυνα

να βαζουμε βενζινα απο το φτυνοτερο βενζιναδικο και οχι "οπου λαχει"

να περιορισουμε τις σπαταλες ( τροφιμα - ρουχα κ.λ.π.)

να κανουμε ερευνα αγοράς για οτιδηποτε θελουμε να αγορασουμε μεσω πχ του internet, θα εκπλαγουμε με το αποτελεσαμα

να κοιταμε τα "εναλλακτικά" προίοντα δεν ειναι ολα καλα μεν αλλα δεν ειναι και ολα σαβουρα

να μην πληρωνουμε ντε και καλα "ονομα" ( και θεση μαγαζιου )χωρις την αναλλογη ποιοτητα μιλωντας κυριως για ρουχα κ.λ.π

Γενικώς να "την ψαχνουμε" λιγο παραπανω..

Kαι εγώ παιδιά συμμετέχω σε πορείες και διαμαρτυρίες γιατι θεωρώ οτι μπορώ να προσφέρω αν ενώσω τη δύναμη μου με άλλους.Το πρόβλημα για μένα είναι οτι οι άλλοι δεν είναι πολλοί και υπάρχουν και αρκετοι που συμμετέχουν χωρίς να γνωρίζουν , χωρίς να έχουν αυτό το πάθος για αλλαγή του σκηνικού.Το παιδί μου δεν θα το έπαιρνα μαζί γιατι δεν εμπιστευομαι κάποιους ανθρώπους που συμμετέχουν.

Αλλά ρε παιδιά τώρα τελευταία έχω απογοητευτεί...ότι και αν κάνουμε, όσο και αν διεκδικούμε, όσο και αν φωνάζουμε στην τελική δεν ακουγόμαστε..

Εσείς τι λέτε;Ακουγόμαστε;;;

Καλημέρα και από μένα,

Συμφωνώ απόλυτα με τον Fokion ότι σε θέματα καταναλωτικά πρέπει κυρίως να αφυπνιστούμε και να είμαστε πολύ περισσότερο συντηρητικοί στις αποφάσεις μας.Δεν θα πρέπει πια άκριτα να επιλέγουμε συγκεκριμένα προιόντα.Και έχει πιστέυω και απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέει ότι τα βιολογικά κτλ δεν είναι και σίγουρο ότι είναι καλύτερα ποιοτικά.

Για να συνδιάσω δε, το παραπάνω με αυτό που λέει η mincat για την τοπική δημοτική κοινωνία, πολλές φορές που δεν έχω μείνει ευχαριστημένη από κάποια προιόντα στην γειτονιά μου ή που τα βρίσκω φθηνότερα κάπου αλλού πάω και τους το λέω. Θα μου πεις τι αλλάζει;;;Πρώτο εκείνη τη στιγμή θα έχουν 2-3 πελάτες μέσα που θα ακούσουν το λογικό επιχείρημα μου και 2ο δεν νιώθω άπραγη.

Συχνά τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει καταγγελία στο 1520 (Γραμμή καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίας) και όλες τις φορές είχα feedback.

Επίσης όταν διαπιστώνουμε διαφορές τιμής ή και ποιότητας μπορούμε να ενημερώνουμε τον κύκλο μας (ή και το parents, όπως ήδη γίνεται για παιδότοπους, μαγαζιά με είδη μπεμπε κτλ) .Ειλικρινά πιστεύω η ίδια η αγορά (αν όλοι οι καταναλωτές συμπεριφέρονται υπεύθυνα) απορρίπτει τους εμπόρους που έχουν ακριβά προιόντα κτλ.

Τώρα σχετικά με τις πορείες διαδηλώσεις κτλ...έχω συμμετάσχει και θα εξακολουθήσω να το κάνω με τα παιδιά μου μόνο σε αντιπολεμικές ή σε άλλες για πολύ σημαντικά θέματα.

Σε απεργίες ΓΣΕΕ κτλ ούτε έχω όυτε πρόκειται να συμμετάσχω ποτέ, δεν νομίζω ότι προσφέρουν τίποτα (ταπεινή μου γνώμη).

Επίσης σε καμμία περίπτωση δεν είμαι υπέρμαχος αντιδράσεων που είναι παράνομες (πχ. ρομπεν).

Εγω χρησιμοποιώ πολύ το μποικοτάζ και όταν εχω κάποιο πρόβλημα συγκεκριμένο κράζω και στο ιντερνετ.

Σε πορείες δεν πάω και δρόμους δεν κλείνω γιατι το θεωρώ φασιστικό προσωπικά....θα το έκανα μονο για κάποιο πάρα πολυ σημαντικό σκοπό πιστεύω.

Πλεον θεωρώ οτι οι καλές διαμαρτυρίες ξεκινάνε απο το διαδίκτυο και τα ΜΜΕ...που δεν το κάνουν για την καλή τους την ψυχή αλλα για άλλους λόγους αλλα τελοσπαντων.

Α με τους Ρομπέν δεν εχω κάποιο ιδιαιτερο πρόβλημα αλλα δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω....επίσης ειναι λιγο λεπτό το θέμα και επίφοβο γιατι από μια "καλή-συμβολική" πράξη για να βοηθήσει τους φτωχούς μπορεί να εξελιγχθεί σε αναρχία και χάος αν ξεφύγει απο τα ορια. Τι θα γίνει αν σε λίγο αρχίζουν και μπαίνουν στα σπιτια μας και μας κλέβουν;;

Και η απεργία πάλι ειναι δίκοπο μαχαίρι....οταν κάνουν τα λεωφορεία βρίζουμε, οταν κάνουν οι γιατροί βρίζουμε, οταν κάνουν οι σκουπιδιάρηδες βρίζουμε..... :roll::roll:

Διαφημίσεις

συμφωνω με το παρατατεμενο ομως μπουκοταζ (τους πονας εκει που πονανε ...ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΜΑ ΧΡΗΑΜΑ) αλλα λεω παρατατεμενο διοτι συνηθως γινετε το εξης...πχ γαλα (μια φανταστηκη μαρκα ας την πουμε ΜΠΙΧΛΑ)

Το γαλα μπιχλα πχ αποφασηζουμε να το μπουκοταρουμε μεχρι α ρηξει την τιμη του η εταιρια.....γιατι αν το μπουκοταρουμε για μια εβομαδα ουσιαστικα δεν μπουκοταζ ,αφου πριν την εβδομαδα του μπουκοταζ θα προμηθευτουμε ενα τσοβαλι γαλα μπιχλα αφου εχουμε πιστει (αφεαυτου μας ή αλλοι μας επησαν) οτι το παιδι δεν πινει αλλο γαλα , και μετα την εβδομαδα μπουκοταζ (αν ειχαμε αναγγαστει να παρουμε αλλο γαλα) θα παρουμε παραπανο ποσοτητα γιατι μα ςελλειψε (ε..μην ξεμηνουμε κι ολας)

κι αυτην ειναι μια συνηθεις καταναλοτικη συμπεριφορα σε περιοδους δυσφημησης προιοντος και χρηση πρακτικης μπουκοταζ απο μεριας καταναλωτων ...εμενα αυτη η συμπεριφορα δνε με βρήσκει συμφωνη ...μια παρατεταμενη ομως αποχη απο αγορα του προινοτος μπιχλα...(που σημαινει για να φτασει να τσουξει την εταιρια θελει τουλαχιστον 2 μηνες) με βρησκει συμφωνη αλλα ...υπαρχει κι εκει ενα μεγαλο αλλα που λεει οι η ετιαρια για να μειωσει τελικα την τιμη ...χωρις να επιρεασει τα κερδη της θα προχωρησει σε απολυσεις και σε μειωση της οποιας ποιοτητας (οπου αυτο ειναι εφικτο)

τι λετε?

Το μποϊκοτάζ είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να το εφαρμόσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, όπου παρατηρούνται καρτέλ (πχ βενζίνη), αλλά ακόμη κι εκεί που μπορεί να εφαρμοστεί δεν εφαρμόζεται από πολλούς. Για παράδειγμα όλοι φωνάζουν για τον καφέ που έχει πάει 4-5 ευρώ, αλλά οι καφετέριες γεμάτες. Μπορεί όμως ο καθένας από τη μεριά του να βοηθήσει κάνοντας επιλεκτικές αγορές, σύγκριση τιμών και γενικότερα όπως είπαν οι προηγούμενοι να αφυπνιστούμε. Πάντως ακόμη κι αν το προσωπικό μποϊκοτάζ δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα (μείωση των τιμών) τουλάχιστον αφήνει κερδισμένο αυτόν που το κάνει. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ανταγωνιστικά προϊόντα, όπου μποϊκοτάρω σε μόνιμη βάση το προϊόν Α, αγοράζοντας το προϊόν Β που είναι πιο οικονομικό και ίδιας ποιότητας, ή ποιότητας που δεν είμαι σε θέση να συγκρίνω.

Για τη μέθοδο "ρομπέν των supermarket" προσωπική μου άποψη είναι ότι τα supermarket δεν συγκινούνται, οι υπάλληλοι μπορεί να τρομοκρατούνται αλλά δεν νομίζω ότι έχουν άποψη επί των τιμών. Τα supermarket θα βρουν μια αφορμή για να ανεβάσουν τις τιμές, μεταφέροντας το κόστος των απωλειών στους καταναλωτές.

Όσον αφορά τις απεργίες, συγκεντρώσεις, πορείες είναι κατά τη γνώμη μου ένα μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι ο λαός έχει άποψη και ότι μπορεί να συναντήσουν αντιδράσεις. Τουλάχιστον να έχουν ένα φόβο...

με αφορμη το θεμα με τους ' ρομπεν των σουπερ μαρκετ΄ήθελα λοιπον να σας ρωτησω σαν γονεις και σαν πολίτες ποιον θεωρήτε ουσιστικο τροπο διαμαρτηριας?

εχετε παει ποτε σε διαδησωση?

θα πηγαινατε με τα παιδια σας να διαδηλωσετε?

εχετε μποικοτάρει προϊοντα εταιρίας?

εγω σαν μητερα αν πηγαινα πριν μια φορα σε διαδηλωση θα πηγαινω και τωρα . πιστευτε οτι οποιοδηποτε εκδήλωση διαμαρτυριας απο μεριας σας οθει και το παιδι να κινητοποιηθει να ασχοληθει να αφηπνιστει και να σκευτει?

ή ειστε της αποψης δεν ειναι ο κοσμος αγγελικα πλασμενος δεν θα τον φτιαξω εγω?

αυτα καλημερα σας !

:lol::lol::lol: Τι μου θύμισες τώρα :lol::lol::lol:

Παλιά κατέβαινα σε διαδηλώσεις με τα χρόνια σταμάτησα γιατί

διαπίστωσα ότι από τον καναπέ είναι πιο εύκολα τα πράγματα(πλάκα κάνω)

αν ο λόγος είναι σημαντικός πάλι θα κατέβαινα και ναι θα επαιρνα και το παιδί μαζί μου

για να μάθει να αγωνίζεται για τα πιστεύω του!!!

Θεωρώ ως καλύτερο τρόπο διαμαρτυρίας το μπουκοτάζ μιας κι εκεί δεν

κινδυνεύεις από ζαρτινιέρες που φυτρώνουν στο δρόμο σου....

Το κακό είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η παιδεία είμαστε ικανοί

πρώτα να αδειάσουμε τα ράφια των S/M και μετά να πούμε σας μπουκοτάρουμε αποτέλεσμα δλδ μηδέν....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Τι μποϋκοτάζ και email.

Eνοπλη πάλη και πάλι και πάλι.

:lol::lol::lol:

για αυτο σε παω!!!!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

Αρια δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι φέρω δύο σημάδια απο τα νεανικά μου χρόνια.

Ενα απο πλαστική σφαίρα κι ένα παϊδι σπασμένο απο γκλομπ.

ΑΟΥΤΣ

Νέο ξεκίνημα νέοι αγώνες................

και τα ματ να χτυπάνε τους συνταξιούχους......

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

πχ γαλα (μια φανταστηκη μαρκα ας την πουμε ΜΠΙΧΛΑ).................

Το γαλα μπιχλα πχ

:lol::lol::lol::lol:

Αμάν ρε κοριτσάκι μου και εσύ...που πας και τα βρίσκεις????? :D

(sorry συνεχίστε)

Τα δακρυγόνα πεφτουν βροχή(οι πρώτες σχολικές καταλύψεις) και ενας παλιός μου λέει να

μην αναπνέω καθόλου. Σταματάμε έξω απο το Μινιον, το θυμαστε

φανταζομαι και κάνω το μεγάλο λάθος να σταματήσω στους ψηκτες

να πιω νερό με μια μεγάλη ανάσα.Μμμμ μεγάλο λάθος. Απίστευτο

κάψιμο. :)

Ασχετο.Aria είμαι καλά!!! :):)

α, τι άγρια νιάτα υπήρξατε εσείς!

εντυπωσιάστηκα :shock::shock:

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε