Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χρωματιστά τετράδια μέχρι ποια ηλικία;;

Recommended Posts

είμαστε στην Α΄δημοτικού και φέτος αγοράσαμε χρωματιστά τετράδια (ένα χρώμα για κάθε μάθημα πχ. γλώσσα κόκκινο κλο), μέχρι ποιά τάξη θα είναι αυτό;;

Διαφημίσεις

είμαστε στην Α΄δημοτικού και φέτος αγοράσαμε χρωματιστά τετράδια (ένα χρώμα για κάθε μάθημα πχ. γλώσσα κόκκινο κλο), μέχρι ποιά τάξη θα είναι αυτό;;

Είναι θέμα δασκάλας αλλά νομίζω ότι το κάνουν στην α' δημοτικού μόνο, για να διευκολύνονται τα παιδιά. Μετά έχουν τα κανονικά. Γιατί ρωτάς, αν επιτρέπεται?

Νομίζω έχει σχέση με το σχολείο και την δασκάλα.

Εμας παράδειγμα δεν έχουν τετράδια ανά μάθημα διότι έχουν έξτρα βιβλία του σχολείου με ασκήσεις κλπ.

Στην Α δημοτικού είχαμε 2 τετράδια κόκκινο και κίτρινο για ορθογραφία και διάφορα το άλλο... ενω στην Β δημοτικού 2 μπλέ ή ασπρα καθώς πλέον ξέρουν να διαβάζουν τις ετικέτες.

Μετά δεν ξέρω τι γίνεται.

Πάντως εμένα αν και δεν το έζησα μου φαίνεται βολικό να έχουν ένα χρώμα ίδιο όλη την χρονιά ανα κατηγορία.Πρακτικό μου ακούγεται.

Γιατί ρωτάς, τι σε προβλημάτισε?

Διαφημίσεις

Συγνώμη που το λέω αλλά με τέτοια ύλη στην Α' δημοτικού αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να έχουν χρωματιστά τετράδια εδω έχουν κάνει κάτι φθόγγους και κάτι λέξεις, είμαι έτοιμη να την κλείσω θέση στο oxford university Lol.

Εμένα δεν μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο σε δυσκολία η Α Δημοτικού.Αντίθετα αισθανόμουν ότι την ύλη την κατέχουν λίγο πολύ ήδη τα σημερινά παιδιά!

Αρα πρέπει η δασκαλά σας να είναι λίγο πιο προχωρημένη και ίσως να βάζει πιο πολλά.Πάντως εαν όντως κάνει κάτι τέτοιο στην Β Δημοτικού εαν έχετε άλλη δασκάλα... το παιδί θα τα βρεί πολύ ευκολα καθώς είναι εμπέδωση κυρίως της Α τάξης.

Εμένα δεν μου φάνηκε κάτι ιδιαίτερο σε δυσκολία η Α Δημοτικού.Αντίθετα αισθανόμουν ότι την ύλη την κατέχουν λίγο πολύ ήδη τα σημερινά παιδιά!

Αρα πρέπει η δασκαλά σας να είναι λίγο πιο προχωρημένη και ίσως να βάζει πιο πολλά.Πάντως εαν όντως κάνει κάτι τέτοιο στην Β Δημοτικού εαν έχετε άλλη δασκάλα... το παιδί θα τα βρεί πολύ ευκολα καθώς είναι εμπέδωση κυρίως της Α τάξης.

Συμφωνώ μαζί σου για την ύλη της πρώτης..το πιο δύσκολο για μένα είναι να αρχίσουν να διαβάζουν καλά και να γράφουν στρωτά γράμματα. Με τα άλλα τα καταφέρνουν σχεδόν όλα τα παιδιά, μπορεί να αγχωνόμαστε οι μαμάδες αλλά τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα με την ύλη-από ό,τι είδα δηλαδή στη δική μας περίπτωση.

Εμένα πάντως τα πολύχρωμα τετράδια μου αρέσουν και μας βολεύουν και πολύ. Δε το σκέφτηκα ποτέ ως πρόβλημα.

Αν σου φαίνεται δύσκολη η α τάξη περίμενε να πας στη β δημοτικού όπου κάνουν όλες τις προπαίδειες μέχρι το 11, διαίρεση, πτώσεις ουσιαστικών, κλίνουν ρήματα (αυτά τα κάνουν και στη πρώτη βέβαια αλλά σε δευτέρα τα κάνουν πιο εντατικά) και πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα.

Τα παιδιά πάντως και πάλι δε ''μασάνε''!

Δεν καταλαβαίνω το ζόρι με τα χρωματιστά τετράδια και την επιμονή στη δυσκολία της Α' δημοτικού... Δεν βρίσκω καμία δυσκολία και κυρίως δεν βρίσκει το παιδί μου δυσκολία...

Τα τετράδια δε, χάρμα οφθαλμών. Τα παιδιά γνωρίζουν ακριβώς τι άσκηση έχουν, σε ποιο τετράδιο και σπάει και η μονοτονία

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Συγνώμη που το λέω αλλά με τέτοια ύλη στην Α' δημοτικού αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να έχουν χρωματιστά τετράδια εδω έχουν κάνει κάτι φθόγγους και κάτι λέξεις, είμαι έτοιμη να την κλείσω θέση στο oxford university Lol.

Κλείσε να προλάβεις !!!!

κάτι προβλήματα που έχει ο κόσμος:confused:

Διαφημίσεις

Συνήθως Α και Β έχουν την ίδια δασκάλα και το εύχομαι γιατί θα ξέρουμε που βαδίζουμε, όμως αισθάνομαι ότι εάν δεν κάνουμε προετοιμασία το καλοκαίρι θα είμαστε χαμένοι.

Beba δεν εχω καταλαβει, η κορη σου δυσκολευεται να καταννοησει οσα κανουν στο σχολειο ή εσενα σου φαινονται πολυ προχωρημενα για α' δημοτικου;

Beba δεν εχω καταλαβει, η κορη σου δυσκολευεται να καταννοησει οσα κανουν στο σχολειο ή εσενα σου φαινονται πολυ προχωρημενα για α' δημοτικου;

Αυτά που κάνουν είναι πολύ πολύ προχωρημένα, όταν σε ένα παιδί του δίνεις ορθογραφία την λέξη πολυκατοικία...ή πχ μπουρμπουλήθρα....τι το θες ρε μάτια μου το χρωματιστό τετράδιο...;;; πχ στην β΄δημοτικού....αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κατανοείς ότι τα παιδία δεν έχουν αφομοιώσει τόσο δύσκολες λέξεις. Είμαστε νορμάλ....αλλά με διάβασμα στο σπίτι αποτέλεσμα....δεν τρελένεται και για το σχολείο. Αυτό πετυχαίνει το υπέροχο εκπαιδευτικό σύστημα, το παιδί να μισήσει το σχολείο από νωρίς. Έχω μιλήσει με την δασκάλα και το έχω ψάξει γενικότερα, είναι η ύλη που έχουν και όχι θέμα δασκάλας.

εσυ goody τι έκανες τελικά, που πάτε σχολείο;;

Αυτά που κάνουν είναι πολύ πολύ προχωρημένα, όταν σε ένα παιδί του δίνεις ορθογραφία την λέξη πολυκατοικία...ή πχ μπουρμπουλήθρα....τι το θες ρε μάτια μου το χρωματιστό τετράδιο...;;; πχ στην β΄δημοτικού....αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κατανοείς ότι τα παιδία δεν έχουν αφομοιώσει τόσο δύσκολες λέξεις. Είμαστε νορμάλ....αλλά με διάβασμα στο σπίτι αποτέλεσμα....δεν τρελένεται και για το σχολείο. Αυτό πετυχαίνει το υπέροχο εκπαιδευτικό σύστημα, το παιδί να μισήσει το σχολείο από νωρίς. Έχω μιλήσει με την δασκάλα και το έχω ψάξει γενικότερα, είναι η ύλη που έχουν και όχι θέμα δασκάλας.

εσυ goody τι έκανες τελικά, που πάτε σχολείο;;

Κοίτα,συμφωνώ σε κάποιο βαθμό με την δυσκολία που παρουσιάζει η υλη της Α Δημοτικού. Αλλά εγώ κατέληξα να λέω ότι είναι και θέμα αντίληψης. Για παράδειγμα η μικρή μου με τη Γλώσσα κανένα πρόβλημα.Στην ορθογραφία,ακόμα και δύσκολων λέξεων,τα πάει περίφημα. Με τα Μαθηματικά όμως συναντάμε πρόβλημα.Έτσι Εγώ παραπονιέμαι για τα "δυσκολα" μαθηματικά. Υπάρχουν παιδάκια,πολύ συνεπή στο διάβασμα τους ,που όμως ξεχνάνε την ορθογραφία κάποιων λεξεων (Δεν έχουν αρχίσει βέβαια κανόνες γραμματικης),αλλά στα Μαθηματικά δεν δυσκολεύονται καθόλου. Δεν ξέρω ,τι να πω. Όσο για τα χρωματιστά τετράδια,εμένα με βολεύουν και η κόρη μου δεν λέει π.χ το τετράδιο ορθογραφίας,αλλά το κίτρινο τετράδιο. Νομίζω ότι το χρώμα το θέλουν τα παιδάκια αυτής της ηλικίας.