Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

καλοφαγας μηνων 8.5!

Recommended Posts

ο μικρουλης μου αποδεικνυεται μεγαλος καλοφαγας:

εδω και 2 μηνες περιπου αρνειται το υγιεινο- και ανοστο -φαγακι του, και θελει μονο λιχουδιες , δλδ φαγητο μαγειρεμενο κανονικα με αλατι, σαλτσες και μπαχαρικα (δεν το φτιαχνω πολυ βαρυ ουτως ή αλλως, αλλα το αλατακι του το χει).

κι επειδη δεν του δινουμε, προτιμαει να ψοφησει της πεινας και πινει μονο γαλα (τρωει κι αυγο και λιγο απο γιαουρτι).

ουτε το χοντροαλεσμενο ή το να φαει με τα χερακια του τον συγκινουν ιδιαιτερα.

οποτε θα ηθελα να μου λεγατε καποιο μαγειρικο κολπακι ωστε να κανω το υγιεινο φαι του (εστω την χορτοσουπα, κρεατοσουπα) λιγοτερο ανοστο..

με λαδακι και λεμονακι, δεν εχει βγει τπτ..

μηπως να ξεπερασω τα μοντερνα κομπλεξ, και να του δωσω κανονικα μαγειρεμενο φαι να τελειωνουμε;

μην μου βγαλει καμια αρνηση γενικως στο φαι και τρεχω...

κι αν ειναι να χει χοληστερινη στα 50 του, ε χαλαλι! θα παει καλοζωισμενος! :cool::cool:

ευχαριστω πολυ!:lol:

Διαφημίσεις

Καλησπερα.χρονια πολλα κ καλη χρονια.να σου ζησει ο μπεμπης.εφοσον εχετε δοκιμασει ολα τα λαχανικα θα εβαζα κ μυρωδικα κανονικα(μαιντανο,σεληνο,ανηθο κλπ).επειδη ειμαι της αποψης να τρωει ολη η οικογενεια μαζι(κ το μωρο)το καλυτερο θα ηταν να κανεις πχ κρεατοχορτοσουπα η κοτοσουπα η ψαροσουπα(αν τρωτε ψαρι)για ολους.κ αλατι πιπερι θα βαλετε στα πιατα σας.κ το ψωμακι(αν τρωτε)εχει αλατι εκτος αν κανειςμονη σου.απλα καλο ειναι να μη συνηθιζει στοο αλατι κ τη ζαχαρη.αν τρωτε ρυζι-μακαρονια μπορεις να κανεις παλι για ολους.απο 10-12μηνων δινουμε στα μωρακια απο το δικο μας φαι

Δεν μιλάμε για μοντέρνα κόμπλεξ. Σε αυτή την ηλικία τα νεφρα του παιδιού σου δεν είναι έτοιμα να υποδεχτούν το αλάτι, τουλάχιστον στη ποσότητα που περιέχεται στο φαγητό των ενηλίκων. Να ανατρέξεις στους πίνακες ημερήσιας επιτρεπόμενης κατανάλωσης νατριου.

Η χοληστερίνη (και το ζάχαρο) δεν είναι κατι που αποκτάς στα 50.

(Το αλάτι το μαθαίνουμε. Το λεμόνι κάνει την ίδια δουλειά).

Το μυστικό είναι η ποικιλία υλικών στο μαγείρεμα του φαγητού του. Και να λάβεις υπόψη ότι αλάτι και ζάχαρη εθίζουν. Αν δηλαδή του δίνεις μπουκιές από το δικό σας φαγητό λογικό είναι να απορριψει το δικό του.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Δεν μιλάμε για μοντέρνα κόμπλεξ. Σε αυτή την ηλικία τα νεφρα του παιδιού σου δεν είναι έτοιμα να υποδεχτούν το αλάτι, τουλάχιστον στη ποσότητα που περιέχεται στο φαγητό των ενηλίκων. Να ανατρέξεις στους πίνακες ημερήσιας επιτρεπόμενης κατανάλωσης νατριου.

Η χοληστερίνη (και το ζάχαρο) δεν είναι κατι που αποκτάς στα 50.

(Το αλάτι το μαθαίνουμε. Το λεμόνι κάνει την ίδια δουλειά).

Το μυστικό είναι η ποικιλία υλικών στο μαγείρεμα του φαγητού του. Και να λάβεις υπόψη ότι αλάτι και ζάχαρη εθίζουν. Αν δηλαδή του δίνεις μπουκιές από το δικό σας φαγητό λογικό είναι να απορριψει το δικό του.

ειναι ακριβως ετσι!! δεν ειναι μοντερνα κομπλεξ,ο οργανισμος ενος μωρου αυτης της ηλικιας,δεν ειναι φτιαγμενος να αντεξει το στυλ των φαγητων των ενηλικων...αναφερεις οτι αυτο συμβαινει εδω και δυο μηνες,δηλαδη απο εξι μολις μηνων,προσφερες γευστικη δοκιμη στο μωρο σου απο το φαγητο σας...ειναι επομενο να μην προτιμα μετα τα δικα του ανοστα φαγακια...θα προτεινα να επιμεινεις αυστηρα και μονον, στις τροφες που επιτρεπονται για τα παιδακια αυτης της ηλικιας...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Πραγματικά το αλάτι μπορεί να καταστρέψει τα νεφράκια των βρεφών. Δοκίμασε αντ'αυτού λίγο πιπεριά πράσινη στο φαγάκι του, βελτιώνει τη γεύση, εμπλούτισε λίγο τη γεύση με ποικιλία λαχανικών. Κάποια μωρά δεν θέλουν το λεμόνι, άλλα δεν θέλουν πχ το σέλινο, κάτι του αρέσει και κάτι όχι. Βρες τον καλύτερο συνδυασμό και όσο γίνεται μην του δίνετε να δοκιμάζει λιχουδιές γιατί ασφαλώς η γεύση του θα γίνεται πιο απαιτητική. Είναι κρίμα...

Διαφημίσεις

Η λογική ακόμα και όταν αρχίζουν να μεγαλώνουν πιο πολυ ειναι αλλάξεις τον τροπο που μαγειρεύεις για όλη την οικογένεια και να τρώει και εκείνο απο το δικο σας χωρις αλατι ομως, θα κρατάς την ποσότητα που θέλεις για το μωρο και μετα θα βάζει αλατι για τους υπόλοιπους.

Δοκίμασε να μην τσιγαρισεις, βάλε ολα τα υλικά στην κατσαρόλα μονο με νερό, οτι και αν επιλέξεις να φτιάξεις, τα μαγειρεύεις και στο τέλος ρίχνεις το λάδι, και το αλατι, γίνετε πολυ ωραίο φαγητο και έτσι. Αν προσθέσεις ντομάτα στο φαγητο δεν χρειαζεται και πολυ αλατι γιατι η ντομάτα εχει απο μόνη της. Φαντάζομαι οτι τρώει τυράκι, που εχει πολυ αλατι, ή κάποια πίτα αργότερα, να περιορίσεις το αλατι μονο σε αυτά που δεν μπορεις να κανεις αλλιώς.