Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ατοπικη δερματιτιδα!!!

Recommended Posts

Καλησπεριζω το φορουμ. Νεος μελος και θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με το προβλημα που αντιμετωπιζω με την 8 μηνων κορη μου.. Η γυναικα μου την θηλαζει αποκλειστικα, δινοντας της και λιγο στεραια τροφη, οπως κοκκινο κρεας, κοτοπουλο, φρουτα και λαχανικα..Κρεμες κ σκονη γαλα δεν τα τρωει καθολου, οποτε δεν τα εχουμε στη διατροφη μας.. Οπως θα δειτε στις φωτογραφιες στο κορμο της εδω και ενα μηνα εμφανιστηκαν τα παρακατω κοκκικα στιγματα. Πριν ενα μηνα ο παιδιατρος μου ειπες οτι ειναι μαλλον ατοπικη δερματιτιδα οτιι κατι την πειραζει κ οτι με τον καιρο θα εξαφανιστουν.. Να σημειωσω οτι τα στιγματα τοτε δεν ηταν τοσο εντονα. Σημερα το πρωι που πηγα παλι τα στιγματα εξακολουθουν να υπαρχουν και εχουν αυξηθει, οποτε ο γιατρος μου προτεινε να κοψω μαχαιρι ολα τα γαλακτομικα προιοντα μαζι και με τα κρυφα γαλακτοκομικα.. Σημερα δεν εφαγα καθολου ωστοσο το βραδυ ειδα οτι εχουν πληθυνει και αλλο. Βεβαια να σημειωσω οτι χθες εφαγα αρκετα γαλακτοκομικα..

Θα ηθελα να ρωτησω αν καποιο μελος τους φορουν ειχε παρομοιο προβλημα. Τι μου προτεινετε να κανω κ αν αξιζει να ψαχτω σε παιδοαλεργιολογο.. Σας παραθετω και τις φωτογραφιες..

http://imageshack.com/a/img903/1720/afGikk.jpg

http://imageshack.com/a/img911/1694/Ck0vFJ.jpg

http://imageshack.com/a/img907/4474/AqjyI0.jpg

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Εμείς για την ατοπική δερματίτιδα χρησιμοποιούμε τη σειρά της Avene Xeracalm (λάδι αντί αφρόλουτρου και κρέμα σώματος). Τα προϊόντα που ανέφερα είναι κατάλληλα για βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Ωστόσο το δικό μας πρόβλημα δεν σχετίζεται με τροφικές αλλεργίες. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και είτε παράλληλα είτε αν δεν δείτε αποτέλεσμα να το ψάξετε, ανάλογα βέβαια και με το τι θα πει η παιδίατρος. Εγώ που έχω μεγάλο πρόβλημα και το έψαχνα επί χρόνια σε δερματολόγους, μου έδιναν "δυνατές" κρέμες που οι περισσότερες περιείχαν κορτιζόνη. Μόλις τις σταματούσα, οι κοκκινίλες επανεμφανίζονταν. Με τα προϊόντα της Avene είδα μεγάλη διαφορά και γλίτωσα την κορτιζόνη. Περαστικά σας.

Καλημέρα, είχαμε το ίδιο θέμα κι εμείς - τελικά προσπάθησα να καταλάβω πότε βγαίνουν ή πότε φουντώνουν. Ηταν όταν έτρωγα όσπρια, όταν έτρωγα αρακά και όταν έτρωγα σοκολάτα. Περνούσαν μέσω του θηλασμού στο μωρό οι ουσίες και είχε αλλεργία. Αργότερα που ξεκίνησε να τρώει, έκανα πειράματα και βρήκα πως είχε αλλεργία στον αρακά, τα φασόλια, τις αγκινάρες και το ψάρι αργότερα. Επίσης στα εσπεριδοειδή. Δεν θα βοηθήσει κάποια θεραπεία αν δεν βρείτε τον λόγο που προκαλείται η ατοπική. Προσπαθήστε να δείτε τι τρώει η μαμά (εφόσον θηλάζει) ή το παιδί και φουντώνει. Αμέσως μόλις αφαιρεθεί απ' την διατροφή μαμάς ή μωρού θα βελτιωθεί θεαματικά. Περαστικά.

Ειχαμε κ εμεις αυτο το προβλημα. Δεν τη θηλαζα και ξεκινησε απο τον 6ο μηνα που μπηκαν οι στερεες κ σταματησε τον 12ο. Δεν ξερω αν ηταν καποια τροφη ή αν οντως ηταν λογω ξηροτητας του δερματος (γιατι ηταν κ χειμωνας οταν εμφανιστηκαν) αλλα μας βοηθησε παρα πολυ κ εμας η σειρα της Avene Xeracalm και σε καποιες φασεις εξαρσης εβαζα κ fucidin H. Δεν εχει κορτιζονη αλλα βοηθαει. Φροντισε να ειναι παντα ενυδατωμενη η επιδερμιδα του μωρου.

veMDp3.png

Σας ευχαριστω ολους για τις αμμεσες σας απαντησεις.. Συγχαρητηρια κ στο φορουμ που μεσω αυτου ανταλλασουμε γνωμες, εμπειριες και προτασεις!

Διαφημίσεις

Aμεσα παιδοαλλεργιολογο! Εγω εχασα πολυ χρονο με αλλες ειδικοτητες και το προβλημα λυθηκε μονο οταν επισκεφτηκα τον καταλληλο.

Καταρχας η ατοπικη δερματιτιδα δεν εχει ακριβως αυτη τη μορφη... Η ατοπικη δερματιτιδα ειναι ουσιαστικα το έκζεμα...Ενα παιδι με ατοπικη δερματιτιδα ειναι επιρρεπες στο να εκδηλωσει τροφικη αλλεργια...

Αυτο με το θηλασμο και τα γαλακτοκομικα το έκανα κι εγω... Δεν εχει λογικη. Οι πρωτεινες οταν απορροφωνται απο τον οργανισμο μας δεν μενουν ολοκληρες. Διασπωνται σε αμινοξεα που αυτα μεταφερονται ουσιαστικα στο γαλα της μαμας και οχι ολοκληρη η πρωτεινη...Γι' αυτο σου λεω πηγαινε κατευθειαν σε αλλεργιολογο.

Παντως η εικονα που βλεπω στο παιδι μου θυμιζει περισσοτερο κνιδωση και οχι ατοπικη δερματιτιδα.

Το παιδι εχει φαγουρα; Αυτα ειναι μονιμα ή ερχονται και παρερχονται;

Aμεσα παιδοαλλεργιολογο! Εγω εχασα πολυ χρονο με αλλες ειδικοτητες και το προβλημα λυθηκε μονο οταν επισκεφτηκα τον καταλληλο.

Καταρχας η ατοπικη δερματιτιδα δεν εχει ακριβως αυτη τη μορφη... Η ατοπικη δερματιτιδα ειναι ουσιαστικα το έκζεμα...Ενα παιδι με ατοπικη δερματιτιδα ειναι επιρρεπες στο να εκδηλωσει τροφικη αλλεργια...

Αυτο με το θηλασμο και τα γαλακτοκομικα το έκανα κι εγω... Δεν εχει λογικη. Οι πρωτεινες οταν απορροφωνται απο τον οργανισμο μας δεν μενουν ολοκληρες. Διασπωνται σε αμινοξεα που αυτα μεταφερονται ουσιαστικα στο γαλα της μαμας και οχι ολοκληρη η πρωτεινη...Γι' αυτο σου λεω πηγαινε κατευθειαν σε αλλεργιολογο.

Παντως η εικονα που βλεπω στο παιδι μου θυμιζει περισσοτερο κνιδωση και οχι ατοπικη δερματιτιδα.

Το παιδι εχει φαγουρα; Αυτα ειναι μονιμα ή ερχονται και παρερχονται;

Σ' ευχαριστω για την απαντηση σου.. Φαγουρα δεν εχει καθολου, γιαυτο και καταληγουμε στην ατοπικη.. Εμφανιστηκαν πριν ενα μηνα περιπου και σιγα σιγα πολλαπλασιαζοντε!..