Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τρωει ακομη αλεσμενα!


Recommended Posts

Γεια σας!

Εχω ένα αγορακι δυο ετων και εχουμε πρόβλημα με την διατροφή του. Τρωει ακομη αλεσμενα. Δεν είναι καθολου δεκτικος σε νεες τροφες, φτυνει οποιαδήποτε σκληρη τροφη του δωσεις και ιδιως τωρα που βγαζει το τελευταιο του δοντι δεν τρωει τι-πο-τα γιατι δεν θελει να εχει κρεμες στο στομα του.Τρωει μονο μπουκιτσες αλλα όχι τιποτα καινουργιο. Να προσθεσω πως ακομη θηλαζει (θελω να αποθηλάσουμε όταν βγει το δοντακι του) και όταν τον ζοριζω να δοκιμασει κατι νέο εκεινος ουρλιαζει για μεμε. Είναι παιδακι που είναι ικανο να μεινει νηστικο (μονο με μεμε) προκειμενου να μην φαει κατι που δεν θελει.

Τα μονα που τρωει από σκληρη τροφη είναι πιτσα και πιτουλες που φτιαχνω εγω και τα φρουτα που τρωει ολοκληρα και όχι αλεσμενα

Εσεις από την εμπειρια σας θα μπορούσατε να μου προτείνετε κατι?Καποιο τροπο να μεταβουμε στη στερεα τροφη η καποια συνταγή που να δεχτηκε ένα εξισου "δυσκολο" στο φαγητο παιδακι??

Ο παιδίατρος μας μου προτεινει να τον αφήσω νηστικο αλλα αυτό είναι κατι που δεν εφερε ποτε αποτέλεσμα.

Ελπιζω να μην σας μπερδεψα ετσι όπως τα εγραψα. Σας ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Επισης ποτε δεν δεχτηκε την τροφη πατημενη με το πηρουνι. Ακομη και το καροτο που λατρευει κι εκεινο αν δεν είναι αλεσμενο δεν το τρωει.

Την πατατα την τρωει μονο αλεσμενη η τηγανιτη ουτε να την δει μαγειρεμενη με άλλο τροπο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω πως να σε βοηθησω. Μαλλον αργησες λιγο να του προσφερεις μη αλεσμενη τροφη κ τωρα εχει περισσοτερο πεισμα κ αποψη. Θα χρειαστει να επιμεινεις πολυ. Ο γιατρος σου οταν λεει να το αφησεις νηστικο εννοει κ το μεμε... δοκιμασε το.

veMDp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα κ χρονια πολλα!αρχικα να πω οτι δε θα αφηνα νηστικο το παιδι μου ουτε απο φαι ουτε απο μεμε.δευτερον ειναι δυσκολη η ηλικια σας.μην τον πιεζεις μεχρι να βγει το δοντι.κ μην τα κανεις ολα μαζεμενα.κ αποθηλασμος κ μη αλεσμενα.γαλα με δημητριακα η γιαουρτι η τοστ η κεικ τρωει;τραχανα,μακαρονια,ρυζι τα τρωει αλεσμενα;καβε για μεσημερι μια πρασοκιμοπιτα η καλτσονε με κοτοπουλο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι όλα τα παιδιά έτοιμα στην ίδια ηλικία για γεύματα χωρίς αλεσμένα. Συνήθως αυτά που καθυστερούν θα καθυστερήσουν και στην ανάπτυξη λόγου (χοχο ο υιός μου).

Αν θες δοκίμασε κλασσικά αγαπημένα φαγητά: φιδές με μπόλικο λεμονάκι, μακαρόνια με τυρί (κομμένα για να τα πιρουνίζεις). Μικρές χυλοπίτες.

Αν δεις ότι ανταποκρίνεται, μπιφτέκι με μπόλικο λεμόνι. Το ξινό προκαλεί έντονη σιελόρροια και έτσι "μαλακώνει" πιο πολύ το φαγητό.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κ τα κεφτεδακια αλεθετε;παντως μην αγχωνεσαι.υπαρχουν παιδακια πολυ μεγαλυτερα σας που τρωνε αλεσμενα η πινουν μονο γαλα.δε λεω οτι αυτο ειναι το σωστο(απλα καθε παιδακι ειναι διαφορετικο κ εχει τους δικους του χρονους)

Link to comment
Share on other sites

Ρε κουκλα εχεις δει εσυ κανεναν ενηλικα να τρωει αλεσμενα?Οχι φανταζομαι...αρα τι σκας?Καποια στιγμη θα τα κοψει.Εμενα ο δικος μου 3 και τα οσπρια ακομα αλεσμενα τα τρωει...σιγα που καθεσαι και αγχωνεσαι για τετοιο θεμα.

 

Επισης αν ειχα παιδιατρο ο οποιος θα μου προτινε για τον οποιονδηποτε λογο να αφήσω νηστικο το παιδι..απλα θα αλλαζα παιδιατρο.

 

Εγω θα σου προτινα να δινεις το κυριως γευμα του παιδιου αλεσμενο ώστε να τρωει και να τον προσπαθήσεις να αρχισει να τρωει τα υπολοιπα γευματα και σνακ σε κομματάκια.Μεσα στη μερα δλδ δοκιμαζε τον βρασμένα λαχανικα σε κομματάκια,πιττες ,ψωμακι,φρουτα,μακαρονια...ότι τουαρεσει.

Link to comment
Share on other sites

Αχ κοριτσια μου το παλευω πολυυυυ καιρο. Τις περιοδους που βγαζει δοντια υποφερουμε. Ιδιως σε αυτο το δοντι εχει τρελα. Με εχει γεμισει μελανιες και ψαχνω να βρω κατι να του δωσω του καημενου να γεμισει η κοιλιτσα. Παντα ειχαμε προβλημα με τιςστερεες. Ξεκινησα πριν ενα χρονο αλλα εκανε με το παραμικρο εμετο και λιγο υποχωρουσα. Απλως πλεον λεω πως δεν παει αλλο. Δεν ειναι μονο το αλεσμενο ειναι και η μονοτονια των γευσεων.τα ιδια συνεχεια.

Ρεα μου ο μικρουλης μιλαει πολυ καθαρα, τα λεει ολα, με προτασεις 5-6 λεξεων και διαλογους. Δεν ξερω αν συνδιαζεται με κατι αλλο η εγω λογω της αγνοιας και της φοβιας του εμετου προκαλεσα το προβλημα αυτο.

Βικυ μου σε ευχαριστω, προτεραοτητα φυσικα εχει το δοντακι αλλα ψαχνω γευσεις και ιδεες που θα μας βοηθησουν να ξεπερασουμε το σταδιο αυτο!

Σμακ οντως εχει αποψη για ολα.. ζορικος αντρας!

Αργησα να τον ζορισω, ημουν πολυ ελαστικη εχεις δικιο.

Link to comment
Share on other sites

Νικη μου σκαω γιατι τρωεισυνεχεια τα ιδια. Απλες σοτπες λαχανικων με κρεας η ψαρι. Ουτε λογος για το δικο μας φαγητο. Ουτε λογος να του παω ενα πιατακι κοντα του να δοκιμασει. Φοβαμαι γιατι ημουν πολυ δυσκολη κι εγω και εχω παραμεινει πολυ δυσκολη και δεν θελω να γινει κι εκειβος σαν κι εμενα...

Link to comment
Share on other sites

Δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο το δίχρονο που θηλάζει να τρώει αλεσμένα. Μέχρι 18 μηνών άλεθα κι εγώ στον πρώτο κι ας είχε έναν χρόνο που είχε κόψει το θηλασμό. Ο δεύτερος πάλι, που έτρωγε κανονικό φαγητό από 1 έτους, ήθελε τα φρούτα φρουτόκρεμα για άλλον έναν χρόνο.

 

Θέλω να σου πω ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και δε χρειάζονται καταπιεστικά ορόσημα σε τέτοια θέματα. Να μου έλεγες ότι πέρασε τα 3 κι ακόμα αλέθεις, εντάξει, θα ήταν κάπως υπερβολή. Μην τον ζορίζεις τώρα με το δόντι, αποθήλασε πρώτα κι άσε την πλήρη μετάβαση στις στερεές για την επόμενη φάση. Σιγά σιγά θα τα καταφέρετε, όπως όλα τα παιδάκια.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Νικη μου σκαω γιατι τρωεισυνεχεια τα ιδια. Απλες σοτπες λαχανικων με κρεας η ψαρι. Ουτε λογος για το δικο μας φαγητο. Ουτε λογος να του παω ενα πιατακι κοντα του να δοκιμασει. Φοβαμαι γιατι ημουν πολυ δυσκολη κι εγω και εχω παραμεινει πολυ δυσκολη και δεν θελω να γινει κι εκειβος σαν κι εμενα...

 

Κοιτα να δεις...αν το παιδι είναι δυσκολο στο φαγητο...ότι και να κανεις εσυ αποτέλεσμα δε θα εχει.Ασε το τι θες εσυ και το τι θελω εγω...κάθε παιδι είναι μοναδικο,εχει το χαρακτηρα του και τις ιδιοτροπίες του.Αν εσυ εχεις απωθημένα γιατι ησουν εσυ δυσκολη στο φαγητο...αυτό είναι δικο σου θεμα και πρεπει να το λυσεις εσυ.Στο λεω εντελως φιλικα αυτό.

 

Πιτσεψε με ξερω πολύ καλα τι είναι να εχεις αιδι που δεν τρωει.Ο δικος μου δεν ετρωγε για μηνες παρα ελαχιστα.Δε θες να ξερεις ποσα φαγητα εχω πεταξει και ποσο κλαμμα εχω ριξει.Εσενα τουλάχιστον τρωει και μαλιστα τρωει και καλο φαγητο γιατι εσενα μπορει να σε βολευε να ετρωγε το δικο σας φαγητο αλλα από αποψη υγιεινης τι καλυτερο που τρωει κρεατοσουπα και ψαροσουπα.Εσυ βαζεις σε ένα πιατακι διαφορα και το αφηνεις εκει που παιζει.Κανε σχεδιακα,βαλε χρωμα να του τραβηξεις την προσοχή...αστον να παιξει με το φαγητο αλλα μη πας εσυ να τον ταισεις.Αστον μονο του να επεξεργαστεί ότι του βαζεις ακομα κι αν δε το φαει.

Link to comment
Share on other sites

Νικη δεν ειναι θεμα απωθημενων. Ημουν απειρη και διχως καμια βιηθεια και εκανα λαθη. Το μονο που καταλαβα ειναι πως σς ενα μωρο καλα ειναι οι αλλαγες να γίνονται το νωριτερο δυνατο. Δεν ειναι θεμα βολεματος γιατι και παλι διαγορετικο φαγητο θα του ετοιμαζα γιατι θελω να τρωει οτι καλυτερο μπορω να του προσφερω. Ειναι πολυ καλος στην αναπτυξη αλλα οι γευσεις του ειναι πολυ συγκεκριμενες. Δεν θελει ουτε κρεμμυδι στο φαγητο. Στερειται παρα πολλα και απο πλευρας βιταμινων. Καταλαβαινεις λοιπον πως εχω τα δικια μου να στεναχωριεμαι. Το ξερεις γιατι τα περασες και αν ηταν παραλογες οι στεναχωριες μας δεν θα εκλαιγες ουτε εσυ ουτε κι εγω. Οπως και να εχει ευχαριστω για τις συμβουλες, ειναι πολυτιμες. Απ αυριο κιολας θα πειραματιστω!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...