Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γεννεθλια χωρις το παππου;


mybabygirl

Recommended Posts

Καλησπερα ηθελα τι γνωμη σας για κατι που με προβληματιζει!!!Την αλλη βδομαδα εχει η μικρη μου γεννεθλια και λεγαμε να τα κανουμε η την αλλη κυριακη ητο σαββατο της κ.δευτερας προκειμενου να ειναι και ο παππους της.Οι γονεις μου μενουν αθηνα ενω εγω επαρχια και οι γονεις μου θα ερθουν για το τριημερο της κ.δευτ.Η μαμαμου θα ερθει νωριτερα οποτε θα ειναι στα γεννεθλθα οποτε και να τα κανουμε.Ημικρη επειδη φοβαται μη λυπουν καποιες φιλες της και επειδη ο αγαπημενος της παιδοτοπος ειναι γεματος διαλεξε να τα κανουμε την αλλη κυριακη κι ας μγν εχει ερθει ο παππους.Εγω επειδη δε θελω να τη στεναχωρισω της ειπα ενταξει και να φτιαξουμε μια τουρτα να σβησει και κερακια οταν ερθει ο παππιυς και να βγιυμε και για φαγητο.Μολις το ανακοινωσα στη μαμα μου σημερα επεσα να με φαει!!!και καλα γαιδουρια μας και οτι αφηνω τη μικρη να με κανει οτι θελει και δε μπορω να της επιβληθω και πολλα αλλα!!!Αποτελεσμα να εχω χαλαστει πολυ και να αναρωτιεμαι αν κανω κατι λαθος!!!!!ποια η γνωμη σας;ευχαριστω!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


τα γενεθλια ειναι της κορης σου...φυσικα και θα ευχαριστησεις το παιδι σου πρωτιστως!!!και θα χαρεις και εσυ μαζι της...θα κοψετε και μια μικρη τουρτιτσα, οταν ερθει και ο παππους και ολα θα ειναι τελεια!! λυπαμαι αλλα η αντιδραση της μαμας σου,μονον απαραδεκτη και με πολυ εγωισμο χαρακτηριζεται...

 

να χαιρεσαι το παιδακι σου...εξηγησεις για τις αποφασεις σου σε οτι αφορα την οικογενεια σου,δεν οφειλεις σε κανεναν!!ουτε στους γονεις σου...αλλοιμονο δηλαδη

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ πιστεύω ότι καλύτερα είναι να το κάνετε το πάρτυ το σαββατοκύριακο πριν το τριήμερο χωρίς τον παππού. Το τριήμερο είναι πιθανόν να λείπουν αρκετές φίλες της και να στεναχωρηθεί. Με τον παππού μπορείτε να το γιορτάσετε και μόνοι σας όταν έρθει σε κλειστό κύκλο. Καλά να περάσετε! :-)

Link to comment
Share on other sites

Θα ακουστεί λίγο απότομο, αλλά το πάρτυ είναι για το παιδί. Αυτό πρέπει να χαρεί, και με τη χαρά του να χαρούν και οι υπόλοιποι.

Στη θέση σου θα έκανα το πάρτυ όπως ήθελε το παιδί, και όταν ήταν να έρθει ο παππούς θα έκανα μια τούρτα (όπως και το πρότεινες) και θα έβαζα τον παππού να μας πάει όλους σε παιδότοπο, να χαρεί και αυτός λίγο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αχ, αυτοί οι παπούδες που όσο να 'ναι όλο και κάτι θα βρουν να μας γεμίσουν ενοχές...

Λοιπόν, προτεραιότητα έχει το παιδί και εφόσον είναι σε ηλικία που αντιλαμβάνεται, η ίδια θα επιλέξει πότε και με ποιους θέλει να γιορτάσει τα γεννέθλιά της.

Με τη γιαγιά αυτή την κουβέντα πρέπει να κάνετε. Ποιος έχει προτεραιότητα, δηλαδή, και ποιος θα πρέπει πρωταρχικά να είναι ικανοποιημένος από τα γεννέθλια, η εορτάζουσα ή ο παπούς. Αυτό θα τη ρωτήσεις. Και θα της εξηγήσεις, ότι εσύ ως μαμά δε θα ήθελες να στενοχωρήσεις το παιδί σου, επειδή θα λείπουν οι φίλες της στα γεννέθλια μόνο και μόνο για να κάνεις το χατίρι του παπού. Στο κάτω - κάτω, αν του είναι τόσο σημαντικό να παρευρεθεί στο γεννέθλια, ας κάνει έναν κόπο να έρθει δύο φορές στον τόπο σας. Μια για το πάρτυ και άλλη μια μετά για την Κ. Δευτέρα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μολις το ανακοινωσα στη μαμα μου σημερα επεσα να με φαει!!!και καλα γαιδουρια μας και οτι αφηνω τη μικρη να με κανει οτι θελει και δε μπορω να της επιβληθω και πολλα αλλα!!

 

Απογαλακτίσου, παιδί μεγαλώνεις.

Η μαμά είσαι εσύ και το παιδί είναι η κόρη σου.

Δηλαδή οι επιλογές ειναι ή "αφήνεις τη μικρη να σε κάνει ό,τι θελει" ή "αφήνεις τη μάνα σου να σε κάνει ο,τι θελει" :?:

Εχε εμπιστοσυνη στον εαυτό σου, στο ένστικτό σου.

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια καταρχήν ευχαριστώ παρα πολύ για τις απαντήσεις σας!!Τα γεννεθλια κανονιστικαν για τη Κυριακη όπως θελει η μικρή και όταν ερθει ο παππους θα κοψουμε μια τουρτιτσα μεταξυ μας.Εννοειται ότι ο παππους δεν εχει κανενα πρόβλημα σε αυτό ουτε και ποτε ειπε κατι ολο το σκηνικο εγινε από τη μαμα μου.Εγω επεσα από τα συννεφα γιατι εκεινος μου ελεγε καντε το παρτυ οποτε θελετε και τα υπολοιπα τα βρίσκουμε και η μαμα μου μολις της το ειπα εχτες δημιουργησε ολο αυτό το θεμα ότι και καλα ρωταω το παιδι ποτε θα το κανει αντι να το αποφασισω εγω και ότι το παιδι τον θελει το παππου του και θα κανει τοσο δρομο να ερθει και να μη τη δει!!!!Το απιστευτο είναι ότι μου λεει καντε τα οποτε θελετε αλλα εγω εχω πει σε κατι φιλες μου ότι θα ερθουμε για τα γεννεθλια και όταν γυρισουμε πισω δε θα πω ότι τα κανατε άλλη μερα χωρις το παππου γιατι είναι ντροπη!!!!!!!!Η αληθεια είναι ότι την εχω συνηθισει γιατι πολλες φορες ανακατευεται σε πολλα θεματα αλλα ήταν τοσο καθετη που ειχα αρχισει να αναρωτιέμαι ότι κατι κανω λαθος.Η μικρη τα ακουσε όλα αυτά και στο τελος μου λεει μαμα δε με πειραζει να τα κανουμε οποτε θελετε!!!!Ευχαριστω πολύ ηδη αισθάνομαι καλυτερα για την αποφαση μου!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή κι εγώ ζω στην επαρχία, οι γονείς μου στην Αθήνα και είναι εργαζόμενοι, μπορώ να καταλάβω ότι θες να είστε όλοι μαζί. Ομοίως μπορώ να καταλάβω τους γονείς σου, καθώς τους λείπουμε και θέλουν να είναι παρόντες στα μεγάλα γεγονότα της ζωής μας.

Εγώ πάντα φροντίζω να κάνω το party της ημερομηνία που βολεύει τους παππούδες και τον νονό της γιατί θεωρώ σημαντικό να είναι εκεί για εκείνη.

Επειδή έχεις να αντιμετωπίσεις μια σημαντική παράμετρο και το παιδί ζήτησε κάτι συγκεκριμένο, ενημέρωσε τον πατέρα σου. Ο δικός μου σε καμία περίπτωση δεν θα έφερνε αντίρρηση και δεν θα κρατούσε μούτρα. Και επειδή έχει συμβεί να μη μπορούν να είναι εδώ σε γενέθλια της μικρής, πρότειναν όταν θα βρισκόμασταν όλοι μαζί να κόψουμε μια τούρτα και να βγούμε έξω. Και αυτό κάναμε. Πήγαμε για φαγητό και έπειτα σε παιδότοπο να χαρεί το παιδί ενώ στο τέλος της ημέρας σβήσαμε κεράκι και φάγαμε τούρτα.

 

Όλοι χαρούμενοι!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Και εγω γενικα προσπαθω να τους ευχαριστησω αλλα δυστυχως αυτο δεν ειναι παντα εφικτο!!!!Ο παππους δε παραπονεθηκε η μαμα μου δημιοργησε ολο το θεμα!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ναι απλα αλλο να το ζεις απο τη πεθερα και αλλο απο τη μαμα!!!!!Εδω της ειπα οτι αν ο παιδοτοπος δεν ηταν κλεισμενος πιθανον να το αλλαζαμε αλλα τωρα δε μπορω να τη παω και σε αλλο παιδοτοπο αφου αυτον θελει και να ρισκαρω να μην ερθουν καποιες φιλες κι αντι να πει ενταξει μου απανταει οτθ αυτα τα σκεφτοντα και τα οργανωνουν απο νωρις και θα μπορουσα να παρω τηλ τις μαμαδες για να ρωτησω αν θα λειπουν!!!!!Κουραγιο μου!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ναι απλα αλλο να το ζεις απο τη πεθερα και αλλο απο τη μαμα!!!!!Εδω της ειπα οτι αν ο παιδοτοπος δεν ηταν κλεισμενος πιθανον να το αλλαζαμε αλλα τωρα δε μπορω να τη παω και σε αλλο παιδοτοπο αφου αυτον θελει και να ρισκαρω να μην ερθουν καποιες φιλες κι αντι να πει ενταξει μου απανταει οτθ αυτα τα σκεφτοντα και τα οργανωνουν απο νωρις και θα μπορουσα να παρω τηλ τις μαμαδες για να ρωτησω αν θα λειπουν!!!!!Κουραγιο μου!!!!!

 

προσεχε τι ακουει το παιδι σου για θεματα που το αφορουν...δεν ειναι δυνατον να κουβεντιαζεις με την μαμα σου, πως θα οργανωσεις το παρτυ της κορης σου!!!και να προσπαθεις να ρυθμιζεις τις καταστασεις αναλογως της διαθεσης της μαμας σου...παραπανω αναφερεις, οτι το ιδιο το παιδι (απο αυτα που ακουσε προφανως και τον καυγα με την μαμα σου)προσφερθηκε να ακυρωσει το παρτυ της,για να κανει το θελημα της γιαγιας...καταλαβαινεις οτι μεγαλωνοντας θα δημιουργηθουν ασχημα συναισθηματα απο το παιδακι σου, και προς τους γονεις του που το υπολογιζουν δευτερο για θεματα που αφορουν το ιδιο,αλλα και για τους παπουδογιαγιαδες που συμπεριφερονται με τον τροπο που συμπεριφερονται...οι ισορροπιες ειναι λεπτες σε καποια θεματα...οικογενεια αυτη την στιγμη, ειναι το παιδι σου και ο συζυγος σου...οι γονεις σας, ειναι οικογενεια πια, με την ευρυτερη εννοια του ορου...αν δεν το αντιλαμβανονται οι ιδιοι, πρεπει να τους το δωσεις εσυ να το καταλαβουν, οσο ωμο και ασχημο και αν ακουγεται...με ολο το θαρρος παντα...(ειδικα οταν μιλαμε για τους δικους μας γονεις και οχι για τα πεθερικα, εκει δεν γινεται να αδυνατουμε να βαλουμε φρενο...)

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Εχεις απόλυτο δίκιο αλλά δυστυχώς η μητέρα μου πάντα με το λεγε λεγε προσπαθουσε να περασει το δικο της.Προσπαθω να μην επηρεάζω τη μικρη αλλά δυστυχως αυτή τη φορα ηταν κοντα μου και ακουγε.Αισθανομαι λιγο ασχημα γιατι μενουμε μακρια και δεν μας βλεπουν συχνα οποτε καταλαβαίνω ότι τους λυπουμε και γι αυτό δε θελω να είμαι πολύ αποτομη.Βεβαια αυτό δε δικαιολογει τη τοσο απαραδεκτη συμπεριφορά της σε σημειο να λεει ότι βαζουμε πιο πανω τους ξενους από το παππου.Εχτες που μιλησαμε ξανα της ειπα ότι το παρτυ κανονιστηκε είναι καλεσμένοι οποιος μπορει ερχεται οποιος δε μπορει θα κοψουμε μια τουρτιτσα μεταξυ μας το άλλο Σαββατο για το παππου και δε θελω να το ξανασυζητησω.Ειμαι σιγουρη βεβαια ότι με το που θα ερθει θα αρχισει αχ και να ταν εδώ ο παππους και αλλα παιδια υπολογιζουν τους γονεις του και αλλα τετοια!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κόβεις τον βήχα. Στη σπάνια περίπτωση που η δικιά μου παρεμβαίνει, της τονίζω πως είναι δική μου οικογένεια, δικό μου σπίτι, δική μου απόφαση και συνέρχεται. Η δικιά μου βέβαια όποτε παρεμβαίνει το κάνει απολύτως από έγνοια θεωρώντας πως η άποψή της θα προσφέρει κάτι παραπάνω αλλά με ενοχλεί η παρεμβατικότητα σε όλα τα επίπεδα και από όλους τους συγγενείς οπότε το κόβω με τη μια.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png
Link to comment
Share on other sites

Πέρα από το γεγονός ότι προφανώς είναι το στιλ της μητέρας σου τέτοιο, νομίζω πως κι εσύ έχεις αφήσει μια κάποια χαραμάδα, ώστε να παρεμβαίνει. Σκέψου το εξής: φαντάσου από τη μια τη δική σου μαμά να προσπαθεί να περάσει το δικό της για το ν θέμα και από την άλλη την πεθερά σου να περάσει το δικό της για το ίδιο θέμα. Αν και η πεθερά σου ήταν παρεμβατική και ο άντρας σου δεν έβαζε όρια θα γινόσασταν μπίλιες σε χρόνο dt γιατί και οι δυο θα θέλατε να ευχαριστήσετε τις μητέρες σας.

Εγώ τη μάνα μου την υπεραγαπάω, τη λατρεύω, όμως σε ό,τι αφορά τα παιδιά μου, τον άντρα μου και το σπίτι μου ξέρει ότι ο λόγος της δεν περνάει. Μπορεί να πει τη γνώμη της, αλλά μέχρι εκεί. Υστερίες, σκηνές, κλπ., απλά δεν περνάνε κι ας είναι χιλιόμετρα μακριά κι ας μου λείπει τρομερά.

Σήμερα είναι το πάρτυ του παιδιού, αύριο θα είναι κάτι άλλο, δε γίνεται συνέχεια οι αποφάσεις μας να πρέπει να ικανοποιούν τους γονείς μας.

Αν στο πάρτυ αρχίσει τα δακρύβρεχτα του τύπου ας ήταν κι ο παπούς εδώ, κλπ., εξήγησέ της ότι ο παπούς αφενός ήταν καλεσμένος (θα μπορούσε να κάνει έναν κόπο παραπάνω), αφετέρου το χαμόγελο κι η χαρά της κόρης σου δε θα ήταν τόσο μεγάλη όσο τώρα με τις φίλες της κι ας υπεραγαπάει τον παπού.

Τέλος, εξήγησε της μητέρας σου, ότι σκηνές τέτοιου τύπου που φορτώνουν ένα μικρό παιδάκι με τύψεις είναι απλά μη αποδεκτές. Ότι σα μητέρα θες να μεγαλώσεις έναν άνθρωπο με άποψη και προσωπικότητα και όχι μια υποχωρητική προσωπικότητα που προκειμένου να μη στενοχωρήσει τους άλλους θα κάνει τα δικά της θέλω πίσω. Και ρώτησέ την ευθέως αν θα της άρεσε να αλλάξει η επιθυμία της μικρής, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί εκείνη και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την κόρη σου. Δικό της πάρτυ είναι, δικά της γεννέθλια.

Αυτά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αντε να τα εξηγησεις ολα αυτα σε εναν ανθρωπο που δε ξερει να ακουει!!!!

 

Ευκαιρια να μαθει και συγνωμη αν ακουστει καπως αποτομο αλλα εσυ φταις στο χερι σου ειναι αφορα το παιδι σου και πιστεψε με δεν μιλαω εξω απο το χορο και εμενα η δικια μου ηθελε και θελει μερικες φορες "εκπαιδευση":-P

Link to comment
Share on other sites

Αντε να τα εξηγησεις ολα αυτα σε εναν ανθρωπο που δε ξερει να ακουει!!!!

 

 

απο εσενα εξαρτατε αν θα μαθει να σεβεται και να ακουει...αυτο ειναι απλα δικαιολογια για να καλυψουμε τις δικες μας αδυναμιες και τυχον ευαισθησιες...σημερα ηταν αφορμη τα γενεθλια,αυριο θα ειναι κατι αλλο που πιθανον να δοκιμασει την σχεση σου με την κορη σου ή την οικογενεια σου γενικοτερα...κλεισε τις χαραμαδες πριν τεθουν ζητηματα που θα ξεφυγουν του ελεγχου ...θα ειναι κριμα

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Έχεις πολύ δίκιο, πολλές φορές με πιάνω να επηρεάζομαι και απέναντι στον αντρα μου με πράγματα που μου λέει αλλά γενικά προσπαθώ να το αποβάλλω.Εχω προσπαθήσει άπειρες φορές να της μιλήσω και να της εξηγήσω αλλά δεν θελει ή δε μπορει να καταλαβει.Το γυριζει στο μελό ότι εγω εχω μεινει μονη μου από τοτε που εφυγες και μετα με κανει να αισθάνομαι ασχημα.Ετσι γενικα προσπαθω να μην ερχομαι σε προστριβες αλλα και να μην επηρεάζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις πολύ δίκιο, πολλές φορές με πιάνω να επηρεάζομαι και απέναντι στον αντρα μου με πράγματα που μου λέει αλλά γενικά προσπαθώ να το αποβάλλω.Εχω προσπαθήσει άπειρες φορές να της μιλήσω και να της εξηγήσω αλλά δεν θελει ή δε μπορει να καταλαβει.Το γυριζει στο μελό ότι εγω εχω μεινει μονη μου από τοτε που εφυγες και μετα με κανει να αισθάνομαι ασχημα.Ετσι γενικα προσπαθω να μην ερχομαι σε προστριβες αλλα και να μην επηρεάζομαι.

 

 

 

Μην το κανεις αυτό στον εαυτο σου. Να δειχνεις (και να εισαι ) σιγουρη για τις αποφασεις σου ώστε να μην αφηνεις περιθωρια για συζητήσεις και μελο. Δε σου λεω φυσικα να γινεις ουτε αγενης, ουτε αναισθητη. Αλλα είναι κριμα να πιεζεσαι και να αγχωνεσαι διαρκως.

bGTMp3.png6mSOp3.png

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ ψυχοφθορο το ξερω αλλα δεν ειναι ευκολο να απεγκλοβιστεις!!!!!

 

Το ξερω αλλα να σου πω κατι εισαι η μονη που προβληματίστηκες και αγχωθηκες τελικα και αντι να χαιρεσαι και να σχεδιάζεις τα γενεθλια της μικρης εισαι στεναχωρημενη για κατι τοσο ανουσιο.

bGTMp3.png6mSOp3.png

Link to comment
Share on other sites

Εγώ σαν άνθρωπος ήμουν πριν γίνω μαμά κυριολεκτικά κολλημένη στη δική μου μαμά, αν και έχω φύγει από το σπίτι από τα 18 μου για σπουδές και μετά δουλειά, κλπ. Για την όποια απόφαση, ήθελα απεγνωσμένα την "'έγκριση" της μαμάς μου. Όταν μου έλεγε, η απόφαση είναι δική σου, δε σου κρύβω ότι αρχικά μπλόκαρα... Για τέτοιο κόλλημα μιλάμε.

Αφότου όμως έγινα μαμά, άλλαξα 180 μοίρες. Ναι, είμαι ακόμη κολλημένη με τη μαμά μου. Δηλαδή, μιλάμε τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα στο τηλέφωνο, όμως σε ό,τι αφορά τα παιδιά μου, το σπίτι μου και τον άντρα μου είμαι απόλυτη, σε σημείο που καμιά φορά θεωρώ πως θα μπορούσα να είμαι πιο ελαστική.

Η μαμά μου, στην αρχή παραξενεύτηκε και η αλήθεια είναι ότι σε κανά δυο θέματα ήρθαμε σε ρήξη, γιατί δεν μπορούσε να διανοηθεί, ότι δε ζητάω την "έγκρισή" της. Έτσι είχε μάθει.

Πλέον, καυχιέται πως έχω γίνει μια πολύ υπεύθυνη κι ανεξάρτηρη μανούλα και μου βγάζει το καπέλο που καταφέρνω και μεγαλώνω τα παιδιά μου έτσι όπως ακριβώς θέλω και πιστεύω, ανεξάρτητα που σε πολλά θέματα η ίδια διαφωνεί.

Εσύ έχεις το καρπούζι, εσύ και το μαχαίρι....

Link to comment
Share on other sites

mybabygirl εγω πάλι θα ήθελα να γράψω , οτι πολύ όμορφα και πολιτισμένα χειρίστηκες το θέμα και αρκεί εκεί να μείνεις. Κράτα μικρό καλάθι .Μην παρασύρεσαι.. σε μάχη διεκδικήσεων δικαιωμάτων και ελευθερίας ανευ ουσίας για το μέλλον.Απλά θα πληγωθείς και θα έχεις τύψεις. Ετσι και αλλιώς ότι θέλουμε κάνουμε στο τέλος , όσο εκνευριστικό και να είναι δώσε τόπο στα λόγια απλά μην τα κάνεις. Λες και το γιατί ευγενικά και τέλος.

Μην βάλεις πόστο όσο κουραστική και εκνευριστική και να είναι , θα έχεις τύψεις αύριο όταν δεν θα είναι ποτέ ξανά κοντά σου.

Link to comment
Share on other sites

ferby ακριβώς αυτά σκέφτομαι και δε κρατάω μούτρα ή κανω φασαρία. Εχω την οικογένεια μου πλεον δεν είναι ωρα για επαναστάσεις! Ειναι μακρια μου λειπουν τους λειπω και δε θελω να τραβαω το σχοινι. Απο την άλλη όμως θελω κι εγω λιγο κατανοηση.Το ποστ το ξεκινησα γιατι αναρωτιομουν αν εκανα λαθος που δεν αλλαξα τα γεννεθλια της μικρης και ηθελα τη γνωμη σας!!!!Κι εγω στεναχωριέμαι που δεν θα είναι ο παππους της να τη δει αλλα δεν ηθελα να της χαλασω το χατιρι και να κανω τα γεννεθλια της μεσα στο τριημερο με ρισκο να μην ερθουν καποιες φιλες της.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...