Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβληματα στον ΥΠΝΟ

Recommended Posts

καλημερα.. οσο αφορα τον υπνο,

α)μεχρι περι 1+χρονων τον κοιμιζα 2 φορες την ημερα. κοιμοταν 1,5 ωρα εκαστος, συνολο 3 ωρες.

β)οταν μεγαλωσε και μεχρι το σημερα κοιμαται μονο το μεσημερι. ομως:αλλοτε παμε για υπνο 12μμ, αλλοτε 3μμ αλλοτε 4μμ. αναλογα τι ωρα ξυπνα τα πρωινα,την υγεια του,το ποτε θελει και τι να φαει. δλδ με/μας καθυστερουν παραγοντες που δεν ειναι στο χερι μου να αλλαξω,ουτε και θεωρω σωστο πχ να το κοιμισω νηστικο ή να τον ξυπνησω το πρωι ωστε να κοιμαται το μεσημερι σταθερη ωρα.

γ)οταν μενω επισκεψη στο σπιτι των πεθερικων το παιδι κακοπερνα οσο αφορα τη κουραση παντα και βολευει ναχει εναν υπνο μεσημεριανο γιατι τα βραδια τον κρατανε ξυπνιο μεχρι αργα να τον παιξουν (:?) και κοιμαται 12+ !!!!!!!!!

αποτελεσμα? το βραδυ να μην εχει σταθερη ωρα υπνου μιας που ειναι και χορτατο. οποτε κοιμαται αλλοτε 21:00 (το ιδανικο!) αλλοτε τον πιανει υπνος και 23:30!!!!!!!

εμαθα οτι συναδελφοι του αντρα μου βαζουν τα παιδια μονο το βραδυ για υπνο και ακομα και ογιατρος εντυπωσιαστηκε (:confused:)που τον κοιμιζω μεσημερι.

επισης καμια φορα δε κοιμαται το μεσημερι οταν πχ παμε σε προγραμματισμενο ιατρικο ρεντεβου.εκει χανει το προγραμμα του και ολη μερα και ολη νυχτα γκρινια και κακο.

ερωτηματα:

α)ποιο ειναι το σωστο?

β)μηπως και οι αλλοι τα ωραιοποιουν οπως τα παρουσιαζουν?

γ)να εξακολουθω να ακουω τη μαμα μου που λεει οτι το καθε παιδι εχει δικες τους αναγκες ?

δ)τσακωνομαι με το συζυγο γιαυτο το θεμα. αλλα και αν δε κοιμαται το μεσημερι, οταν πηγαινουμε στα πεθερικα να μεινουμε 1εβδομαδα θα ξυπναει 6 πμ και θα κοιμαται 12 πμ !!! σε κομματακια θα τον φερνω σπιτι. του λεω του αντρα μου οτι ευτυχως κοιμαται μεσημερι για να αντεχει τη βραδινη κρεπαλη με τους δικους σου οταν παμε και θυμωνει ενω εγω απλα του υπενθυμιζω τα γεγονοτα ωστε να μη μου λεει μετα κοιτα ολοι τα κοιμιζουν απο τις 20:30!ε μα.. οι αλλοι ομως δε πανε στους γονεις τους και ξεχνανε αυτο που θελουν γιατο παιδι τους!!!

ουφ.....

Διαφημίσεις

Κοίτα, έχεις παρασυρθεί λίγο από το ότι είναι το πρώτο σου και το βλέπεις το παιδί λίγο πιο μικρό από ό,τι είναι. Όλες το πάθαμε αυτό σε κάποιο βαθμό. Το παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συνεννοείστε με λογια και να μη χρειάζεται να μαντέψεις τι έχει ανάγκη. Από όσο καταλαβαίνω, υπάρχει η ανάγκη για ύπνο και η ανάγκη (έτσι το βλέπει το παιδί) για δραστηριότητες και για παιχνίδι. Καμιά φορά η μια εμποδίζει την άλλη.

Φαντάζομαι το δικό σου παιδί κοιμάται μόνο σε κρεβάτι. Τα δικά μου ευτυχώς κοιμούνταν και στο καρεκλάκι αυτοκινήτου και αυτό μας έσωζε, στην ηλικία που είστε, ώστε να μην κλεινόμαστε στο σπίτι. Και τα δικά μου περίπου τότε έκοψαν το μεσημεριανό ύπνο. Δεν τον κόβουν όμως όλα τα παιδιά.

Και τώρα κοιμούνται καθιστά στο αυτοκίνητο! Είναι μια σχετικη ταλαιπωρία όταν φτάνουμε σπίτι το βράδυ, να τα ξεσηκώνουμε. Είναι επιλογή του γονέα αν θα γυρίσει νωρίς για να αποφύγει την ταλαιπωρία, αλλά αυτό μπορεί να κάνει την οικογένεια να χάσει ΠΟΛΛΑ επεισόδια από εξόδους, διασκέδαση, που αρέσουν και στα παιδιά. Στη δική μας οικογένεια που ως εργαζόμενοι έχουμε λίγο σχετικά ελεύθερο χρόνο, έχουμε εξαρχής βάλει προτεραιότητα το τι έχουμε να κάνουμε έξω από το σπίτι και τα παιδιά ακολουθούν, χωρίς παράπονο! Το βράδυ δεν βάζουμε πιτζάμες, πρέπει να πω, γιατί είναι ταλαιπωρία και για τα δυο παιδιά και για το μεγάλο που θα αλλάζει! Αν είχαμε τέτοιο θέμα, μπορεί να τα άλλαζα στο αυτοκίνητο, πριν ξεκινήσουμε, γιατί θα κοιμόντουσαν στη διαδρομή. Τώρα πια είναι μεγάλα βέβαια και ξυπνάνε κανονικά, πιο μικρά τα σηκώναμε στα χέρια κοιμισμένα από το αυτοκίνητο στο σπίτι.

Μέσες-άκρες συμφωνώ με τη μαμά σου. Επίσης, φαντάζομαι, ότι για την εβδομάδα που λες, θα ξυπνάει λίγο αργότερα το πρωί το παιδί, οπότε δεν θα επηρεαστεί πολύ.

Ποσο ειναι τωρα το παιδι? Εγω γενικα σε τετοια θεματα δεν επιβαλλω...ακολουθω το παιδι.Αν βαλεις το παιδι για υπνο το μεσημερι και το δεχτει και κοιμαται γιατι να του το κοψεις? Εμενα ο μεγαλος μου οταν πηγε 4 απο μονος του εβλεπα οτι δυσκολευοταν να κοιμηθει το μεσημερι, με ταλαιπωρουσε οποτε σταματησα να τον βαζω για υπνο.Ο μικρος 3 ετων αλλοτε τον κοιμιζω αλλοτε οχι..εξαρταται απο το προγραμμα μας και απο το τι θελει αυτος.Ακομα βλεπω οτι θελει να κοιμαται το μεσημερι.Βεβαια αν κοιμηθει το βραδυ παει 10.30 για να κοιμηθει αλλα ξυπναει και πολυ πρωι και το μεσημερι συνηθως νυσταζει.

Ως προς τις εξοδους...αν εχουμε να παμε σε κανενα γαμο η να βγουμε αργα προσπαθω να τους βαλω λιγο για υπνο να αντεξουν το βραδυ.Κι εγω προτιμω να μαθαινουν λιγο στην ταλαιπωρια αλλα να ακολουθουν το προγραμμα μας παρα να μη πηγαινουμε πουθενα για να μη χασουν τα παιδιαωτο προγραμμα τους.Δεν ειναι μωρα.Αν ξενυχτισουμε γυριζοντας αποκοιμιουνται στο αυτοκινητο και κταν φτανουμεμσπιτι τους βαζω κοιμισμενους συνηθως στο κρεβατι...ακομα και με τα ρουχα κι εγω πολλες φορες...δεν εχω τετοια κολληματα.

Θα συμφωνησω οτι καθε παιδι εχει τους ρυθμους του και τις αντοχες του.Ο αντρας σου δεν καταλαβα τι προβλημα εχει με το οτι το παιδι κοιμαται μεσημερι?

Επειδη κι εγω παω καποιες φορες στους γονεις μου εκει δε με νοιαζει αν και ποτε θα κοιμηθουν.Αν οι παππουδογιαγιαδες εχουν ορεξη να τους εχουν ξυπνιους μεχρι τις 12 και να τους απασχολουν κι αν και τα παιδια αντεχουν δεν εχω θεμα.Αρκει αν μη ταλαιπωρουμε εγω.Δε θα παθει τπτ το παιδι.Το θεμα ειναι να μη γκρινιαζει.Μη σου πω οταν παω στη μαμα μου αφηνω τα μικρα με τους δικους μου και βγαινω και τη βολτουλα μου.Αλλοτε γυριζω και τους εχουν κοιμισει...αλλοτε τους βρισκω ξυπνιους και με περιμενουν.Αλλα δε με πειραζει.Χαιρονται τοσο οταν πανε στον παππου και τη γιαγια που και να ξενυχτισουν η να ταλαιπωρηθουν λιγο το θεωρω λεπτομερεια.Οταν ομως τους εχω σπιτι μονη μου ακολουθω ενα στοιχειωδες προγραμμα.

ωραιο ειναι το 3+ χρ παιδι μου να εχει αντοχες και να ακολουθει τους γονεις και σε οτιδηποτε προκυψει να μην επιρρεαστει η ησυχια του και ησυχια μας. δυστυχως το δικο μου παιδι αν και το 2ο 24ωρο αλλαξει συνηθειες, θα αρχιζει να "αναποδιαζει" την ημερα και να γκρινιαζει τα χαραματα απο την "κακοπεραση". μετα θα σταματησει να τρωει(ειναι το μοναδικο παιδι που δεν τρωει αναλογα με τη γευση του φαγητου,αλλα αναλογα με την εικονα σερβιρισματος και την ξεκουραση-κουραση του.) μετα απο κανα 2 μερες θα αρχισει να βηχει, μετα εμετο,μετα θα τρεφεται μονο με μηλο (ουτε νερο δε πινει με χαρα) και καροτο (!!!ναι καλα ακουσατε...!) και επειτα πυρετο-αντιβιωση-ξενυχτια-θα αρρωστησω καιεγω και μετα απο κανα 20ημερο θαστηλωθουμε παλι στα ποδια μας και σιγασιγα με υπομονη θατρωει μια μια κουταλια... ρακος η μανα, ρακος ο πατερας.

αποτι καταλαβα τα παιδιασας δε σας κουραζουν και πολυοσο αφορα την καθημερινη υγεια/ηρεμια τους. εγω δυστυχως φιλοξενηθηκα στη μαμα μου σχεδον 8μηνες απο τη γεννα και καθε μηνα καθομουν ενα 10ημερο σιγουρα μεχρι να ειμαι σιγουρη οτι μπορω να το αναλαβω. στην ουσια το παιδι μεγαλωσε με παλαιολιθικες συνηθειες οντας γνησιοι ελληναρες γονεις οι δικοι μου και ιδιαιτερα η μαμα και γιαγια μου που ολα τα ανεκδοτα για τις ελληνιδες μανες τις αντιπροσωπευουν στο επακρο.

τελος παντων το παιδι δεν εχει αποκτησει συνηθειες της τωρινης οικογενειας μου αλλα το μεγαλωνω σαν "αδερφακι",αφου η μαμα μου του εδωσε συνηθειες της πατρικης μου οικογενειας.

κακο..πολυ κακο να μην εχει προσαρμοστει το παιδι στην οικογενεια και να αναγκαζομαι να σκεφτομαι ολη τηνωρατη θα κανανε οι δικοι μου.

παρολαυτα θαθελα πολυ να αλλαξω συνηθειες και να γινει οπως μου γραψατε.ωραια στην ιδεα.

Γιωτα κοριτσι μου ξερεις τα πραγματα καμια φορα ειναι και πως τα αντιμετωπιζει κανεις.Χθες για να σου δωσω να καταλαβεις ειχαμε να παμε σε ενα γαμο.Τα κοιμισα το μεσημερι για να αντεξουν.Οταν πηγαμε στο τραπεζι ο μικρος αρχισε να παραπονιεται οτι ποναει η κοιλια του (ειναι δυσκοιλιος).Κολλησε πανω μου και δεν με αφηνε με τπτ.Στο καπακι αντιληφθηκα οτι εχει ανεβασει πυρετο.Παρεπιπτοντως ολη την προηγουμενη μερα ειχα με πυρετο το μεγαλο αλλα και παλι στο γαμο πηγαμε..Του εδωσα ponstan που ειχα παρει μαζι.Ζητησε να μπει στο καροτσι του να κοιμηθει (το οτι 3 ετων αποκοιμιεται στο καροτσι ας μη το κουβεντιασουμε).Τον εβαλα και μεχρι να φυγουμε τον κουναγα και χαζοκοιμοταν.Φυσικα εμεινε νηστικος οπως και ο μεγαλος που δε του αρεσε το φαγητο.Επισης ο μεγαλος ψιλογκρινιαζε γιατι οπως καταλαβαινεις βαριοταν.Τεσπα...κατσαμε μεχρι τις 12 και γυρισαμε σπιτι.Εσυ πχ υπο τις συνθηκες που σου περιγραφω μπορει να ελεγες οτι στη θεση μου περασες χαλια και ολα στραβα πηγαν.Ε εγω θα σου πω οτι παρα τις αναποδιες καλα περασαμε...ειχαμε και καλη παρεα...εστω και με γκρινια ωραια ηταν.Δε μετανιωνω που πηγαμε εστω και ετσι.

Καταλαβαινεις τι εννοω?Ολα τα παιδακια αν χασουν τη βολη τους μπορει να χαλασουν το φαγητο,τον υπνο,να ειναι σε υπερενταση,να γκρινιαζουν,να κανουν εμετο η να ανεβασουν και πυρετο.Στο προγραμμα ειναι ολα αυτα.Το παιρνεις αποφαση και τα αντιμετωπιζεις με καλη διαθεση και ηρεμια.Δεν ειναι οτι τα δικα μας παιδια ειναι τα καλοβολα και το δικο σου οχι.

Διαφημίσεις

Εσυ πχ υπο τις συνθηκες που σου περιγραφω μπορει να ελεγες οτι στη θεση μου περασες χαλια και ολα στραβα πηγαν.Ε εγω θα σου πω οτι παρα τις αναποδιες καλα περασαμε...ειχαμε και καλη παρεα...εστω και με γκρινια ωραια ηταν.Δε μετανιωνω που πηγαμε εστω και ετσι.

βασικα εγω ουτε καν θα σκεφτομουν να παω ή θα καθομουν με το παιδι και θα πηγαινε ο αντρας αν ηταν κατι σαν υποχρεωση η παρουσια μας. :oops::shock::rolleyes:

βασικα εγω ουτε καν θα σκεφτομουν να παω ή θα καθομουν με το παιδι και θα πηγαινε ο αντρας αν ηταν κατι σαν υποχρεωση η παρουσια μας. :oops::shock::rolleyes:

Οπως και πολλες μαμαδες..οι περισσοτερες απ οσο εχω καταλαβει δε θα πηγαιναν.Εγω δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια.Δεδομενου οτι βοηθεια δεν εχω εμαθα να πηγαινω παντου μαζι με τα παιδια.Να κατσω εγω μεσα με 2 πιτσιρικια και να παει ο αντρας μου στο γαμο μου ακουγεται χειροτερο.Καπως ετσι ομως εχουν μαθει και τα πιτσιρικια να ξεβολευονται και να ακολουθουν.Καπως ετσι εχουμε μαθει κι εμεις να μη πτοουμαστε απο τη γκρινια η τις ζουζουνιες τους.Προσωπικα πιο δυσκολο μου ειναι να παω σε δημοσια υπηρεσια μαζι τους (που αναγκαστικα το κανω κι αυτο)...ο γαμος μου φανταζε παιχνιδακι.

Εμένα το μότο μου είναι: πράττουμε όπως εξυπηρετεί την οικογένειά μας και τις συνήθειές της και απ' ότι κατάλαβα εσάς η σημερινή κατάσταση δεν σας εξυπηρετεί γιατί σε έχει φέρει σε αδιέξοδο.

Εμάς το 1ο μας παιδάκι μας ήρθε σαν καλοκουρδισμένο στρατιωτάκι. Μέχρι σήμερα που είναι 3,5 χρονών απαιτεί να ακολουθήσει το πρόγραμμά του κατά γράμμα δεν πάει να είναι Χριστούγεννα, γιορτές ή αργίες, καλοκαίρι ή χειμώνας. Είναι συγκεκριμένη η ώρα που θα κοιμηθεί και συγκεκριμένη η ώρα που θα ξυπνήσει, συγκεκριμένη η ώρα που θα φάει ακόμη και η ώρα που θα πάει για κακά του. Και έτσι μου "κατέστρεψε" το προ εγκυμοσύνης πλάνο που είχα ότι θα ακολουθεί το πρόγραμμά μας... Ως οικογένεια λοιπόν έχουμε προσαρμοστεί όλοι στο πρόγραμμα της μικρής, γιατί αλλιώς "δεν παλεύεται". Δε μιλάμε για απλή γκρινίτσα, αλλά για μια κατάσταση αλλοφροσύνης. Δεν περνάει κανείς μας καλά, κι έτσι τις βόλτες, κλπ. τις κάνουμε τη μέρα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και το 2ο παιδάκι που ήρθε να "καλοκουρδιστεί" επίσης. Από τη δεύτερη μέρα που γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο προσαρμόστηκε πλήρως στο πρόγραμμα του πρώτου παιδιού.

Απ' ότι κατάλαβα, δεν έχετε καθόλου πρόγραμμα. Γνώμη μου είναι ότι είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να μην υπάρχει πρόγραμμα και άλλο πράγμα να παρεκκλίνουμε από αυτό καμιά φορά και η ανυπαρξία προγράμματος δε βοηθάει τα παιδιά. Κλειδί για να μπορέσει να είναι ήρεμο και συνεργάσιμο το παιδί είναι η προβλεψιμότητα.

Μη στέκεσαι στη μια εβδομάδα που θα πας στα πεθερικά σου. Όσο και να σε κουράζει το ξενύχτι αυτό είναι το λιγότερο. Να εστιάσεις στην καθημερινότητά σας πρωταρχικά και να βάλεις ένα συγκεκριμένο πλάνο σχετικά με αυτή. Τι εννοώ: συγκεκριμένη ώρα πρωινό, συγκεκριμένη ώρα μεσημεριανό, ύπνος το μεσημέρι αν το δέχεται το παιδί (αν δεν το δέχεται μην το πιέσεις) και ρουτίνα ύπνου. Δηλαδή θα κάνετε κάθε βράδυ συγκεκριμένη ώρα συγκεκριμένα πράγματα. Μπάνιο, παραμύθι, γάλα, ύπνος, π.χ. ή τέλως πάντων ό,τι καθορίσετε. Δεν θα υιοθετηθεί με την πρώτη φορά η ρουτίνα, χρειάζονται 1 - 2 βδομάδες. Επέλεξε αυτές τις εβδομάδες να μην έχετε υποχρεώσεις τα βράδια. Όταν στρώσετε σε ό,τι αφορά την καθημερινότητά σας δε θα έχετε πρόβλημα στις εξαιρέσεις.

Μην αγχώνεσαι καθόλου. Όταν το παιδί ξεκινήσει με το καλό παιδικό σταθμό, θα έχει αναγκαστικά ένα ώράριο συγκεκριμένο για ύπνο/φαγητό/παιχνίδι.

Τώρα για τις εξόδους, όλα είναι σχετικά. Εμάς είναι μεγάλος (6 χρονών) και τον παίρνουμε μαζί μας παντού (κι ας κοιμάται στις καρέκλες). Προτιμάμε να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί.

8HQvp2.png