Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανοτητα να μετακομίσουμε στο εξωτερικό μεσα στην επόμενη διετία σκέφτηκα μόλις η μικρη κλείσει τα 2 να αρχίσουμε καποιες ώρες παιχνίδι- απασχόληση στα γερμανικά με μία κοπέλα που αναλαμβάνει μωρα τετοιας ηλικίας. Μιλησα μαζί της και μου εξηγησε πως δουλευει και πως ο στοχος ειναι το παιδακι αν ενταχθει στο μελλον σε παιδικο σταθμο στο εξωτερικο να μπορει να προσαρμοστει σχετικα ευκολα. Αναρωτιεμαι αν δυο τριωρα την εβδομαδα ειναι αρκετα....θα μπορουσαμε και εμεις οι ιδιοι να της μιλαμε γερμανικα αλλα πιστευω ειναι καλυτερα να διαχωρισουμε τις γλωσσες..δηλ εμεις να της μιλαμε αποκλειστικα ελληνικα και η κοπελα αποκλειστικα γερμανικα για να μην μπερδευτει...ειχε κανεις εμπειρια απο αναλογο εγχειρημα?? Η αλήθεια ειναι ότι οι περισσοτεροι μου λένε ότι τα παιδακια προσαρμοζονται πολυ ευκολα στα νεα σχολικα περιβαλλοντα ακομη και αν ειναι ξενογλωσσα αλλα εχω πολυ αγχος γι αυτο το θεμα...έψαξα για ξενοφωνο βρεφονηπιακο σταθμο αλλα πριν τα 3 δεν τα δεχονται...καθε εμπειρία καλοδεχουμενη!

Διαφημίσεις

Επειδή υπάρχει μεγάλη πιθανοτητα να μετακομίσουμε στο εξωτερικό μεσα στην επόμενη διετία σκέφτηκα μόλις η μικρη κλείσει τα 2 να αρχίσουμε καποιες ώρες παιχνίδι- απασχόληση στα γερμανικά με μία κοπέλα που αναλαμβάνει μωρα τετοιας ηλικίας. Μιλησα μαζί της και μου εξηγησε πως δουλευει και πως ο στοχος ειναι το παιδακι αν ενταχθει στο μελλον σε παιδικο σταθμο στο εξωτερικο να μπορει να προσαρμοστει σχετικα ευκολα. Αναρωτιεμαι αν δυο τριωρα την εβδομαδα ειναι αρκετα....θα μπορουσαμε και εμεις οι ιδιοι να της μιλαμε γερμανικα αλλα πιστευω ειναι καλυτερα να διαχωρισουμε τις γλωσσες..δηλ εμεις να της μιλαμε αποκλειστικα ελληνικα και η κοπελα αποκλειστικα γερμανικα για να μην μπερδευτει...ειχε κανεις εμπειρια απο αναλογο εγχειρημα?? Η αλήθεια ειναι ότι οι περισσοτεροι μου λένε ότι τα παιδακια προσαρμοζονται πολυ ευκολα στα νεα σχολικα περιβαλλοντα ακομη και αν ειναι ξενογλωσσα αλλα εχω πολυ αγχος γι αυτο το θεμα...έψαξα για ξενοφωνο βρεφονηπιακο σταθμο αλλα πριν τα 3 δεν τα δεχονται...καθε εμπειρία καλοδεχουμενη!

Εγώ στον γιό μου, σαν πείραμα πες το, άρχισα από πολύ νωρίς την επαφή με την ξένη γλώσσα. Δηλαδή ότι βίντεο σε τραγούδι έβλεπε ήταν γαλλικά. Έχει δει τόνους γαλλικά βίντεο. Επίσης έχει αρχίσει να βλέπει και ισπανικά βίντεο..έχει αντίληψη της διαφοερτικότητα των γλωσσών για το ίδιο πράγμα...δηλαδή τα ζώα ξέρει πως είναι στα γαλλικά και πως στα ελληνικά...πχ όταν τον ρωτήσω στα γαλλικά τι ζώο είναι πχ το escargot ξέρει να μου πει οτι είναι το σαλιγκάρι...έτσι θεωρώ οτι οι συνάψεις του στον εγκάφαλο έχουν αφήσει χώρο για τοποθέτηση νέων γλωσσών...και εγώ είχα πάει από 3 σε δίγλωσσο παιδικό..μιλάω 5 γλώσσες τις οποιες έμαθα αρκετά εύκολα και αβίαστα...Είμαι πολύ υπερ του να κάνει το παιδί σου άσχετα αν θα φύγετε εξωτερικό ή όχι...τώρα ως προς τον χρόνο..θεωρώ οτι η κοπέλα σε τέτοια ηλικία δεν θα μπορεί να του τραβήξει την προσοχή πάνω από 1 ώρα. Οπότε θα έλεγα να υπάρχει συχνή επαφή αλλά από λίγη ώρα. Δηλαδή καλό είναι να κάνει 1 ώρα την ημέρα ή 1 ώρα ανά δυο ημέρες..το 3ώρο είναι υπερβολή. στο λέω γιατί προσπάθησα να κάνω κάποτε αγγλικά σε 3χρονο...μετά το 20 λεπτο έψαχνε την μαμά του....

bA9gp3.png

Πολύ ενδιαφερον! Σε ευχαριστω για την απαντηση! ίσως το 3ωρο ειναι πραγματι υπερβολη...ισως, όντςω, ειναι καλυτερα να κανουμε 3 φορες την εβδομαδα 1-1,5 ωρα...η κοπελα αθ ερχεατι στο σπιτι μας και θα ασχολουνται στο σωματιο της μικρης με όσο το δυνατον λιγοτερη δικη μου συμμετοχη...λένε ότι τα παιδια ειναι "σφουγγαρια" σε αυτην την ηλικια ελπίζω να το βρει διασκεδαστικο!!

Πολύ ενδιαφερον! Σε ευχαριστω για την απαντηση! ίσως το 3ωρο ειναι πραγματι υπερβολη...ισως, όντςω, ειναι καλυτερα να κανουμε 3 φορες την εβδομαδα 1-1,5 ωρα...η κοπελα αθ ερχεατι στο σπιτι μας και θα ασχολουνται στο σωματιο της μικρης με όσο το δυνατον λιγοτερη δικη μου συμμετοχη...λένε ότι τα παιδια ειναι "σφουγγαρια" σε αυτην την ηλικια ελπίζω να το βρει διασκεδαστικο!!

Ελληνικά μιλάει; Εμάς ας πούμε στα 2 είχε ήδη πολύ προηγμένη ομιλία. Προτάσεις κτλ και καλό λεξιλόγιο. Γαλλικά βίντεο έβλεπε νομίζω από 7-8 μηνών..στην αρχή με μικρή διάρκεια τραγουδάκια και όσο μεγάλωνε πιο πολύ...δεν σημαίνει οτι μαθαίνει από τα βίντεο αλλά τουλάχιστον έχει αντίληψη...το καλοκαίρι που ήταν 2 και είχαμε πάει διακοπές στην πάρο...στην πισίνα είχε γερμανάκια και γαλλάκια...στα γαλλάκια όταν μιλάγαν γύρναγε...ενώ στα γερμανάκια δεν έδινε καμία σημασία και ενδιαφέρον. Μου ζητάει επίσης τα γαλλικά τραγούδια...Εσύ καλό ειναι να μην είσαι μπροστά...δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό.

bA9gp3.png

3 ωρες την εβδομαδα ιδιαιτερο σε ξενη γλωσσα το διχρονο δε το λες επαφη με την ξενη γλωσσα...μαλλον προετοιμασια για εξετασεις το λες.

Διαφημίσεις

Εχει ικανοποιητικη ομιλια στα ελληνικα. Τωρα ειναι 22 μηνων και μετραει μεχρι το δεκα, λεει καθαρα ολα σχεδον τα χρωματα , πολλα ζωακια και τροφιμα, κρυο-ζεστο, πολυ-λιγο, επανω-κατω, εδω -εκει, καλο-κακο, ποτέ, κανενα, αλλού, μετά και χρησιμοποιει προτασεις με 3-4 λέξεις. Φανταζομαι σε 2 μηνες θα εχει εξελιχθει και άλλο η ομιλία της.

Και εγω απο τα 2 τους αρχισα εντατικα μαθηματα. Βεβαια εμεις ζουσαμε ηδη στο Βελγιο οποτε και τηλεοραση ακουγαν και συζητησεις. Στα 2 συνενουνταν καλα στα ελληνικα - στο σπιτι τους μιλαγαμε ελληνικα. Βεβαια οι Βελγοι ηθελαν να τους μιλαμε γαλλικα για να συνηθισουν. Αυτη την στιγμη τα παιδια ειναι διγλωσσα (και καλοι μαθητες και στις 2 γλωσσες). Εγω πλεον τους μιλαω και στις 2 γλωσσες.

Παντως και παιδακια που ηρθαν σε μεγαλυτερη ηλικια προσαρμοστικαν.

(Α! τα παιδια μεταξυ τους μιλανε γαλλικα με πρωτοβουλια του μικρου)

Μια φιλη μου μετακομισε φετος στην Αγγλια εντελως ξαφνικα.Τα παιδακια της ηταν 8 και 11.Θεωρουσε οτι τα παιδια θα χασουν χρονια στο σχολειο εκει λογω της γλωσσας που δεν ηξεραν.Τρεις μηνες αργοτερα που την ειδα μου ειπε οτι τα παιδια προσαρμοστηκαν πολυ ευκολα και στο σχολειο τα πανε μια χαρα...τη γλωσσα την εμαθαν πολυ ευκολα.Για τα μικρουλια υποθετω ειναι ακομα πιο ευκολα.

Agrini, μόνο αν το θες εσύ και έχεις την οικονομική δυνατότητα να το κάνεις,μόνο τότε καν'το!!!

Ουσιαστικά σε παιδάκι τόσο μικρής ηλικίας δεν είναι χρήσιμο...σε 2-3 μήνες θα έχει προσαρμοστεί πλήρως!

Να μην αγχώνεσαι καθόλου!

Κι εμείς Γερμανία είμαστε και το βλέπω παντού γύρω μου.

Επίσης για να ξεαγχωθεις σε διαβεβαιώνω πως η μικρή σου δεν θα είναι η μόνη με το ίδιο θέμα!

Και τα βίντεο ή καρτούν στο ίντερνετ μια χαρά δουλειά κάνουν...

Στο ξαναλέω... Δεν είναι κάτι αναγκαίο.

και μενα με απασχολει λιγο το θεμα αλλα οχι λογω μετακομισης.ο αντρας μου ειναι γεννημενος και μεγαλωμενος γερμανια και βασικα ολοι οι συγγενεις του ειναι γερμανια και ειδικα τα ανιψια του(τα παιδια του αδερφου του)δεν μιλανε καθολου ελληνικα.εγω απο την πλευρα μου επειδη παμε συχνα γερμανια θα θελα η μπουμπου μου να εχει επαφες με τους συγγενεις εκει και πολυ περισσοτερο με τα ξαδερφια της.ακομα και για το μελλον της θεωρω τα γερμανικα ισως θα την βοηθησουν.στην αρχη ελεγα στον αντρα μου στο σπιτι οσο μπορουμε να μιλαω εγω στα ελληνικα και να απανταει στα γερμανικα.βεβαια ο αντρας μου επειδη στην δουλεια του ως επι το πλειστον μιλαει γερμανικα, στο σπιτι ψιλοβαριεται.οποτε βρηκα τυχαια ενα ωδειο που κανει μια φορα την εβδομαδα συναντηση και τα παιδακια παιζουν,ακουνε τραγουδια κτλ στα γερμανικα.εμενα ειναι ακριβως 2 χρονων.της αρεσε παααρα πολυ.οχι οτι με 2 φορες που πηγε αρχισε να μιλαει γερμανικα αλλα νομιζω ειναι πολυ ωραιος τροπος να ερθει σε επαφη με την γλωσσα.ελληνικα ηδη ειναι γλωσσοκοπανα.και εγω πιστευω 3 ωρες την ημερα ειναι υπερβολικο.ισως για λιγη ωρα ανα 2-3 μερες ειναι καλο για αυτην την ηλικια.ψαξε και για κατι τετοιο

Διαφημίσεις

Argini, θα θυμάσαι ίσως ότι πριν λίγο καιρό είχα παρόμοιους προβληματισμούς, σε μας τελικά η μετακόμιση στο εξωτερικό απομακρύνθηκε ως ενδεχόμενο, παρ' όλα αυτά είχα κάνει αρκετή έρευνα, κυρίως διαβάζοντας διάφορα φόρουμ Ελλήνων με μικρά παιδιά που μετακόμισαν στο εξωτερικό, με τα παιδιά τους σε διάφορες ηλικίες.

Από τις εμπειρίες αυτές που διάβασα λοιπόν, διαπίστωσα ότι θέμα (όχι αξεπέραστο βέβαια) υπάρχει σε πιο μεγάλες ηλικίες, όταν δηλαδή ένα παιδί μετακομίζει σε ηλικία 6, 7 ετών και παραπάνω. Επειδή στην χώρα για την οποία ενδιαφερόμασταν εμείς, η υποχρεωτική εκπαίδευση άρχιζε στα 4, όλοι έλεγαν ότι παιδιά τέτοιας ηλικίας -ακόμα κι αν δεν ξέρουν την γλώσσα - προσαρμόζονται πολύ γρήγορα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πιστεύω ότι δεν θα έχει η μικρή κανένα θέμα, πόσο μάλλον αν έρθει σε επαφή με τα γερμανικά με τον τρόπο που λες, τον οποίο εγώ βρίσκω πολύ καλό και καθόλου περιττό, ίσως όχι απαραίτητο αλλά όχι περιττό. Θα συμφωνήσω επίσης με τα υπόλοιπα κορίτσια που σου προτείνουν περισσότερες ημέρες την εβδομάδα από λιγότερη ώρα κάθε φορά. Προσωπική εμπειρία έχω μόνο λίγων μηνών με τον γιο μου, ο οποίος πάει σε ελληνόφωνο παιδικό σταθμό, στον οποίο όμως κάνουν κάθε μέρα από μία ώρα αγγλικά, αυτό από την ηλικία των 3 ετών και πάνω. Πράγματι έχω εκπλαγεί από το πόσο γρήγορα και αβίαστα μαθαίνει, χθες μου είπε όλα τα χρώματα και πάνω από 10 ζώα στα αγγλικά και πραγματικά πιστεύω ότι εάν όντως μετακομίζαμε τον Σεπτέμβριο 2016, όπως ήταν ο σκοπός, θα μπορούσε πανεύκολα να προσαρμοστεί, χωρίς να έχει προηγηθεί μια πιο "εξειδικευμένη" προετοιμασία.

Συνοψίζοντας, αν θες και μπορείς να ξεκινήσεις με την κοπέλα που λες, σίγουρα καλό θα κάνει, στην θέση σου δε, εάν όντως το ενδεχόμενο μετακόμισης είναι ισχυρό, σίγουρα θα την έγραφα από την ηλικία των 3 στον γερμανόφωνο παιδικό σταθμό, ώστε όταν πια φύγετε να μην έχει κανένα θέμα.

Αχ...μου θύμισες τον πόνο μου, γιατί πραγματικά θέλαμε πολύ να φύγουμε, αλλά οι συνθήκες τελικά δεν ήταν καθόλου ιδανικές και πρόσφορες:(:(:(

Σας ευχαριστω πολύ όλες για τις απαντησεις σας! Με βοηθήσατε να το δω πιο ψύχραιμα! Εγω ήμουν πολύ υπέρ της μετακόμισης στο εξωτερικό αλλά τώρα που ο άντρας μου το πήρε απόφαση και κινείται προς αυτην την κατευθυνση ξαφνικά αρχιζω να το βλέπω βουνο!! Κυριώς με απασχολεί η μικρή που θα απομακρυνθει απο το οικειο περιβάλλον της και πραγματικα θέλω να την διευκολύνω όσο μπορω παραπάνω...δεν έχω υπερβολικές απαιτησεις...και δεκα λέξεια να μάθει στην Ελλάδα πιστευω ότι θα είναι βοηθεια για αυτην όταν θα βρεθει στο ξενόφωνο περιβάλλον...σίγουρα η ηλικία μεχρι τα 4 έτη είναι ενα καλό παράθυρο προσαρμογης!!

...σίγουρα η ηλικία μεχρι τα 4 έτη είναι ενα καλό παράθυρο προσαρμογης!!

Πολύ σωστά, εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάς το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα ότι μιλάτε κι εσείς πολύ καλά γερμανικά, κάτι που θα διευκολύνει την προσαρμογή όλων σας, θα μπορείτε να την βοηθάτε στο σχολείο, ενώ δεν θα έχετε και το πρόσθετο εμπόδιο της γλώσσας στην κοινωνική δικτύωση με τους άλλους γονείς κ.λπ.

Στην δική μας περίπτωση, επειδή η γλώσσα της χώρας όπου είχε παρουσιαστεί η ευκαιρία δεν ήταν κάποια από αυτές που ξέραμε (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) είχαμε σχεδόν αποφασίσει να πάμε τα παιδιά σε διεθνές (αγγλόφωνο) σχολείο, ώστε να μην έχουμε εμείς το εμπόδιο της γλώσσας. Θυμάμαι να διαβάζω σε διάφορα φόρουμ από γονείς που είχαν επιλέξει τοπικά σχολεία, ότι τα παιδιά τους μεν είχαν προσαρμοστεί πολύ γρήγορα, οι ίδιοι όμως είχαν μεγάλο θέμα στην επικοινωνία με τους δασκάλους ή ακόμα και στα πιο απλά θέματα, π.χ. οι προσκλήσεις σε πάρτυ ή playdates έρχονταν στην τοπική γλώσσα, με αποτέλεσμα αυτή η δυσκολία των γονιών να αντανακλά σε δυσκολία στην κοινωνικοποίηση του παιδιού.

Όλα καλά θα πάνε!:):):)

βρηκα τυχαια ενα ωδειο που κανει μια φορα την εβδομαδα συναντηση και τα παιδακια παιζουν,ακουνε τραγουδια κτλ στα γερμανικα.

Αγαπητή abebablom SOS. Που είναι αυτό το ωδείο;

Ώρες, Στοιχεία επικοινωνίας, Κόστος και λοιπές πληροφορίες ευπρόσδεκτα

Ευχαριστώ

βρηκα τυχαια ενα ωδειο που κανει μια φορα την εβδομαδα συναντηση και τα παιδακια παιζουν,ακουνε τραγουδια κτλ στα γερμανικα.

Αγαπητή abebablom SOS. Που είναι αυτό το ωδείο;

Ώρες, Στοιχεία επικοινωνίας, Κόστος και λοιπές πληροφορίες ευπρόσδεκτα

Ευχαριστώ

Μediterranee σου εστειλα πμ:)

Διαφημίσεις