Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ιος zika


Recommended Posts

http://edition.cnn.com/2016/01/28/health/zika-virus-global-response/

http://mononews.gr/article-neos-empola-o-ios-zika-simfona-me-tous-epistimones/20316

 

Η ταχεία εξάπλωση του ιου έχει ανησυχήσει και τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας ο οποίος προτρέπει την επιστημονική κοινότητα στην γρήγορη εξεύρεση εμβολίου, όμως αυτό δεν έχει ακόμη βρεθεί. Μέχρι τοτε αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι η προφύλαξη από το δάγκωμα κουνουπιών.

Κι ενώ μόνο στη Βραζιλία καταγράφονται 4000 κρούσματα μικροεγκεφαλίας οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να συνδέσουν τον ιο zika με την μικροεγκεφαλία η οποία μπορεί να προκλήθηκε σε εμβρυικό στάδιο, αλλά και σε νεογέννητα (και μήπως για όσα χρόνια αναπτύσσεται ο εγκέφαλος και το κρανίο ενός παιδιού; Αυτό είναι που με ανησυχεί ιδιαιτέρως. Γιατί αποτρέπουν εγκυμοσύνες σε προσβεβλημένα από τον ιο άτομα από τη στιγμή που αποφεύγουν να συνδέσουν τον ιο με τα τόσα πολλά κρούσματα μικροεγκεφαλίας;

Το ανησυχητικό είναι επίσης ότι τα συμπτώματα στους ενήλικες είναι ήπια και συχνά δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν νοσήσει. Από την άλλη, το φαινόμενο El Ninio φέτος θα αυξήσει τα κουνούπια αυτό το καλοκαίρι.

Σκέφτομαι πώς μπορώ να προστατέψω τα παιδιά μου, να ψεκάζω και με επιπλέον αντικουνουπικά (προτείνουν επιπλέον ουσίες) και να μην αρκεστώ στη citronella; Ποια μπορεί να είναι τα μέρη που έχουν λιγότερα κουνούπια;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Fama να πω την αληθεια πρωτη φορα ακουω για τον ιο αυτον, αλλα μου φαινεται πολυ επικινδυνος.. Πως να προστατευτουμε απο τα κουνουπια, αυτα ειναι ζωντανα μεχρι και τον Νοεμβριο, εγω το βλεπω τα τελευταια χρονια που ο χειμωνας ερχεται αργα πλεον.. Ειδικα για περιοχες κοντα στη θαλασσα, τι να λεμε, κανουν επιδρομη.. Κι εγω μενω σε μια τετοια και περα απο τις σιτες και τα αντικουνουπικα τι αλλο να κανεις? Εσυ ψεκαζεις και μεσα στο σπιτι γιατι εμεις εδω μονο εξω απο τις μπαλκονοπορτες και μονο το καλοκαιρι.. Η σιτρονελα για μενα δεν κανει μεγαλη δουλεια και με ενοχλει και η μυρωδια της..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...